IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Happy68 за тебе винаги

limubai - в Shell се продават баници по всяко време

Коментар

• Първоначално изпратено от limubai
      Офф стига с тия баници че ми се дояде топла баничка :P но по това време няма никъде да продават покрай нас
      ще трябва да почакаш да отвори понеделник сутрин, че да са преснички Сега и да намериш, може да е фалшива
      Безплатен обяд няма!

Коментар

• Офф стига с тия баници че ми се дояде топла баничка :P но по това време няма никъде да продават покрай нас
        Живота е, това което се случва, докато си правим планове.

Коментар

Първоначално изпратено от kritelin
          Ако тръгнеш да си купуваш баница,но по пътя ти се препикае и свиеш да се изпикаеш зад някой блок това означава ли,че си се отказал да си купиш баница ?

Преведено на форекс език - ако сме тръгнали по дневна от 1.20 за 1.30 и по средата тръгне корекция по едночасова графика която ни върне от 1.25 до 1.23 това означава ли,че няма да стигнем до 1.30 ?
          Ами след като се изпикаеш може да ти се допуши, да отскочиш за цигари до съседната кръчма, там да срещнеш някой авер да те покани да пиете едно и да си поприказвате, от приказка на приказка от питие на питие...свечерило се. Тръгваш си и забравяш за баницата.
          Преведено на форекс език - тръгнали сме от 1.20 за 1.30 ....стане нещо, данни излязат, някой каже нещо .....и пак до 1.20 се връщаме.
          А няма ли първо да отидеш да си купиш баницата, пък тогава да отидеш на питие. Да не говорим, че тайминга нещо не ти се връзва. Баницата обикновено е в по-ранните часове на деня, пък питието след това - ето ти пак връзка с търговията.

Крити, доста ме разсмя, за което благодаря
          Безплатен обяд няма!

Коментар

Първоначално изпратено от kritelin
            Ако тръгнеш да си купуваш баница,но по пътя ти се препикае и свиеш да се изпикаеш зад някой блок това означава ли,че си се отказал да си купиш баница ?

Преведено на форекс език - ако сме тръгнали по дневна от 1.20 за 1.30 и по средата тръгне корекция по едночасова графика която ни върне от 1.25 до 1.23 това означава ли,че няма да стигнем до 1.30 ?
            Ами след като се изпикаеш може да ти се допуши, да отскочиш за цигари до съседната кръчма, там да срещнеш някой авер да те покани да пиете едно и да си поприказвате, от приказка на приказка от питие на питие...свечерило се. Тръгваш си и забравяш за баницата.
            Преведено на форекс език - тръгнали сме от 1.20 за 1.30 ....стане нещо, данни излязат, някой каже нещо .....и пак до 1.20 се връщаме.
            За кое вероятността е по-голяма - да ти се препикае докато отиваш за баница или да стигнеш до баничарницата след като натам си се запътил ?

Коментар

Първоначално изпратено от Happy68
              За червеното: ми те и автомобилите, самолетите, тенджерите под налягане, и доста други неща на този свят са създадени изкуствено, не са дошли от ... небитието. Това означава ли, че и при тях природните закони не работят? И много ми е странно, как нещо ще същуствува в ТОЗИ свят, но няма да се подчинява на НЕГОВИТЕ закони. Факта, че по-голямата част от хомо-сапиенс не ги разбира въпросните закони, това не означава, че те не действат.
              Права си, законите си работят независимо дали ги разбираме или не...ноо не бива да смятаме, че законите са нещо статично и не се променят с времето, това също не е проверено или доказано, но е напълно възможно. Както казва моя любим изследовател на вселенските дълбини Дъглас Адамс:"Съществува една теория, според която ако някой някога открие какво точно представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо. Съществува и една друга теория, според която това вече се е случило..."
              Съгласна съм, но законите, познати до този момент на нашия свят, все още си работят, или на мен поне така ми се струва - още ходим по земята, машините се движат, грее слънце, вали дъжд и т.н. Така че не виждам причина да не им се доверяваме все още.

ще си отбележа да попрочета нещо от въпросния Дъглас Адамс, защото така съм малко в "небрано лозе", но пък с така изложената негова теза съм съгласна.
              Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
                  ...Хайде дай да видим, кое е това движение, породено от човешкия фактор. Защото от моя опит и това, което чета в съседната тема, всичко може да се предвиди и очаква (при графики от 4ч нагоре, естествено). На по-долните се търгува по сигнали.
                  прощавай, но с цитирания текст ме изкара много брутално от следобедна дрямка
                  и понеже съм още сънен имам следните питания към теб

бъркам ли като си мисля, че всяко едно движение на пазара е в резултат на човешки решения (т.е. фактор)? нали пазарът е точно това - хора срещу хора, които се опитват да спечелят от ситуацията за сметка на другите? или междувременно без да съм разбрал, някъде по веригата се е намърдало нещо друго, което движи пазара?

кое точно е това всичко дето може да се предвиди и очаква? движението на цената ли? наистина ли знаеш какъв ще е следващия 4-часов бар? или следващите 2, 5, 10, 100.. ?

каква точно е разликата между 4-часовите (и по-големи) графики и по-долните? други задвижващи сили? други параметри за съставянето им? или нещо коренно различно?
                  предполагам че и за начинаещите ще е много полезно да намерят отговорите на тези въпроси

успешна търговия ти пожелавам

А ако по време на тази едночасова корекция тръгне корекция на корекцията на едноминутна графика и от 1.2410 се качи курсът до 1.2450 това означава ли,че няма да стигне до 1.23 ?

Кое сега е по-лесно да предвидиш,че понеже си гладен ( според фундамента ) ще си купиш баница и ще се придвижиш от точка А до точка Б или,че ще ти се препикае и ще свиеш да пуснеш една вода ( кореция по едночасова ) и,че една баба ще те залее със студена вода и ще мръднеш 10 метра в ляво за да се облекчиш ( корекция по едноминутна графика ).

Помисли и ще разбереш истината

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
                    ...Хайде дай да видим, кое е това движение, породено от човешкия фактор. Защото от моя опит и това, което чета в съседната тема, всичко може да се предвиди и очаква (при графики от 4ч нагоре, естествено). На по-долните се търгува по сигнали.

Няма какво да прощавам, нали все пак си обсъждаме Може би като се събудиш, ще се опиташ да вникнеш в иначе саркастичното ми включване. За съжаление, вместо да се позамисилите, защо аджеба, някаква си там ги говори тези неща, дали пък нещо не пропускам, вие много културно, даже с извинение, сте готови да нападате. Е, нека всеки сам си сдъвче залъка

бъркам ли като си мисля, че всяко едно движение на пазара е в резултат на човешки решения (т.е. фактор)? нали пазарът е точно това - хора срещу хора, които се опитват да спечелят от ситуацията за сметка на другите? или междувременно без да съм разбрал, някъде по веригата се е намърдало нещо друго, което движи пазара?

Да, междувременно се намърдва и нещото, което се получава като събереш милионите трейдъри накуп, след това - откъде знаете вие, на базата на какво "Големите пари" мърдат (както вие казвате) пазара - сигурно е в зависимост от това, какво е закусвал шефа, а не от това, какво показва фундамент или техника.

кое точно е това всичко дето може да се предвиди и очаква? движението на цената ли? наистина ли знаеш какъв ще е следващия 4-часов бар? или следващите 2, 5, 10, 100.. ?

Между предвиждане/очакване и знаене има разлика, нали?

каква точно е разликата между 4-часовите (и по-големи) графики и по-долните? други задвижващи сили? други параметри за съставянето им? или нещо коренно различно?

Тук нещо ме занасяш с този въпрос, ама айде, нали е за начинаещите - по-ниските графики са по-краткосрочни и тях всъщност може да изкриви шума от човешкия фактор.

предполагам че и за начинаещите ще е много полезно да намерят отговорите на тези въпроси

Благодаря, нека за всички е такава
                    Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68

trades better because of
                      [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68
                        За червеното: ми те и автомобилите, самолетите, тенджерите под налягане, и доста други неща на този свят са създадени изкуствено, не са дошли от ... небитието. Това означава ли, че и при тях природните закони не работят? И много ми е странно, как нещо ще същуствува в ТОЗИ свят, но няма да се подчинява на НЕГОВИТЕ закони. Факта, че по-голямата част от хомо-сапиенс не ги разбира въпросните закони, това не означава, че те не действат.
                        Права си, законите си работят независимо дали ги разбираме или не...ноо не бива да смятаме, че законите са нещо статично и не се променят с времето, това също не е проверено или доказано, но е напълно възможно. Както казва моя любим изследовател на вселенските дълбини Дъглас Адамс:"Съществува една теория, според която ако някой някога открие какво точно представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо. Съществува и една друга теория, според която това вече се е случило..."

Коментар

• Първоначално изпратено от black_lady
                          Темата е безкрайно интересна...и неизчерпаема. Ще си позволя да се включа и аз и да постна първото си мнение тук.
                          Философски погледнато, бих се съгласила с голяма част от мненията и гледните точки тук. Но само философски погледнато.
                          По мое мнение обаче трябва да погледнем от съвсем друг ъгъл и гледна точка. Има страна която не е засегната тук, така че мисля да доразвия дискусията.
                          Квантовата механика,астрологични,математически и прочие модели и методи не смятам че е уместно да се прилагат върху пазарите, защото те просто не действат. Сега ще поясня какво по точно имам предвид. Самите пазари, в частност и форекс, са изкуствено създадени. Създадени са от определена група лица, организация или институция... това няма особено значение в случая. Но щом един пазар си има основател, или има лидери на него, значи върху него се оказва влияние, което не зависи от пазарните сили търсене и предлагане, нито може да се изчили по математически модел. В краткосрочен план погледнато един модел може да изглежда верен и точен, но в дълъг период от време той с сигурност ще се издъни, тъй като на пазара влият фактори които нямат нищо общо с математиката, физиката или астрологията.За пример ще дам човешкият фактор - действията или изказванията на някоя "ключова" особа.Те винаги са целенасочени, но за съжаление не могат да се предвидят нито кога ще настъпят, нито какви ще бъдат последствията от тяхното настъпване.Всички, които са гледали Zeitgest, ще ме разберат какво имам предвид, а всички които са пропуснали - горещо им го препоръчвам.
                          В заключение ще ви споделя моята философия, или с други думи как аз търгувам на форекс. Не се опитвам да правя прогнози или предвиждания - няма смисъл, може да се окажат погрешни и безсмислени...Просто следвам пазарът...Може би най простата и печеливша стратегия
                          Я да си кажа и аз мнението тук

Хайде сега зеленото И какво толкова промени някоя ключова особа? Освен някой и друг тигел в някой определен ден, аз лично друго не виждам. По-добре попрочети малко - техника или фундамент, направи малко умствени упражнения и събери 2 с 2. Малко(или много) съм саркастична, но не оправдамайте незнанието си с глупави и необосновани доводи. Хайде дай да видим, кое е това движение, породено от човешкия фактор. Защото от моя опит и това, което чета в съседната тема, всичко може да се предвиди и очаква (при графики от 4ч нагоре, естествено). На по-долните се търгува по сигнали.

Дойде ред и на синьото За това вече и аз съм съгласна и гласувам с две ръце
                          Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                            Ако не сте го чели..........прочетете го.
                            Въпреки че е старичко има какво да поучи човек
                            Линда Рашке не е от търговците със слава от книги и печелени състезания. Което е красноречиво за подобен имидж.

http://forex-freezone.com/new/index.php?sta=41&skip=0
                            Мерси, чел съм го (някъде другаде, не се сещам къде), но сега пак го прочетох с кеф.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ако не сте го чели..........прочетете го.
                              Въпреки че е старичко има какво да поучи човек
                              Линда Рашке не е от търговците със слава от книги и печелени състезания. Което е красноречиво за подобен имидж.

http://forex-freezone.com/new/index.php?sta=41&skip=0
                              Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• опа

Опсс грешка
                                Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

Working...
                                X