If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Малко на загуба от софия комерс като сума около 1.5 % от протфейла към момента.....иначе атера май ми е къса клечка вече близо година съм около нулата там при бичи пазар не е добре, ърм
Тая тема е много полезна. Човек се учи от собствените си грешки, но може пък да научи нещо и от грешките на другите.
Проиграх рано ЗХБГ в сряда, само 6% си е епик фейл с оглед на развитието. Счетох, че съм сбъркал, като избрах позиция извън SOFIX, която не беше потеглила. Завистта ме беше напрегнала, гледайки ралито в индекса и много бързо изстрелях патрона.
Другата ми грешка за 2016 г. е BlackRock Gold and General D Acc. Това е чудесен фонд, чудесно портфолио от златни и сребърни мини, но много волатилно. Тази позиция ми се подри с 25%, което е безобразно много. Купих я октомври, когато САЩ се колебаеше накъде да поеме. Подозирах, че Тръмп ще спечели, което трябваше да резултира в покачване на златото за сметка на S&P. Обаче не стана така, даже стана точно обратното.
Подгрешка е фактът, че нямам стопове. Тия щуротии са по-подходящи за ФОРЕКС, но липсата на демидж мениджмънт очевидно струва скъпо.
Иначе през 2010 подарих на едно момче 5 акции на Слънчев бряг. По-тъп подарък едва ли съм правил някога
Ърм. Я да си спомня какво пазарувал тая година?
Allianz, HSBC, Ford, Gazprom, BP, Admiral, Елана и Нови Жабоци. Само от Адмирал засега съм назад, но толкова малко, че не си струва да го споменавам. Не хващал никакви клечки.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ако ма бяхте питали в средата на годината - Хима... с 30% тегло в портфейляка кат удари 1 и пет ми призля.
Сега е доста по-добре, но все още се чувствам като подплашен хамстер от стадо диви хиени...
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
късатa клечка, късата мечка ...- като се набабаним в някой избушеняк можем да се сърдим само на себе си, а втората възможност е да погребем последната надежда, като започнем да хвалим избушеняка във форума. Имаше такава тема - "защо, когато някой се набабани в избушяк, започва да го хвали във форума" ))) И аз имам две къси клечки, едната беше забучена в гагарин, но там усредних малко и нулирах към момента ефекта на спада. разбира се няма ръст като експатката,))) но поне имам и вихрово ускорителни папири като флагмана и някои др.. ))) Но исках да кажа, че не може без къси клечки, в по-екстремните портфейли трябва да има )) Е не става дума за все пак и за отрковени дървета като енемона, а за малки клечки )))) Иначе да се набиеш само в софарма - трейдинга и имотите -не е интересно - това е малко като за земеделци, да са стъпили по земята, от страх да не паднат от високо ... ))) А и напоследък гледаме и самия маджо да си продава там папирите из прозводните. ....
пак за мен си писал нещо
ти от високо няма как да паднеш - можеш да загубиш макс - 10 хилки - с твоето портфейлче, аз това го правя подарък на някоя красива жена......
късатa клечка, късата мечка ...- като се набабаним в някой избушеняк можем да се сърдим само на себе си, а втората възможност е да погребем последната надежда, като започнем да хвалим избушеняка във форума. Имаше такава тема - "защо, когато някой се набабани в избушяк, започва да го хвали във форума" ))) И аз имам две къси клечки, едната беше забучена в гагарин, но там усредних малко и нулирах към момента ефекта на спада. разбира се няма ръст като експатката,))) но поне имам и вихрово ускорителни папири като флагмана и някои др.. ))) Но исках да кажа, че не може без къси клечки, в по-екстремните портфейли трябва да има )) Е не става дума за все пак и за отрковени дървета като енемона, а за малки клечки )))) Иначе да се набиеш само в софарма - трейдинга и имотите -не е интересно - това е малко като за земеделци, да са стъпили по земята, от страх да не паднат от високо ... ))) А и напоследък гледаме и самия маджо да си продава там папирите из прозводните. ....
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар