IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• E-Bat-Sedefcho,
    Дискусия по темата надали съм компетентен да водя - в смисъл бегло съм запознат с автогенния тренинг, но имам впечатления че е нещо което трябва по-сериозно да проуча и прилагам.
    От досегашния ми опит установих че психиката е много важен компонент при търговията, даже основен, т.к. даже да използваме принципно печеливша стратегия, липсата на стабилна психика, паниката при някаква загуба, еуфорията от печалба, всичко това неминуемо влияе доста на неподготвен психически човек.
    Все пак ръката е тази която натиска бутона и това механично действие лесно може да бъде предизвикано от спонтанна и необмислена реакция, която в следващия момент се оказва доста погрешна...
    И по принцип психическата подготовка мисля ще е полезна не само при търгояита, а и в други области
    Поздрави и надявам се скоро да видим подготвения от теб материал !
    We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
      bokogega значи не четеш внимателно.
      Не намирам кусури на phillips( става на въпрос за темата : Експеримент-реална търговия на една графика), някъде да си видял да коментирам сделките му ?

Тъй като се е захванал със достойно и сериозно занимание, смятам за удачно да отговоря със същото.
      Т.е. да говоря в детайли за това как се прави точна и вярна статистика на резултатите по търговия.
      Това е начина, използван от банки, фонд менажери и т.н.
      Не виждам къде съм започнал да намирам кусури........

emonik, значи.........за да има ефект от практиката в автогенните тренировки са нужни месеци. Не става като с магическа пръчка ( за съжаление).
      И преди това ако няма дискусия за да може да стане ясно със какво се захваща човек, цялото занимание става малко опасно и относително като резултат. Те това имах в предвид

Поздрави и на двама ви !
      Стефане извинявай ако съм те засегнал,като казах "намирате кусури" не съм визирал теб,а целия форум. Ти ми зададе въпроса дали серозно мисля,че се завижда на Филипс,за това което прави за форума,та затова и на теб ти отговорих.Дано си ме разбрал,нищо лично.
      П.П.Не се обиждаш,че те назовах по име нали?
      "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• E-Bat-Sedefcho когато нещо ме интересува не се срамувам да питам .Ако автогените тренировки подобрът търговиятами , да те ме интересуват.Да дискутирам нещо което не разбирам според моите разбирания е смешно и обидно за човека отсреща . Поздрави Емил

Коментар

• bokogega значи не четеш внимателно.
          Не намирам кусури на phillips( става на въпрос за темата : Експеримент-реална търговия на една графика), някъде да си видял да коментирам сделките му ?

Тъй като се е захванал със достойно и сериозно занимание, смятам за удачно да отговоря със същото.
          Т.е. да говоря в детайли за това как се прави точна и вярна статистика на резултатите по търговия.
          Това е начина, използван от банки, фонд менажери и т.н.
          Не виждам къде съм започнал да намирам кусури........

emonik, значи.........за да има ефект от практиката в автогенните тренировки са нужни месеци. Не става като с магическа пръчка ( за съжаление).
          И преди това ако няма дискусия за да може да стане ясно със какво се захваща човек, цялото занимание става малко опасно и относително като резултат. Те това имах в предвид

Поздрави и на двама ви !
          Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

bokogega,не знам колко разбира колегата от този форум но.......ако съдя по това което пише, си мисля, че има да попълва много знания за напред

Виждам, че разчита и на бракетирането да новини, според теб има ли проблем в това ?

П.П ти сериозно ли мислиш това което написа в темата на phillips ? ( последния ти пост)

Поздрави !
            Не това беше шега,разбира се,написах го, защото още в самото начало започнахте да намирате кусури на това което се опитва да направи Филипс.Изчакайте поне една сделка и тогава ще имате възможност за коментари.Поздрави и успехи
            П.П. Относно темата на колегата от другия форум,ми хареса това,че докато не започнеш да виждаш положителни резултати от търговията ти,психиката ще ти бъде постоянно под напрежение

Коментар

• Дискусия може да се получи когато изпробваме на практика разработките на E-Bat-Sedefcho. Единственото което мога да кажа засега е че ги очаквам с нетърпение.

Коментар

• BattleRoyal ако си чел внимателно.......казах, че имам разработени такива.
                Но ще изчакам да видя дали ще се появи дискусия по темата за да преценя дали си заслужава да ги пускам.
                Понеже това е доста труд........от какъв зор да се напъвам просто да си пиша......няма смисъл никакъв. Та така

Поздрави !
                Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Поздрави за написаното E-Bat-Sedefcho !

Дали може да дадеш някой линк или ресурс относно автогенните тренировки - нещо практическо, което си пробвал или знаеш че действа ?
                  В смисъл струва ми се че има доста ментета по нет-а и ме интересува нещо което е проверено и има смисъл да се захване човек с него
                  We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• bokogega,не знам колко разбира колегата от този форум но.......ако съдя по това което пише, си мисля, че има да попълва много знания за напред

Виждам, че разчита и на бракетирането да новини, според теб има ли проблем в това ?

П.П ти сериозно ли мислиш това което написа в темата на phillips ? ( последния ти пост)

Поздрави !

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega
                      Психика и FOREX Trading

.................................................. ...........

Как бихте коментирали тази статия?
                      bullsh.t ;-)
                      тоя грам понятие си няма от трейдинг:-)
                      затва и темата му е умряла и от него няма следа вече :-)
                      Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Психика и FOREX Trading

Мнение от admin » 16 Май 2009, 21:11

"Добрият спекулант притежава търпението и хладнокръвието на североамерикански индианец и дисциплината на войник от Вермахта"

Липсата на хладнокръвие, търпение и дисциплина са обичайните заподозрени за всички неуспехи. В послено време под влиянието на различна езотерична и мотивационна литература изискванията към психиката на трейдъра станаха още по-високи. Не е достатъчно да сте дисциплинирани. Трябва да мислите позитивно. Небходимо е едно спокойно и дори приятелско отношение към пазара. В никакъв случай не бива да забравяте, че вие сами създавате реалността си. Случва това, което си мислите... СТИГА ГЛУПОСТИ.

За да сте дисциплиниран и да се придържате към системата си, първо трябва да имате ПЕЧЕЛИВША система. Печелившата система много лесно ви научава да се придържате към нея. Не са много хората, които могат да откажат от 50-100% месечна доходност в името на хазарта. Не е нужна нито здрава психика, нито дисциплина, нито търпение. Може би малко хладнокръвие.

99% от FOREX трейдърите нямат печеливша система. Системите, с които разполагат им носят единствено загуби. Как да се придържа човек към такива системи? Може ли едновременно да бъде дисциплиниран и търпеливо и с хладнокръвие да понася ежедневните загуби? Това не може да е цел за един трейдър. Това е по-скоро мечтата на всеки forex брокер.

Обезсърчени от поредната загуба на системата си, трейдърите бързо я заменят със следващата. Изоставената система като че ли напук дава 1-2 добри сигнала, които трейдърите виждат, но пропускат. След това се вайкат защо са нарушили дисциплината и са изпуснали добрите сделки.

Истината е, че дисциплината няма нищо общо. Всяка система дава печеливши сигнали. За съжаление те не са достатъчно голям % за да компенсират разходите за спред. Но мнозинстовото трейдъри не желаят да си отворят очите за истината, а обвиняват себе си за липсата на опит, дисциплина, търпение, хладнокръвие.

ЛИЧЕН ОПИТ

Започнах да търгувам през април 2004. С лекота удвоих сметката си, след което със същата лекота загубих всичко. Но разбрах колко лесно се печелят пари с търговия на новини. По онова време нямаш слипидж, нямаше забранени зони - FOREX брокерите гарантираха точното изпълнение на стоповете.

Чаках първия петък на месеца, в който се публикува Non Farm Payrolls (NFP). В 15:29 слага buy stop на 10 пипа над пазара и sell stop на 10 пипа под пазара. Секунди по-късно пазарът правеше 100 пипа нанякъде и носеше добра печалба. Това беше единствената ми сделка за целия месец!

Беше ли ми трудно да спазвам тази система? Не, разбира се. Тя се спазваше от самосебе си. За мен просто оставаше да наблюдавам как сметката расте. Не беше необходимо нито усилие на волята, нито положително мислене, нито дисциплина, нищо. Добрите системи просто работят. Също като колата ви. Не ви е нужна особена дисциплина за да карате, нали?

НЕ ВИ Е НУЖНА СИЛНА ПСИХИКА, КОГАТО ИМАТЕ ПЕЧЕЛИВША СИСТЕМА. ОТ ДРУГА СТРАНА СИЛНАТА ПСИХИКА С НИЩО НЯМА ДА ВИ ПОМОГНЕ, АКО ПРИЛАГАТЕ ЕДНА ГУБЕЩА СИСТЕМА.

Няма нужда да бъдете силни и хладнокръвни, когато печелите. Опазил ви бог да сте търпеливи, когато губите. Психиката на успешният трейдър се свежда до един прост рефлекс: Дават ли ти - вземай, гонят ли те - бягай.

Ето и линка http://www.forexforum.bg/viewtopic.php?f=17&t=160

Как бихте коментирали тази статия?

Коментар

• Първоначално изпратено от Gosho_Hubaveca
                          А защо няма отговор-Френска любов?! Аз така започвам, примерно...
                          а мечи задник близал ли си ?

Коментар

Първоначално изпратено от бяла мечка
                            Този форекс може да ви е взел акъла и да има доста изчаткали, без да го знаят.
                            Вероятно е така.
                            Не е важно дали сме......важното е да ни ходи

Поздрави и успех на БФБ !
                            Мерси бат седефчо, мерси. Успех и на теб, братунец, в хазартните заигравки. Пък и ако се замисли човек надълбоко, може и целия живот на хазарт да изкара.

Коментар

• А защо няма отговор-Френска любов?! Аз така започвам, примерно...

Коментар

• to затова и пишем по форумите понеже като изчаткаш не може да видиш и разбереш че си изчаткал сам и другите ти виждат симптомите и ти казват ))
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X