Първоначално изпратено от Патриарх
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Алтернативи на идеята за безусловен базов доход
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеСигурно имаш предвид чаша айрян. За 40 ст. няма какво и друго да е. Какъв е този хляб за 70 ст.?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПо добре е ББД - по 30 лева на калпак и това е. 30лв са достатъчни за един хляб и едно мляко на ден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПо добре е ББД - по 30 лева на калпак и това е. 30лв са достатъчни за един хляб и едно мляко на ден.
Коментар
-
Pyramid
В Китай системата е проста - който няма работа и има нужда от пари - събира боклук и го носи на сметище където му го теглят и му плащат на килограм.Няма обратни връзки. Проблема при нас ще е че ще се районира и няма да имат достъп до отпадъците хора които имат нужда от пари да се прехранват, веднага някакви местни мафии ще окупират тази дейност.D.Y.F-091066
Коментар
-
Абе, много сте се напрегнали нещо - да не е от пролетта? Всички тръгнали да обясняват, как нямало да работи, щото...
И забравят най-важното:
- Щото не иде от тях самите, а всеки-най-умен. Спрете се бе, хора! Аз единствено имам забележка относно как ще става районирането и как ще се връща обратната връзка. Вие какво, предпочитате /така или иначе/ на мангалите да се дават пари колкото да не пукнат веднага но, без работа? "И откъде пари?" , точно тогава, е най-уместен въпрос. Колегата много простичко ви е посочил откъде. От "помощите". Нека останат помощи за физически недъгавите хора, те наистина имат нужда. Всеки останал лев, обаче, си е повече от редно да се заработва и, щом не тежи на обществото, какво лошо има в това? Излекувайте я пуста ревност, не води до нищо хубаво.
77, адмирации! Определено, си измислил нещо добро, щом вече буди нееднозначни тълкувания.
Трейдърко ще помоля да охлади страстта, а Алхимика - да подостри пусто стадо, щом не го харесва тъпо. Моя милост бих заложил на притваряне ножицата на богатството чрез административно увеличаване разходите за работна заплата. Неконкурентните бизнеси, щат-не щат, ще се модернизират /или ще затворят/, техните работници ще преминат към оставащите активни, или ще се преквалифицират. Но, с поддържане на работната заплата много ниска, като /уж/ основа на конкурентност, категорично трябва да се скъса. Защо? Защото, и така вече вътрешно потребление не е останало, а износ с ниско качество /какъв мотив у постоянно пренебрегвания работник?/ не може да поддържаш, Китай е навсякъде. Е, и Индия, и Пакистан, и Бангладеш, и Лат.Америка... Хората трябва да имат положителен стимул, само с глад и нагайка дъното вече е стигнато, там, и да копаш, освен кал - нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от allximika Разгледай мнениеХич не съм комунист, не и такъв какъвто го помним.(по темата с годините) Комунизмът е икономическа система а не политическа! Аз съм търговец и виждам как бизнеса умира от години защото хората нямат средства за да потребяват елементарните си нужди! От там(опита) излиза и цялата теория която предлагам. Колкото и парадоксално да изглежда, бизнеса ще печели от повишеното и ускорено потребление ако въведем предложената система! Питате кой капиталист ще си даде парите... нали сме демокрация с референдум ще задължа целия бизнес да приема тази валута!
Това са оборотни средства който само веднъж ще вземем от бюджета и ще ги оставим да циркулират в икономиката. Може да стартираме с 0.1% отрицателна лихва дневно и 1 лв. БД на ден.
Питаш КОЙ ще произведе хляба.... бизнеса естествено а с дигиталното левче дето ще вземе за този хляб ще си купи брашно или ще се разплати с персонала си или каквото си поиска.Все пак паралелната валута ще съставлява много малък процент на фона на фиатната... пари се търсят и за бизнеса няма да е проблем да ги смени срещу стока или труд! Да, в края на всеки ден ще има загуби за всеки притежател на тези пари... но на фона на реализирания стокооборот през деня тези загуби ще са минимални и поносими... а и всеки един индивид(даже и капиталистите) ще получат базов доход.
Малко по темата с наказването на трупането на пари.
http://www.economy.bg/economy/view/2...a-vlozhitelite
"Искаш да превърнеш хората в някакво тъпо стадо, живеещо ден за ден без мисъл за бъдещето, новият ти ред е всъщност финансова циганизация и нищо повече. "
Съвсем сериозно ти предлагам да се огледаш.... Аз искам свобода и спокойствие... идиокрацията и профанизацията на обществото идват от обожествяването на разменното средство! А разменното средство към момента бива обожествявано поради задънената улица в която се намира цялата система.... трябва и потребление но вече и схемата с потреблението на кредит не минава... и системата е пред колапс! Не е нормално основната и доминиращата тема в обществото да са парите! Не е нормално болниците да реализират печалба а образованието да е платено!
Искам да кажа ,че хората в момента са тъпо стадо!
Имам един въпрос
Я кажи, стойността която се изпарява от инфлацията къде отива ?
(нали се сещаш... по устав около 3% от общата стойност се изпаряват всяка година... в кого отива тази стойност ?)
Понеже аз предлагам точно тази стойност да отива в обществото!
Благодаря ,че писа все пак Има видео най-долу на сайта в което много конкретно съм обяснил какви биха били последиците за България от тази система. Личи си, че не си го изгледал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДраги приятелю: ти си комунист - и по новите закони, скоро могат да те затворят.
Понякога ми звучиш и като потомък на голгафичърианците, които приеха листото за законно платежно средство и всички натрупаха огромни състояния, въпреки че никой нищо не произвеждаше.
Всичко това, дето си намислил е ного благородно, ама се надявам да си най-ного на 22 години, ото иначе е несериозно. Как ще обложиш "капиталът" с убийствени данъци - КОЙ капиталист ще ти даде парите си, за да ги раздаваш на * и всякакви други паразити? Ще ги принудиш ли? - Ами те ще емигрират - ако не физически, то поне данъчно от твоята държава - и ще отидат там, където няма да ги ограбват. В окови ли ще ги държиш?
Казваш - по един хлебец на човек на ден... ами нали тоя хляб НЯКОЙ трябва да го произведе - той не пониква от земята като гъбак, за да го набереш !!! А кой ще произвежда хляб, ако някой му е обещал да му го даде наготово? (не приемай примерът буквално, а като идея)
Ами това: "Ако Aз всеки ден ти давам по 3 евро а ти ги даваш на Иван, който ги събира и не ги харчи, а Аз всеки ден взимам от Иван по 1% от парите които Той е събрал, в един определен момент Иван ще има 300 евро и Aз ще взема от него 1% който ще е точно 3 евро и ще ти ги дам на теб! После ти пак на Иван и Аз пак на теб... А сега си представи, че Иван е бизнеса в държавата... Аз съм държавата а такива като теб сте много... Населението на държавата." - значи ти искаш да НАКАЖЕШ Иван, задето като предвидлив човек генерира някакви пари, докато междувременно даваш наготово на тоя, дето профуква всичко за пиене и плюскане? - Е вярвам, че ако се кандидатираш за нещо, всеки * ще гласува за тебе !!! Искаш да превърнеш хората в някакво тъпо стадо, живеещо ден за ден без мисъл за бъдещето, новият ти ред е всъщност финансова циганизация и нищо повече.
БВП е невъзможен - просто защото няма откъде да се вземат парите за - единствените два начина съм ги казал ногократно - или да бъдат ограбени богатите (т.нар. "диктатура на пролетариатът"), ама те няма да позволят, особено в днешният свят без финансови и географски граници, или да бъдат печатани пари в огромни количество (тоест сигурна хиперинфлация), но ти с криптовалутата си отрязал и тоя вариант - ако тя е нещо като биткойнът.
Разбери - Там където циркулират някакви парични знаци, неминуемо има хора, които натрупват голямо количество такива - това е Първият закон от финансовата динамика на О. Бендер !!!
Мисли за друг вариант - истински комунизъм - премахване на парите въобще - това мисля някой ден ще стане, но трябва да се променят три неща:
- Могъща икономика с почти пълна автоматизация - максимално освобождаване на човекът от непривлекателният труд.
- Отказ от свръхпотребление - всеки да взема само нужното му, а не да трупа.
- Отговорност съм обществото - всеки БЕЗВЪЗМЕЗДНО да се труди според способностите си за общото благо.
Пръвото ще стане по-скоро, другите две изискват огромни промени в психиката, за които ще са нужни най-малкото векове... а честно казано последните месеци някак ми убиха вярата в човекът... виждаме сблъсък на нахлуващи талибанци, изостанали в цивилизационното си развитие с векове (отделно че тук има *, изостанали с ХИЛЯДОЛЕТИЯ), срещу еврогейци, загубили елементарен инстинкт за самосъхранение... човечеството деградира, а не се развива !!!
Така че зарежи тая работа, Алхимиков - няма да доживееш сбъднатата си комунистическа мечта, ако ще и да надживееш Йода.
Коментар
-
Хич не съм комунист, не и такъв какъвто го помним.(по темата с годините) Комунизмът е икономическа система а не политическа! Аз съм търговец и виждам как бизнеса умира от години защото хората нямат средства за да потребяват елементарните си нужди! От там(опита) излиза и цялата теория която предлагам. Колкото и парадоксално да изглежда, бизнеса ще печели от повишеното и ускорено потребление ако въведем предложената система! Питате кой капиталист ще си даде парите... нали сме демокрация с референдум ще задължа целия бизнес да приема тази валута!
Това са оборотни средства който само веднъж ще вземем от бюджета и ще ги оставим да циркулират в икономиката. Може да стартираме с 0.1% отрицателна лихва дневно и 1 лв. БД на ден.
Питаш КОЙ ще произведе хляба.... бизнеса естествено а с дигиталното левче дето ще вземе за този хляб ще си купи брашно или ще се разплати с персонала си или каквото си поиска.Все пак паралелната валута ще съставлява много малък процент на фона на фиатната... пари се търсят и за бизнеса няма да е проблем да ги смени срещу стока или труд! Да, в края на всеки ден ще има загуби за всеки притежател на тези пари... но на фона на реализирания стокооборот през деня тези загуби ще са минимални и поносими... а и всеки един индивид(даже и капиталистите) ще получат базов доход.
Малко по темата с наказването на трупането на пари.
http://www.economy.bg/economy/view/2...a-vlozhitelite
"Искаш да превърнеш хората в някакво тъпо стадо, живеещо ден за ден без мисъл за бъдещето, новият ти ред е всъщност финансова циганизация и нищо повече. "
Съвсем сериозно ти предлагам да се огледаш.... Аз искам свобода и спокойствие... идиокрацията и профанизацията на обществото идват от обожествяването на разменното средство! А разменното средство към момента бива обожествявано поради задънената улица в която се намира цялата система.... трябва и потребление но вече и схемата с потреблението на кредит не минава... и системата е пред колапс! Не е нормално основната и доминиращата тема в обществото да са парите! Не е нормално болниците да реализират печалба а образованието да е платено!
Искам да кажа ,че хората в момента са тъпо стадо!
Имам един въпрос
Я кажи, стойността която се изпарява от инфлацията къде отива ?
(нали се сещаш... по устав около 3% от общата стойност се изпаряват всяка година... в кого отива тази стойност ?)
Понеже аз предлагам точно тази стойност да отива в обществото!
Благодаря ,че писа все пак Има видео най-долу на сайта в което много конкретно съм обяснил какви биха били последиците за България от тази система. Личи си, че не си го изгледал.www.moneyofthefuture.com
Коментар
-
Драги приятелю: ти си комунист - и по новите закони, скоро могат да те затворят.
Понякога ми звучиш и като потомък на голгафичърианците, които приеха листото за законно платежно средство и всички натрупаха огромни състояния, въпреки че никой нищо не произвеждаше.
Всичко това, дето си намислил е ного благородно, ама се надявам да си най-ного на 22 години, ото иначе е несериозно. Как ще обложиш "капиталът" с убийствени данъци - КОЙ капиталист ще ти даде парите си, за да ги раздаваш на * и всякакви други паразити? Ще ги принудиш ли? - Ами те ще емигрират - ако не физически, то поне данъчно от твоята държава - и ще отидат там, където няма да ги ограбват. В окови ли ще ги държиш?
Казваш - по един хлебец на човек на ден... ами нали тоя хляб НЯКОЙ трябва да го произведе - той не пониква от земята като гъбак, за да го набереш !!! А кой ще произвежда хляб, ако някой му е обещал да му го даде наготово? (не приемай примерът буквално, а като идея)
Ами това: "Ако Aз всеки ден ти давам по 3 евро а ти ги даваш на Иван, който ги събира и не ги харчи, а Аз всеки ден взимам от Иван по 1% от парите които Той е събрал, в един определен момент Иван ще има 300 евро и Aз ще взема от него 1% който ще е точно 3 евро и ще ти ги дам на теб! После ти пак на Иван и Аз пак на теб... А сега си представи, че Иван е бизнеса в държавата... Аз съм държавата а такива като теб сте много... Населението на държавата." - значи ти искаш да НАКАЖЕШ Иван, задето като предвидлив човек генерира някакви пари, докато междувременно даваш наготово на тоя, дето профуква всичко за пиене и плюскане? - Е вярвам, че ако се кандидатираш за нещо, всеки * ще гласува за тебе !!! Искаш да превърнеш хората в някакво тъпо стадо, живеещо ден за ден без мисъл за бъдещето, новият ти ред е всъщност финансова циганизация и нищо повече.
БВП е невъзможен - просто защото няма откъде да се вземат парите за - единствените два начина съм ги казал ногократно - или да бъдат ограбени богатите (т.нар. "диктатура на пролетариатът"), ама те няма да позволят, особено в днешният свят без финансови и географски граници, или да бъдат печатани пари в огромни количество (тоест сигурна хиперинфлация), но ти с криптовалутата си отрязал и тоя вариант - ако тя е нещо като биткойнът.
Разбери - Там където циркулират някакви парични знаци, неминуемо има хора, които натрупват голямо количество такива - това е Първият закон от финансовата динамика на О. Бендер !!!
Мисли за друг вариант - истински комунизъм - премахване на парите въобще - това мисля някой ден ще стане, но трябва да се променят три неща:
- Могъща икономика с почти пълна автоматизация - максимално освобождаване на човекът от непривлекателният труд.
- Отказ от свръхпотребление - всеки да взема само нужното му, а не да трупа.
- Отговорност съм обществото - всеки БЕЗВЪЗМЕЗДНО да се труди според способностите си за общото благо.
Пръвото ще стане по-скоро, другите две изискват огромни промени в психиката, за които ще са нужни най-малкото векове... а честно казано последните месеци някак ми убиха вярата в човекът... виждаме сблъсък на нахлуващи талибанци, изостанали в цивилизационното си развитие с векове (отделно че тук има *, изостанали с ХИЛЯДОЛЕТИЯ), срещу еврогейци, загубили елементарен инстинкт за самосъхранение... човечеството деградира, а не се развива !!!
Така че зарежи тая работа, Алхимиков - няма да доживееш сбъднатата си комунистическа мечта, ако ще и да надживееш Йода.Last edited by X_Y; 11.03.2016, 01:07.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Решението е нова система!
Решението е нова система, но не сме дорасли още!
http://www.moneyofthefuture.com/bg.htmlwww.moneyofthefuture.com
Коментар
Коментар