IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
    точно, като махнеш от човека чувствата и всичко свързано с тях, какво остава-една машина, в общия смисъл машина за ла.на, като и вкараш на тази машина необходимите база данни и алгоритми, се получава перфектната машина за "борба" с форекса, т.е. машина срещу машина
    пп бат Стефчо, верно ли те "сгази влака"
    С някой доста неприятни странични ефекти, като огромна вероятност да прекарва значителна част от живота си на места без интернет и в компанията на себеподобни

Коментар

• точно, като махнеш от човека чувствата и всичко свързано с тях, какво остава-една машина, в общия смисъл машина за ла.на, като и вкараш на тази машина необходимите база данни и алгоритми, се получава перфектната машина за "борба" с форекса, т.е. машина срещу машина
      пп бат Стефчо, верно ли те "сгази влака"
      Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Според Талеб поне, това което е нужно като психическа нагласа, за да бъде човек успешен трейдър е да е психопат. Кратка емоционално памет или почти никаква, не му въздействат силно нито успешни нито неуспешни сделки, не се привързва към нищо включително и към собственото си мнение. Тотална липса на емпатия, морални или социални спирачки.

Коментар

• Според Талеб поне, това което е нужно като психическа нагласа, за да бъде човек успешен трейдър е да е психопат. Кратка емоционално памет или почти никаква, не му въздействат силно нито успешни нито неуспешни сделки, не се привързва към нищо включително и към собственото си мнение. Тотална липса на емпатия, морални или социални спирачки.

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
          Кой разбрал разбрал, Седефа се ожени
          Ами Да бъде! И наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
            бат Стефчо, не ми се вярва да откриеш наново колелото или топлата вода,
            освем че направи повечето пишещи тук на маймуни за мн кратко време,
            това не знам как ще го вкараш в тс,
            Здравей 4ubaka !

Никаква топла вода не съм тръгнал да откривам
            Няма да и пиша нещата за които беше "интригата" с Овча Мисъл. SoKoLoV е прав напълно.
            Не знам какво имаш в предвид под " направи на маймуни" но ако е в отрицателен смисъл грешиш. С доста от пишещите се познавам лично и не бих си позволил да спекулирам.
            Не знам и за каква ТС говориш.
            Може би не разбирате, че всичко което правите ежедневно под каквато и да е форма в живота, и в часност търговията е въз основа на взети преценки и решения. Тези решения могат да се " манипулират " от много страни.

Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
            Но когато задавам конкретни въпроси, изисквам конкретни отговори.
            А не да питам колко е часът и да ми бъде отговорено, някъде около обяд
            Аз знам, че е около обяд, питам за конкретен час. Надявам се сега съм ясен.

Начинът ми на мислене е много по-различен от почти всички, които познавам и контактувам. Затова моля да не ми се казва, аз как съм мислел, защото няма как някой да знае от едни мои постове как мисля. Абсурдно е.

Ако съм бил груб извинявам се.
            За това, което правиш поздравления. Но искам да разбера смисъла и връзката към търговията.
            Приятелю млад. Аз и ти, и който да е било, не можем да изискваме.Може да изисква съда.
            Проблема, че не можеш да мислиш е твой, не мой. Отговори имаш.
            Дали някой може да знае "как мислиш" ще оставя това ти пожелаеш като отговор..........
            Ако до сега не си разбрал всичко това което пиша, каква връзка има с трейдинга, пропусни темата и дерзай както смяташ, че е по-добре.
            Ти май още си мислиш, че търговията е само "знание" Ми не..........не е.
            Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
            Ако нещо ми помогна, то беше знанието ми, кое какво е. Акумулацията, която се образува в рейнджа преди спада, която отчетох доста рано честно казано. Пак беше на база не психологическите теории, а знанието ми какво се осъществява при дадените условия, които се образуваха на графиката. Но всичко това е на база това, че съм запознат с това, което правя, а не това, което ти говориш.
            Таратанци на търкалета.Хем си млад и неопитен, хем си предубеден. Осъзнаваш ли си написаното добре ?
            Ти усещаш ли се, че ми говориш от върха на пръстите и забравяш когато тръгваше да разглеждаш графики за пръв път кой ти е помагал.
            А вземи се спри и леко и се завърни в стадото, рано ти е още.
            Човешката психика грииди е обуславена от едно интересно следствие.Тази информация която ти се "сложи на масата" първа има по-голяма тежест, въпреки, че може да е незначителна или грешна.
            Тази информация грииди може да е дума, графика или писмена реч. Същата тази информация приятелю е обект на поведение което е шаблонно за много голяма част от хората.

Искаш ли да направиш справка ? Лесно е. Когато правих сценария на Овча Мисъл заложих две главни съставящи в постовете. Едната съставяща беше вечното присъствие на фразите " най-големия", "стадо" и т.н. А другата беше същинската информация.Има постове с изключения които бяха наложени от ролята.
            Я обърни внимание как ме приеха и какво си мислеха колегите ? Яросно нападане, лични обиди и твърдене, че пиша спам и глупости. Да, ама не.Повечето виждаха глупости защото искаха да видят глупости, а само някои се светнаха бързо-бързо, че в Овчата Мисъл има някакво знание. Защо ? Едни и същи постове, различно се разбират. Всеки да си прави изводите. Може и глупости да пиша, на мен ми ходи
            Каква връзка има с трейдинга ? Още ли не си си отговорил ?

В трейдърската психика има и друго нещо което да вкарва в грешен коловоз.Много сме точни в изчисляването на вероятности и прогнози.Решенията винаги са ни най-най.Толкова сме точни, че се надскачаме
            Я виж грииди как някои бяха сигурни, че съм модератор или админ, някои бяха сигурни, че съм ненормален, някои бяха сигурни, че съм развилнял трейдър със занулена сметка и т.н
            Точно така грииди, както сме сигурни в сетъпа и правилния стоп един по рязък ход в посока стоп-аут ни разколебава за норматив. Греша ли ? Е сега ако ми кажеш не, и те признавам за най-големия.

Всички сме манипулирани под една или друга форма на пазара и това става постоянно.Много хора казваха, че не могат да се водят на хорота ама една Овча Мисъл за една седмица раздвижи писането и четенето на темата толкова, че наискачаха стари другари, че и нови регистрации имаше. Понеже не можем да бъдем "изманипулирани" нали ? Весници не четял, телевизия не гледал. Ами и аз така. Но графики гледаме нали ? Е..................върни се по-горе и прочети пак. Мога и още купища доказателства да приложа, но определено нямам мерак. Както искате така го разбирайте. Сори.

Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
            Не е само до психология - трябва и техника !
            SPART-е стари друже ( не толкова възрастен ) "психология" ---> поведение ---> техника

Това е последното писане за каквото и да било. Кой разбрал разбрал, Седефа се ожени

Спорна търговия и успех на все големи, малки вълци агнета и бъдещи форекс динозаври !
            Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

Ако все пак имаш търпение да изчакаш, може би ще си навържеш нещата.Не мислиш ли, че бързаш ?
              Научи се да работиш с асоциации, а не да си буквалист.Буквалистите които учат от книги и трейдват 1+2=3 ходят да берат гъби след време.Не вярваш ли ? ...........време си дай и ще разбереш
              Развий си малко пространственото мислене и ще разбереш за лимона.Следващия път като прочетеш един пост накриво, ще разбереш за лимона.Следващия път като изтъргуваш сетъп който не ти е по учебник ще разбереш за лимона..............

Виж грииди, правя всичко на добра воля, безплатно и отделям достатъчно труд и време за да ви дам информация която е важна. Информация без която ще сте трейдъри от ден до пладне, независимо какви временни резултати имате.
              Ти си от хората които искат да бъдат научени лесно, кратко и ясно.
              А+Б=С. Ами сори, не става. Ако си мислиш, че като разнищиш Ал Брук и направиш 500 трейда ще станеш търговец по-добре спри.

Ако мислите, че няма смисъл от това което правя кажете да спра до тук. Да/Не ?

Поздрави !

Поздравления от мен,по забавно не е било и скоро едва ли ще бъде във форума
              Наистина много изводи всеки може да си направи

Между другото мислех да инвестирам в теб до като беше Овча мисъл след,като си най големия.
              Нали в хамерика са по този начин.от 10 човека един ще пробие,но той покрива загубите на останалите 9 и остава още печалба
              Last edited by bingo; 14.06.2011, 17:36.

Коментар

...........................изненада. Привет колеги !
                Форумния герой Овча Мисъл беше плод на последната разработка която правя за тази тема и изобщо в този форум.
                бат Стефчо, не ми се вярва да откриеш наново колелото или топлата вода,
                освем че направи повечето пишещи тук на маймуни за мн кратко време,
                това не знам как ще го вкараш в тс,
                изводът е че бегетовецът става на маймуна мн по-бързо от който и да е друг,
                но това не е нещо ново имайки впредвид нашата народопсихология
                пп предполагам че поне 1 е пуснал бай ордер старгет 4888888

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                  Обаче , въпросът е , ако синът ми е кръгъл идиот , следва ли да го пратя на БФБ-то за да стане пълен олигофрен ?! Или да го изтезавам на форекса ?!
                  Чак пък на БФБ да го пратя. Га стане на 18 един младежки акаунт в Интерактив за 3000 кинта, пък ако иска да изтегли парите и да ги проиграе на комар Ако иска и за нещо по гадно като БФБ да ги даде. Нещо като дневните парички дет му давам сега. Кога ми се върне с някоя покупка която не одобрявам му обяснявам най-спокойно че парите са си негови и само той решава как да ги изхарчи. И че ако харчи много, не означава че и парите които му давам ще станат повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Тва с геройството е много неблагодарна работа понякога
                    Приживе - винаги ! Донякъде "утехата" е ,че след 200-300 години , може да те ( ме ) канонизират ...

Има и друго ....

Костолани разказва ,че най-глупавите деца от богатите френски семейства , винаги били изпращани да се трудят на Борсата ! Обаче , въпросът е , ако синът ми е кръгъл идиот , следва ли да го пратя на БФБ-то за да стане пълен олигофрен ?! Или да го изтезавам на форекса ?!
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Анкетата е без значение Много се знае кои е гласувал в нея и кои не и дали са били изобщо търговци . Ако информацията която бат Седефчо подготвя я има тук и допълва темата не виждам защо да я няма затва че аз съм за публикуването които е стигнал до нея ще я разбере а които не ще е безполезно четиво за него толкоз по въпроса
                      Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

За съжаление техниката се научава - за 10-ина годин си готов - а психиката ( основата на психологическото поведение ) е по рождение и се дооформя до края на пубертета ...След това човекът, или е герой със своите дълги възходи и кратки падения , или е рицар на печалния образ с моментни проблясъци и преобладаващо вегетиране по дъното .
                        Тва с геройството е много неблагодарна работа понякога

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                          ... Аз психологически продължавам да се настройвам за времето когато отново ще търгувам на NYSE и NASDAQ. А годините си минават

За съжаление техниката се научава - за 10-ина годин си готов - а психиката ( основата на психологическото поведение ) е по рождение и се дооформя до края на пубертета ...След това човекът, или е герой със своите дълги възходи и кратки падения , или е рицар на печалния образ с моментни проблясъци и преобладаващо вегетиране по дъното .
                          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Разбрано

Здраве и печалби по пазарите !
                            Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

Ако все пак имаш търпение да изчакаш, може би ще си навържеш нещата.Не мислиш ли, че бързаш ?
                              Научи се да работиш с асоциации, а не да си буквалист.Буквалистите които учат от книги и трейдват 1+2=3 ходят да берат гъби след време.Не вярваш ли ? ...........време си дай и ще разбереш
                              Развий си малко пространственото мислене и ще разбереш за лимона.Следващия път като прочетеш един пост накриво, ще разбереш за лимона.Следващия път като изтъргуваш сетъп който не ти е по учебник ще разбереш за лимона..............

Виж грииди, правя всичко на добра воля, безплатно и отделям достатъчно труд и време за да ви дам информация която е важна. Информация без която ще сте трейдъри от ден до пладне, независимо какви временни резултати имате.
                              Ти си от хората които искат да бъдат научени лесно, кратко и ясно.
                              А+Б=С. Ами сори, не става. Ако си мислиш, че като разнищиш Ал Брук и направиш 500 трейда ще станеш търговец по-добре спри.

Ако мислите, че няма смисъл от това което правя кажете да спра до тук. Да/Не ?

Поздрави !
                              Ок, ще изчакам тогава. Мога и да съм търпелив.
                              За това, че искам да е лесно, кратко и бързо, не означава, че е така. Напротив. Нито е лесно, нито е кратко, нито е бързо.
                              За Ал Брукс не съм твърдял, че прочитането му води до успешен трейдинг, нито че си мисля така. Определено съм прочел много повече информация освен Ал Брукс.

Но когато задавам конкретни въпроси, изисквам конкретни отговори.
                              А не да питам колко е часът и да ми бъде отговорено, някъде около обяд
                              Аз знам, че е около обяд, питам за конкретен час. Надявам се сега съм ясен.

Начинът ми на мислене е много по-различен от почти всички, които познавам и контактувам. Затова моля да не ми се казва, аз как съм мислел, защото няма как някой да знае от едни мои постове как мисля. Абсурдно е.

Ако съм бил груб извинявам се.
                              За това, което правиш поздравления. Но искам да разбера смисъла и връзката към търговията.
                              Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Ами като виждаш анкетата горе,какво....да или не

Коментар

Working...
                                X