IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
    В момента смуча бира с лайм-натурален сок 1:1.
    Мисля че за циганското ни лято е отличен продукт!

мислех си, че съм единствения извратеняк.
    аз със сироп (не сок) от касис го правя .... съотношение на око.

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
      Привет,Комарджи,незнам може и да си прав,но това за мен си беше гавра.И експеримента,с нищо няма да му помогне,защото всичко е относително.А,че Стефан е супертрейдър,и че не прави същите грешки като всеки обикновен човек,убий ма нема да повервам.
      ...... наборе, сърцат мъж си.
      и си прав за експеримента (чудя се защо така го наричаме). защото под път и над път са даващите акъл, а и някой пари взимат за това от сиромасите. Всички сме се сблъсква ли с такива и за това реакцията от наша страна си беше повече от нормална.

--------------------
      Темата не бе подбрана добре. Тука има изградени лични отношения. ФорексФорума беше по-подходящ за провеждане на наблюдения (каквито и да са те). В едно общество не се влиза първо с мозъка, а с изграждане на личността и в последствие се демонстрира другото. Хората трябва да те възприемат, като събеседник, да си изградят доверие към думите ти и чак тогава може да се критикува, ако се налага.

Поздрави Е-Бат-Седефчо мен експеримента ме направи по свеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
        Стефане,привет уважавам те,въпреки,че не се познаваме лично,но това което го направи все още не мога да го проумея.Разбирам,че си малко нестандартен,но прекали,дано си е струвало.А ако е по-поръчка на един брокер,който се опитва да се наложи на пазара не ти прави чест.Не знам,колко добър трейдър си,и много не ме интересува,но си мисля,че дължиш извинение за подигравката,че си позволи да си правиш експериментите с хора.Каквито и да са не са опитни мишлета,и никой не ти дава право да се правиш на ВЕЛИК.Успех с психичното и личното
        Боко незнам дали си се засегнал, но едно ще ти кажа. Хем се правиш на oщипана мома хем в момента с коментара си още си част от този експеримент. Ако не желаеш да участваш повече в експеримента просто не давай оценката си за него. На мен лично малко ми писна от огромната простотия която се изписа и даже по едно време зададох един въпрос на ОМ коя му е най хубавата черта, ама е-бат Седефчо е от стара коза яре и не се хвана.
        Last edited by 4un4o; 15.06.2011, 10:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение
          Ехееей .... Боко, какъв експеримент?
          ще кажеш, че са ни порили
          -------
          проблема е че Стефан ни провокира простотията. Според мен това е проблема за всеки един, който го взима на вътре. В никакъв случай не казвам, че сме простаци, а че си позволихме да се поразтоварим малко по-интензивно върху него .... ти верно ли се засегна ????

Истината, че персонажа си беше пълно "куку", което ти се вре и от това няма начин да не ти се прииска да го сриташ. Това направихме и смятам си е в реда на нещата. Втория момент е че зорлем акъл не се налива, а ОМ бе нетърпелив и от там изнервящ ...... тъй че повод си имаше.
          Привет,Комарджи,незнам може и да си прав,но това за мен си беше гавра.И експеримента,с нищо няма да му помогне,защото всичко е относително.А,че Стефан е супертрейдър,и че не прави същите грешки като всеки обикновен човек,убий ма нема да повервам.
          "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Ехееей .... Боко, какъв експеримент?
            ще кажеш, че са ни порили
            -------
            проблема е че Стефан ни провокира простотията. Според мен това е проблема за всеки един, който го взима на вътре. В никакъв случай не казвам, че сме простаци, а че си позволихме да се поразтоварим малко по-интензивно върху него .... ти верно ли се засегна ????

Истината, че персонажа си беше пълно "куку", което ти се вре и от това няма начин да не ти се прииска да го сриташ. Това направихме и смятам си е в реда на нещата. Втория момент е че зорлем акъл не се налива, а ОМ бе нетърпелив и от там изнервящ ...... тъй че повод си имаше.
            Last edited by anonimen komardjia; 15.06.2011, 17:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
              ......

И аз искам да няма глад в Африка ама...............

Поздрави !
              Аз предложих на Овцата да започне от там, ама ....

Колеги, експериментът нямаше да е експеримент, ако бяхме предупредени На мен не ми е навредил, напротив, затвърди нещо в мен, въпреки че никога не съм се съмнявал, че го притежавам. Дано "театърът", който разигра Е-Бат-Седефчо бъде в помощ на някого и да не е "навредил" на никой

И имам въпрос към Уфсътъ ( може и на лични ) : Ти, циганин ли си, евреин ли си, арменец ли си

Жив и здрав !
              Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа

Коментар

• Стефане,привет уважавам те,въпреки,че не се познаваме лично,но това което го направи все още не мога да го проумея.Разбирам,че си малко нестандартен,но прекали,дано си е струвало.А ако е по-поръчка на един брокер,който се опитва да се наложи на пазара не ти прави чест.Не знам,колко добър трейдър си,и много не ме интересува,но си мисля,че дължиш извинение за подигравката,че си позволи да си правиш експериментите с хора.Каквито и да са не са опитни мишлета,и никой не ти дава право да се правиш на ВЕЛИК.Успех с психичното и личното
                "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• ами тогава, пожелавам ти да станеш здрав и богат

Коментар

• anon6707 беше казал, че спекулиране не е за бедни и болни. Аз нямам какво да добавя. Може и да звучи грубо, но е така.

За ниските фреймове какво ?
                    Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• чудесен пример, грийди
                      същото е-при дирижора пулса е константа
                      при бедния тръдър-варира в широки граници,
                      а в момента преди да му забият маржинкола в задника сигурно е 120, че и повече
                      пп как ще обясниш ниските фреймове, минутен и под него

Коментар

• Всъщност е феноменално, затова и толкова малко хора стават добри пилоти. Паниката, страха, нервността не подлежат на контрол защото съществуват мозъчни връзки които предизвикват тези емоции без това да минава през частта от мозъка отговорна за съзнанието. Човек съзнателно не може да контролира огромна част от емоциите си. Особено пък първичните такива. За това и на демо и на риъл са толкова различни резултатите на почти всички. За това и всеки може да мине по дъска широка 20см поставена на улицата и почти никой няма да мине по тази дъска поставена на 20 метра.

Коментар

• Контрол върху емоциите. Все едно е нещо феноменално. Ето нещо простичко.
                          Качваш се в колата и започваш да увеличваш скоростта по планински пътища. Ако не си шофирал досега, ще ти е напрегнато. Ако си шофирал, но не по такива пътища и не бързо, също ще ти е напрегнато. Като я настъпиш и видиш, че идва завой а ти се движиш с 130 и трябва да намалиш до 50 може и да се припотиш. Обаче след още първото макс второто шофиране така и вече тръпката ще е намаляла.
                          За още по-добро сравнение.
                          Измерват пулса на пилот от формула едно и на журналист. Пилота е зад волана, журналистта до него.
                          Пулса на журналиста варираше в огромни граници, на пилота все едно беше в покой, през цялото време.

Та с времето човек се изгражда, но трябва да е отлично запознат с качествата на колата и пътя. Защото ако пътя е осеян с дупки или пък с опасност от свлачища или изкачащи животни на този път няма да караш със 130.
                          И това са отново конкретни детайли
                          Не се иска много мисъл за да прозреш нещо толкова просто.
                          Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Както и да е. Никой не си носи етикет за това какъв е като личност. И няма начин да се знае какви точно емоции вкарва или не вкарва в търговия.

И докато контрола на емоциите е възможно, но на практика граничещо с невъзможно упражнение. То на някой липсата на емоции им е дадена от бог. Или по-скоро от кофти функционираща амигдала. Така че съвсем разбираемо след като голямата пречка са емоциите, то ако те не са пречка човек да е няколко гърди напред.

А емоциите са пречка, защото колкото ще да вярваш, че знанията вършат огромната част от работата, това са пълни глупости. Знанията на всички които искат да са вътре и приемат на сериозно нещата са сходни. Това което е различно е опита и емоциите или по скоро опита им със емоциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Според Талеб поне, това което е нужно като психическа нагласа, за да бъде човек успешен трейдър е да е психопат. Кратка емоционално памет или почти никаква, не му въздействат силно нито успешни нито неуспешни сделки, не се привързва към нищо включително и към собственото си мнение. Тотална липса на емпатия, морални или социални спирачки.
                              Писано от Талеб
                              Ако беше написано от Сорос, да се вземе под внимание.
                              Това са чисто и просто поредните митове. Нищо общо с действителността.
                              Вземете Линда Рашке, професионален успешен трейдър. Да ви изглежда психопат ?

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
                                Приятелю млад. Аз и ти, и който да е било, не можем да изискваме.Може да изисква съда.
                                Проблема, че не можеш да мислиш е твой, не мой. Отговори имаш.
                                Дали някой може да знае "как мислиш" ще оставя това ти пожелаеш като отговор..........
                                Ако до сега не си разбрал всичко това което пиша, каква връзка има с трейдинга, пропусни темата и дерзай както смяташ, че е по-добре.
                                Ти май още си мислиш, че търговията е само "знание" Ми не..........не е.
                                Придевяваш ми качества, на които не отговарям.
                                Отдавна съм разбрал за какво говориш.
                                Добре, че си казал "май" Защото не съм твърдял, че е само знание. Но голямата част е именно това.

Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
                                Таратанци на търкалета.Хем си млад и неопитен, хем си предубеден. Осъзнаваш ли си написаното добре ?
                                Ти усещаш ли се, че ми говориш от върха на пръстите и забравяш когато тръгваше да разглеждаш графики за пръв път кой ти е помагал.
                                А вземи се спри и леко и се завърни в стадото, рано ти е още.
                                Човешката психика грииди е обуславена от едно интересно следствие.Тази информация която ти се "сложи на масата" първа има по-голяма тежест, въпреки, че може да е незначителна или грешна.
                                Тази информация грииди може да е дума, графика или писмена реч. Същата тази информация приятелю е обект на поведение което е шаблонно за много голяма част от хората.
                                Доста добре осъзнавам това, което съм написал.
                                Ти беше от първите, от които получих помощ, Споменавал съм го многократно и съм благодарен, за което. Но, това не означава, че ако преди дадена теория е имала някаква тежест, то тя се запазва.
                                Сега за тежеста, която казваш. Е, има една доста голяма разлика точно тук. Първата информация, която ми попадна за трейдинга, бяха чартове с индикатори и стандартният ТА, на който всички се кланяха. Не ми оказаха тежест, след това дойдоха, патерните на песавенто, и те не оказаха тежест. Разгледах и вълните също, минах и през някой друг индикатор вече с повече усилия, като това с индикаторите ми го показваше дори човек, който се изхранва от трейдинг. Отново не стана. Чистото ми развитие се провокира някакъв период от време преди да се появи филипса.
                                Тогава вече се бях ориентирал към прайс екшъна, а той просто ускори процеса защото даде конкретни насоки. Та за каква тежест говориш, след като не съм се задържал на нито едно от многото предходни ? И ако нещо ми беше маркирало съзнанието, аз щях да се въртя и досега около това нещо.
                                Говориш за шаблонно поведение. Още в преден пост ти казах, че лимона не съм го чел механично. Първо се зачудих какво прави, на вторият път като го видях, се усетих, че нарочно си го сложил, заради нещо, в случая беше да дадеш пример. И да не забравяме за сока от лимон в салатата

Искаш ли да направиш справка ? Лесно е. Когато правих сценария на Овча Мисъл заложих две главни съставящи в постовете. Едната съставяща беше вечното присъствие на фразите " най-големия", "стадо" и т.н. А другата беше същинската информация.Има постове с изключения които бяха наложени от ролята.
                                Я обърни внимание как ме приеха и какво си мислеха колегите ? Яросно нападане, лични обиди и твърдене, че пиша спам и глупости. Да, ама не.Повечето виждаха глупости защото искаха да видят глупости, а само някои се светнаха бързо-бързо, че в Овчата Мисъл има някакво знание. Защо ? Едни и същи постове, различно се разбират. Всеки да си прави изводите. Може и глупости да пиша, на мен ми ходи
                                Каква връзка има с трейдинга ? Още ли не си си отговорил ?
                                A забеляза ли аз какво казах ? Че не ме интересува от къде идва знанието и въобще не тръгнах да правя психопрофил на "овчата мисъл" Някаква разлика да ти прави впечатление в подхода ми ?

В трейдърската психика има и друго нещо което да вкарва в грешен коловоз.Много сме точни в изчисляването на вероятности и прогнози.Решенията винаги са ни най-най.Толкова сме точни, че се надскачаме
                                Я виж грииди как някои бяха сигурни, че съм модератор или админ, някои бяха сигурни, че съм ненормален, някои бяха сигурни, че съм развилнял трейдър със занулена сметка и т.н
                                Точно така грииди, както сме сигурни в сетъпа и правилния стоп един по рязък ход в посока стоп-аут ни разколебава за норматив. Греша ли ? Е сега ако ми кажеш не, и те признавам за най-големия.
                                Това са твои думи за точността и надскачането.
                                Може и да ме признаеш знам ли
                                Какво значи сигурност ? Ти самият казваш, че няма сигурност. Това всеки един разумен човек, би го отчел и този "правилен" сетъп, ще бъде включен в норматива. Колкото и да сме сигурни и убедени, не винаги се получава. Естествено е. Аз не категоризирам, изобщо.

Всички сме манипулирани под една или друга форма на пазара и това става постоянно.Много хора казваха, че не могат да се водят на хорота ама една Овча Мисъл за една седмица раздвижи писането и четенето на темата толкова, че наискачаха стари другари, че и нови регистрации имаше. Понеже не можем да бъдем "изманипулирани" нали ? Весници не четял, телевизия не гледал. Ами и аз така. Но графики гледаме нали ? Е..................върни се по-горе и прочети пак. Мога и още купища доказателства да приложа, но определено нямам мерак. Както искате така го разбирайте. Сори.
                                А какво значи да сме водени ?
                                една Овча Мисъл донесе забава и смях. Форума, както и ManUtd каза е за забавление. Т.е. каквото сме писали е било умишлено.
                                Ето пример: Искаш да се състезаваш и излизаш на пътя. Срещаш някой познат и ти предлага да се състезавате. Кой кого води ?
                                Това не е манипулация.
                                Манипулация е да сложиш 4 бутилки с вино с цени 20-27-50-100лв и докато, ако са само 3 бутилки без тази от 100, хората биха избрали тази за 27лв, то ако са четирите вече биха избрали тази от 50. Ето това е манипулация. В някое клипче от TED мисля, че го гледах. Примери има много.
                                Има и още нещо, когато знаеш за всички тези неща, тези така наречени манипулации, вече нямат същият ефект. И това го знаеш. И на много ни е известно.

Знанието как действат хората и от какво са водени е много важно. Но още по-важно в случая е да знаеш това, което виждаш от какво е продиктувано. А тези всичките писания, не дават отговор, защо цената се вдигна, защо цената спадна.
                                Но ако се каже, цената се покачи, след едноседмичният рейндж с фалшив пробив надолу е защото се акумулираха обеми а фалшивият пробив беше за да се включат още такива(някои го наричат обиране на стопове) Или умишлено продаване преди да се изкупи спада, то вече е много по-ясно и точно.
                                Тези неща за психологията и публиката трябва да се знаят още от гимназията.
                                В интервюто за Дан Зангер се казва: много експерти казват, че психологията е важна част от трейдинга. Чели ли сте някакви книги в миналото относно това?
                                -Не.
                                Как контролирате своите емоции с големи позиции, Каква е стратегия с психологията ви?
                                -Моята стратегия е да бъде напълно фокусиран върху това, което правя. Да остана напълно фокусиран върху техниката и поведението на акцията.

Ето сега питам, той е човек, който прави капитал от 10К на 42 милиона за две години.
                                И казва че успеха му е в това, че знае какво прави, и е напълно фокусиран върху това което прави. Следи техниката и поведението на даденият инструмент.
                                Как знанието за масовата публика ни помага в трейдинга ?
                                Защото тези знания за тълпата, които имам до момента не са ми помогнали в сделките. Помогнали са ми в сделките чисто технически ми знания. Какво се случва на подкрепи, на съпротиви. Важността на трендлинии. Важността на индикатори и т.н.
                                Или иначе казано, чисто конкретни неща. Нищо заобиколно.

Понеже няма нужда да отговаряш, защото аз отговорите си ги знам, желая приятна почивка.
                                И повече търговия и по-малко философстване. Пари на пазарите се правят търгувайки, не анализирайки
                                Въпреки че има много хора, печелещи и от анализи

Коментар

Working...
                                X