IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Алтернативи на идеята за безусловен базов доход

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Патриарх Разгледай мнение
    Даже е 65 ст. има и от 60 ст. в момента. Абсолютно нормален хляб си е.
    Явно в различни Българии живеем. В града, в който живея, читавият хляб е над 1 лв.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Сигурно имаш предвид чаша айрян. За 40 ст. няма какво и друго да е. Какъв е този хляб за 70 ст.?
      Даже от 65 ст. и от 60 ст. има в момента. Абсолютно нормален хляб си е.

      Коментар


      • Сигурно имаш предвид чаша айрян. За 40 ст. няма какво и друго да е. Какъв е този хляб за 70 ст.?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          По добре е ББД - по 30 лева на калпак и това е. 30лв са достатъчни за един хляб и едно мляко на ден.
          Каква е социалната цел на тези 30 лв. ?

          Коментар


          • val/she

            Хляба е 70ст а млякото 40ст - 1.1лв на ден - 33 лева точно, но и 30 са достатъчни.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              По добре е ББД - по 30 лева на калпак и това е. 30лв са достатъчни за един хляб и едно мляко на ден.
              Един хляб и едно мляко струват около 2 лв. т.е. 60 лв. на месец.

              Коментар


              • По добре е ББД - по 30 лева на калпак и това е. 30лв са достатъчни за един хляб и едно мляко на ден.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Pyramid

                  В Китай системата е проста - който няма работа и има нужда от пари - събира боклук и го носи на сметище където му го теглят и му плащат на килограм.Няма обратни връзки. Проблема при нас ще е че ще се районира и няма да имат достъп до отпадъците хора които имат нужда от пари да се прехранват, веднага някакви местни мафии ще окупират тази дейност.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Абе, много сте се напрегнали нещо - да не е от пролетта? Всички тръгнали да обясняват, как нямало да работи, щото...
                    И забравят най-важното:
                    - Щото не иде от тях самите, а всеки-най-умен. Спрете се бе, хора! Аз единствено имам забележка относно как ще става районирането и как ще се връща обратната връзка. Вие какво, предпочитате /така или иначе/ на мангалите да се дават пари колкото да не пукнат веднага но, без работа? "И откъде пари?" , точно тогава, е най-уместен въпрос. Колегата много простичко ви е посочил откъде. От "помощите". Нека останат помощи за физически недъгавите хора, те наистина имат нужда. Всеки останал лев, обаче, си е повече от редно да се заработва и, щом не тежи на обществото, какво лошо има в това? Излекувайте я пуста ревност, не води до нищо хубаво.
                    77, адмирации! Определено, си измислил нещо добро, щом вече буди нееднозначни тълкувания.
                    Трейдърко ще помоля да охлади страстта, а Алхимика - да подостри пусто стадо, щом не го харесва тъпо. Моя милост бих заложил на притваряне ножицата на богатството чрез административно увеличаване разходите за работна заплата. Неконкурентните бизнеси, щат-не щат, ще се модернизират /или ще затворят/, техните работници ще преминат към оставащите активни, или ще се преквалифицират. Но, с поддържане на работната заплата много ниска, като /уж/ основа на конкурентност, категорично трябва да се скъса. Защо? Защото, и така вече вътрешно потребление не е останало, а износ с ниско качество /какъв мотив у постоянно пренебрегвания работник?/ не може да поддържаш, Китай е навсякъде. Е, и Индия, и Пакистан, и Бангладеш, и Лат.Америка... Хората трябва да имат положителен стимул, само с глад и нагайка дъното вече е стигнато, там, и да копаш, освен кал - нищо.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнение
                      Хич не съм комунист, не и такъв какъвто го помним.(по темата с годините) Комунизмът е икономическа система а не политическа! Аз съм търговец и виждам как бизнеса умира от години защото хората нямат средства за да потребяват елементарните си нужди! От там(опита) излиза и цялата теория която предлагам. Колкото и парадоксално да изглежда, бизнеса ще печели от повишеното и ускорено потребление ако въведем предложената система! Питате кой капиталист ще си даде парите... нали сме демокрация с референдум ще задължа целия бизнес да приема тази валута!
                      Това са оборотни средства който само веднъж ще вземем от бюджета и ще ги оставим да циркулират в икономиката. Може да стартираме с 0.1% отрицателна лихва дневно и 1 лв. БД на ден.
                      Питаш КОЙ ще произведе хляба.... бизнеса естествено а с дигиталното левче дето ще вземе за този хляб ще си купи брашно или ще се разплати с персонала си или каквото си поиска.Все пак паралелната валута ще съставлява много малък процент на фона на фиатната... пари се търсят и за бизнеса няма да е проблем да ги смени срещу стока или труд! Да, в края на всеки ден ще има загуби за всеки притежател на тези пари... но на фона на реализирания стокооборот през деня тези загуби ще са минимални и поносими... а и всеки един индивид(даже и капиталистите) ще получат базов доход.

                      Малко по темата с наказването на трупането на пари.
                      http://www.economy.bg/economy/view/2...a-vlozhitelite

                      "Искаш да превърнеш хората в някакво тъпо стадо, живеещо ден за ден без мисъл за бъдещето, новият ти ред е всъщност финансова циганизация и нищо повече. "
                      Съвсем сериозно ти предлагам да се огледаш.... Аз искам свобода и спокойствие... идиокрацията и профанизацията на обществото идват от обожествяването на разменното средство! А разменното средство към момента бива обожествявано поради задънената улица в която се намира цялата система.... трябва и потребление но вече и схемата с потреблението на кредит не минава... и системата е пред колапс! Не е нормално основната и доминиращата тема в обществото да са парите! Не е нормално болниците да реализират печалба а образованието да е платено!
                      Искам да кажа ,че хората в момента са тъпо стадо!



                      Имам един въпрос
                      Я кажи, стойността която се изпарява от инфлацията къде отива ?
                      (нали се сещаш... по устав около 3% от общата стойност се изпаряват всяка година... в кого отива тази стойност ?)
                      Понеже аз предлагам точно тази стойност да отива в обществото!

                      Благодаря ,че писа все пак Има видео най-долу на сайта в което много конкретно съм обяснил какви биха били последиците за България от тази система. Личи си, че не си го изгледал.
                      Стига вече с тоя глупав манифест, защото вече дори не е смешно. Първо на пъвро хората като всички останали живи същества имат една цел - да са най-силни, богати-велики, могъщи и прочие. Лъвовете се бият за лъвици за това кой ще има по-голям прайд. Така е и при хората. Ако не събираме пари ще събираме сол или пипер както е било преди векове. Второ има хора отдали си целят живот в мислене инвестиране и прочие... как някой от тях да бъде приравнен с гошко които петък вечер е бил на дискотека. Говороиш такива глупости, че и малките деца ще ти се смеят ......

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                        Драги приятелю: ти си комунист - и по новите закони, скоро могат да те затворят.

                        Понякога ми звучиш и като потомък на голгафичърианците, които приеха листото за законно платежно средство и всички натрупаха огромни състояния, въпреки че никой нищо не произвеждаше.

                        Всичко това, дето си намислил е ного благородно, ама се надявам да си най-ного на 22 години, ото иначе е несериозно. Как ще обложиш "капиталът" с убийствени данъци - КОЙ капиталист ще ти даде парите си, за да ги раздаваш на * и всякакви други паразити? Ще ги принудиш ли? - Ами те ще емигрират - ако не физически, то поне данъчно от твоята държава - и ще отидат там, където няма да ги ограбват. В окови ли ще ги държиш?
                        Казваш - по един хлебец на човек на ден... ами нали тоя хляб НЯКОЙ трябва да го произведе - той не пониква от земята като гъбак, за да го набереш !!! А кой ще произвежда хляб, ако някой му е обещал да му го даде наготово? (не приемай примерът буквално, а като идея)
                        Ами това: "Ако Aз всеки ден ти давам по 3 евро а ти ги даваш на Иван, който ги събира и не ги харчи, а Аз всеки ден взимам от Иван по 1% от парите които Той е събрал, в един определен момент Иван ще има 300 евро и Aз ще взема от него 1% който ще е точно 3 евро и ще ти ги дам на теб! После ти пак на Иван и Аз пак на теб... А сега си представи, че Иван е бизнеса в държавата... Аз съм държавата а такива като теб сте много... Населението на държавата." - значи ти искаш да НАКАЖЕШ Иван, задето като предвидлив човек генерира някакви пари, докато междувременно даваш наготово на тоя, дето профуква всичко за пиене и плюскане? - Е вярвам, че ако се кандидатираш за нещо, всеки * ще гласува за тебе !!! Искаш да превърнеш хората в някакво тъпо стадо, живеещо ден за ден без мисъл за бъдещето, новият ти ред е всъщност финансова циганизация и нищо повече.

                        БВП е невъзможен - просто защото няма откъде да се вземат парите за - единствените два начина съм ги казал ногократно - или да бъдат ограбени богатите (т.нар. "диктатура на пролетариатът"), ама те няма да позволят, особено в днешният свят без финансови и географски граници, или да бъдат печатани пари в огромни количество (тоест сигурна хиперинфлация), но ти с криптовалутата си отрязал и тоя вариант - ако тя е нещо като биткойнът.

                        Разбери - Там където циркулират някакви парични знаци, неминуемо има хора, които натрупват голямо количество такива - това е Първият закон от финансовата динамика на О. Бендер !!!

                        Мисли за друг вариант - истински комунизъм - премахване на парите въобще - това мисля някой ден ще стане, но трябва да се променят три неща:
                        - Могъща икономика с почти пълна автоматизация - максимално освобождаване на човекът от непривлекателният труд.
                        - Отказ от свръхпотребление - всеки да взема само нужното му, а не да трупа.
                        - Отговорност съм обществото - всеки БЕЗВЪЗМЕЗДНО да се труди според способностите си за общото благо.

                        Пръвото ще стане по-скоро, другите две изискват огромни промени в психиката, за които ще са нужни най-малкото векове... а честно казано последните месеци някак ми убиха вярата в човекът... виждаме сблъсък на нахлуващи талибанци, изостанали в цивилизационното си развитие с векове (отделно че тук има *, изостанали с ХИЛЯДОЛЕТИЯ), срещу еврогейци, загубили елементарен инстинкт за самосъхранение... човечеството деградира, а не се развива !!!

                        Така че зарежи тая работа, Алхимиков - няма да доживееш сбъднатата си комунистическа мечта, ако ще и да надживееш Йода.
                        Импе,прочети на кои викат алхимици!!!

                        Коментар


                        • Хич не съм комунист, не и такъв какъвто го помним.(по темата с годините) Комунизмът е икономическа система а не политическа! Аз съм търговец и виждам как бизнеса умира от години защото хората нямат средства за да потребяват елементарните си нужди! От там(опита) излиза и цялата теория която предлагам. Колкото и парадоксално да изглежда, бизнеса ще печели от повишеното и ускорено потребление ако въведем предложената система! Питате кой капиталист ще си даде парите... нали сме демокрация с референдум ще задължа целия бизнес да приема тази валута!
                          Това са оборотни средства който само веднъж ще вземем от бюджета и ще ги оставим да циркулират в икономиката. Може да стартираме с 0.1% отрицателна лихва дневно и 1 лв. БД на ден.
                          Питаш КОЙ ще произведе хляба.... бизнеса естествено а с дигиталното левче дето ще вземе за този хляб ще си купи брашно или ще се разплати с персонала си или каквото си поиска.Все пак паралелната валута ще съставлява много малък процент на фона на фиатната... пари се търсят и за бизнеса няма да е проблем да ги смени срещу стока или труд! Да, в края на всеки ден ще има загуби за всеки притежател на тези пари... но на фона на реализирания стокооборот през деня тези загуби ще са минимални и поносими... а и всеки един индивид(даже и капиталистите) ще получат базов доход.

                          Малко по темата с наказването на трупането на пари.
                          http://www.economy.bg/economy/view/2...a-vlozhitelite

                          "Искаш да превърнеш хората в някакво тъпо стадо, живеещо ден за ден без мисъл за бъдещето, новият ти ред е всъщност финансова циганизация и нищо повече. "
                          Съвсем сериозно ти предлагам да се огледаш.... Аз искам свобода и спокойствие... идиокрацията и профанизацията на обществото идват от обожествяването на разменното средство! А разменното средство към момента бива обожествявано поради задънената улица в която се намира цялата система.... трябва и потребление но вече и схемата с потреблението на кредит не минава... и системата е пред колапс! Не е нормално основната и доминиращата тема в обществото да са парите! Не е нормално болниците да реализират печалба а образованието да е платено!
                          Искам да кажа ,че хората в момента са тъпо стадо!



                          Имам един въпрос
                          Я кажи, стойността която се изпарява от инфлацията къде отива ?
                          (нали се сещаш... по устав около 3% от общата стойност се изпаряват всяка година... в кого отива тази стойност ?)
                          Понеже аз предлагам точно тази стойност да отива в обществото!

                          Благодаря ,че писа все пак Има видео най-долу на сайта в което много конкретно съм обяснил какви биха били последиците за България от тази система. Личи си, че не си го изгледал.
                          www.moneyofthefuture.com

                          Коментар


                          • Драги приятелю: ти си комунист - и по новите закони, скоро могат да те затворят.

                            Понякога ми звучиш и като потомък на голгафичърианците, които приеха листото за законно платежно средство и всички натрупаха огромни състояния, въпреки че никой нищо не произвеждаше.

                            Всичко това, дето си намислил е ного благородно, ама се надявам да си най-ного на 22 години, ото иначе е несериозно. Как ще обложиш "капиталът" с убийствени данъци - КОЙ капиталист ще ти даде парите си, за да ги раздаваш на * и всякакви други паразити? Ще ги принудиш ли? - Ами те ще емигрират - ако не физически, то поне данъчно от твоята държава - и ще отидат там, където няма да ги ограбват. В окови ли ще ги държиш?
                            Казваш - по един хлебец на човек на ден... ами нали тоя хляб НЯКОЙ трябва да го произведе - той не пониква от земята като гъбак, за да го набереш !!! А кой ще произвежда хляб, ако някой му е обещал да му го даде наготово? (не приемай примерът буквално, а като идея)
                            Ами това: "Ако Aз всеки ден ти давам по 3 евро а ти ги даваш на Иван, който ги събира и не ги харчи, а Аз всеки ден взимам от Иван по 1% от парите които Той е събрал, в един определен момент Иван ще има 300 евро и Aз ще взема от него 1% който ще е точно 3 евро и ще ти ги дам на теб! После ти пак на Иван и Аз пак на теб... А сега си представи, че Иван е бизнеса в държавата... Аз съм държавата а такива като теб сте много... Населението на държавата." - значи ти искаш да НАКАЖЕШ Иван, задето като предвидлив човек генерира някакви пари, докато междувременно даваш наготово на тоя, дето профуква всичко за пиене и плюскане? - Е вярвам, че ако се кандидатираш за нещо, всеки * ще гласува за тебе !!! Искаш да превърнеш хората в някакво тъпо стадо, живеещо ден за ден без мисъл за бъдещето, новият ти ред е всъщност финансова циганизация и нищо повече.

                            БВП е невъзможен - просто защото няма откъде да се вземат парите за - единствените два начина съм ги казал ногократно - или да бъдат ограбени богатите (т.нар. "диктатура на пролетариатът"), ама те няма да позволят, особено в днешният свят без финансови и географски граници, или да бъдат печатани пари в огромни количество (тоест сигурна хиперинфлация), но ти с криптовалутата си отрязал и тоя вариант - ако тя е нещо като биткойнът.

                            Разбери - Там където циркулират някакви парични знаци, неминуемо има хора, които натрупват голямо количество такива - това е Първият закон от финансовата динамика на О. Бендер !!!

                            Мисли за друг вариант - истински комунизъм - премахване на парите въобще - това мисля някой ден ще стане, но трябва да се променят три неща:
                            - Могъща икономика с почти пълна автоматизация - максимално освобождаване на човекът от непривлекателният труд.
                            - Отказ от свръхпотребление - всеки да взема само нужното му, а не да трупа.
                            - Отговорност съм обществото - всеки БЕЗВЪЗМЕЗДНО да се труди според способностите си за общото благо.

                            Пръвото ще стане по-скоро, другите две изискват огромни промени в психиката, за които ще са нужни най-малкото векове... а честно казано последните месеци някак ми убиха вярата в човекът... виждаме сблъсък на нахлуващи талибанци, изостанали в цивилизационното си развитие с векове (отделно че тук има *, изостанали с ХИЛЯДОЛЕТИЯ), срещу еврогейци, загубили елементарен инстинкт за самосъхранение... човечеството деградира, а не се развива !!!

                            Така че зарежи тая работа, Алхимиков - няма да доживееш сбъднатата си комунистическа мечта, ако ще и да надживееш Йода.
                            Last edited by X_Y; 11.03.2016, 00:07.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                            Коментар


                            • Решението е нова система!

                              Решението е нова система, но не сме дорасли още!
                              http://www.moneyofthefuture.com/bg.html
                              www.moneyofthefuture.com

                              Коментар


                              • Безспорно е надграждане на ББД . Но мисля че е необходимо да се намали работния ден от 8 на 4 часа - работните места ще се удвоят , а хората ще имат свободно време . Или казано иначе 1 работа да се върши от 2 човека .

                                Коментар

                                Working...
                                X