IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До Инвестор.БГ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от БожидарЦендов
    как мога да изпращам смс-си за котировки на НФН, ако съм в чужбина в момента.

Възможно ли е и на какъв адрес?
    Здравейте, на този етап sms котировките са само за територията на България

Коментар

• как мога да изпращам смс-си за котировки на НФН, ако съм в чужбина в момента.

Възможно ли е и на какъв адрес?

Коментар

• Първоначално изпратено от boshko
        Може ли да копирате CSS файловете за форума на сървъра където се хоства самия форум, защото като падне http://www.investor.bg/ и форума става ужасен.

Става въпрос за тези 2 файла:
        http://investor.bg/style.css
        http://investor.bg/design/green/style.css
        ще бъде направено
        благодаря

Коментар

• Може ли да копирате CSS файловете за форума на сървъра където се хоства самия форум, защото като падне http://www.investor.bg/ и форума става ужасен.

Става въпрос за тези 2 файла:
          http://investor.bg/style.css
          http://investor.bg/design/green/style.css

Коментар

• Над 20 000 лв. глоба за публикуване на невярна информация в интернет форум

Най-малко 20 хил. лв. глоба ще плати интернет потребител заради разпространяване на невярна информация за котирано на Българска фондова борса дружество.

Това ще стане при окончателното решение на Комисията за финансов надзор (КФН) след приключилото вече разследване по случай с публикуване на подвеждащи данни за размер на дивидента на „Стара планина холд” АД във форума на сайта за бизнес и финансова информация Investor.bg, част от групата на Инвестор.БГ АД. Институцията успя да установи самоличността на лицето с псевдоним JK, публикувало манипулативните данни. Потребителят е нарушил разпоредбата на чл. 161, ал. 1, във връзка с ал. 2, т. 2 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа, с което може да си навлече глоба в размер от 20 хил. до 50 хил. лв.

„Приключването на разследването ясно показва, че разпространяването на невярна или подвеждаща информация за котираните дружества на БФБ-София е действие, което има своите последствия“, коментира изпълнителният директор на Инвестор.БГ АД Любомир Леков. „Смятаме, че прилагането на законите е в интерес на всички, най-вече на пазарните участници, които ползват интернет, и по-специално специализирани издания като нашето, за източник на информация“, допълни той.

На 21 юни тази година „Стара планина холд“ провеждаше Общото си събрание на акционерите, като една от точките на дневния ред бе вземане на решение за разпределение на финансов резултат. Малко след началния час на събранието JK публикува във форума на Investor.bg псевдо новина, според която холдингът ще раздаде по 2,60 лв. на акция. По-късно от дружеството обявиха, че дивидентът за 2005 г. е 0,1281 лв. нето, а Комисията за финансов надзор, със съдействието на Investor.bg, предприе разследване по въпроса. От КФН съобщиха, че това е първо провинение на въпросното лице, затова вероятно ще му бъде наложена най-ниската предвидена в закона глоба – 20 хил. лв. В срок от три дни JK ще има възможност да внесе възражение, а до един месец ще бъде определена неговата глоба.

Коментар

• Moje li da vi pomolia edno neshto:-moje li po -barzo da informirate za tekushti novini v otdel FOREX-Kalendar Fx-molia

Коментар

• Здрвейте,
                гледам и не вярвам на очите си, нима борсата ни е токова зле или вече предпочитаме да водим спорове за заглавия на теми, вместо да анализираме компаниите и развитието на икономиката........браво на нас...според мен това не приляга на истинския ИНВЕСТИТОР

Успех

Коментар

• Да,Съни(тя),права си - общо взето - но аз смятам,че човек трябва да държи на своето докрай,когато е прав.А ти изглежда си доста приятна и възпитана дама,която предпочита да избягва такива сблъсъци.
                  Благодаря за подкрепата ти,все пак и ти желая и на теб успех и лек ден!

Коментар

• Caessar, молбата ми по-долу беше отправена, не защото не съм съгласна с мнението ти, а защото мисля, че ситуацията е леко...патова
                    Инвесторът/админите/е допуснал няколко грешки.Първо са били изтрити допълните обяснения към ...имената.После пост фактум направиха анкета.Самата анкета не беше добра.И сега е почнало лудото изписване на име по съдебна регистрация+ борсов код.Няма лошо в последното...
                    Само че междувременно се развихри и тук спор, в който участници застанаха на противоположни виждания.Кофти беше, че си позволиха да обиждат други, само заради различието в мненията...
                    Но, в крайна сметка, има привърженици и на двете тези.
                    А технически, сега ми се струва трудно да се върне първоначалното положение.
                    И тук идва другата грешка на Инвестор-а.
                    Липсата на ясна позиция и обясняване на правилата!

Но,мисля че продължаването на спора е безмислено/аз поне съм дотук/

...виж, само какъв психо-портрет на ситуацията направих,хехеее
                    Още веднъж, приятен ден

Коментар

• Именно,именно,колеги,благодаря ви за подкрепата и аз се опитвам да им го обясня,но като ги гледам тези млади момчета - Владко и брат му - те имат нужда от себедоказване - особено пред младите си дами - и къде единствено може да стане това - ами там,където те имат власт,във форума на Инвестор.бг,където те са поставени на ОТГОВОРНАТА длъжност да съблюдават за спазването на правилата и добрият тон,а това не се случва,по простата причина,че има доста морални категории,които на тях не са им ясни и те не ге разбират,просто не ги виждат дори!

Коментар

• Шрифтът/размерът/, който позволявате при писане на мнения е неудачен.
                        Между малък, нормален и голям, разликите са големи.
                        Ако човек иска да омаловажи написаното и използва малкия размер, вероятността четящият да има нужда от лупа е голяма.В случай на наблягане се получава огромен вариант, подходящ за плакат.

Ще е добре да наблегнете на профилите на компаниите, освен в изписването на заглавията във форума.
                        Информацията, която има там е бедна.
                        В обощения отчет не става ясно от кой такъв/консолидиран или не и от кога/ са данните.Е, могат да се погледнат и финансовите данни, но е редно при данните да се посочва и базата.
                        Едва ли е проблем, при името да има и активен сайт на съответната компания, евентуално активни връзки към акционерите им.

Това, при положение, че целта ви е да улесните потребителите на информация и поддържате сайта ви, като търсено място за актуална икономическа информация.

На всички българи и от мен честит празник

Коментар

• lord.among.pawns,
                          както вече писах, аз не обичам издребняването и за това не мисля да пускам такава анкета, чак пък да влияем на цените на инвестора - не мисля.
                          От друга страна УВАЖАВАМ инвестора като проект и като мениджмънт и за това бих искал проектът - "ИнвесторБГ" да се развива все по-напред!
                          Нарастването на персонала винаги води до проблемите като тези които тук се появиха,но мисля,че мислещите са повече и всичко ще си дойде на мястото!
                          Хубав ден на всички, все пак празник е ;-)
                          Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от ветерана
                            инвесторе,
                            колко е голям един човек или проект говори до колко е толерантен и уважаващ инакомислещите...
                            какво забелязвам,вече масирано си ЗАВЛАДЯВАТЕ темите отворени от ДРУГИ,чудя ,че едно ХИМКО предизвика толкова страсти и ви накара да пускате поредица БЕЗСМИСЛЕНИ анкети...
                            НО това което е най-дразнещо и,че ВИЕ просто взимате вече съществуващата теми и и лепвате вашето си заглавие!
                            Моля ви бъдете така добри да отваряте новите теми както желаете и те нека започват от 1,2,3...и т.н. съобщения , а не както правите да взимате тема от над 8000 съобщения и да слагате вашето си име - така просто манипулирате, че вашата тема е с повече посетители!!!!
                            Пак ви казвам отваряйте си темите, както желаете,но не взимайте актива от съобщения на старата тема и ако старата тема вече не е актуална или не се харесва на участниците те просто няма да пишат там, а ще пишат във вашата, мисля,че съм ясен!!!
                            пич, ако съм на твое място бих пуснал анкета - бихте ли си продали акциите на инвестор.бг след като модераторите на последния не се съобразяват с пишещите във форума му...

иначе личното ми мнение е, че за да промениш правилата посредата на играта си е некоректно към участниците във форума; все пак обаче инвестор.бг е много млада компания и трябва да й помогнем да се развива - и те имат право на грешки ...

успехи на всички
                            I prefer to be approximately right than precisely wrong...

Коментар

• инвесторе,
                              колко е голям един човек или проект говори до колко е толерантен и уважаващ инакомислещите...
                              какво забелязвам,вече масирано си ЗАВЛАДЯВАТЕ темите отворени от ДРУГИ,чудя ,че едно ХИМКО предизвика толкова страсти и ви накара да пускате поредица БЕЗСМИСЛЕНИ анкети...
                              НО това което е най-дразнещо и,че ВИЕ просто взимате вече съществуващата теми и и лепвате вашето си заглавие!
                              Моля ви бъдете така добри да отваряте новите теми както желаете и те нека започват от 1,2,3...и т.н. съобщения , а не както правите да взимате тема от над 8000 съобщения и да слагате вашето си име - така просто манипулирате, че вашата тема е с повече посетители!!!!
                              Пак ви казвам отваряйте си темите, както желаете,но не взимайте актива от съобщения на старата тема и ако старата тема вече не е актуална или не се харесва на участниците те просто няма да пишат там, а ще пишат във вашата, мисля,че съм ясен!!!
                              Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• Абе ти няма ли да се скриеш вече,бе!

Коментар

Working...
                                X