IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тва ли ви беше бе спекуланти? :-)
    Един добър търговец ви предложи за дискусия, най - важното изискване за успешен трейдинг и вие след няколко коментара за образованието и ерудираността му отсвирихте темата.Браво :-) Веднага се намериха двама трима да отклонят темата. :-)Българския спекулант, най можещия на света :-)
    Вярно си е , че трябва сам да го изстрадаш и да те удари по джоба, за да приемеш нещо толкова абстрактно, ама поне се възползвайте и научете нещо полезно.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
      Първоначално изпратено от alex1001111
      kritelin към момента това което постъпва по моите сметки ми стига. Дано и при теб е така. Инак на въпроса ти. Писал съм в зоната доста дълго време. В момента там са един файтон хора. Питаш с неприкрита ирония за механиката... разчитам да дорастнеш до това ниво. Пишеш че "ръся мъдрост и познание', разчитам да ме поправяш там където греша!

Успехи желая kritelin
      Ако ще спорим на тема механика и ръчна търговия да се местим в друга тема да не спамим тази
      Успех и на теб
      С удоволствие ще участвам в отделен разговор на тема механична търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111
        kritelin към момента това което постъпва по моите сметки ми стига. Дано и при теб е така. Инак на въпроса ти. Писал съм в зоната доста дълго време. В момента там са един файтон хора. Питаш с неприкрита ирония за механиката... разчитам да дорастнеш до това ниво. Пишеш че "ръся мъдрост и познание', разчитам да ме поправяш там където греша!

Успехи желая kritelin
        Ако ще спорим на тема механика и ръчна търговия да се местим в друга тема да не спамим тази
        Успех и на теб

Коментар

• kritelin към момента това което постъпва по моите сметки ми стига. Дано и при теб е така. Инак на въпроса ти. Писал съм в зоната доста дълго време. В момента там са един файтон хора. Питаш с неприкрита ирония за механиката... разчитам да дорастнеш до това ниво. Пишеш че "ръся мъдрост и познание', разчитам да ме поправяш там където греша! Още ме търсят хора на които съм писал индикатори, за нови неща при това готови да си плащат.

Успехи желая kritelin

Коментар

Сетих се и още нещо ..друг основен психологически проблем е това,че след като някой е заел позиция и пазарът тръгне срещу него той спира да вижда накъде се движи пазара,а започва да живее в негов измислен свят и да търси непрекъснато потвърждения за това колко е прав...
            Абсолютно си прав, преди това ми беше основната грешка, сега в такива случаи просто затварям, дори не чакам стопа.
            Живота е, това което се случва, докато си правим планове.

Коментар

• Сетих се и още нещо ..друг основен психологически проблем е това,че след като някой е заел позиция и пазарът тръгне срещу него той спира да вижда накъде се движи пазара,а започва да живее в негов измислен свят и да търси непрекъснато потвърждения за това колко е прав..това до голяма част се припокрива с това,че нямаме влияние върху пазара.
              Ако трябва да дам конкретен пример за такова държание това е колежката mariap - ще ме извинява,че я давам за пример без нейното съгласие.През цялот време,през което евро/долар пълзеше към 1.60 тя пействаше статии в подкрепа на долара и се самоубеждаваше самичка в нещо,което така и не успях да разбера.

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111
                Първоначално изпратено от Happy68
                ..."Прогнозиране на финансовите пазари" на Тони Плъмър...
                По заглавията им ще ги познаете...
                Мастъре ти не беше ли онзи с печелившите експерти,който изчезна безславно от зоната и сега се е пренесъл тук да ръси мъдрост и познания :lol:

Коментар

• Хайде и аз да драсна един два реда да се разпиша.Едно от основните неща,които превръщат 99% от трейдърите в губещи е фатът,че те не могат да имат влияние върху пазара.В ежедневието си всеки един от нас е свиканл да има контрол върху нещата и съответно те да са зависими от него.За да се превърне един трейдър в успешен той трябва да проумее,че нищо не зависи от него - единственото нещо,което трябва да прави то е да върви по течението.Няма смисъл пазара да се анализира до припадане,защото той е просто пазар.В развитието на всеки идва един момент,в който от многото прочетени книги за търговия се стига до там,че наученото се разбърква в главата,започват да се привиждат модели и сигнали навсякъде и т.н.
                  Тук много важна е самодисциплината,която неминуемо ще доведе до успехи,а след нея ще последва и увереността,която е задължителна за успеха във всяко начинание.
                  Като започвах да се занимавам с Форекс помня как преминах през няколко периода.
                  В началото ми вървеше страшно много ( може би защото ползвах елементарни похвати за някакъв анализ ? ) После последва периода на контрене на трендове и зяпане за обръщащи модели ( виждах ги навсякъде ) След това си дадох известна почивка и започнах да препрочитам нещата.
                  Има един лаф - ако нещо е писано бавно то трябва и да се чете бавно,защото малките неща понякога отличават липсата на постижения от постигането на големи такива.
                  Така като понапреднах малко с техническия анализ дойде друг проблем - бях си създал идоли ( гурута ) и винаги когато видех,че имам позиция обратна на тяхната започвах да се чувствам некомфортно и при най-малката корекция закривах позицията - в повечето случаи се разбираше постфактум,че съм бил прав и ме беше яд,но на следващия ден нещата се повтаряха отново.Тук отново идва момента да повторя,че това е пазар и никой няма влияние върху него и не е застрахован против грешки.
                  В момента мога да кажа,че съм изчистил всичките гореспоменати проблеми - не се влияя от мнението на никой ( който следи темата за форекс търговия сигурно е забелязал,че много пъти съм бил контра на почти целия форум ),гледам да търгувам главно по течението и не анализирам пазара по 4-5 часа на ден,защото го смятам за напълно ненужно.Забиването в пазара води само до грешки..много по-правилно за мен е човек да се опита да се отдръпне от пазара и да го погледне от високо ..така ще види много повече неща,отколкото ако стои и го гледа 24ч в денонощието.
                  С напредването на времето започнах да си позволявам и по-смела игра - ето за справка сега как хванах дъното при евро/долар,но това е грешно в своята същност,защото в повечето случаи коства илишно време,в което капиталът ти остава замразен,а както знаем времето е пари.

За сега е това ако се сетя още нещо ще пиша.

Коментар

limubai при опасината от теб постановка масовият трейдър би продал,защото трябва да има корекция.
                    Не говоря за случаите, когато би трябвало да има корекция, това също го отчитам, когато аз си мисля че би трябвало да има корекция, значи и масовия трейдър мисли така и пак правя обратното, абе малко е трудно за обяснение щото е нелогично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
                      Да това е "психологията на тълпата", отлично описана и обяснена в "Прогнозиране на финансовите пазари" на Тони Плъмър. Но тя ни служи като вид стратегия.
                      Пфу, мислех че аз съм го измислил, пък то ...

Коментар

• limubai при опасината от теб постановка масовият трейдър би продал,защото трябва да има корекция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
                          ..."Прогнозиране на финансовите пазари" на Тони Плъмър...
                          По заглавията им ще ги познаете...

Коментар

• Първоначално изпратено от limubai
                            Първоначално изпратено от Happy68
                            ... което не е математика. Да приемем на този етап, че това е психологията и всички подобни на нея науки.
                            Един път тук във форума се опитах да обясня, че при отваряне на позиция се водя основно от психологически критерии, накратко опитвам се да се поставя на мястото на масовия трейдър, да си представя какво би направил той и да направя обратното. Под "масов трейдър" имам предвид повечето трейдъри участващи на пазара и съответно губещи. За това какво би направил в дадена ситуация масовия трейдър съдя по себе си, например следя пазара - тръгва нагоре, ускорява, бие няква съпротива по всичко личи че ще ходи нагоре и много ми се приисква да купя...веднага светва червена лампичка СТОП помисли! това го виждат всички и в момента всички ще купят - следователно аз правя обратното.
                            Не знам дали ме разбрахте, като се опитвам да го обясня обикновено не ме разбират За мен това е печаливша стратегия.
                            Да това е "психологията на тълпата", отлично описана и обяснена в "Прогнозиране на финансовите пазари" на Тони Плъмър. Но тя ни служи като вид стратегия.
                            Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от Svetlin
                              Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                              БОРЕУРОДА със средно образование съм, гимназия.
                              Коя гимназия?
                              Васил Левски но в Нови пазар.
                              Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                                БОРЕУРОДА със средно образование съм, гимназия.
                                Коя гимназия?

Коментар

Working...
                                X