IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975
    филипе,всички бъркате в терминологията....има разлика между вероятност и прогноза!
    вероятността НЕ може да бъде различна от 50/50,защото имаш арбитраж.
    за да балансираш вероятност от 66/33 реално трябва да купиш 1 позиция и да шортиш срещу нея две позиции и на където тръгне,сметката да ти е еднаква......ами няма как да стане,ако ми не вЕрваш,пробай
    не съм филип, но щом ти е по-удобно...

ние говорим за вероятности, не за прогнози... говорим за това накъде ще поеме цената на еврото спрямо долара в следващия момент и колко е вероятността за това... това обсъждаме с колегите... ако ти нещо друго искаш да ни кажеш, моля заповядай... можеш дори да го направиш като равен с равни ако решиш...

за какъв арбитраж ми говориш?... статистически или технически/пазарен?... аз не говоря за вероятностите при арбитража... говорим накъде отива еврото и с каква вероятност... ако визираш сутрешния ми пост към теб, там говорех за друго, но явно и това не си доразбрал ... да балансирам 66:33? за неутралност ли ми говориш? за доларова неутралност или друга ... да не се отплесваме от темата ако искаш... за арбитраж, неутралности и прочее термини можем да си говорим в друга тема ... тук спора е накъде отива еврото в следващия момент и с каква вероятност... и едлунд, алекс и компания твърдят че в този момент например австралийския долар има равен шанс да поскъпне или поевтинее спрямо долара ... а аз казвам че е по-вероятно да поскъпне ... кой прав, кой крив решава пазара ...
    trades better because of
    [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• филипе,всички бъркате в терминологията....има разлика между вероятност и прогноза!
      вероятността НЕ може да бъде различна от 50/50,защото имаш арбитраж.
      за да балансираш вероятност от 66/33 реално трябва да купиш 1 позиция и да шортиш срещу нея две позиции и на където тръгне,сметката да ти е еднаква......ами няма как да стане,ако ми не вЕрваш,пробай

Коментар

• алекс, при цялото ми уважение, точно ти ми се струва малко неуместно да ме иронизираш... мисля че лично заради теб направих не един опит да доказвам... само че мисля и вашата групичка е редно малко да се напъне и да се опита да докаже нещо, а не само с голи твърдения да дискутира...

ето ти един последен опит от моя страна ... сега сме момента Х, каква е вероятността следващата цена, в момента Х+1 да е с 1 пипс по-нагоре или с 1 пипс по-надолу? 50%?... не, алекс... следващата цена може да е 1 пипс надолу, 1 нагоре или същата... до тук ги докарахме до 33.(3)%... след това идва другото... как се определя следващата цена алекс?... от големината на поръчките от двете страни на сегашната цена... ако сега имаме 1.45 и имаме чакащи ордери продава с обем 234 милиона на цена 1.4501 и ордери купува с обем 128 милиона на цена 1.4499... и в момента се появи ордер купува с обем 135 милиона на цена 1.4501, какъв ще е следващия тик? с каква цена? и с каква вероятност?... или искаш да ми кажеш че във всеки момент Х е равно вероятно да се появи ордер с нужния обем да мачне цена продава, както и цена купува? ами ако не успее да мачне едната цена поради недостатъчен обем или прекалено голям обем?... във всеки един момент е еднакво вероятно да се появи купувач/продавач с точно необходимия обем? това ли ми казвате алекс??... по-надолу в темата се опитах да ти обясня, защо например на 28.8.2009 в момента на отваряне цената е имала по-голям шанс (над 60%) да направи 50 пипса надолу... не можеш да се оплачеш от мен че не правя усилия...

не искам нищо да ви доказвам, ако дискусията ще се изражда в надменно и арогантно повтаряне на едно и също твърдение... на всичкото отгоре без никакви усилия да се подкрепи твърдението... аз правя усилия и мисля се държа достатъчно възпитано и на ниво... ако съм в грешка ме поправете, но подобаващо ако обичате... а не с придружаващите епитети и ирония... но вече започвам да си мисля, че пътя който избра е-бат-седефчо може би наистина е правилния, просто защото дискусията е неравнопоставена ...
        trades better because of

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
          Първоначално изпратено от acen1975
          мамоооууу,поредния хитрец.....хайде напъни се малко,че да се сетиш...наистина не требе да си вундеркин,че да откриеш къде грешиш.....
          в момента Х вероятностите са 2- У и минус У........обаче,гений такъв,в момента в който движението е стигнало до У-1,вече НЯМАШ момент Х,а имаш момент У-1,тогава вече момента Х не е момент,се е превърнал във ВЕРОЯТНОСТ.......
          именно това казвам и аз... ама явно няма кой да чете внимателно...
          твърдението на колегите е че във всеки момент Х(i) вероятността цената да отиде с Y пипса нагоре или надолу е 50%... абсолютно си прав че в момента, когато съм достигнал Y-1, моментът всъщност не е Х(1), а е Х(32) (примерно)... но нали говорим за момента Х(1)... в момента Х(32) естествено ще имам друга сделка (32-ра поредна) пак с цели Y и -Y... та кое не е ясно господин опция?...

алекс, ако не си ме прочел внимателно, постът който си ми цитирал не казва че това е възможно... а казва че именно не е възможно... той е въпрос към колегата за да потвърди дали това е възможно... защото ако не е възможно къде са вероятностите 50:50?????....

не е необходимо да се палите много.... можете спокойно и разбираемо да докажете че шансовете винаги са 50:50... ако не можете, тогава си мълчете просто ...
          сори,недоразбрал съм

Коментар

• Минах на бързо през една друга тема и не се стърпях да не кажа : Здрасти

Тук е весело
            Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

мамоооууу,поредния хитрец.....хайде напъни се малко,че да се сетиш...наистина не требе да си вундеркин,че да откриеш къде грешиш.....
              в момента Х вероятностите са 2- У и минус У........обаче,гений такъв,в момента в който движението е стигнало до У-1,вече НЯМАШ момент Х,а имаш момент У-1,тогава вече момента Х не е момент,се е превърнал във ВЕРОЯТНОСТ.......
              твърдението на колегите е че във всеки момент Х(i) вероятността цената да отиде с Y пипса нагоре или надолу е 50%... абсолютно си прав че в момента, когато съм достигнал Y-1, моментът всъщност не е Х(1), а е Х(32) (примерно)... но нали говорим за момента Х(1)... в момента Х(32) естествено ще имам друга сделка (32-ра поредна) пак с цели Y и -Y... та кое не е ясно господин опция?...

алекс, ако не си ме прочел внимателно, постът който си ми цитирал не казва че това е възможно... а казва че именно не е възможно... той е въпрос към колегата за да потвърди дали това е възможно... защото ако не е възможно къде са вероятностите 50:50?????....

не е необходимо да се палите много.... можете спокойно и разбираемо да докажете че шансовете винаги са 50:50... ако не можете, тогава си мълчете просто ...
              не е необходимо да се палите много.... можете спокойно и разбираемо да докажете че шансовете не винаги са 50:50... ако не можете, тогава си мълчете просто ...

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975

trades better because of

Коментар

Първоначално изпратено от representjah
                  А пък вече и при намаляване от 30 на 29 пипса това намалява и вероятността. Нали не смяташ че вечер при 30 пипса нагоре - 29 надолу вероятността е още 50/50?...
                  чакай сега... нали в момент Х вероятността е Y пипса нагоре 50% и Y пипса надолу 50%?... значи в момент Х пазарът ще мръдне или нагоре с Y пипса или надолу с Y пипса... ок, аз влизам в момент Х и слагам съответните поръчки на Y и Y-a... според вашата теория цената в 5 от 10 пъти ще отиде Y пипса нагоре, а в останалите 5 ще отиде Y пипса надолу... само че когато се е запътила за Y пипса надолу аз ще спра при Y-1 ... и така ще печеля по 1 пип на всеки 2 сделки... кое по-точно не е според вашата теория?... вие нали казвате че е еднакво вероятно да слезе и да се качи с Y пипа във всеки момент X...или нещо друго казвате?...
                  Това е нищо бъди много по съобразителен вместо при минус -29 бягай при минус -1 пипс. Като го изтестваш се върни да ни кажеш какво е станало и колко си в +? Чакаш +30 пипса и си склонен да загубиш -30 пипса но решаваш да надхитриш шанса и бягаш много по рано на -1 пипс само после да кажеш какво е станало

Коментар

А пък вече и при намаляване от 30 на 29 пипса това намалява и вероятността. Нали не смяташ че вечер при 30 пипса нагоре - 29 надолу вероятността е още 50/50?...
                    чакай сега... нали в момент Х вероятността е Y пипса нагоре 50% и Y пипса надолу 50%?... значи в момент Х пазарът ще мръдне или нагоре с Y пипса или надолу с Y пипса... ок, аз влизам в момент Х и слагам съответните поръчки на Y и Y-a... според вашата теория цената в 5 от 10 пъти ще отиде Y пипса нагоре, а в останалите 5 ще отиде Y пипса надолу... само че когато се е запътила за Y пипса надолу аз ще спра при Y-1 ... и така ще печеля по 1 пип на всеки 2 сделки... кое по-точно не е според вашата теория?... вие нали казвате че е еднакво вероятно да слезе и да се качи с Y пипа във всеки момент X...или нещо друго казвате?...

Коментар

• Първоначално изпратено от representjah
                      trades better because of

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh
                        искаш ли да ти предложа НЕвъзможното?в момента еврото е 1.4720.......
                        дай ми 100$,и ако еврото завърши между 1.4700 и 1.4750,ще върна 100% печалба.......не можеш да изгубиш повече от 100$,не е отворена позиция,че да ти струва хиляди долари,ако тренда тръгне срещу теб,отделно имаш 100% печалба за 1 месец,което в годишна доходност е 1200%........(ако познаеш)....
                        айде ,подарявам ти пари от нищото,нали е невъзможно да се направят пари от НЕдвижение,защото според теб опциите "стрували пари"
                        Аз искам да се възползвам от офертата, ама понеже си супер майстор да го направим наобратно. Ако завърши в 50 пипов диапазон на цената към момента на баса аз ще ти дам 100$, ако пък не заврши ти ще ми дадеш на мене.

Сега е 1.4750, над 4725 и под 4775 получаваш от мене 100$ ако ли е извън диапазона ти ми даваш 100$, срок 1 месец. Може да слагаме колкото искаш нули на тези 100$. Айде покажи ми що за опшън майстор си
                        глей са,на краставичар,краставици си тръгнал да продаваш.....
                        немЪ да се разбереме с теб,ама никък.....опитваш се да продаваш мойте краставици......и не на друг,а на мен
                        търси си някой от кратунковците,дето си мислят,че знаят всичко,но нищо не знаят......те са най благите донори.....хем си в бг,хем имаш си цял форум с кратунковци.......даже и бизнес моа да направиш-ще им продаваш НЕвъзможни неща за тях.......че дори и ще се кафиш да печелят.....щото ако загубят ще прибереш само 100% от залозите им,обаче,ако спечелят ще чукнеш 300-400% далаверка........къде другаде моа да се направят такива пари,освен във държава,където от немърдане не могат да се направят пари и където се смята,че движение на форекс двойка с два възможни изхода НЕ Е 50/50.......
                        и трай си-нема смисъл да ги светкаш "професионалистите"......
                        по добре изкарай пари от незнанието им,отколкото да раздаваш знание без пари......
                        тва е еврейската тактика-ти си глупавия и се остави умниците да пИчелят от теб......както виждаш,умници бол......

Коментар

• Representjah, ти ми връщаш вярата в човечеството (без майтап).

Коментар

Не знам как да цитирам съжалявам.
                            1. Не....
                            горе до всеки пост има бутонче "цитат" ...

как не?!... ако е 50%, значи търговията се приравнява до хвърляне на монета... имаме еднакви шансове да се падне ези (пазар нагоре 30 пипса) или тура (пазар надолу 30 пипса)... следователно търговецът просто намалява загубата при тура (на 29 пипса примерно) и става мултимилиардер за около година и половина ... или поне според теорията, която проповядвате с едлунд така излиза... но защо имам подозренията че с неговите скромни 40% годишно, май други се оказват правилата на играта ...
                            trades better because of

Коментар

...Вероятността за равно движение нагоре / надолу (без значение 10, 20 100 пипса ) е 50 % - нагоре 50 % надолу...
                              значи ако отварям всеки път дълга сделка със стоп по-малък от таргета винаги ще съм на печалба, в дългосрочен план, така ли?...

..Ако не знаете точно колко ви е вероятността за движението (80 % твърдят че знаят) то тогава за вас е 50/50
                              грешка... ако не знаем колко е вероятността дадено събитие да се случи, значи просто не знаем каква му е вероятността... а то ще си се случи или не, независимо от това ...

...Щом всички знаете че не е 50/50 всички имате някаква закономерност но никой не печели от нея. Много странно наистина.... освен edlund.
                              така ли?... и защо реши че никой не печели от нея, освен едлунд?!... много взехте да знаете кой от какво печели и от какво не ... да не би да има някакви други мотиви зад дискусията ...
                              trades better because of

Коментар

• Вероятността за равно движение нагоре / надолу (без значение 10, 20 100 пипса ) е 50 % - нагоре 50 % надолу.
                                Чудесно.
                                Айде и аз един облог. Айде сега както е еврото на 1.4725 , ако мръдне 30 пипса надолу, ще ми платиш 100 долара, а ако мръдне 100 пипса надолу, аз ще ти платя на теб 100 долара. Съгласен ли си?
                                Може и в обратната посока. Ако мръдне 30 пипса надолу, ти ще ми платиш 100 долара, а ако мръдне 100 пипса нагоре, аз ще ти платя 100 долара.
                                А най добре, аз ще ти плащам всеки път по 100 долара, като ми докаращ всеки път "играчи" като теб, готови до сложат по 1000 долара. Какво ще кажеш?

Коментар

Working...
                                X