IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро, майстори търговци и психолози Гледам, че сте изсипали доста мъдрости снощи. Ще отговоря на някои от тях

Първоначално изпратено от NYSERookie
    къв търговец си ако нямаш 50к?
    по скоро си кандидат спекулант.
    Това ми звучи като "Какъв гей си ти, ти си най-обикновен педераст"
    Посипвам си главата с пепел, задето нямам 50 000 евро, ще ми простите ли някога?

Коментар

• темата е доста интересна, но ако мога да задам и аз един въпрос. Съгласен съм, че по време на трейд емоционалното състояние на човек се променя, но всъщност какво значение има това? На базово ниво, ако човек се поддаде на емоциите си и не спазва определената си система, вероятно ще загуби, но прескочи ли това състояние, какво следва? Все пак не остава ли най-важно колко печеливша е системата? Или всяка система е печеливша, стига човек да е емоционално стабилен? Тук беше посочен в един линк довод, който ми направи силно впечатление, не е ли вярно, че колкото повече дадена система е успешна, в силна степен определя и емоциалния статус на трейдъра?

Коментар

• Първоначално изпратено от toty
        п.с. Бат Седефчо, надявам се си разбрал кого точно съм имал предвид със "гюрлюк-събирач"...
        Поздрави!
        Здраве toty !

Ами не, може да се разбира по много начини.Това е проблема в подобна форма на комуникация.
        Но няма грижи никакви когото и да си визирал.
        Обидените да ходят в детската градина да си дърпат косите

edlund, 2-е неща имам към теб.
        Първото е молба да не ми променяш постовете и да ме цитираш абсолютно точно.Липсата на една усмивка на определено място променя тотално значението на текста.

И второто нещо е, да махнеш личното отношение и емоция и да вземем да се напием някой път, бистрейки сложните казуси от пазара.

Наздраве !
        Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• добре де :-)
          стига сте го яли момчето, той знае колко иска да спечели:-)
          направи ли сделка и пазара се нагажда спрямо неговото желание .
          it's that simple.
          кво сте се разфилософствали тука.
          само размивате темата ;-)
          Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от edlund
            Първоначално изпратено от zandor
            Та така искам да науча повече от теб какво е добър ММ, какъв да ползвам и какъв да не ползвам и т.н. Между другото и прохождащите на пазара значт че като играеш с малко шанса ти да загубиш всичко е по-малък и от там идва великото твърдение - "играй с не повече от 5% от сметката" - ама дали това е правилно?
            Похвално е, че искаш да научиш повече от мен какво е добър ММ. Но ММ е само част от една система за търговия. За да стигнеш до ММ, първо трябва да имаш някаква идея накъде ще ходи цената. Ако нямаш идея накъде ще ходи цената, какъвто и ММ да прилагаш, няма да подобриш положението си. Така че обясни ми първо ти как търгуваш, как решаваш накъде ще ходи дадена цена, пък после аз ще ти кажа какъв ММ да ползваш.
            edlund, това в червен цвят наистина ли го мислиш или просто не четеш какво си писал?!
            За да определиш адекватен ММ, не ти требе да определяш на къде ще ходи цената, а "КОЛКО???"
            Тоест: За да си изградиш ММ в даден инструмент, е нужно да познаваш самия инструмент и по-точно на какви флуктоации в цената е способен, като за абсолютно всеки инструмент ММ-а е различен, и е нужно да се пресмята за инструмента. Да определиш средната стойност на флуктоациите е нужно, за да знаеш приблизително какви по обем движения да очакваш в дадена позиция. Това да знаеш средна стойност на очакваната печалба пък е нужно за да си определиш R/R - от което пък се определя големината на стопа в пипсове, а от там и като процент от сметката /в последствие вече може да намаляш големината на стопа в пипсове увеличавайки обема и обратното, да увеличаваш стопа в пипсове намаляйки обема - като тая заигравка със стопа по никой начин не ти променя ММ-а, а може по-скоро да окаже евентуално влияние върху познаваемостта ти променяйки процентното съотношение на положителните спрямо отрицателните сделки.../. Да подчертая и това че за да се определи ММ, още по-важното (от познаването на инструмента) нещо, е ползването на СТОП - без който просто нямаме ММ (поради пълната невъзможност да се изчисли такъв).... и.т.н.
            Идеята на ММ-а е да ни даде леко математическо предимство дори и когато не познаваме винаги посоката, като се грижи за положителната развръзка на баланса за в бъдеще... Това дето си писал че няма ММ ако нямаш идея на къде ще ходи цената е тотално невярно! Естественно че колкото повече пъти знаеш на къде ще ходи цената - толкова по-добре за теб.... но самата посока не е толкова определяща за ММ-а или поне няма такава сила че да определя дали ще имаме ММ или не!

п.с. Бат Седефчо, надявам се си разбрал кого точно съм имал предвид със "гюрлюк-събирач"...
            Поздрави!

Коментар

• Не мога да си позволя повече от един месец трейдинг за отрезвяване на някой кандидат спекулант ( и то само по време на почивката ).

Ако не разбирам от търговия, и за 3-и години да е "състезанието" пак няма да постигна добри резултати.
              Ако edlund е успешен спекулант който търгува "без рисково", и за един месец ще постигне добри резултати.

Добрите резултати са, по-голяма доходност от моята, отнесени към по-малък дроун по капитала за търгувания период.

alex1001111 има по-добри решения от твоето.
              Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Първоначално изпратено от edlund
                За месец не се състезавам, най-малко за година. 50 000 евро нямам. А и не разбрах каква точно ще е печалбата и как ще се определи кой печели.
                и що тогава се вреш да се риташ с атовете?
                къв търговец си ако нямаш 50к?
                по скоро си кандидат спекулант.
                Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Аз поне го разбирам това състезание по следния начин.

Внасяте по 50 000 евро всеки. След една година се гледа кой какво е постигнал. Този който е спечелиш повече е победител. Този който загуби изплаща на загубилия сума равна на баланса след една година минус 50 000 евро.

Пример

седефчо внася 50 000
                  ендунд внася 50 000

след една година

седефчо има 190 000
                  едлунд има 85 000

победител е седефчо и трябва да получи от едлунд 190 000 - 50 000 = 140 000 евро.

Така го разбирам аз. Моля участвайте в това зрелище

Коментар

• .......

таз усмивка е през кървави сълзи .... ... ама е усмивка

....

еди брато ... не се занимавай с извънземни ... стой си на земята ... като му дойде времето и ти ще пораснеш ... ( това и аз си го повтарям всеки ден )

Наздраве !!!

Коментар

• За месец не се състезавам, най-малко за година. 50 000 евро нямам. А и не разбрах каква точно ще е печалбата и как ще се определи кой печели.

Коментар

• edlund добре де, пиша глупости и ми липсва логика.Трудно водя комуникация
                        Относно постовете, имаш избор да не ги четеш или да ме опонираш.
                        За второто, нека кажат другите дали са глупости или не ( така е по-редно )

Виждам, че си надъхан кандидат-спекулант.Да добавим още малко смях към поста

Предлагам ти следното :
                        Февруари месец ( в след 20-и ) имам планирана почивка от 2-а месеца.
                        Да направим едно съревнование чиито праметри за търговия и резултати ще уточним предварително като критерии.
                        Слагаме по не по-малко от 50 000 евро като облог за продължителност ( на търговия ) от 1 месец.
                        Формата за гаранция на депозитите по облога ще определим предварително така, че да има сигурност и за двамата, както и да се избегнат всякакви спекулации.
                        Имам идея как да стане това.
                        Както и това, че депозираните средства трябва да вкарани по сметки предварително преди започване на "меренето" на умения.
                        Както и това, депозитите по облога да са публично достъпни ( да няма после ама аз спечелих, той не ми изплати ).

Какво ще кажеш да дръпнеш напред с 50 000 за един месец ?

Поздрави !

Коментар

• Бат Седефчо, в последния постинг не казваш нищо по същество. Казваш ми да ти чета стари постинги. Чел съм някои, не са ме заинтригували особено. Не се изразяваш ясно, липсва ти логика и структурирана мисъл, не намирам почти нищо полезно в постингите ти, така че честно казано имам по-интересни неща за четене. Само в последния си постинг показваш, че имаш и проблеми с комуникацията, понеже аз те питам как са измерили конкретни изследователи в конкретно изследване разни качества като "усещане на пазара". Ти ми отговаряш следното:
                          Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                          няма да обяснявам обстойно механизмите и процесите по които става направата на един ЕП ( емоционален профил ) защото не ги разбирам и ще ти дам възможност да намериш информация и да се научиш как става това.
                          И следното:
                          На второ място, за единия ( най важния ) механизъм на измерване при ЕП ( емоционален профил ) да ти подскажа къде да си насочиш търсенето
                          Виж определението на психолозите и невробиолозите за емоция.
                          Като първо - никога не съм те питал как се правят и измерват емоционални профили. Питах те как се измерват качества от сорта на "усещане на пазара". Ако не можеш да разбереш какво ти пиша, значи имаш много сериозни проблеми с комуникацията. Като второ - излиза, че дори и да те бях питал как се правят и измерват емоционални профили, ти не можеш да ми обясниш, не можеш даже един линк да дадеш. Не виждам много полза да чета постингите ти.

Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                          Ако искаш може да ме предизвикаш да направим един облог, чиято стойност би била оправдана за загубеното време за доказване кой колко разбира от трейдинг.
                          При това, трябва да стане публично за да има по-голяма тежест
                          Тук вече ставаш смешен. Ако искаш да ми предлагаш облози, предлагай. Ако не искаш, недей. За мен е ясно колко разбираш от търговия, бих приел облога ти само ако е за добра сума, понеже няма причина да откажа когато ми предлагат лесни пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от zandor
                            Такаа ако започнем с първият въпрос как тгочно са определени характеристиките на играчите аз ще си позволя да дам предположение
                            Предположението ти е интересно, но по никакъв начин не може да бъде потвърдено от данните, които имаме. В статията на Груев това не се споменава, а нямаме статията - първоизточник.

- ами много просто на база сделките им за минал период екип от психолози който имат някакви познания от трейдинг са определили дали сътветните действия на пазара от страна на играчите са били добри или лоши - положителни или орицателни.
                            Мен ме интересува на базата на какви критерии са определили кои действия са били положителни или отрицателни.

Съответно според определени пазарни моменти и поведението на играчите в тези моменти може да се определят някакви качества на тези трейдъри и тези качества за по-лесно да се квасифицират. Т.е. с няколко думи - вероятно качествата "усещане на пазара" се определят от екип от психолози на базата на поведението на участниците на пазара+ някой други чисто психологически данни.
                            И как например ще се определи качеството "добри познания по технически анализ" или пък "концентрация" на базата на поведението на участниците на пазара? Кои са тези "други чисто психологически данни"?

Още нещо - в статията пише следното:
                            Положителни качества:
                            - упорство, ангажираност и постоянство - 14 участници
                            - добри познания по технически анализ - 9

и т.н.
                            Значи само 14 участници са били упорити, ангажирани и постоянни, само 9 участници са имали добри познания по технически анализ и т.н. Тоест средно положение няма - или имаш добри познания по технически анализ, или нямаш добри познания по технически анализ. Не е възможно да имаш средни познания. Това ме навежда на мисълта, че всеки участник е отговарял дали притежава всяко от тези качества с "да" или "не". Обикновено в подобни психологически изследвания на участниците се предоставя възможност да избират по скала, примерно от 1 до 10. Тук явно не е имало такова нещо.

Замисли се - ако наблюдаващ поведението на който и да е трейдър тук в инвестора можеш след около 1 месец да определиш доста неща за въпросния - стига да прави сделки...
                            Аз мога да определя доста неща за въпросния трейдър. Само че какво значение има за теб моето мнение? То някакъв обективен критерий ли е? Няма ли да се запиташ по какви критерии съм достигнал до изводите ми за въпросния трейдър?

Тук аз започвам с въпросите - интересно ми е да разбера колегата дали се числи към "професионалистите" по някакъв начин?
                            Първо ми дефинирай какво значи "професионалист" и тогава ще ти отговоря дали се числя към такова нещо или не.

Какъв ММ ползваш - това е едно страшно широко понятие, че дори и при ливъридж 1:200 може да играеш по консервативно и да не издъниш сметката.
                            Не мога да ти обясня хубаво и пълно какъв ММ ползвам, ако не ти обясня цялата ми система. На този етап не желая да го правя.
                            А ти можеш ли да ми дадеш пример как с ливъридж 1:200 можеш да играеш консервативно и да не издъниш сметката? Аз мога, но се чудя дали ти се сещаш за такъв пример.

Та така искам да науча повече от теб какво е добър ММ, какъв да ползвам и какъв да не ползвам и т.н. Между другото и прохождащите на пазара значт че като играеш с малко шанса ти да загубиш всичко е по-малък и от там идва великото твърдение - "играй с не повече от 5% от сметката" - ама дали това е правилно?
                            Похвално е, че искаш да научиш повече от мен какво е добър ММ. Но ММ е само част от една система за търговия. За да стигнеш до ММ, първо трябва да имаш някаква идея накъде ще ходи цената. Ако нямаш идея накъде ще ходи цената, какъвто и ММ да прилагаш, няма да подобриш положението си. Така че обясни ми първо ти как търгуваш, как решаваш накъде ще ходи дадена цена, пък после аз ще ти кажа какъв ММ да ползваш.

И последно - мой доста близък приятел се занимава само с пеелене на турнири, от 10000единици първоначална ги е докарвал и до 1000000, въобще много добра демо търговия. Разбира се ММ при конкурси се различва много от ММ на реална - до такава степен се различава че човека не може да постигне дори и плюсов резултат по реалната сисметка за дълъг период!!! Между другото на това момче не му издържаха нервите и затова започна с конкурсчета да се занимава!!!
                            Приятелят ти въобще не е единствен. Аз също преди да почна да търгувам по сегашната си система бях на нула от търговия на форекс и печелех само от конкурси. Досега не съм срещал или чувал за човек, който да може да докаже, че може да печели дългосрочно само от търговия с валути. Приятелят ти е честен човек, щом си признава, че не може да постигне плюсов резултат за дълъг период.

И съвсем последно - ако не е нахален въпроса - как се развиват нещата при теб в реалната търговия - защото само това има значение в крайна сметка?
                            Нещата се развиват нормално, днес златото отново поставя "рекорди" (те всъщност не са рекорди), освен това вече се насочвам към търговия с опции и смятам да печеля още по-сериозно от тях.
                            Годишната ми доходност е над 50%, смятана в левове, рискът, който съм поемал, е бил почти нулев, така че не се оплаквам

Коментар

• zandor, изобщо не се заяждам, само аз ли си мисля, че подобно „нещо” може да е ползотворно ?

Здраве желаем edlund !

Благодарности за обстойния коментар !
                              Разбира се, не го приемам лично за да го третирам като обида.
                              Отминал съм този етап до голяма степен. За това, слагам дискусията в тема работна, можеш да си сигурен в това. Очаквам същото и от теб edlund.
                              Минавам работно, по същество

Първоначално изпратено от edlund
                              Съжалявам, че не мога да ти направя обстоен анализ, но само от твоя постинг на статията на Ивайло Груев и следващите коментари ми става ясно колко разбираш от психология и търговия, така че ще анализирам тях.
                              Относно психологията ( общо понятие нали ? ) поназнайвам мъничко. Приблизително над 4-и години сериозна работа над тази материя.
                              Ако си беше направил труда да изчетеш писаното по темата назад, щеше да разбереш, че постовете засягащи психично-физиологичните процеси и аспектите им в трейдинга следват строга и точна логична свързаност.
                              Приемаме веднага варианта E-Bat-Sedefcho да не разбира абсолютно нищо от психология, и е ровил из нета за информация която е използвал в постовете си за да заприлича на гюрлюк-събирач ( както се изрази toty ).

Една констатирана и доказана теория е ( твой проблем е да потърсиш и намериш научната статия за това ), че не може да се направи логична и систематизирана структура на знание ( в случая постовете ) ) която не се осъзнава и използва в полза на индивида ( в сучая аз ).
                              За търговията можеш само да гадаеш

Единствения начин ( и то субективен ) е реална търговия на пазара.
                              А единствения начин да го разбереш ти, е да ме предизвикаш да си ги мерим ( търговските умения ) на пазара, в реални условия, със реални трейдове.
                              Ако искаш може да ме предизвикаш да направим един облог, чиято стойност би била оправдана за загубеното време за доказване кой колко разбира от трейдинг.
                              При това, трябва да стане публично за да има по-голяма тежест

Ти въобще нямаш идея как в обсъжданото изследване са определили кои "качества" на търговците са положителни или отрицателни и как са ги измерили.
                              Напротив, не само знам и имам идея, ами дори си затвърждавам позицията, че в тази материя имаш да попълваш огромни дупки.
                              - На първо място трябваше да си насочиш вниманието кои имена са стояли зад изследването
                              Имаш ли бегла представа кои са ? А поразрови ли да намериш информация за това ? Не, нали ?
                              Така, нататък няма да обяснявам обстойно механизмите и процесите по които става направата на един ЕП ( емоционален профил ) защото не ги разбирам и ще ти дам възможност да намериш информация и да се научиш как става това.

Ще цитирам нещо което бях писал назад по темата : „Даден човек може да прозре определено знание и да го оползотвори за себе си, само ако нивото на съзнанието му е по някакъв начин адекватно на нивото на това знание.
                              Човек, който не е учил физика, не може да разбере значението на една физическа формула. За него тази формула не значи нищо, дори когато за физиката тя е от епохално значение.
                              Едва когато онзи, който я е видял, усвои добре физиката, тази формула може да му помогне да направи огромна крачка напред в познанието си.Така е и със всичко.
                              А тъй като във Форекс има аспекти които могат се обяснят с различните науки..............става забавно. Именно не отхвърлянето им, ами разширения мироглед могат да ви подобрят резултатите.

Простичко е.........производителите на коли примерно си имат екипи които се състоят от медици, металургични инжинери, физици, математици, дизайнери (изкуство), химици, невробиолози (за системите за сигурност) и т.н.
                              Обхващат пълен спектър от науки за да произведат продукт който им носи печалби.”

- На второ място, за единия ( най важния ) механизъм на измерване при ЕП ( емоционален профил ) да ти подскажа къде да си насочиш търсенето
                              Виж определението на психолозите и невробиолозите за емоция.
                              Ще откриеш, че всяко емоционално състояние предизвиква външна физиологична проява на наблюдавания обект
                              В статията ясно е написано, че са следени физиологичните промени, пулс, кръвно налягане, секреторни функции и т.н.

- Следващото нещо е, да погледнеш ( лек пример тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%...86%D0%B8%D1%8F ) на какви групи ( положителни и отрицателни ) са категоризирани емоциите
                              Ако искаш по профилирано и научно обяснение, то приготви се да ти се завие свят от топологични схеми на психично-физиологични и логично-емоционални процеси. Тежка материя в която не можеш да навлезеш с няколко прочита на профилирана литература.

- Не е редно да намесваш толкова често и да вкарваш в примери въпросния Ивайло Груев. Дискусията ти е с мен, заменяй го със E-Bat-Sedefcho за да е коректно от твоя страна.

Следователно едно такова "изследване" за мен няма абсолютно никаква стойност, освен може би хумористична. Това "изследване" обаче води авторите Груев и ко. до изводи, които за бат Седефчо са "абсолютно верни и важни". Все пак допускам вероятността самото изследване да не е толкова смешно, просто да е предадено по смешен начин от Груев и ко. Но бат Седефчо е чел само тяхната интерпретация и не е забелязал колко далече е тя от всякакъв вид смислена психология и въобще смислено проучване.
                              Акцентирах, че абсолютно вярно и важно е това което съм подчертал със червен цвят.
                              Не, че останалото не е, есенцията е в текста със червен цвят.
                              Вероятно след време, ако продължиш кариерата си ( искренно желая да стане и то с успех ), почти неминуемо ще стигнеш до същия извод.
                              Ако познаваш успешни търговци със стаж над 5 години на реална търговия, попитай ги, дали в това има резон, дали е вярно !!
                              А какво съм чел, не е обект на дискусия.

Айде сега бат Седефчо да ти обясня доколко разбираш от търговия. От цитираното от теб излиза, че за да съм успешен търговец, задължително е да нямам "предразсъдъци нито към метод, нито към система, нито към философия на пазара." Следователно ако видя някой, който търгува чрез известната система "хвърляне на монета", аз съм длъжен да не я "пренебрегвам с предразсъдъци". Ако аз се опитам да му обясня, че тази система ще му донесе загуби, особено на форекс-пазара, вече ставам неуспешен търговец.
                              Хапеш неоснователно в опит да се защитиш.
                              Ще повторя 2-е неща.
                              Първото е, че пишеш неаргументирани неща поради факта, че не си се запознал с начина ми на мислене или критериите които използвам.
                              Щеше да придобиеш яснота ако беше изчел какво мисля по въпроса назад из постовете ми
                              Второто нещо е, че единствения начин да разбереш колко разбирам от търговия е да прибегнеш до варианта за който ти писах по-горе.

От това твое питане затвърждавам впечатлението си, че познанията ти по търговия са ниски.
                              Да, сега мисля абсолютно същото като това, което съм писал преди 2 години и половина. Ти едва ли скоро ще си способен да разбереш написаното, но понеже съм добра душа, ще се опитам да ти обясня:
                              Хората масово си нямат понятие от управление на капитала (money management). И не говоря за "нашенски" и "чужди" "прохождащи спекуланти", а за всички търговци като цяло. Примери за хора, които не са изчислявали правилно как да управляват капитала си, и които ми хрумват веднага, са Айзък Нютон, Джон Кейнс, Ървинг Фишер, Майрън Скоулс, Робърт Мъртън и т.н. Те не са преценили правилно колко искат да спечелят и колко са готови да загубят. Например последните двама са искали да правят по 40% годишно, но не са били готови да фалират. Възприели са MM, който ги е довел до leverage от 25 към 1. Това логично ги е довело до фалит, защото не са изчислявали правилно как да управляват капитала си.

Това мое изключително мъдро послание съм го написал, понеже от Адмирал ме помолиха да им пратя някакъв коментар, който да публикуват на сайта си. Всички тези сайтове, които организират конкурси и после показват победителите, правят това с цел зарибявка на клиенти. Примерно аз в този случай съм постигнал към 300% печалба за един месец. Съответно някой ако е видял това, може би си е помислил "искам и аз да печеля като тези пичове по 300% на месец". Само че както аз съм писал, "при участие в конкурс стратегията задължително трябва да е различна от реалната търговия". Тоест, ако искаш да печелиш конкурси, трябва да търгуваш чрез ММ, който при реална търговия би довел до фалит. Примерно с leverage 25 към 1 като юнаците от LTCM, или повече. Ако с реални пари искаш да правиш по 300% на месец, трябва да си готов да губиш по 100% на месец или дори на час.

Така че, бат Седефчо, моят задълбочен анализ сочи, че освен от психология, не разбираш и от търговия.
                              Така да е, не разбирам нищо от търговия и психология.

Цитирам повода на питането си „откривам едно твое изказване " И при участие в конкурс и при реална търговия е необходимо добро управление на капитала - човек трябва да знае колко иска да спечели и колко е готов да загуби"

Ами да те попитам, сега мислиш ли същото ? Как знаеш колко искаш да спечелиш и колко да загубиш ?
                              Малко по-сериозно се замисли върху тези редове които си написал „

Така, маркирал съм текста червено.
                              Назад по темите съм обяснявал за механизма ( искаш ) засравняване на желание и действителност . Разликата между тях предизвиква емоционален отклик.
                              ВИНАГИ, изключение са само патологични състояния на организма, в частност жлезите с вътрешна секреция и мозъчни увреждания.
                              Дали съм способен да разбера написаното от теб (както твърдиш, че не мога )или не, заключение отново можеш да направиш ако изчетеш какво съм писал до сега назад по постовете.

За ММ изощо пък няма изобщо да коментирам в този момент.
                              Има си причина за която съм писал назад в темата.
                              Твърде си млад и емоционален като спекулант.
                              Не казвам търговец поради факта, че тези които се наричат търговци, не работят в ритейл сегмента в условия за прохождащи и не участват в конкурси.

Мое мнение е, че много ясно личи един от стадиите от трейдърската кариера през които минаваш.
                              Разбира се това не е лошо или обидно.
                              Аз също съм го минал.Минали са го и много други.
                              Също като теб се палех в опит да се защитя неистово и си мислех, че другите не разбират и грешат защото аз съм в етап на продължитена печалба.

След известно време ( стаж )се открива, че не сме толкова велики и можещи edlund
                              Винаги има ПО, и всичко е въпрос на време.
                              И тогава такива гръмки фрази като „ Помощ, печеля от Форекс „ ( но със злато и сребро ) или пък „ открих печеливша система” просто отпадат от речника.

В този ред на мисли Батседефчовото твърдение "Винаги, абсолютно винаги има емоционално влияние от търговията на Форекс, независимо по какъв метод система или начин търгуваш" не е вярно и аз съм живото му опровержение. Всеки, който иска да се убеди, може да ми измери пулса, телесната температура, честотата на дишане или други психофизиологични параметри по избор.
                              Дори няма какво да кажа, наистина.

Чест и почитания edlund !

Коментар

• Много на прецизиране на отговорите го обърнахте - това е което личи със сигурност!!! А тона определено стана заядлив и поучителен :-)!
                                Такаа ако започнем с първият въпрос как тгочно са определени характеристиките на играчите аз ще си позволя да дам предположение - ами много просто на база сделките им за минал период екип от психолози който имат някакви познания от трейдинг са определили дали сътветните действия на пазара от страна на играчите са били добри или лоши - положителни или орицателни. Съответно според определени пазарни моменти и поведението на играчите в тези моменти може да се определят някакви качества на тези трейдъри и тези качества за по-лесно да се квасифицират. Т.е. с няколко думи - вероятно качествата "усещане на пазара" се определят от екип от психолози на базата на поведението на участниците на пазара+ някой други чисто психологически данни.
                                Замисли се - ако наблюдаващ поведението на който и да е трейдър тук в инвестора можеш след около 1 месец да определиш доста неща за въпросния - стига да прави сделки...
                                КОлкото до твърдението за емоционалното влияние от търговията - ами като цяло не можеш да не се съгласиш че това си е фактор който винаги е налице, това че вече не се изпотяваш не може да бъде признак че не се притесняваш!!!

За предрасъдъците - разбира се че ако твой колега трейдър ти признае че търгува по метода с монетата ти ще имаш предрасъдъци ии по скоро притеснения да му повериш и 1 лев нали.
                                Но от друга страна, хм, аз лично бих поинтересувал от трейдърското минало на някой и ако то е добро, не бих могъл да му се бъркам какво да прави нали!!?
                                Тук аз започвам с въпросите - интересно ми е да разбера колегата дали се числи към "професионалистите" по някакъв начин?
                                Какъв ММ ползваш - това е едно страшно широко понятие, че дори и при ливъридж 1:200 може да играеш по консервативно и да не издъниш сметката.
                                И последно - мой доста близък приятел се занимава само с пеелене на турнири, от 10000единици първоначална ги е докарвал и до 1000000, въобще много добра демо търговия. Разбира се ММ при конкурси се различва много от ММ на реална - до такава степен се различава че човека не може да постигне дори и плюсов резултат по реалната сисметка за дълъг период!!! Между другото на това момче не му издържаха нервите и затова започна с конкурсчета да се занимава!!!
                                И съвсем последно - ако не е нахален въпроса - как се развиват нещата при теб в реалната търговия - защото само това има значение в крайна сметка?
                                Въпросите ми са към ЕДЛУНД - породени са от чист общ интерес :-)
                                Извинявам се за правописните грешки - системата за писане в инвестора е направо ужас когато поста ти стане прекалено дълъг...

Коментар

Working...
                                X