If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
... което не е математика. Да приемем на този етап, че това е психологията и всички подобни на нея науки.
Един път тук във форума се опитах да обясня, че при отваряне на позиция се водя основно от психологически критерии, накратко опитвам се да се поставя на мястото на масовия трейдър, да си представя какво би направил той и да направя обратното. Под "масов трейдър" имам предвид повечето трейдъри участващи на пазара и съответно губещи. За това какво би направил в дадена ситуация масовия трейдър съдя по себе си, например следя пазара - тръгва нагоре, ускорява, бие няква съпротива по всичко личи че ще ходи нагоре и много ми се приисква да купя...веднага светва червена лампичка СТОП помисли! това го виждат всички и в момента всички ще купят - следователно аз правя обратното.
Не знам дали ме разбрахте, като се опитвам да го обясня обикновено не ме разбират За мен това е печаливша стратегия.
Живота е, това което се случва, докато си правим планове.
bgg_red под ритуал имам в предвид някакво действие, някакъв опит да се настроиш психически преди търговия. Най вероятно не съм формулирал въпроса правилно.
Бат Седефчо още щом си отворя очите съм
готов за форексо
Е не бързам толкоз де.
Правя си кафенце . Преглеждам новините (форексижииските предстоящите)
отново както и другите новини по
телевизията и сайтове разни. Требе човек да е час
за да не е станало нещо извънредно през ноща!!!
Следват графиките отново да се прегледат .
И съм готов.
Горното отнема едно 10 максимум 15 минути!!!
Не казвам обаче , че веднага скачам в джаза!!!!
Търпението е най-важното от всички неща във таз вид търговия!!!!
Пък и са го казали хората
-Господ обича търпеливите.
Препоръчвам да се прочетат китайските(конфуцианските)
житейски мъдрости по въпроса за търпението и въобще.....
философията за заобикалящия ни свят!!!
Дълго стана малко
П.П.Винаги слушам музика!!!
Това ме пази да не ме притесняват
никви външни дрзнители!!!
--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Аз нямам ритуали, не съм суеверен, обаче съм забелязал, че има дни в които ми върви /всички сделки печаливши/ и има дни когато от сутринта ми тръгва наопаки и тогава спирам да играя.
според мен тук става въпрос за нещо, чрез което "се настройваме" за търговия. Мозъкът е нагласен така, че да реагира. Освен това, за да реагира правилно, трябва да е в "спокойно състояние". Та идеята е, да се прави нещо, което да успокои мозъка и да го настрои на вълна търговия. мисля, че това е много добра идея и аз ще се възползвам от нея.
Аз нямам ритуали, не съм суеверен, обаче съм забелязал, че има дни в които ми върви /всички сделки печаливши/ и има дни когато от сутринта ми тръгва наопаки и тогава спирам да играя.
Точно дните , когато си уверен спокоен и каквото и да направиш е правилно ,са тези
когато си в ЗОНАТА / trading in the zone / :-)
За ритуала , да имам такъв.След като пусна платформата поне 10 мин само гледам графиките ,без да ги анализирам или да търся set-ups.
...за какво си говорят хората във форекс-пространството...
Ясно ми е за какво си говорят преглеждам от много време няколко форума(теб тоже съм те чел и на други места под друг псевдоним). Разменят идеи как да дръпнем повече преди да фалираме за пореден път.
Не бе Хепи68
Аз си мсилех , че Бат Седефчо е инженер Поради отличните му познания в областта
На естествените науки Говори по долу за термо динамика и Днк за туй онуй
Понеже аз съм им фен
Ясно, Боре а сега само като закачка - инженерите не учат за ДНК
Принципно не
Ама аз съм учил и за атома и молекулите и за матреията и за трептенията и вълните
и много шантави още неща Химик съм затуй
Математика мразя тя е език описва добре нещата нищо повече
Бат Седефчо ,
Поздрави за темата. Един от най -сериозните аспекти в трейдинга.
В тази връзка препоръчвам горещо и не за първи път Mark Douglas , поне аз не съм попадал на по- голям специалист в областта на психологията на трейдинга :-)
Книгите са : The Disciplined Trader и най - вече Trading in the Zone
Не бе Хепи68
Понеже аз съм им фен
Ясно, Боре а сега само като закачка - инженерите не учат за ДНК
Живота е, това което се случва, докато си правим планове.
Сега се сетих за история по действителен случай. Едно махаленче и то спекулант. В GBPUSD някъде от 1.95 и по долу е почнало да скъсява. В един момент се оказва толкова скъсен че всеки пипс е десетки долари +-. Мисля внесе почти всичко което можеше. Ако беше започнал скъсяване малко по от рано, ако беше скъсил с малко повече, ако пазара беше качил още малко, или ако имаше като цяло по малко пари за довнасяне... е тогава личното щеше да го запрати за много дълго време на пазара на труда, раздел - черен физически труд. Измъкна се от товам кой го знае кога е затворил тези позиции. Този път му се размина следващия път може би няма. Има и друга история отново истинска, скъсяване в EURUSD тази история завърши на загуба. Колкото и да си искрен и личен, какъвто и куражлия да си ... пазара може да те погуби.
Алекс, имам едно предложение за теб - забрави за математиката само за 10 мин и се опитай да разбереш, за какво си говорят хората във форекс-пространството. Няма нищо лошо в математиката, тя е природна наука и е основа на почти всички други точни науки. Но... не забравяй дуализма в същата тази природа. За да съществува математиката, трябва от другия край да съществува нещо, което не е математика. Да приемем на този етап, че това е психологията и всички подобни на нея науки.
Все пак няма топло без студено, светло без тъмно и т.н. и т.н.
Не бе Хепи68
Понеже аз съм им фен
bgg_red под ритуал имам в предвид някакво действие, някакъв опит да се настроиш психически преди търговия. Най вероятно не съм формулирал въпроса правилно.
Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п
Боре, във връзка с образованието - според мен този вид знания не зависят от образованието. Те идват със житейски опит. Житейският опит те кара да започнеш да си задаваш въпроси и така постепенно всеки стига до своята Истина, която в крайна сметка е една и съща за всички. Просто лично мнение.
Коментар