IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975
    искаш ли да ти предложа НЕвъзможното?в момента еврото е 1.4720.......
    дай ми 100$,и ако еврото завърши между 1.4700 и 1.4750,ще върна 100% печалба.......не можеш да изгубиш повече от 100$,не е отворена позиция,че да ти струва хиляди долари,ако тренда тръгне срещу теб,отделно имаш 100% печалба за 1 месец,което в годишна доходност е 1200%........(ако познаеш)....
    айде ,подарявам ти пари от нищото,нали е невъзможно да се направят пари от НЕдвижение,защото според теб опциите "стрували пари"
    Аз искам да се възползвам от офертата, ама понеже си супер майстор да го направим наобратно. Ако завърши в 50 пипов диапазон на цената към момента на баса аз ще ти дам 100$, ако пък не заврши ти ще ми дадеш на мене.

Сега е 1.4750, над 4725 и под 4775 получаваш от мене 100$ ако ли е извън диапазона ти ми даваш 100$, срок 1 месец. Може да слагаме колкото искаш нули на тези 100$. Айде покажи ми що за опшън майстор си

Коментар

• Първоначално изпратено от edlund
      Явно ще трябва още обяснения. f* e процент от имането преди всяка сделка. Имането се променя след всяка сделка. Количеството пари, които залагаме във всяка сделка, се променя всеки път.
      Пример:
      1. Имаме $1000. Звездите ни шепнат, че вероятността цената да иде 30 пипса нагоре е 60%. Залагаме (2*0.6-1)*$1000 = $200, но не ни излиза късметът и губим. Оставаме с $800.
      2. Имаме $800 долара. Звездите ни шепнат, че вероятността цената да иде 30 пипса нагоре е 60%. Залагаме (2*0.6-1)*$800 = $160.
      3. И т.н.
      Колега edlund, нещо се самосабравихте тук във форума. Първо, темата не Ваша, но я спамите с небивали заключения и мнения, които после сам си оспорвате. Второ, четейки постовете Ви, психично и лично да си го кажем, звездите не просто Ви шепнат, а направо Ви говорят . Трето,във всеки Ваш пост думата "вероятност" го съпътства, каква е вероятността по посочената по-горе формула Вие да сте напълно в ред?
      Форума е място за дискусии и споделяне на мнения. Вие отдавна преминахте границата и го обърнахте на себедоказване. В крайна сметка затънахте в противиречите си мнения, пълни със безсмислени заключения. Вероятността за някаква полза от тях със или без изчисления е равна на нула

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
        Първоначално изпратено от edlund
        ...Да, хванал съм закономерност (и то не една), и да, когато отварям позиция аз самият очаквам вероятност различна от 50/50.
        о, сега чак прочетох, че всъщност те вероятностите не били 50:50?!... последно кое е вярното едлунд?... или вероятностите се менят според удобствата на наблюдаващия ...когато някакъв прост индианец наблюдава слънцето, вероятността то да изгрее е 50%, но когато го наблюдава едлунд вероятността скача на невероятните 100%... това ли ни казваш едлунд?...

ти как точно ги хвана тези закономерности?... с наблюдение на историята или ей сега да ти дадем напълно ново събитие, което се случва за първи път и веднага му определяш вероятностите съвсем точно?... защото ако е с наблюдение върху миналото, не правиш нищо по-различно от нас простите търговци във форума ...

последно 50% ли е шанса цената да измине 30 пипса в коя да е посока или друг?... защото според мен събитията имат своята си вероятност, независимо от наблюдаващия... все едно кой пуска фиша, шансовете за шестица са еднакви, или бъркам??????....
        Да полеем този огромен успех. Най накрая Edlund се съгласи, че вероятността не е 50 50 за 30 пипса движение. Сега за какво спорим Edlund, колко са милионерите в форума. Хмм, това е по лесно даже и от 30 пипса.
        1. Никой няма по добра система от Edlund за търгуване.
        2. Edlund няма и 50 к евро.
        3. Следователно, милионери в форума няма, и да има, след 1 година няма да са милионери. Това даже става и за Първи Инвестиционен Закон на Edlund.

Коментар

Талеб казва...
          аз не говорех на талеб, а на теб ... ако ти нямаш свое мнение по въпросите, ок, но не е нужно да ни цитираш талеб, сами сме прочели и чули какво е неговото ...

П.П. не си спомням талеб да е казвал че вероятността цената да се измести с някакво разстояние в коя да е посока в кой да е момент е 50%... но пък кой е талеб всъщност...
          trades better because of
          [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
            защото според мен събитията имат своята си вероятност, независимо от наблюдаващия...
            Талеб казва, че "randomness is observer dependant", а той е на светлинни години от мен по знания, така че спори с него. Ако не го познаваш, искай от бат Седефчо да ви запознае

Коментар

...Да, хванал съм закономерност (и то не една), и да, когато отварям позиция аз самият очаквам вероятност различна от 50/50.
              о, сега чак прочетох, че всъщност те вероятностите не били 50:50?!... последно кое е вярното едлунд?... или вероятностите се менят според удобствата на наблюдаващия ...когато някакъв прост индианец наблюдава слънцето, вероятността то да изгрее е 50%, но когато го наблюдава едлунд вероятността скача на невероятните 100%... това ли ни казваш едлунд?...

ти как точно ги хвана тези закономерности?... с наблюдение на историята или ей сега да ти дадем напълно ново събитие, което се случва за първи път и веднага му определяш вероятностите съвсем точно?... защото ако е с наблюдение върху миналото, не правиш нищо по-различно от нас простите търговци във форума ...

последно 50% ли е шанса цената да измине 30 пипса в коя да е посока или друг?... защото според мен събитията имат своята си вероятност, независимо от наблюдаващия... все едно кой пуска фиша, шансовете за шестица са еднакви, или бъркам??????....
              trades better because of

Коментар

...във форума има значително количество трейдъри, ... а все още не са милионери...
                кое точно те кара да мислиш че няма милионери във форума?... дали не правиш просто предположение, което може и да не е вярно?...

едлунд, в последните ти няколко поста ми се струва, че ни се надсмиваш?... арогантност или липса на елементарно възпитание?... или просто смяташ че си най-добрия на света и ние останалите заслужаваме само твоето великолепно надсмиване?... горките ние ...

до колкото разбирам твърдиш, че вероятността за 30-пипсово преместване на цената в коя да е посока и в кой да е момент е 50%... мислиш ли че това, ако е така, би ни попречило да печелим?... как ти се струва следната стратегия: отваряш във всеки един момент дълга позиция с таргет 30 и стоп 20 пипса ... тогава, според твоята теория, половината сделки ще печелят 30 пипса, половината ще губят 20, а като цяло ще сме на + средно 10 ... и така до безкрайност и естествено със залог, определен по формулата на Кели... тогава разбира се щях да съм ти много обиден, ако ме наричаш просто милионер ...

но да оставим вероятностите и да погледнем твоята търговия едлунд... печелиш по 40% годишно, браво ... аз ги изкарвам за 1/3 от това време, но кой съм аз, недостойния... чудя се как ли стоят за теб нещата по време на сделка?... ти когато правиш сделки винаги печелиш нали?... т.е. имаш 100% печеливши сделки?... браво, при равни шансове за преместване в двете посоки и то с равно разстояние, това си е направо за нобелова награда ... за мир имам предвид ... та как казваш стоят вероятностите за теб лично? 50:50?... или някакви други?... ако са 50:50 е ясно, просто винаги уцелваш момента, когато влезеш в сделка да са онези 50% в твоя полза ... онези другите 50% никога не ти се случват, защото ги подминаваш умело ... въпрос на знания предполагам ...
                trades better because of

Коментар

• Първоначално изпратено от zandor
                  Мисълта ми е, нали се сещаш, имаш доходност от 40% годишно, значи те бива :-), хванал си някаква закономерност или......следователно когато отвориш позиция ти самият очакваш вероятност различна от 50/50?
                  Това е въпрос който никой не ти е задал..:-)
                  Благодаря за въпроса. Да, хванал съм закономерност (и то не една), и да, когато отварям позиция аз самият очаквам вероятност различна от 50/50.

Коментар

• Айде пак личен въпрос - макар че темата не е наша и я спамим. Ти след като сам си си казал тук преди известно време че печелиш и си доволен какво ще кажеш за собственият си стил. как гледаш на момента в който отваряш позиция???
                    Мисълта ми е, нали се сещаш, имаш доходност от 40% годишно, значи те бива :-), хванал си някаква закономерност или......следователно когато отвориш позиция ти самият очакваш вероятност различна от 50/50?
                    Това е въпрос който никой не ти е задал..:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от zandor
                      ъъъ има един проблем тука така бе..така след 5 неуспешни сделки си губиш всичките пари!!!
                      Явно ще трябва още обяснения. f* e процент от имането преди всяка сделка. Имането се променя след всяка сделка. Количеството пари, които залагаме във всяка сделка, се променя всеки път.
                      Пример:
                      1. Имаме $1000. Звездите ни шепнат, че вероятността цената да иде 30 пипса нагоре е 60%. Залагаме (2*0.6-1)*$1000 = $200, но не ни излиза късметът и губим. Оставаме с $800.
                      2. Имаме $800 долара. Звездите ни шепнат, че вероятността цената да иде 30 пипса нагоре е 60%. Залагаме (2*0.6-1)*$800 = $160.
                      3. И т.н.

Коментар

• ъъъ има един проблем тука така бе..така след 5 неуспешни сделки си губиш всичките пари!!!
                        ААА то нали знеш като хвърляш зар да речем не се знае дали няма да се падне 5 пъти поред 6 например ;-)...
                        Ама и мойте постове са едни тъпи, а...:-) :-) :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess
                          Ти също не каза как да се търгува, а само кое не работело
                          Извинявай, мислех че се шегуваш. Сега ще ти кажа как да търгуваш.

Вариант I:
                          1. Изчисляваш вероятността цената да иде някъде.
                          2. Използваш Kelly criterion и определяш процент от имането си, което да залагаш.
                          3. Забогатяваш.

Вариант II:
                          1. Не можеш да прецениш с над 50% вероятност къде ще ходи цената.
                          2. Не търгуваш.

Коментар

• Забелязвам странния факт, че във форума има значително количество трейдъри, които знаят в коя ситуация каква е вероятността цената да иде 30 пипса нагоре или надолу, а все още не са милионери. Явно не са чували за Kelly criterion. Давам им линк - http://en.wikipedia.org/wiki/Kelly_criterion
                            Сега ви давам на тепсия формулата на успеха:
                            f* = 2p - 1
                            p = вероятността цената да иде 30 пипса в желаната посока. Примерно ако е 60%, p = 0.6
                            f* = процент от имането си, който да заложите в съответната посока. Примерно ако p = 0.6, то f* ще ви е 0.2 => трябва да заложите 20% от имането си в тази сделка.

След като знаете тези вероятности, а вече знаете и формулата, ще можете да забогатеете.

Очаквам благодарности и множество успешни стейтмънти

Коментар

Ти как разбираш в коя пазарна ситуация колко е вероятността? Предполагам, че когато видиш глава и рамене на графиката, вероятността става 90 на 10
                              Аха, а като си видя ушите става 100 на 0.

Коментар

Първоначално изпратено от student2
                                По над десетина поста всеки ти написа и ти обясни, че движението на пазара с 30 пипса в посока не е с вероятност 50 50.
                                Обаче никой не благоволи да ми каже колко е аджеба тая вероятност
                                Ти също не каза как да се търгува, а само кое не работело
                                Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

Working...
                                X