IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
    Ако мислите, че няма смисъл от това което правя кажете да спра до тук. Да/Не ?

Поздрави !
    Според мен няма смисъл от това:

"Така да се каже подарък за довиждане тъй като в плановете ми се включваше да дерзая в този форум 3 години. Нито повече, нито по-малко."

Но пък кой ли съм аз да ти казвам.

Наздраве!

И понеже темата е за психология. Аз психологически продължавам да се настройвам за времето когато отново ще търгувам на NYSE и NASDAQ. А годините си минават

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
      И още един въпрос E-Bat-Sedefcho.
      Понеже съм запознат с тези теории, а и не само теории, то е ясно, че е така, което казваш, как това ни помага в трейдинга ?
      Какво общо имат медиите, когато не гледам дори филми от ТВ-то, не слушам радио, или ако слушам то дори не е българско и започнат ли новини веднага ги изключвам. Как вестниците ми променят мнението, след като не чета такива. Как думата лимон, която като я прочитах и си представях хубав жълт объл лимон и лимоновият сок, който използвам от него да си сложа в салата, както и лимонадата която може да се получи ми помагат в трейдинга ?
      И какво общо въобще имат целите тези експерименти с това да направя сделка на една графика на база съпротиви и подкрепи.
      Постнах една графика на петрола с обозначените подкрепи и съпротиви, които използвах и дадоха превъзходни резултати. Вчерашният ден беше също такъв.
      Ако нещо ми помогна, то беше знанието ми, кое какво е. Акумулацията, която се образува в рейнджа преди спада, която отчетох доста рано честно казано. Пак беше на база не психологическите теории, а знанието ми какво се осъществява при дадените условия, които се образуваха на графиката. Но всичко това е на база това, че съм запознат с това, което правя, а не това, което ти говориш.

Дай пояснения, но нека да бъдат ясни, а не завъртяни.
      Засега е това. Ако се сетя още нещо ще питам.

И пак казвам, психолози и теории много, търговци, малцина.
      Ако нещо не помага за печалбата, то е излишен труд хвърлен на вятъра.
      Ако все пак имаш търпение да изчакаш, може би ще си навържеш нещата.Не мислиш ли, че бързаш ?
      Научи се да работиш с асоциации, а не да си буквалист.Буквалистите които учат от книги и трейдват 1+2=3 ходят да берат гъби след време.Не вярваш ли ? ...........време си дай и ще разбереш
      Развий си малко пространственото мислене и ще разбереш за лимона.Следващия път като прочетеш един пост накриво, ще разбереш за лимона.Следващия път като изтъргуваш сетъп който не ти е по учебник ще разбереш за лимона..............

Виж грииди, правя всичко на добра воля, безплатно и отделям достатъчно труд и време за да ви дам информация която е важна. Информация без която ще сте трейдъри от ден до пладне, независимо какви временни резултати имате.
      Ти си от хората които искат да бъдат научени лесно, кратко и ясно.
      А+Б=С. Ами сори, не става. Ако си мислиш, че като разнищиш Ал Брук и направиш 500 трейда ще станеш търговец по-добре спри.

Ако мислите, че няма смисъл от това което правя кажете да спра до тук. Да/Не ?

Поздрави !
      Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

Здравей !

Не знам в какво си се усъмнявал но това става за пръв и последен път.Не бързай да се оправдаваш
        Отговор на въпроса си имаш. Твой проблем е ако не можеш да го разбереш. Получи прекалено изчерпателни отговори.Определено нямам сила да се повтарям и потретям.

И аз искам да няма глад в Африка ама...............

Поздрави !
        Получих отговори, но не и на зададените ми въпроси. Ти говориш за синхронизация между отделните мрежи. Че на едните цената е 3775 на другите 3773 (цифрите може да не са същите, но принципа е същият) и каза, че се излъчвали котировки, които не са следствие на ордери.

Аз питам, тези котировки тогава, какви са, има ли някакъв обем, който се използва за образуването им или няма.

Ако я видя тази цена и подам поръчка, тя ще се или няма да се изпълни ?

Ако все пак няма зад тази образувана котировка срещуположен ордер на моят, какво ще стане ?

На тези въпроси не си дал отговори
        И още веднъж, ако цените, които виждаме не са следствие на ордери, то на какво са тогава ?

А пък за Африка въобще не ми пука
        При положение, че в държавата в която живея народа е зле, да мисля за някакви си негри на майната си, просто няма логика
        Естествено това е мое мнение и не задължавам никого с него.
        Last edited by greedforsuccess; 14.06.2011, 12:46.
        Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
          Добро утро !
          E-Bat-Sedefcho преди се бях усъмнил в теб, че правиш такива номера, сега вече тотално нямам съмнения
          Иначе стана ясно защо и от двата ника на зададените въпроси, информацията не кореспондираше с полза на зададените въпроси

Все пак желая да се аргументираш за предният ми въпрос.
          Измислени ли са цените, които виждаме, че се променят и те са следствие на, и за осъществяването на ордери или не са ?
          Ако не са истински и подадем ордер на цената, която ни се дава, какво става ?
          Цените които се орбазуват от така наречените компютри свързани ли са с текущите обеми и за да се направи синхронизация, участват ли пари ?
          Зададох прости въпроси, а получих едни завъртяни отговори.
          Искам просто и ясно
          Здравей !

Не знам в какво си се усъмнявал но това става за пръв и последен път.Не бързай да се оправдаваш
          Отговор на въпроса си имаш. Твой проблем е ако не можеш да го разбереш. Получи прекалено изчерпателни отговори.Определено нямам сила да се повтарям и потретям.

И аз искам да няма глад в Африка ама...............

Поздрави !
          Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• И още един въпрос E-Bat-Sedefcho.
            Понеже съм запознат с тези теории, а и не само теории, то е ясно, че е така, което казваш, как това ни помага в трейдинга ?
            Какво общо имат медиите, когато не гледам дори филми от ТВ-то, не слушам радио, или ако слушам то дори не е българско и започнат ли новини веднага ги изключвам. Как вестниците ми променят мнението, след като не чета такива. Как думата лимон, която като я прочитах и си представях хубав жълт объл лимон и лимоновият сок, който използвам от него да си сложа в салата, както и лимонадата която може да се получи ми помагат в трейдинга ?
            И какво общо въобще имат целите тези експерименти с това да направя сделка на една графика на база съпротиви и подкрепи.
            Постнах една графика на петрола с обозначените подкрепи и съпротиви, които използвах и дадоха превъзходни резултати. Вчерашният ден беше също такъв.
            Ако нещо ми помогна, то беше знанието ми, кое какво е. Акумулацията, която се образува в рейнджа преди спада, която отчетох доста рано честно казано. Пак беше на база не психологическите теории, а знанието ми какво се осъществява при дадените условия, които се образуваха на графиката. Но всичко това е на база това, че съм запознат с това, което правя, а не това, което ти говориш.

Дай пояснения, но нека да бъдат ясни, а не завъртяни.
            Засега е това. Ако се сетя още нещо ще питам.

И пак казвам, психолози и теории много, търговци, малцина.
            Ако нещо не помага за печалбата, то е излишен труд хвърлен на вятъра.
            Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Добро утро !
              E-Bat-Sedefcho преди се бях усъмнил в теб, че правиш такива номера, сега вече тотално нямам съмнения
              Иначе стана ясно защо и от двата ника на зададените въпроси, информацията не кореспондираше с полза на зададените въпроси

Все пак желая да се аргументираш за предният ми въпрос.
              Измислени ли са цените, които виждаме, че се променят и те са следствие на, и за осъществяването на ордери или не са ?
              Ако не са истински и подадем ордер на цената, която ни се дава, какво става ?
              Цените които се орбазуват от така наречените компютри свързани ли са с текущите обеми и за да се направи синхронизация, участват ли пари ?
              Зададох прости въпроси, а получих едни завъртяни отговори.
              Искам просто и ясно

Коментар

• да имам. още докато светне платформата и режа зелката на австралиецо. ако изкяря добре. ако не, се замислям философски и чакам. все някога излиза на кяр.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• :

Коментар

• Първоначално изпратено от Овча Мисъл Разгледай мнение
                    А сега следва...........................
                    ...........................изненада. Привет колеги !
                    Форумния герой Овча Мисъл беше плод на последната разработка която правя за тази тема и изобщо в този форум.
                    Така да се каже подарък за довиждане тъй като в плановете ми се включваше да дерзая в този форум 3 години. Нито повече, нито по-малко.Тази последна тема която ще включи няколко много важни неща. Как работим със зрителна информация, как пропускаме същественото под влиянието на емоционален дразнител, колко ни е обусловено поведението и как сме манипулирани под всякакви форми.

Искренно се надявам да няма засегнати, напротив, надявам се, че ще си помогнете с примерите от форумната история на Овчата мисъл
                    Подобно нещо не е ставало до сега и примерите с Овчата мисъл са повече от красноречиви. Сега всеки от преките учасници ( наздраве за тях ! ) както и четящите ще могат да си направят достоверна справка за изминалата „патаклама”. В сценария имаше заложени още ситуации но получих две ЛС с молба да спра да „спамя и троля” и трябва да се съобразя.
                    Всъщност Овча Мисъл наистина не нагруби лично нито един от събеседниците. НИТО ЕДИН, въпреки, че отнесе доста.Трябва да призная, че беше ужасно трудна и натоварваща тази роля

В постовете с честата гръмка фраза „ най-големия” наистина стои качествена информация. Няма спам и тролене. Имайте търпение и всичко ще стане ясно до края.
                    Искам да помоля да не променяте постовете си от дискусията с Овчата мисъл.
                    Остава ми не-много да синтезирам и обработя материалите. Когато завърша ще ги постна тук и така..................излезте от стадото. имате потенциал

Коментар

• А сега следва...........................
                      Затапвам на миасто.Разлайвам кучета.Обирам стопове и продавам котировки на платежосособни големци.Тр

Коментар

Хохох.............за момент си представих ( опитах ) какво ще се случи на заклет пияч като мен от такова питие

Наздраве !
                        В момента смуча бира с лайм-натурален сок 1:1.
                        Мисля че за циганското ни лято е отличен продукт!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                          Това не беше ли . "Даниелс " " Смирнов " и Наполеон " в съотношение 1:2:3 разбъркана заедно в еднолитрова кана допълнена с "Хайнекен " ?
                          Хохох.............за момент си представих ( опитах ) какво ще се случи на заклет пияч като мен от такова питие

Наздраве !

Коментар

Глупости има тук, глупости (лимон) има във други форуми ( лимон ) и теми, глупости има по CNN, има в Bloomeberg..............навсякъде.
                            И това е хубаво.
                            Хубаво е докато не е премината повратната точка която прави масата критична и току-виж глупостта надделяла !

Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
                            Има ли обилно слюноотделяне ?
                            За момент се почувствах като кучето на Павлов .

Чете се, но не се вниква дума по дума в написаното
                            Явно простотията е победила , щом си забелязъл тоя мечи тренд.И поначало хубавите неща се случват само на лошите хора ....

Номера е спорове да има .
                            Спорове може да има само при относително равнопоставени субекти . А случаят тука ( не само в тази ти тема ) не е такъв ....Тук преобладава глупостта и невежеството --споменах по -горе за мечия тренд . В условията на такъв антагонизъм стигаме до ситуацията в която :

"....Либо они нас сожрут, либо мы их закопаем.. "

За съжаление това е остатък от времената на класовата борба и се предава на поколенията по наследство във вид мозъчно увреждане . Лекуването му е трудно ,строго индивидуално -- резултатите са бавни ,мъчителни и в много случаи неуспешни . Но все пак има много редки положителни изключения --съществуват вече факти в това отношение !

Беше споменал нещо за боравене с информация ....Само вмятам ,че това е отделна фундаментална наука и е добре ,че в БГ никой не се занимава с нея . Но това е една друга тема която не е предмет на настоящата дискусия .

Наздраве с едно 3 в 1 !
                            Това не беше ли . "Даниелс " " Смирнов " и Наполеон " в съотношение 1:2:3 разбъркана заедно в еднолитрова кана допълнена с "Хайнекен " ?
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                              Поздравления ! Само от тази страница могат да се изкарат 1000 бали с глупости .....Назад не съм чел , но ако ми потрябва книжка за мазохист, ще се пробвам !

Ако и бай Дончо се е изказал по темата ,помоли модератора да ти я заключи за бъдещите поколения ....Нека и те да се посмеят на глупостите на прадедите си , въобразили се ,че трейдингът е за всяка уста лъжица !
                              Здраве желая SPART !

Пак порязваш от късо
                              Съгласи се, че навсякъде има глупости.(лимон).Това не е толкова важно.
                              Глупости има тук, глупости (лимон) има във други форуми ( лимон ) и теми, глупости има по CNN, има в Bloomeberg..............навсякъде.
                              И това е хубаво. (лимон)
                              Понеже четящия ще има възможност (лимон ) да сравнява и така да отсява нужното му за попълване (лимон) на знания или решения.

Защото повярвай, НИЕ хората винаги (лимон) взимаме решения, категоризираме и изразяваме емоция на тази база този механизъм. СРАВНЯВАМЕ.
                              Това което вече ( лимон ) знаем към това което проектираме като очакване ни дава крайния резултат.
                              Проблема е, че много често не вникваме (лимон)в написаното, а четем механично.Не се трудим (лимон ) да прехвърляме информацията от едно ниво на друго.

Ето ти пример.
                              В текста горе десет пъти пъти използвах думата лимон. И предполагам, че голяма част от хората които прочетоха текста са нямали никаква реакция. Просто механично.

Хайде сега просто си го представете лимона. Плод със диаметър около 7 см, със жълт цвят и сочни вретенообразни торбички, пълни със сок.

Има ли обилно слюноотделяне ?
                              Вероятно вече да ( изключенията са малко ). И в двете части няма нещо по-различно от думи. Но във втория случай се получава ефекта. Защо ?

В последните няколко страници SPART се нагледах именно на това. Демонстрирано от някои колеги. Чете се, но не се вниква дума по дума в написаното
                              Хватката е все на някой да е полезно.
                              На тези които не е, просто ще го отсвирят и няма да им навреди. Съгласен ли си ?

Номера е спорове да има Да сме в мелето и това е

Наздраве с едно 3 в 1 !

Коментар

Местя питането от съседна тема, тук е по-удачно.
                                Примера който ще дам, не обяснява технически какво е това.
                                За да го направя, ще трябва много писания да пиша.
                                За това примера е забавен и стряскащо точен.
                                Гледайте, в залата има над 500 човека..........
                                http://www.youtube.com/watch?v=ne6tB2KiZuk
                                Наздраве !
                                Примера е върхъттт, но нещо не разбирам...Тия 500 човека , консерватория ли са завършили? Те един тон не сбъркаха....
                                Ако сложиш 10 от нашите чалгаджийки, не могат да хванат мелодията 3 часа.....

Коментар

Working...
                                X