If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Малко по прецизно по последната дата от филма звездите ми го говорят :
Даже и посока съм добавил, че и ценови нива се виждат.
След месец ще видим какво се е виждало и какво е трябвало да се види
Да не вземе някой да търгува по прогнозата........ Всичко това е с експериментален характер, в никакъв случай да не повлиява на решения за търговия !!!!!!!!!
Лека нощ !
Май ще откажеш доста хора да се занимават с астрология. Така като гледам нещата във филма отиват на зле за сценариста.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Planetary Harmonics Of Speculative Markets ------ Larry Pesavento
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Profitable Patterns For Stock Trading ---- Larry Pesavento
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Astro Economics - A Study of Astrology & the Business Cycle David Williams
Бли ли ни просветил с информация по темата с планетарните влияния (линкове, планетарен софтуер или идеи от къде да се чете), че моного оскъдно в интернет няма почти никаква информация а като се вижда темата е невероятно интерсна.
Качих малко информация по темата.
Не се учудвайте, че са със разширения JPG.
Като един същински хакер сложих разширения JPG за да мога да ги кача на хостинг сървър за снимки.
Щраквате със десния бутон на мишока върху линковете, давате сейв таргет ас........и после отваряте със PDF Reader.
kritelin и zarkotr, понеже бях обещал да пратя "матриали"........ето това са част от нещата.
После още ще споделя.
Със здраве !
Благодаря за безценната информация която споделяш.
Многото четене ще си заслужава.
Ще чакам с нетърпение още информация и развитието на филма.
Поздрави и хиляди благодарности.
Малко по прецизно по последната дата от филма звездите ми го говорят :
Даже и посока съм добавил, че и ценови нива се виждат.
След месец ще видим какво се е виждало и какво е трябвало да се види
Да не вземе някой да търгува по прогнозата........ Всичко това е с експериментален характер, в никакъв случай да не повлиява на решения за търговия !!!!!!!!!
Лека нощ !
Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п
Бли ли ни просветил с информация по темата с планетарните влияния (линкове, планетарен софтуер или идеи от къде да се чете), че моного оскъдно в интернет няма почти никаква информация а като се вижда темата е невероятно интерсна.
Качих малко информация по темата.
Не се учудвайте, че са със разширения JPG.
Като един същински хакер сложих разширения JPG за да мога да ги кача на хостинг сървър за снимки.
Щраквате със десния бутон на мишока върху линковете, давате сейв таргет ас........и после отваряте със PDF Reader.
Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Пет Окт 03, 2008 8:57 pm
Първоначално изпратено от alex1001111 Пет Окт 03, 2008 8:27 pm
Предполагам прокарваш идеята за относителност? Ако е така то в момента обори схващането за ефективния пазар понеже пазарната информация достига по различно време до участниците. В тази връзка очевидно всеки търгува с цени от миналото. Колкото е по близо до източника с толкова по пресни цени ще търгува. И още по в тази връзка ако сме достатъчно близо до източника то това което знаем, за някои ще бъде бъдещето, докато за нас вече е част настояще-миналото. Но щом за някой ние заем неговото бъдеще какво ни пречи да го изтъргуваме? Евентуално морални съображение а има ли такива на валутния пазар?
Абсолютен факт е alex1001111
Разбира се технологичните решения при повечето брокери "изглаждат" разликите но......не винаги толкова ефективно.С просто око могат да се засекат разлики от по 5-10 пипса между различните брокери. Ефективния пазар за жалост е доста далеч от масовия спекулант поради свръх комерсиализацията на форекс.
Все повече се пръкват знайни и незнайни брокери които НЕ ДАВАТ ясна картинка за валутния пазар. Спекуланта вижда някакви котировки но не знае всъщност че те са в голяма степен грешни.
По същия начин се отразява и непокриването (веднага) от посредника на клиентските позиции.Ясно е че форекс е децентрализиран.Добре. Но има "участъци" от системата в които котировките са по-точни от другите.Да не споменавам колко са филтрирани как бъркат индикаторите в ТА.
Това се вижда още по-ясно при движения по време на новини.
Да не говорим че информацията за новините достига в различно време до участниците.
Познавам например търговци които не се замислят за задължителната 5 секундната цензура при телевизията. (понякога 5 секунди са много време )
Както и такива които не знаят че разпространението на данни през сателит има забавяне от порядъка на 400 мс ако е сигнала е DVB капсулиран, плюс още 400 мс в обратната посока, плюс още 100-150 мс време да се обработят и излъчат данните от транспондера на сателита и.........в крайна сметка се получава изоставане по време. Има и още примери които са по-фрапантни но ще ги оставя за по късно .
Добро утро !
Снощи докато разговарях в скайп по темата, реших да изкарам от архива на темата горния диалог.
Ето малко потвърждение по темата.Колко са важни 30 милисекунди ( 1 секунда има 1000 милисекунди ) и какво може да се направи в това време.
Естествено за нас редовите търговци това са условия химера но......ето какво става по пазара.
Влизането, в друго състояние на пазара от опозицията на Сатурн и Уран ли е продиктувано? Къде има информация кога планетите ще влезнат в опозиция една срещу друда, нещо като календар или софтуер? Доста ми е мътна тази тема а още повече интересна.
Тук намерих нещо интересно: http://style.investor.bg/article.php?id=537
Появата и развитието на поредната финансова и икономическа криза в историята на човечеството предизвикаха много коментари, мнения за нейния произход, търсене на виновници и на изводи. Предлагаме ви един малко по-нестандартен поглед върху този въпрос – този на астрологията. Investor Style се допита до няколко астролози у нас, които очертаха накратко астрологичния път, извървян от кризата и предстоящ пред нея.
Според специалистите по мунданна* астрология световната икономическа криза е белязана от влизането на планетата Плутон в знака Козирог миналата година, събитие, за което се смята, че е предизвикало нуждата от приспособяване към неизбежни промени. Този момент е ознаменуван от опозиция между двамата „управители“ на знака Козирог - Сатурн и Уран. А подобни срещи между тях никак не са благоприятни – за никого, казват астролозите.
На 15 септември, или само след ден, е третата среща на двете планети. Отгоре на всичко им предстоят още два титанични сблъсъка през 2010. Което, преведено на прост език, означава, че положението никак не е розово и дъното на кризата все още не е достигнато.
Това са сблъсъци с мащаби, каквито само Сатурн и Уран могат да постигнат, ако погледнем в митологията и си припомним враждата между бащата Уран и неговия син Сатурн. 45-годишният цикъл на тези планети астролозите свързват с развитието на империалистическите тенденции и капитализма, с приливи и отливи на инвестиции в тежката промишленост и военнопромишления комплекс.
По време на опозицията старият режим (Сатурн) е в противостояние на новите тенденции (Уран). В контекста на ингресията на Плутон в Козирог това е необходимост от преобразуване на съществуващите условности.
Опозицията Сатурн–Уран продължава почти две години, отпускайки „хватката” си за кратки периоди.
Каква е символиката на двете планети?
Сатурн в астрологията символизира фундамента, структурата, проверката на времето, стагнацията, стабилността и консерватизма.
А за да бъдат разрушени мощните Сатурниански системи, трябва да се намеси могъща планета като Уран.
Уран символизира човешката способност да почувства космическата енергия, да улови новите идеи и да ги внедри в живота. Всички нови изобретения доведоха до скок в технологиите (Уран).
Уран разрушава всичко старо, отживяло, освобождавайки място за новото.
Уран управлява реформите, революционните преобразувания. Под негово покровителство са компютрите, интернет, телевизията, мобилните връзки, самолетите, космическата промишленост, електрониката, електричеството и световната икономика.
Уран е планета на независимостта, нетрадиционния поглед върху нещата, свободолюбието.
Опозицията между тези две планети носи на света разрушаване на старите структури и внедряване на нещо ново. Уран изисква разрушаване на старите окови, старите порядки, старата система и внасяне на нови изменения.
За обикновения човек този процес изглежда като внезапна промяна и неизвестност пред бъдещето. Нормално е изпитването на страх, тъй като обичайната почва под краката започва да се руши, като се създава усещането за липса на опора.
Впрочем днешната ситуация между титаните Сатурн и Уран води своето начало от 1988–1989 година, когато двете планети са били в съвпад, обясняват специалистите. Тъкмо това е периодът на разпадането на социалистическия режим.
Към края на август тази година опозицията Сатурн–Уран възобнови своята активност и към нея се присъедини опозицията на Марс и Плутон, която зае и първите дни на септември, като внесе нов елемент на напрежение. Специалистите изреждат още един куп планети, които утежняват допълнително нещата, но накратко, може да се каже, че предстоят още няколко кризисни периода, чиято кулминация ще е на следните дати:
15.09.2009
27.04.2010
27.07.2010
Последната среща през 2010 се очаква да е последният пик на кризата и след това световната финансова машина бавно да започне движението си към повърхността.
Опозицията между Сатурн и Уран окончателно ще се разпадне, но ще остане тази между Сатурн и Юпитер до пролетта на 2011.
Дотогава и човечеството ще изпитва последствията от дълбоката криза.
*Мунданната астрология носи името си от mundos (свят). Тя се занимава с процесите, които протичат в световен мащаб, както и в конкретна държава.
Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho в Съб. Мар 14, 2009 12:00 am
Тъй като наскоро заговорих какво ще бъде времето...........да пусна малко мухи реших аз.
Преди няколко дена пуснах в инвестора модел на EUR/USD с разпределение на времето за 2009 ( до 9-ти месец ).
На графиката няма ценови нива тъй като тя определя само и единствено тайминга на валутата.
По този метод може да се определи и посоката, в зависимост от влиянието на 9-те планети включени в анализа, но.......за посоката няма да пиша
Важно е да се знаят само датите ( не съм включил всички ).
Реално има хора които могат да прецизират и часа но те определено са на светлинни години със обем знания и софтуерно обезпечение
Ето го модела за 2009 година.
Отново напомням да се гледа само тайминга.
Черната линия е реалната цена на валутата през годината а синята е проекциия на индикатора чиито екстракт е от планетарните зависимости.
Реално ни интересуват вертикалните линии по оста на времето.
Именно те показват точки на обръщане или на засилване на влиянието.
За 2008 е имало прекалено много "съвпадения", да видим какво ще е през 2009.
Приятни събота и неделя желая !
И като един истински режисьор добавям момента в който се изписват думите :
Елемента на трилър идва от очакваната последна дата от прогнозата.
Ще се потвърди или не ?
Не пропускайте развръзката в този напрегнат и динамичен момент с трилъра "Звездите ми го говорят" с участието на : E-Bat-Sedefcho в ролята на маниакално изперколясал безмоторен астронафт, Чартинг Софтуер бета в ролята на изчислител и оформител на картинки, NASA и Space Global в ролята на доставчици на данни по домовете, и др.
Филмът е изготвен с любезното съдействие на XEON & Co machines
Приятно гледане !
Почитаня колега интересно е дали тоз филм ще има продъжение в този вид в който го поднасяш, за до към средата на 2010 г. защото май запвочва доста интересен. Бли ли ни просветил с информация по темата с планетарните влияния (линкове, планетарен софтуер или идеи от къде да се чете), че моного оскъдно в интернет няма почти никаква информация а като се вижда темата е невероятно интерсна. Доста хора биха се зарадвали ако има продъжение на филма с още една графика в този вид за към 2010.
Ако може и на мен да пратиш нщат за Брадли че много съм се амбицирал в тази насока zezoforex@abv.bg
BБлагодаря предварително. Поздрави и Почитания.
Здрасти колега уникално е това което показваш, до колкото виждам 15-17 ще бъде датат на обръщане за дългоочакваното 1.0000 (спред мен де). Само не знам коя ще е датата на достигането на това ниво. Датите на Брадли са много как точно се определя коя дата е на обръщане и коя е подсилване на тренда?
Би ли казал кой софтуер е най - подходящ за бадли индикатора и как точно се определят кои дати са на обръщане и кои на засилване на тренда?
Ако е възможно разбира се.
Поздрави и Почитания!
Привет колега !
Като се каже обръщане се има в предвид започване на нова тенденция. Дали ще е нагоре или надолу се определя с други методи.
Ето ти пример за двете последни тенденции.
Реално се водим в рейндж от 03/04.06.2009. Да но този метод показва, че от 03/07.06.2009 до 14/17.07.2009 сме в рейндж - ( 1 ), и от 14/17.07.2009 до 15/17.09.2009 - ( 2 ) отново рейндж но от по-високо ниво.
Т.е води се друго пазарно състояние. Относно датата 15/17.09.2009........не се ангажира посока.
Казва се, че пазара влиза в друго състояние, може да е тенденция в посока надолу, може да е в посока нагоре, може да "цикли" между други нива...........за това си има други методи.
А.......тези дати не са точно по Брадли сидерограмата
Да обяснявам подробно, няма да се ангажирам.
Целта ми не е да убеждавам или да уча............а само да провокирам.
A пък за Брадли модела можеш да ползваш Trader Workstation, за нея имам готов индикатор който мога да ти пратя ако не го намериш в нета някъде.
Малий за Брадли като ме подсети се сещам, че аз имам да пращам "матриали" на колеги тука......несериозник съм голям.
Със драве и успех!
Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п
Тъй като наскоро заговорих какво ще бъде времето...........да пусна малко мухи реших аз.
Преди няколко дена пуснах в инвестора модел на EUR/USD с разпределение на времето за 2009 ( до 9-ти месец ).
На графиката няма ценови нива тъй като тя определя само и единствено тайминга на валутата.
По този метод може да се определи и посоката, в зависимост от влиянието на 9-те планети включени в анализа, но.......за посоката няма да пиша
Реално има хора които могат да прецизират и часа но те определено са на светлинни години със обем знания и софтуерно обезпечение
Черната линия е реалната цена на валутата през годината а синята е проекциия на индикатора чиито екстракт е от планетарните зависимости.
Ще се потвърди или не ?
Не пропускайте развръзката в този напрегнат и динамичен момент с трилъра "Звездите ми го говорят" с участието на : E-Bat-Sedefcho в ролята на маниакално изперколясал безмоторен астронафт, Чартинг Софтуер бета в ролята на изчислител и оформител на картинки, NASA и Space Global в ролята на доставчици на данни по домовете, и др.
Приятно гледане !
Здрасти колега уникално е това което показваш, до колкото виждам 15-17 ще бъде датат на обръщане за дългоочакваното 1.0000 (спред мен де). Само не знам коя ще е датата на достигането на това ниво. Датите на Брадли са много как точно се определя коя дата е на обръщане и коя е подсилване на тренда?
Би ли казал кой софтуер е най - подходящ за бадли индикатора и как точно се определят кои дати са на обръщане и кои на засилване на тренда?
Ако е възможно разбира се.
Поздрави и Почитания!
Ще се потвърди или не ?
Приятно гледане !
на няколко пъти става на въпрос за емоционалната интелигентност и попаднах на тази статия. Смятам че е обяснено добре и би било в полза на търгуващите начинаещи трейдъри, дори и за не начинаещите. Ето и статията : http://www.icp-bg.com/willpower.php
Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.
Просто отговорих със сериозен тон.
Няма за какво да се засягам..........само на моменти съм по сериозени се обяснявам наляво-надясно за да не бъда разбран погрешно
Със здраве динозаври, изчезвам аз
Коментар