IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро на всички !

greedforsuccess и той не знае за какво спори.
    Няма лошо в споренето но да е обосновано и да я няма тази прекомерна арогантност и самонадеяност.
    Edlund за пръв и последен път ще си позволя да говоря така ( и аз един път да разпусна ) и дам целенасочен съвет във форум.

И да нямаш знания и логика за търговията и пазарите, не е критично.Знания се култивират, логика се провокира и изгражда.
    Манталитета и характера на търговеца са нещата които се моделират много бавно и трудно.
    Прекаленото самочувствие и арогантност е почти сигурно, че ще ти подлеят вода в тази кариера, въпрос на време е.

Така и не схвана идеята за Drawdown нали ?
    Няма никакво значение дали е показател за бъдещ период или не е.
    Както ти предложих за облога стойностите на Drawdown да се вкарат като параметър, означава, че уточнени предварително стават 100 %-ва зависимост за бъдещата търговия.
    Капиш ? Или пак не ?

Първоначално изпратено от edlund
    Ако знаехте, че вероятността цената да иде 30 пипса надолу или нагоре не е 50 на 50, а примерно 55 на 45, щяхте да залагате 10% от имането си в съответната посока и скоро да забогатеете. Тогава щяхте да можете да пуснете поне един успешен стейтмънт във форума.
    И бегла идея си нямаш за вероятносни събития.
    Не се пъни където не ти е работа още.
    Защо искаш да видиш извлечение от сметка не разбирам ?
    Какво ще разбереш не ми е ясно.
    Ако на теб ти е ясно, значи имаш голям, ама много голям проблем.
    Единствената тежест която може да има едно извлечение ( ако изобщо е тежест ), е такова издадено на хартиен носител подпечатано и заверено от посредника ти.
    Всякаква друга форма е ала-бала.

Ако не разбирате връзката между злато, сребро и валути, значи познанията ви какво е "форекс" са твърде ограничени и според мен недостатъчни за да печелите.
    Ами то връзка с Форекс има и при това дали жената на Бернанке му е пуснала предната вечер ама..........колко е постоянна тази зависимост ?

Тук се сблъскваме с първия проблем. Този показател показва проценти от пари. При това точно определен вид пари, в случая долари. Ако показваше проценти от евро, стойностите му щяха да са различни. Също и ако показваше проценти от банани. Въобще каквато и друга мярка за стойност да използваме, показателят "дроудаун" всеки път ще дава различни стойности. Това според мен е основното доказателство, че не дава никаква полезна информация.
    Това сериозно ли го каза ?
    На теб и математиката ли ти куца ?
    Ама то вярно си е смях с теб

Постфактум разбираме, че сме имали дроудаун. Обаче преди да сключим нова сделка, старият дроудаун не ни дава абсолютно никаква информация за бъдещето. Не ни помага да предскажем доколко ще е успешна новата сделка. Ако не ни помага да оценим бъдещата търговия, как така ни помага да оценим миналата? Постфактум и баба знае, ако мога така да се изразя.
    Тук си абсолютно прав.
    Но за кратко.........
    Ясно е обаче, че визираш статистиката в МТ4 ( предимно ).
    Иначе, не би се осланял да го коментираш.
    В линковете които ти постнах, в първия линк има информация която е хубаво да разгледаш и осмислиш.
    Идеята за Drawdown е да представлява сумата ( или стойностите само на една ) от последователните губещи сделки, или иначе казано, бегъл опит да се представи разпределението на сделките ( като да търсиш лице на участък от разпределение ) в една статистическа извадка за търговия.
    За това е изразен по статистически път, а не на база вероятности.
    Нали трябва да се губи в крайна сметка

Ако нямаме показател, който да изчислява успешността на бъдещата търговия, значи няма значение какво правим, шансовете ни да имаме успех или неуспех са еднакви. Това излиза по твоята логика.
    Само че според мен има такъв показател, и това е ливъридж. Колкото повече сме ливъриджнати, толкова повече се увеличават шансовете ни да фалираме, тоест да завършим с неуспех.
    Е, има такъв показател и той се нарича доверителен интервал за вероятност
    Номера става само ако имаш положително МО по системата си на търговия и съответно си я обследвал на база вероятности
    Със този ти пост ми става 100 %-та ясно, че ти нямаш открита такава зависимост която е вкарана в система за търговия и ти дава ПМО.
    Ако имаше, щеше да търсиш ливъридж 1000 %

Т.е. проблема висок ливъридж, важи само и единствено за кандидат спекулантите които търгуват хаотично и на почти случаен принцип – над 90 % от тях са такива.
    Повече, няма да ти обяснявам, потруди се малко да влезеш в час.
    Ако искаш февруари месец през почивката заповядай на един кратък курс да си разшириш знанията малко. Безплатно разбира се.

Да. И точно ливъриджът ни дава реална информация за бъдещата успешност и неуспешност на дадена търговия.
    Има ли нужда да казвам, че се смея с глас в 5 часа сутринта ?

В една друга тема открих скоро писано от теб това :

Не разбирам какво означава "удари съпротива по часовите" и каква информация за бъдещата цена ни дава това.
    Понеже и "импулс" не знам какво е, ако не ти се обяснява, може да кажеш дали е издържала съпротивата или са я прекършили импулсите, че аз не мога да разбера
    Моята молба е : Спри да пишеш идиотщини бе бъдещ колега.
    Ти изообщо знаеш ли нещо, освен да трупаш активи от конкурси ?
    А вдигни малко нивото, не срами гилдията

Айде, наздраве и успех !
    Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess
      да кажеш защо спориш и опонираш неща които са си абсолютно и точно казани и от филипса и от рукито и от други търговци с дългогодишен и то успешен стаж, би било интересно

Поздрави !
      Защо да казвам каквото и да е? Аз нито имам дългогодишен, нито успешен стаж, не казвам абсолютни и точни неща, пиша големи глупости... Защо те интересува въобще какво пиша? Би ли обяснил, би било интересно.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от edlund
        Първоначално изпратено от phillips
        и "ливъриджа" не дава нищо за бъдещето, но ти го използваш за това
        Ливъриджът "дава" много за бъдещето, но щом като не разбираш това, здраве да е.
        edlund, би ли обяснил за какво спориш, защото досега още не съм разбрал. Но понеже разбирам и филипса и рукито, то значи не е при мен грешката а в случая при теб. Та за какво спориш и опонираш, търсиш си форумни четатели ли, какво. Онзи стейтмънт който си постнал, видях има няма 20 сделки. Ок положителни, но 20 сделки, като даваш отчет давай за поне 2 месеца или 100 ордера, за да може да се направи някаква база за сравнение.
        Хайде за стейтмънта, не искам разяснения, не пиши, но да кажеш защо спориш и опонираш неща които са си абсолютно и точно казани и от филипса и от рукито и от други търговци с дългогодишен и то успешен стаж, би било интересно

Поздрави !
        Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
          и "ливъриджа" не дава нищо за бъдещето, но ти го използваш за това
          Ливъриджът "дава" много за бъдещето, но щом като не разбираш това, здраве да е.

Коментар

Между другото, в един по-стар постинг ти написа за дроудауна следното:
            много ясно че е той е показател на изминалата и сегашната търговия и не на бъдещата...
            Сега в последния ти постинг дроудаунът еволюира и вече не е само "показател на изминалата и сегашната търговия", а "дава някакви вероятности за бъдещето".
            Леко се губи смисълът да обсъждаме тези понятия, ако така бързо ще еволюират.
            приятелю, мисля че не си разбрал смисъла на поста ми... смисълът на написаното е не че дроудауна дава някакви вероятности за бъдещето, а че се използва за това... има една тънка червена нишка, надявам се видима ... точно както и "ливъриджа" не дава нищо за бъдещето, но ти го използваш за това ... надявам се сега да е по-ясно какво казвам...
            trades better because of
            [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

...След като не виждаш разлика между ливъридж и дроудаун... Едното е личен избор на всеки търговец и се знае във всеки един момент. Другото е някаква цифра, измерена постфактум, в свободно избираема валута. Ако се промени моментът и валутата на измерване, стойността му винаги ще е различна. Аз лично виждам някои дебели разлики между ливъридж и дроудаун, а ако ти не виждаш, няма смисъл да обсъждаме повече.
              да, тези разлики са ясни... но не говорим за тях... говорим за това, че дроудаун не показва бъдещето... мисля, че тук се съгласихме на една позиция... след това те питам има ли показател, който е различен в това отношение (т.е. да показва бъдещето), ти ми посочваш "ливъридж"... точно тук не съм съгласен... защото той ти показва бъдещето точно толкова, колкото и всеки друг показател, именно никак... или ти се опитваш да ми кажеш, че ако не ползвам лост, бъдещето е кристално ясно и то е че няма да фалирам?... не ми отговаряй... темата сме я бистрили и е ясно че сме на коренно противоположни мнения ...
              trades better because of

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie
                след 9 години спекулации трябва да си търся работа на заплатка , та да се предпазя от фалит, шот не знам ко и туй лост и как да го използвам.
                За 9-те години ти си знаеш, мен не ме интересува. Другото правилно си го схванал.

Коментар

т.е. показателя "ливъридж" само дава някакви вероятности за бъдещето... също както дроудаун и много други подобни... вероятности не значи задължително гаранции, нали се сещаш... така че до колко е реална информацията и от показателя "ливъридж" смея да се съмнявам ...
                  Аз вече смея да се съмнявам, че има смисъл от по-нататъшна дискусия. След като не виждаш разлика между ливъридж и дроудаун... Едното е личен избор на всеки търговец и се знае във всеки един момент. Другото е някаква цифра, измерена постфактум, в свободно избираема валута. Ако се промени моментът и валутата на измерване, стойността му винаги ще е различна. Аз лично виждам някои дебели разлики между ливъридж и дроудаун, а ако ти не виждаш, няма смисъл да обсъждаме повече.

Между другото, в един по-стар постинг ти написа за дроудауна следното:
                  много ясно че е той е показател на изминалата и сегашната търговия и не на бъдещата...
                  Сега в последния ти постинг дроудаунът еволюира и вече не е само "показател на изминалата и сегашната търговия", а "дава някакви вероятности за бъдещето".
                  Леко се губи смисълът да обсъждаме тези понятия, ако така бързо ще еволюират.

Коментар

Първоначално изпратено от NYSERookie
                    а лоста е изключително полезен инструмент и няма нищо общо с вероятността за фалит.
                    При влизане в позиция с ливъридж 1 към 100, 1% движение на цената в нежеланата посока ще ни доведе до фалит. При ливъридж 1 към 2, това движение ще трябва да е 50%. 1% движение в дадена посока е по-вероятно от 50% движение. Следователно фалит е по-вероятен при ливъридж 1 към 100, отколкото при ливъридж 1 към 2.
                    Надявам се този мой кратък постинг да те предпази от много бъдещи фалити. Ако искаш да ти бъда максимално полезен със знанията си, бих те посъветвал да се откажеш от всякакъв вид търговия.
                    мамка му, добре че си ти да ме светнеш :-)
                    и ко ся ?
                    след 9 години спекулации трябва да си търся работа на заплатка , та да се предпазя от фалит, шот не знам ко и туй лост и как да го използвам.
                    от глупостите дет ги пишеш не изглежда да имаш систематични знания за материята.
                    по-скоро фрагменти от това , което ти трябва , за да станеш спекулант един ден.
                    не си ми интересен вече .поредния кандидат спекулант дето си мисли , че е открил граала .
                    след няколко години може и от теб да стане спекулант.
                    искрено ти го пожелавам:-)
                    успех
                    Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

...Да. И точно ливъриджът ни дава реална информация за бъдещата успешност и неуспешност на дадена търговия.

За какви вероятности и за какви два показателя говорим?
                      Ливъриджът е един и се знае във всеки един момент. Не зависи от вероятности, а от личен избор на търговеца.
                      да де... за лост (ливъридж) говорим... понеже казваш че "колкото повече сме ливъриджнати, толкова повече се увеличават шансовете ни да фалираме"... а след това ми потвърждаваш, че по-малък "ливъридж" означава по-малка вероятност от фалит ... за тези вероятности (шансове) говорех ... т.е. показателя "ливъридж" само дава някакви вероятности за бъдещето... също както дроудаун и много други подобни... вероятности не значи задължително гаранции, нали се сещаш... така че до колко е реална информацията и от показателя "ливъридж" смея да се съмнявам ...
                      trades better because of

Коментар

а лоста е изключително полезен инструмент и няма нищо общо с вероятността за фалит.
                        При влизане в позиция с ливъридж 1 към 100, 1% движение на цената в нежеланата посока ще ни доведе до фалит. При ливъридж 1 към 2, това движение ще трябва да е 50%. 1% движение в дадена посока е по-вероятно от 50% движение. Следователно фалит е по-вероятен при ливъридж 1 към 100, отколкото при ливъридж 1 към 2.
                        Надявам се този мой кратък постинг да те предпази от много бъдещи фалити. Ако искаш да ти бъда максимално полезен със знанията си, бих те посъветвал да се откажеш от всякакъв вид търговия.

Коментар

ти каза че един от проблемите на дроудауна бил, че показвал миналата търговия... за това те питам има ли показател, който е различен в това отношение?... няма...
                          Има и ти казах, че този показател се нарича ливъридж. Чети какво пиша, ако искаш да научиш нещо полезно.

ок, повече лост значи по-голяма вероятност от фалит според теб... следователно никакъв лост какво значи? по-малка вероятност да фалираме ...
                          Да. И точно ливъриджът ни дава реална информация за бъдещата успешност и неуспешност на дадена търговия.

т.е. пак предполагаме бъдещето, защото говорим за вероятности... т.е. и двата показателя са еднакви по отношение на способността си да гледат в бъдещето да?...
                          За какви вероятности и за какви два показателя говорим?
                          Ливъриджът е един и се знае във всеки един момент. Не зависи от вероятности, а от личен избор на търговеца.

Коментар

Първоначално изпратено от NYSERookie
                            ... Само че според мен има такъв показател, и това е ливъридж. Колкото повече сме ливъриджнати, толкова повече се увеличават шансовете ни да фалираме, тоест да заъвршим с неуспех.
                            по-голяма глупост не бях чел скоро :-)
                            Значи за да не съм глупав по твоите критерии, трябва да пиша, че колкото повече сме ливъриджнати, толкова повече намаляват шансовете ни да фалираме. Извинявай, но предпочитам ти да ме смяташ за глупав, отколкото да пиша истински глупости.
                            смятам или не няма значение, след като пишеш глупости.
                            четеш постовете като дявол евангелието:-)
                            ае пак прочети ко си написал тука.
                            а лоста е изключително полезен инструмент , ако знаеш как да го използваш и няма нищо общо с вероятността за фалит.
                            ако си търговец де, а не новоизпечен спекулант със 100 % сигурна система ;-)
                            Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

... Само че според мен има такъв показател, и това е ливъридж. Колкото повече сме ливъриджнати, толкова повече се увеличават шансовете ни да фалираме, тоест да заъвршим с неуспех.
                              по-голяма глупост не бях чел скоро :-)
                              Значи за да не съм глупав по твоите критерии, трябва да пиша, че колкото повече сме ливъриджнати, толкова повече намаляват шансовете ни да фалираме. Извинявай, но предпочитам ти да ме смяташ за глупав, отколкото да пиша истински глупости.

Коментар

Според мен неуспешност е обратното на успешност, следователно ако имаме показател, който измерва едното, значи с него можем да измерим и другото. Ти твърдиш, че дроудаун измерва неуспешност, но не измерва успешност, което е безсмислица.
                                кое е безмисленото?... дорудаун показва неуспешност, липсата на дроудаун показва успешност... нещо те обърква ли ...

"Неуспешна търговия" можеш да покажеш просто като извадиш губещи сделки. След като според теб дроудаунът е индикатор за неуспешна търговия, понеже показва губещи сделки, какъв е въобще смисълът от него, ако може просто да гледаме губещите сделки?
                                ами можем разбира се... аз някъде съм казал че дроудауна задължително има смисъл ли?!...

Моята логика е, че дроудаун е абсолютно безсмислен и ненужен показател, и твоите аргументи доказват същото, въпреки че трябваше да докажат противното.
                                не знам кое те кара да мислиш че моите аргументи трябва да докажат нещо друго?!... както по-горе ти писах, в моите постове не виждам никъде да съм писал че дроудаун задължително има смисъл ...

Ако нямаме показател, който да изчислява успешността на бъдещата търговия, значи няма значение какво правим, шансовете ни да имаме успех или неуспех са еднакви. Това излиза по твоята логика.
                                Само че според мен има такъв показател, и това е ливъридж. Колкото повече сме ливъриджнати, толкова повече се увеличават шансовете ни да фалираме, тоест да завършим с неуспех.
                                ти каза че един от проблемите на дроудауна бил, че показвал миналата търговия... за това те питам има ли показател, който е различен в това отношение?... няма... ок, повече лост значи по-голяма вероятност от фалит според теб... следователно никакъв лост какво значи? по-малка вероятност да фалираме ... т.е. пак предполагаме бъдещето, защото говорим за вероятности... т.е. и двата показателя са еднакви по отношение на способността си да гледат в бъдещето да?... освен разбира се ако не говориш за гаранции при нулев лост... но там съм на друго мнение, а и не е това темата на разговора тук ...
                                trades better because of

Коментар

Working...
                                X