Първоначално изпратено от Poncho
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Психично и лично за Форекс
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho...спирам със писането в Инвестор.бг
Първоначално изпратено от acen1975...в двуизмерния свят на форекса...
от една страна в България също има много (на брой) интелигентни хора, колкото и да не ти се вярва... от втора страна в България има и добри търговци, които си разбират от работата ...
двуизмерен свят казваш е форекса... защото имало само две възможности ли?... да поразсъждаваме малко... както знаеш ние във форекса търгуваме двойки... т.е. когато евро/долар се качва или слиза, на практика се случват няколко неща... за да тръгне двойката на север например, са възможни следните два варианта: еврото поскъпва, долара не променя стойността си или еврото не променя стойността си, долара поевтинява... в южна посока (за двойката) също има подобни два варианта... та колко станаха общо? щом търгуваш с опции значи си силен по математика и знаеш че вариантите вече станаха повече от два... даже двойно повече ...
но това не е всичко... както знаеш освен гореизборените варианти, движението на двойката може да е следствие и на още няколко събития... например еврото и долара променят стойността си с различна скорост... та ако прибавим всички възможности, все още ли смяташ че форекса е двуизмерен свят?... твърдо не мога да се съглася ...
мислиш че фокусите с печалби от слабо волатилен пазар са възможни само с опции?... съгласен съм че опциите си имат своите предимства, разбира се, но и ние във форекса можем някои неща ... какво би казал за печалби от форекс при непомръдващ долар, например с две двойки, неутрализирайки долара? ...trades better because of
[url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[
Коментар
-
Първоначално изпратено от edlundE-Bat-Sedefcho, в целия този дълъг постинг отново не мога да намеря почти нищо полезно. Ако съм написал някъде нещо грешно, опровергай ме. Това ще ми е от полза. Ти никога нищо написано от мен не си опровергал с доказателства. Аргументите ти срещу мен винаги спадат към един от двата основни типа:
1. "Edlund, ти нищо не разбираш. Аз, E-Bat-Sedefcho, разбирам много, но не ми се занимава да ти обяснявам."
2. "Edlund, и ти и аз не разбираме от тези неща, но ти си много високомерен, докато аз, E-Bat-Sedefcho, контактувам свободно с важни хора".
Чудесно е, че контактуваш свободно с важни хора. Предполагам, че етикетът повелява да ти направя ниско темане по този повод.
Или по скоро да ти викам Гьобелс,това в кръга на шегата, но подходът ти е абсолютно същия.
По над десетина поста всеки ти написа и ти обясни, че движението на пазара с 30 пипса в посока не е с вероятност 50 50. И все още продължаваш да пишеш, че никой не те е оборил или те атакува в личностен план. Сега E-Bat-Sedefcho, чиито неща са едни от малкото смислени в този форум, се отказа да пише, а аз ще съм принуден да чета за "гениалните" стратегии с Асеня.
Какво да кажа? Ще перифразирам:
Гъза си с опции накичи,
насраното от сделките да не личи.
Коментар
-
Темата се е поизродила в един непрактичен подиум за себедоказване...
Приемам за математически вярно, че вероятността утре слънцето да изгрее, е 2,7%. Какво следва от това? Ще се въртя по цели нощи, чудейки се, дали ще има утре? Или е по- добре да разпродам, де що имам, за един последен запой, защото математиката казва, че вероятностно най- вероятното събитие е от невероятен характер? ops:
Ето и моята гледна точка, необременена от калкулации, математически модели и тн. Всяко бъдещо събитие е случайно. (Вдига ли/ще вдигне ли шум дърво, което пада в гората, ако няма кой да го чуе?; съвсем умишлено в случая пропускам отбивката към високоскоростната магистрала на квантовата физика.) Самата същност на човека, желанието му да подреди, да класифицира и обясни постфактум събитията, поражда 'усещането" за вероятност при повторението на сходни условия или логическото формулиране на такива.
Ако оставим настрана формулите и теоретичните построения (точно в тази връзка по- горе е и епитетът "непрактичен"), следва резонният въпрос: Дали вероятността утре слънцето да изгрее/не изгрее е същата, ако нас (хората, които калкулираме тази вероятност, разбирай и самата математика (вероятност?)) ни няма, за да бъдем свидетели на събитието/неговата липса?
От друга страна, не е ли по- полезно, ако просто приемем случайността (колегите, ако правилно съм ги разбрал, имаха предвид нещо подобно под 50 на 50%)? И няма ли това да ни спаси от необходимостта да се въртим в кръг, като кученце, гонещо опашката си?
Защото, Стефко, ще се съгласиш, че този път не води до никъде (справка Матеев). В подобни моменти на учения му остават 3 опции - (1) да приеме наличието на Бог/Дявол, които по дефиниция да разрешат противоречията от логическо естество; (2) да измисли поредната теоретична кванто-, квази-, мета- и тн наука, която да му даде още няколко (десетки/стотин) години ровене в самозаблуди, породени от собствената му рецепция и желания или (3) да направи компромис между горните две опции и да приеме, че, колкото и да не ни се иска да го признаем, светът не е рационално опознаваем, а случаен и всяка логичност в него е привнесена в следствие на нашите желания, цели, удобства и тн... Още през 19ти век Риман и Лобачевски показаха, че математиката е удобна наука и ако искаме 2+2 да е равно на 5, то ще намерим някой сложен математически модел, това да се случи (ако не се лъжа, вече е факт и самото съществуване на тази тема или това, в което се е изродила, доказва позицията ми).
Разбира се, изложеното е лично мнение, с което не ангажирам или нападам никого. За мен този подход е обречен от случайността; път, който води до... никъде. Съгласен съм с всички или почти всички изложени по- долу доводи от теоретична гледна точка, но това не променя непрактичния и пожелателния им характер, съпоставен с хипотетично желания резултат.
Коментар
-
Пропуснах да ти отговоря на един интересен въпрос:
Първоначално изпратено от E-Bat-SedefchoКак можеш да кажеш, че Насим Талеб не разбирал причината разпределението да е Гаусово ?
Ти казваш "Талеб е на светлинни години като знания от edlund, следователно не е възможно edlund да знае нещо, което Талеб не знае". Е добре, аз знам български език, следователно по твоята логика не е възможно Талеб да не знае български език.
Така както безброй страшно интелигентни хора не знаят какво е цена, други също толкова интелигентни и многобройни хора не знаят български език.
Коментар
-
E-Bat-Sedefcho, в целия този дълъг постинг отново не мога да намеря почти нищо полезно. Ако съм написал някъде нещо грешно, опровергай ме. Това ще ми е от полза. Ти никога нищо написано от мен не си опровергал с доказателства. Аргументите ти срещу мен винаги спадат към един от двата основни типа:
1. "Edlund, ти нищо не разбираш. Аз, E-Bat-Sedefcho, разбирам много, но не ми се занимава да ти обяснявам."
2. "Edlund, и ти и аз не разбираме от тези неща, но ти си много високомерен, докато аз, E-Bat-Sedefcho, контактувам свободно с важни хора".
Чудесно е, че контактуваш свободно с важни хора. Предполагам, че етикетът повелява да ти направя ниско темане по този повод.
Между другото аз се опитах неуспешно да се свържа с един човек, който подобно на теб се познава с важни хора като Талеб, Уилмот и др. Казва се Едуард Торп. Това е човек, чиито писания са ми интересни, за разлика от Талеб. Ако контактуваш свободно с него, ще ми се издигнеш в очите
Коментар
-
Здравей acen1975 !
Ще ти направя някои пояснения, дано този път да ме разберете с edlund и спирам със писането в Инвестор.бг
Не защото се чувствам обиден на когото и да е било, просто започват натоварени месеци и трябва да дам „фира” за неопределено време
Първо да ви кажа нещо лично.
На теб и на edlund.
Когато започна да дискусирам с някой по сериозна тема във форума, винаги отделям сериозно внимание и време за да прегледам по-голямата част от постовете на отсрещната страна.
Винаги !!
Това ми дава обща представа за нивото и разговора тече лесно.
Вие правите ли го ?
Ако го бяхте направили щяхте да добиете обща представа, че това е спор който е повдиган и разискван.
Щяхте да разберете и, че нивото ми е малко по-високо от това на средностатистическия Български спекулант търсещ оценка на вероятностите в движенията на валутните двойки по сайтове за сигнал сървис
Така, цитирам те :
Първоначално изпратено от acen1975седефчо,батка,нямаш никаква формула,никакво уравнение,че да вакрваш условия за определяне на движението.......нямаш "формулирана вероятност",която да ти даде отклонение от 50/50...... ......
До скоро колега, този раздел от статистиката беше много ограничен и свързан със данни събрани по статистически път.
Обаче........вече не е така
Не бързай със заключенията и изчети добре поста.
Това което ти и edlund казвате със твърдението си, че вероятноста за движение от 30 пипса нагоре или надолу е 50/50 са го казвали и хората от древния Египет.
Популярното понятие „равен шанс” , и то се е базирало на статистиката, чрез наблюдение и събиране на информация.
Чрез събиране на статистически данни Египтяните са определили мярката си за дължина как ?
Ами определили са я като общата дължина на определен брой семена от тяхното свещенно растение.
По същия начин са определили мярката за дължина и в Англия, тя е била равна на средната дължина на ходилото на първите 30 човека излизащи от църквата в неделя
Това правите и вие, чрез наблюдение сте стигнали до извода, че има само 2-а възможни изхода.
За това и умишлено ви подсказах да прочетете отговора ми към alex1001111.
Дори се самоцитирах втори път, student2 също поясни.
Защото трябва много да се внимава когато се говори за вероятности, по какви правила и елементи се определят !!!!!!!!!!!!
Мисля, че ще можеш да си направиш аналогията след следните примери.
Ако те попитам acen1975, каква е вероятноста утре слънцето да изгрее какво ще ми отговориш ?
Вероятно ще цитираш проценти над 80-90 нали ?
А, ако ти кажа, че вероятноста слънцето да изгрее утре е едва 2.7 % ще ми повярваш ли ?
Мисля, че не..........обаче е точно толкова.
Ако ти покажа пълните изчисления на тази вероятност и ти кажа точните параметри на задачата включени в уравненията ще се съгласиш.
Ако те попитам каква е вероятноста днес като изпих една чаша вода ( 250 мл ) да съм погълнал една молекула вода минала през отделителната система на Далай Лама каква е, какво ще ми отговориш ?
Вероятно много малка нали ?
Не знам какви проценти ще цитираш но ще е пренебрежимо малка.
Ако ти кажа обаче, че е 99.99999 ( в период ) %, ще ми повярваш ли ?
Мисля, че не............обаче е точно толкова.
Доказано математически !!!
Първите опити да се построи математически модел, са свързани с понятието равен ''шанс''.
Предполага се, че даден опит има краен брой изходи, които са равноправни.
При провеждане на опита се случва някой от тези изходи, при това всеки от тях може да се случи с еднакъв ''шанс''.
Това което твърдиш ти и edlund
И това се нарича класическа вероятност acen1975.
Днес се чудих дали да не те затрупам със формули и математически доказателства, но прецених, че това е много труд който реално не би бил полезен на много хора при търговията им.
Пак ще го кажа, грешката ви с edlund е, че при определянето на вероятноста за движение на някоя валутна двойка не съставяте правилно заданието.
Първо, може би поради незнание ( ако не е така, се извинявам ) не определяте правилно вероятностното пространство върху елементите и не сте проверили дали удоволетворяват условията :
1. неотрицателност, 2. нормираност, 3. адитивност.
Ако едно от тези условия не отговаря, не може да се дефинира вероятностно пространство.
Вие какво вероятностно пространство дефинира, че давате резултат за вероятност 50/50 ?
Направи ли го за сегмент от 30 пипса ?
А определи ли множествата от елементарни събития за да дефинирате достоверно-събитие ?
И какво стана със законите на Де Морган за операциите със събития и регистрира ли да удоволетворяват обичайните свойства на операциите с множества ?
И после какво стана та разбра дали регистрацията на настъпване на дадено случайно събитие променя състоянието на вероятностното пространство -- вече е невъзможно настъпването на елементарни събития извън (не влечащи) това събитие.
Едно движение на EUR/USD от 30 пипса нагоре, оказва ли влияние ( влече ли) друго събитие ?
Доказа ли си го математически и събра ли статистически данни да го провериш ?
Тази ситуация acen1975 е отразена в изменението на вероятността на другите събития -- условната им вероятност не винаги е същата като безусловната.
Ако с edlund сте направили тези неща, сигурно сте стигнали до констатацията, че случайните събития представляват най-простия пример за модел на наблюдение със случаен (неопределен отнапред) изход.
Често се налага да на практика наблюденията да бъдат измервания.
И хоп......изненадааа.
Резултатът от експеримента да се записва с число.
За теб acen1975 дължината на сегмента няма никакво значение след като ми отговори, че вероятноста и за движение на цената нагоре или надолу от 100 000 пипса е 50/50.
После, разглеждате едно движение на цената от 30 пипса като елементарно събитие, а то НЕ Е.
Минималния дискрет при движение на която и да е валутна двойка на спот пазара е 1 ПИПС.
1 ПИПС движение се разглежда като елементарно събитие и върху него се дефинира вероятностното пространство.
Само ще ви кажа следното, на форекс пазара може да се говори за вероятности само и единствено в рамките на следващия един тик със 1-о пипсов сегмент.
Само и единствено тогава вероятноста за движение нагоре или надолу е 50/50.
Не могат да се дефинират в уравнения движения от 30 пипса сегмент.Това което е по-важно са разпределенията и търсенето на лица в разпределение.
Няма повече да досаждам със въпроси по вероятностите.
Ще ми е драго някой математик да се включи и да ви обясни казуса понеже не съм в час.
Но ще те попитам нещо acen1975, защо имаш такова пренебрежително отношение и ти като edlund ( ще го цитирам за да не каже, че не е вярно ) :
Първоначално изпратено от edlundИмах предвид линк към научната статия, не към нейната интерпретация от нашенските гурута.
Та acen1975, как мислиш...........понеже обичаш да делиш и ти на бгтовци и чужди, има 3-ма индивидуални търговци, Българи, търгуващи на Форекс със достъп през CurrenEx.
Предполагам ти е ясно, че там с портфейл от 1 000 000 не можеш и да си помислиш да припариш, да не говоря за атестации от банки и доказан търговси опит и история.
Е разбира се, както ти казваш, Форекс пазара не е за професионалисти и тези и други индивидуални търговци със портфейли от по 10 000 000 и нагоре ще си загубят парите търгувайки на Форекс защото не са се светнали, че Про трейдърите и спекулантите търгуват опции.
Форекс е дву-измерен свят на който не може да се печели нали acen1975 ?
Не е ли по-редно във един форум да сме под един знаменател, и той да е знания.
А не нашенски, чужди гурута, университетско образование и държави.
Аз си мисля, че не е достойно пък.........ваше право си е разбира се да го правите.
Edlund към теб пък имам искренна препоръка, намали малко тази самонадеяност и високомерие.
Ще ти погубят кариерата.
Как можеш да кажеш, че Насим Талеб не разбирал причината разпределението да е Гаусово ?
Цитирам те :
Първоначално изпратено от edlundМежду другото Талеб е забелязал, че вероятното разпределение на бъдещите цени не е Гаусово, но очевидно не разбира причината за това. Той просто наблюдава бази данни с цени, вижда, че разпределението не е Гаусово, и крещи "Прав съм, гений съм". А всъщност стига да знаеше какво е "цена", щеше да се сети, че разпределението не може да е Гаусово. Цената е резултат от човешки предпочитания спрямо две стоки. Така че съвсем естествено няма нищо общо с Гаусово разпределение. Обаче поради същите причини няма и нищо общо с фрактално разпределение. Никакви фрактали не могат да опишат и предскажат човешките предпочитания. Талеб още не е стигнал до това прозрение.
И тъй като ти ( edlund ) обичаш смеха и настроенията в постовете ми, да добавя още малко.
Имам честа да се познавам лично и да контактувам свободно със Пол Уилмот.
За да не гадаеш кой е, ще ти кажа.
Съсобственик е на Емпирика Лаб заедно със Насим Талеб.
И от Талеб имам впечатления ( лични ), за това мога да обобщя следното :
Имаш ли идея на колко светлинни години са като знания от мен и теб edlund ?
Нямаш, дори и не можеш да си го представиш.
Така, колкото глупости писах, писах
Ами........желая успех и по малко нерви по пазарите на всички !
Ще се впия като му дойде времето
Поздрави на всички !Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от acen1975..
с опшъните имаш не 2 изхода,както при форекса,а милиони варияции-спокойно можеш да заложиш и на казване с 30 пипа и едновременно на падане с 100 пипа ио КОЕТО И ДА СЕ СЛУЧИ-ПЕЧЕЛИШ!........
Нали и самите ти опции струват пари бе човеко?! Ако пазарът не мръдне, нищо не можеш отигра.
Варианта да ядеш дръвцето с опциите е не по-лош от тоя да го ядеш и на спот пазара. Всичко е според зависи.
По моя сметка поне, спота е по-сигурен при някой положения, в други опциите.
За сега единственото предимство на опциите което виждам е това, че не се налага слагането на стопове, така, че може да се отиграват по-рискови положения. Имат си обаче и негативи и то големи - като това, че за колкото по-голям срок ги купуваш, толкова са по-скъпи.
Колкото до начина им на изчисление мисля, че от тук човек наистина може да изкяри нещо, защото като, че ли нещо понякога им куцука в цените, но още чопля из тази тема. Едва ли ще открия Америка, де.
За спаменето мисълта ми е, че темата бе съвсем за друго, ама нейсе Не подценявайте бат ви седефчо
а дали с опции най големите пари се правят точно от НЕмърдане?тва,че живееш в двуизмерния свят на форекса и акциите не значи,че няма и четириизмерен свят,където са възможни неща,които за двуизмерния "мозък" са непонятни(невъзможни)......
тва,че в бгетовицата я има 10 човека,които си имат понятие от опции,я няма и толкова,не значи,че щом се не знае,значи не съществува......
искаш ли да ти предложа НЕвъзможното?в момента еврото е 1.4720.......
дай ми 100$,и ако еврото завърши между 1.4700 и 1.4750,ще върна 100% печалба.......не можеш да изгубиш повече от 100$,не е отворена позиция,че да ти струва хиляди долари,ако тренда тръгне срещу теб,отделно имаш 100% печалба за 1 месец,което в годишна доходност е 1200%........(ако познаеш)....
айде ,подарявам ти пари от нищото,нали е невъзможно да се направят пари от НЕдвижение,защото според теб опциите "стрували пари"http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от student2Ти какво? Колко пари и хора набута с гениалната идея, че петрола отива на 50$, заедно с еврото на паритет? Как не те е срам бе? Щото ги е срам да си кажат и затова никой не си признава, как благодарение на твоите "Съвети"набутаха сумата ти пари. Една дебела пръчка ще пратя в Инвестора, че като се развърти сама, да ти нашари насраното дупе.
не съм забравил как промиваш мозъчетата на студенчетата с твърдението,че колкото е по скъп петрола,толкова е по добре за бг......
Пак те питам, колко хора се набутаха с идеята ти, че пазара на петрол отива на 50$? Колко хора, заедно с теб, продадоха 55 Септември колове и колко е загубата от тях? Как ще ги компенсираш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от student2Ти какво? Колко пари и хора набута с гениалната идея, че петрола отива на 50$, заедно с еврото на паритет? Как не те е срам бе? Щото ги е срам да си кажат и затова никой не си признава, как благодарение на твоите "Съвети"набутаха сумата ти пари. Една дебела пръчка ще пратя в Инвестора, че като се развърти сама, да ти нашари насраното дупе.
не съм забравил как промиваш мозъчетата на студенчетата с твърдението,че колкото е по скъп петрола,толкова е по добре за бг......
Коментар
-
Ти какво? Колко пари и хора набута с гениалната идея, че петрола отива на 50$, заедно с еврото на паритет? Как не те е срам бе? Щото ги е срам да си кажат и затова никой не си признава, как благодарение на твоите "Съвети"набутаха сумата ти пари. Една дебела пръчка ще пратя в Инвестора, че като се развърти сама, да ти нашари насраното дупе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от student2Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от acen1975..
с опшъните имаш не 2 изхода,както при форекса,а милиони варияции-спокойно можеш да заложиш и на казване с 30 пипа и едновременно на падане с 100 пипа ио КОЕТО И ДА СЕ СЛУЧИ-ПЕЧЕЛИШ!........
Нали и самите ти опции струват пари бе човеко?! Ако пазарът не мръдне, нищо не можеш отигра.
Варианта да ядеш дръвцето с опциите е не по-лош от тоя да го ядеш и на спот пазара. Всичко е според зависи.
По моя сметка поне, спота е по-сигурен при някой положения, в други опциите.
За сега единственото предимство на опциите което виждам е това, че не се налага слагането на стопове, така, че може да се отиграват по-рискови положения. Имат си обаче и негативи и то големи - като това, че за колкото по-голям срок ги купуваш, толкова са по-скъпи.
Колкото до начина им на изчисление мисля, че от тук човек наистина може да изкяри нещо, защото като, че ли нещо понякога им куцука в цените, но още чопля из тази тема. Едва ли ще открия Америка, де.
За спаменето мисълта ми е, че темата бе съвсем за друго, ама нейсе Не подценявайте бат ви седефчо
а дали с опции най големите пари се правят точно от НЕмърдане?тва,че живееш в двуизмерния свят на форекса и акциите не значи,че няма и четириизмерен свят,където са възможни неща,които за двуизмерния "мозък" са непонятни(невъзможни)......
тва,че в бгетовицата я има 10 човека,които си имат понятие от опции,я няма и толкова,не значи,че щом се не знае,значи не съществува......
искаш ли да ти предложа НЕвъзможното?в момента еврото е 1.4720.......
дай ми 100$,и ако еврото завърши между 1.4700 и 1.4750,ще върна 100% печалба.......не можеш да изгубиш повече от 100$,не е отворена позиция,че да ти струва хиляди долари,ако тренда тръгне срещу теб,отделно имаш 100% печалба за 1 месец,което в годишна доходност е 1200%........(ако познаеш)....
айде ,подарявам ти пари от нищото,нали е невъзможно да се направят пари от НЕдвижение,защото според теб опциите "стрували пари"
Няма такъв филм ако еврото остане в рейндж да спечелиш 100 %, А АКО ОТИДЕ СЕГА НА 1.46 КОЛКО ЩЕ Е ЗАГУБАТА БЕ КЛОУН? Само 100 долара ли? Или ще си ги платиш от джоба само да се направиш на интересен?
хайде и на теб ще ти дам шанса да ме "прецакаш".....избери си каквото и да е-валута,акции,фючъри на къмодитис -квото и да е,което смяташ,че няма да мръдне........даже на петрола не 100%,ами 200% печалба ще ти дам......
отиваш в офиса на инвестора и оставяш парите....аз изпращам човек и ако познаеш,си взимаш парите.......и еврото не 1.46 да стане.....1.20 да стане-повече пари от 100$ не можеш да загубиш......ще ме прецакаш-я ква сделка ти даваш,опшън трейдъре
Коментар
Коментар