Ама след седмица-две може да пазаруваш и по-скъпичко... в Шератонът не не набутвай.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аз съм нов потребител на този сайт. И имам няколко въпроса.
Collapse
X
-
http://investor.bg/article.php?id=28668
Хубава статия много ми помогани вече реших. Започвам с 5 хил. И ще купя акции на 4 компании.
Коментар
-
Да, изглежда такъв.. Питах те, защото мисля, че е важно как на теб ти изглеждат нещата. Защото ако ще вкарваш някакви пари, ще го правиш ти, а не този, който дава съветите, били те добри или лоши.
Сигурно си го правил, но ако наистина искаш да се учиш - прегледай форума. Въпреки че е доста голям... Има много теми, които могат да бъдат от полза - за обучение, за литература, различни размисли.
Ето част от един текст. Целият го има някъде из форума..
38 steps to becoming a trader
They are as follows:
1. We accumulate information - buying books, going to seminars and researching.
2. We begin to trade with our 'new' knowledge.
3. We consistently 'donate' and then realise we may need more knowledge or information.
4. We accumulate more information.
5. We switch the commodities we are currently following.
6. We go back into the market and trade with our 'updated' knowledge.
7. We get 'beat up' again and begin to lose some of our confidence. Fear starts setting in.
8. We start to listen to 'outside news' and to other traders.
9. We go back into the market and continue to 'donate'.
10. We switch commodities again.
11. We search for more information.
12. We go back into the market and start to see a little progress.
13. We get 'over-confident' and the market humbles us.
14. We start to understand that trading successfully is going to take more time and more knowledge than we anticipated.
MOST PEOPLE WILL GIVE UP AT THIS POINT, AS THEY REALISE WORK IS INVOLVED.
15. ....
Коментар
-
Ето един мой приятел който се е занимавал с акции преди 1-2 години какво ми каза. Вкарай си 5000лв и търгувай през Кобос. Купи акции на поне 4 дружества и като почнеш да печелиш и да заживееш в ритъма на борсата, ако искаш и 100 000 вкарай, но до тогава по-кротко.
Как ви се струва този съвет който ми дадоха?
Коментар
-
До Петър: Не е възможно на една бланка да се подават няколко поръчки, независимо дали са за едно и също, или различни дружества.
Но е безумно да даваш 5 лв. допълнително за поръчка отделно от % на посредника. Сигурно си клиент на някоя банка. Те товарят с такива суми за подаване и дори и за отмяна на поръчки.
Намери си посредник без такси за подаване и отмяна на поръчки. Не знам с какво салдо ти е сметката при посредника ти, но ако е между 2 000 и 10 000 лв. спокойно можеш да намериш брокер с 1-1,5% комисион и минимум по сделка 5-10 лв. Ето един линк с сайтове на посредници. Разгледай условията им, като при по-голямо начално салдо може да се постигат и по- добри условия от тези в тарифите им-въпрос на договорка.
http://www.invest.page.bg/
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от PetarЗнам че това не е за тук но не исках да почвам нова тема. Бихте ли ми казали възможно ли е при покупка или продажба на акции да се подаде поръчка за акции за няколко предприятия на една бланка или за всяка по отделно се плаща % + 5 лв за поръчка и 0.12% за борсата. БлагодаряHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
Коментар