If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По принцип съм търпелив човек, но имам някакво най-ниско допустимо ниво на простотия (нещо като загубовремеспир), а тука вече сте го преминали, така че спирам с образоването на народонаселението.
не си държиш на думата.
стига вече си ни образовал .
дървени глави сме и не вземаме от дума:-)
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Edlund,
вероятността цената да мръдне с 30 пипса надолу или нагоре не е като да хвъррлиш монета и да кажеш 50 на 50. Най малкото защото вероятността се измерва като хипотеза от всеки възможен изход в даденото вероятностно пространство. А в твоя случай, трябва да зададеши параметър за време за да избегнеш третия възможен резулатат цената да остане същата. Защото в случая с валутите имаш и този възможен изход, колкото и минимален да е той.
Не съм казвал, че вероятността цената да мръдне с 30 пипса надолу или нагоре е като да хвърля монета, макар че е доста подобна. Казвам, че ако си нямаме представа накъде ще ходи цената, за нас вероятността е 50 на 50. За Бен Бернанке и Жан-Клод Трише вероятностите сигурно са различни.
Цената зависи от човешки действия, затова всякакви математически и статистически модели не могат да дадат някаква точна вероятност накъде ще ходи тя. Дори в повечето случаи тези модели са вредни.
Това е само чисто математически, като избегнеш реални фактори, които влияят на цената на валутата. За това хората се опитват да внесат и други параметри при дефиниране на дадено математическо пространство, за да могат по прецизно да сметнат вероятността от Всеки възможен резултат от настъпването на дадено събитие.
При дефиниране на математическо пространство на движение на цена хората никога не могат да внесат достатъчно параметри, така че да сметнат прецизно вероятността от всеки възможен резултат.
Да ти го обясня по елементарно, вероятността да те удари светкавица в слънчев ден, не е 50 50, както не е и 50 50 когато стоиш с графитена рибарска пръчка до езеро в дъждовен ден.
Няма нужда да ми обясняваш елементарно, но благодаря. Аз тук съм принуден да пиша елементарно, понеже си имам работа с хора, които първо са неграмотни на български език, после не знаят какво е ливъридж, четат "психологически" статии с понятия като "усещане на пазара"... Радвам се, когато се появят хора, които не са толкова елементарни.
За ливъриджа си прав, при равни други условия, при по висок ливъридж вероятността от фалит е по висока от използването на по нисък ливъридж.
Много се радвам, че срещам разумно същество.
Но трика е в другите равни условия, по успешната система при по висок ливъридж е с по ниска вероятност фалит, от такава с по нисък ливъридж, но по лоша успеваемост.
Естествено това е така, къде съм казал нещо друго?
И не давай крайни примери, за ливъридж 1 към 1 и ливъридж 1 към 10 000.
По принцип съм на мнение, че с крайни примери най-добре се илюстрират разни неща. А твоят пример: вероятността да те удари светкавица в слънчев ден, не е 50 50, както не е и 50 50 когато стоиш с графитена рибарска пръчка до езеро в дъждовен ден
не е ли краен?
Edlund,
вероятността цената да мръдне с 30 пипса надолу или нагоре не е като да хвъррлиш монета и да кажеш 50 на 50. Най малкото защото вероятността се измерва като хипотеза от всеки възможен изход в даденото вероятностно пространство. А в твоя случай, трябва да зададеши параметър за време за да избегнеш третия възможен резулатат цената да остане същата. Защото в случая с валутите имаш и този възможен изход, колкото и минимален да е той. Това е само чисто математически, като избегнеш реални фактори, които влияят на цената на валутата. За това хората се опитват да внесат и други параметри при дефиниране на дадено математическо пространство, за да могат по прецизно да сметнат вероятността от Всеки възможен резултат от настъпването на дадено събитие. Да ти го обясня по елементарно, вероятността да те удари светкавица в слънчев ден, не е 50 50, както не е и 50 50 когато стоиш с графитена рибарска пръчка до езеро в дъждовен ден.
За ливъриджа си прав, при равни други условия, при по висок ливъридж вероятността от фалит е по висока от използването на по нисък ливъридж.
Но трика е в другите равни условия, по успешната система при по висок ливъридж е с по ниска вероятност фалит, от такава с по нисък ливъридж, но по лоша успеваемост. И не давай крайни примери, за ливъридж 1 към 1 и ливъридж 1 към 10 000.Ясно е отдавна че е необходимо прецизно изчисление при търговията с ливъридж.
Първо използвай нужната култура за този диалог пич.
Ник-нейма ми е E-bat-Sedefcho, не ползвай Седефчо, името ми е друго.
Никнеймът ти е еталон за култура, но аз съм си селяк по душа и затова не го използвах, извинявам се.
Постнал съм ти линкове да се образоваш.Отговорите са там, това е.
В линковете ти не пише за вероятнос eur/usd от 1.5105 в 12:20 02.12.2009 да иде 30 пипса нагоре или надолу. Или поне аз не съм забелязал, извинявам се ако греша.
Нямам търпение да дойде февруари и да изсипеш мъдростите на вселената в кандидат-спекулантския ми мозък. Дано съм способен да ги поема всичките. Поне вероятносите трябва на всяка цена да ги разбера.
Седефчо, учителю, ти преди да ми кажеш вероятнос да не би да чакаш първо да иде цената дотам? Нали се съгласихме, че постфактум и баба знае?
Първо използвай нужната култура за този диалог пич.
Ник-нейма ми е E-bat-Sedefcho, не ползвай Седефчо, името ми е друго.
После изобщо нямам повод да се обиждам по един или друг начин.
Чудя ти се на акъла, защо се пънеш наистина.
Постнал съм ти линкове да се образоваш.Отговорите са там, това е.
Предложих ти февруари докато почивам, ела да ти преподам един общо образователен курс.
А вземи спри да спамиш темата вече.
Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п
Седефчо, да не се обиди, че се обръщам за съвет към Рукито, а не към теб?
Извинявам се много. Ти ми светна очите когато ми написа: "И бегла идея си нямаш за вероятносни събития." Разбирам, че си прав, но все пак искам да получа поне бегла идея за някое и друго вероятносно събитие.
Ето сега например eur/usd е 1.5105 и от моя гледна точка вероятнос да иде 30 пипса нагоре или надолу е 50 на 50. Смирено те моля да ми кажеш, след като не е толкова, колко е тая вероятнос, и защо.
Не се бъзикам, аз освен от търговия не разбирам и от хумор.
Просто разбрах, че съм кандидат-спекулант, който има много да се учи, а специално в този форум са се струпали страшно много светила на едно място, и искам да се възползвам от това.
На първо време ме интересува да се образовам за лоста и за това, че той няма нищо общо с вероятността за фалит. Това ме шокира, оказа се, че съм грешал за нещо толкова елементарно. Понеже ти беше добродетелят, който за пръв път ми отвори очите, те моля да ми помогнеш в тази насока.
Аз не съм рукито но да попитам. Ти бъзик ли си правиш ?
Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п
На първо време ме интересува да се образовам за лоста и за това, че той няма нищо общо с вероятността за фалит. Това ме шокира, оказа се, че съм грешал за нещо толкова елементарно. Понеже ти беше добродетелят, който за пръв път ми отвори очите, те моля да ми помогнеш в тази насока.
По принцип съм търпелив човек, но имам някакво най-ниско допустимо ниво на простотия (нещо като загубовремеспир), а тука вече сте го преминали, така че спирам с образоването на народонаселението.
редно си е.
поне докато запълниш празнините в твоето образование ;-)
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Тук се сблъскваме с първия проблем. Този показател показва проценти от пари. При това точно определен вид пари, в случая долари. Ако показваше проценти от евро, стойностите му щяха да са различни. Също и ако показваше проценти от банани.
това е световна тъпота ...евала пич .Много ми харесва логиката която демонстрираш: " то е в пари и то В ДОЛАРИ , а ако беше в евро щеше да е съвсем друго , а да не говорим ако беше в банани" - е в този случай честно казано само маймуните щяха да се интересуват от този показател.
Първоначално изпратено от edlund
Въобще каквато и друга мярка за стойност да използваме, показателят "дроудаун" всеки път ще дава различни стойности. Това според мен е основното доказателство, че не дава никаква полезна информация.
добре тогава според теб защо го има този показател в справките и доколкото знам е показател който се следи. Или може би така за някаква показност се слага.Ами аз предлагам в справките да се прилагат и други " украсяващи " показатели като например нивото на образованост в циганските гета в България, или колко може да е тъп един български спекулант, но измерено в долари ,че да няма грешка при анализа.
Коментар