IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Психично и лично за Форекс

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kritelin
    edlund ако вероятността беше 50/50 нямаше да има трендове Ето ти контра на твоята теза. Хайде сега докажи обратното
    ако автора позволи това да го забия в бисери и вицове? а?

Коментар

• Първоначално изпратено от GoDim
      Първоначално изпратено от йосиф
      аз искам някой знаещ пак да обесни показателя левъридж какво точно показва и може ли да се ползва за някакъв анализ...благодаря предварително
      Трябва да кажеш валутната двойка Иначе как...
      добре де евро/долар...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф
        аз искам някой знаещ пак да обесни показателя левъридж какво точно показва и може ли да се ползва за някакъв анализ...благодаря предварително
        Трябва да кажеш валутната двойка Иначе как...

Коментар

• edlund ако вероятността беше 50/50 нямаше да има трендове Ето ти контра на твоята теза. Хайде сега докажи обратното

Коментар

• аз искам някой знаещ пак да обесни показателя левъридж какво точно показва и може ли да се ползва за някакъв анализ...благодаря предварително

Коментар

• Първоначално изпратено от edlund
              Младежи, съвсем ви загубих логиката. Предавам се, ще акам
              Вие си печелете спокойно
              Аааа не се притеснявай,то достатъчно се усмърдя.
              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Младежи, съвсем ви загубих логиката. Предавам се, ще акам
                Вие си печелете спокойно
                Ами ти си се наакал още като си почнал да се занимаваш с търговия
                Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• давай смело Edlund,

само да не ти секне, че вероятността е 50 50 явно.

Коментар

• Младежи, съвсем ви загубих логиката. Предавам се, ще акам
                    Вие си печелете спокойно

Коментар

• Еdlund,
                      къде съм казал, Аз не знам каква вероятността, ама съм сигурен, че не 50 50?
                      Казах, че печелившите сделки при мен клонят към 50 50. Нали схващаш разликата? Ама сам си задаваш въпросите, сам си отговаряш. Мога лесно да ти сметна вероятността за всеки един инструмент, да мръдне с 30 пипса надолу или нагоре.
                      Но това не означава, че моделът, който ще изградиш, ще бъде печеливш.

Спорът е, че когато ти лично не можеш да постигнеш резултатност различна от 50 на 50, няма смисъл да убеждаваш другите, че вероятността е различна. Ако беше различна и ти можеш да го докажеш, щеше да имаш положителни резултати.
                      Това е голяма глупост. таи година доста често търгувам с опции на "силния ти пазар" форекс, при които резулатата от печеливша спрямо губеща сделка е 1 към 3. И пак съм на печалба. Можеш ли да си го обясниш това Edlund?

Коментар

...Ти избираш свободно един критерий, в случая пазарът да затвори над MA...
                        ...Само че дори и тогава тази информация не ти дава точни вероятности за бъдещето, понеже бъдещето зависи от човешки действия, които не могат да бъдат предсказани с точна вероятност.
                        edlund, аз мисля че не четеш достатъчно внимателно постовете ми ... не се обиждам, всеки е свободен да прави каквото иска... къде в последния ми пост видя да говоря за предсказване, точно обратното съм написал, цитирам:
                        разбира се, винаги говорим в минало време и никога в бъдеще ...
                        да, избирам съвсем свободно един критерий... защото алекс твърди, че във всеки един момент вероятността е 50% и попита човека кога не е 50%... е, аз избрах момент, който на мен ми харесва... след като твърдението е че имаме 50% във всеки един момент, значи това би било валидно и за този, който съм избрал ... а аз твърдя, че не във всеки един момент вероятността е 50% и за това показах само с 1 пример в кой момент това не е валидно... мога да покажа още стотици примери... които ще докажат че не във всеки момент вероятността цената да отиде на + или - 50 пипса е 50%...

никога не съм казвал че миналите събития предсказват бъдещето... това което казвам, и това което всички които използваме ТА смятаме, е че миналото може да бъде наблюдавано... и на база на него да бъдат направени някакви изводи... съвсем отделен е въпросът дали тези изводи ще доведат до печалби... също съвсем отделен е въпроса дали някой ще се възползва от наблюденията си върху миналото...

аз например съм забелязал, в миналото, че когато над мен има тъмен облак, има голяма (извинявам се за неточното понятие) вероятност да ме навали дъжд... колкото по-тъмен облака, толкова по-сериозна вероятността (моя субективна оценка)... в бъдещето, кой може да предскаже дали облака ще ми се изсипе или не?... мисля никой не може да ми го каже със сигурност... аз обаче, винаги когато се показвам на открито, под тъмен облак, си взимам чадър... и да ти кажа, никога досега не е успяло да ме навали ... толкова за предсказанията, вероятностите и ползите от миналото ...
                        trades better because of
                        [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• Student2, нещо не си ме разбрал.

Това вече стана някакъв философски спор.
                          Ако някой не може да изчисли вероятността на дадено събитие, това не означава, че даденото събитие е с вероятност 50 50. Гледай каква логика, щом даден човек не може да сметне дадена вероятност, значи за него събитието е 50 50. ?!??!?!?!?
                          Откъде накъде? Значи като не мога да сметна вероятността като се кача на самолет, той да се разбие, значи за мен е 50 50 дали ще кацна. Изкривяваш серозно нещата Edlund, това не е фирософски спор, а все пак инвестиционен форум.
                          Ти го обърна на философски спор. Ако не можеш да ми докажеш, че вероятността не е 50 на 50, защо въобще спориш? Ти казваш "Аз не знам каква е вероятността, ама съм сигурен, че не е 50 на 50". Това е същото като да ми кажеш "Аз не знам какво става като умрем, ама съм сигурен, че отиваме в рая или ада". След като не можеш по никакъв начин да докажеш, че умрелите отиват в рая или ада, защо въобще се опитваш да убеждаваш другите в това? Същото е и когато не можеш по никакъв начин да докажеш каква е вероятността цената да иде 30 пипса нагоре или надолу, но убеждаваш хората, че не е 50 на 50.

В моя случай 50 50 съотношението показва, че модела на който търгувам не е статистически значим. Това означава, че аз не съм си свършил работата добре. Но това си е за моя сметка, други хора са си напривили статистически значими модели, печелят си от тях и е трудно да седна да им обяснявам, че вероятността е 50 50 и играят на монети, при условие че просто не е вярно.
                          Кажи кои са тези други хора, които са направили статистически значими модели.

Всъщност Edlund, за какво е спора? Че понеже моделите с които си работил, ти дават резултатност 50 50 и приемаш, че всички модели са такива? И оттук си стигнал до идеята, че за да компенсираш модела, трябва да наблегнеш на ММ, за може да изкараш повече пари от печелившите сделки?
                          Спорът е, че когато ти лично не можеш да постигнеш резултатност различна от 50 на 50, няма смисъл да убеждаваш другите, че вероятността е различна. Ако беше различна и ти можеш да го докажеш, щеше да имаш положителни резултати.
                          Аз лично съм постигнал печеливша резултатност, но никога не знам с точност вероятността дадена цена да иде някъде.
                          А интересен факт, който явно малцина осъзнават, е, че ако имаш нулева резултатност, каквито и ММ-врътки да правиш, не можеш да я направиш положителна. Така че няма какво да наблягаш на ММ, ако нямаш печеливша система.

Коментар

• Phillips, последният ти постинг е интересен. Ето какво бих коментирал аз:
                            Ти избираш свободно един критерий, в случая пазарът да затвори над MA, и изчисляваш в различни периоди колко движения е имало нагоре и надолу. Това според мен не ти дава някаква полезна информация, понеже критерият ти е напълно случаен. Ако в колонка I не проверяваше дали пазарът е затворил над МА, а примерно дали котката ти е била разгонена, резултатите пак нямаше да са 50 на 50. Тогава пак ли щеше да смяташ, че резултатите ти дават някаква вероятност за бъдещето?
                            Според мен за да има смисъл от такива проверки, трябва зад критерия да стои някаква логика. Възможни са подобни пресмятания с логичен критерий, които да ти дадат някаква що-годе полезна информация. Аз съм правил такива. Само че дори и тогава тази информация не ти дава точни вероятности за бъдещето, понеже бъдещето зависи от човешки действия, които не могат да бъдат предсказани с точна вероятност.

Коментар

• student2 написа:
                              Вероятността си е определена стойност, това че не можем да я изчислим правилно, не означава че не съществува.

След като не можем да я изчислим въобще, за нас тя е 50 на 50.
                              Това вече стана някакъв философски спор.
                              Ако някой не може да изчисли вероятността на дадено събитие, това не означава, че даденото събитие е с вероятност 50 50. Гледай каква логика, щом даден човек не може да сметне дадена вероятност, значи за него събитието е 50 50. ?!??!?!?!?
                              Откъде накъде? Значи като не мога да сметна вероятността като се кача на самолет, той да се разбие, значи за мен е 50 50 дали ще кацна. Изкривяваш серозно нещата Edlund, това не е фирософски спор, а все пак инвестиционен форум.
                              От твоя гледна точка е същото. Ако от твоя гледна точка вероятността не беше 50 на 50, а някаква друга, щеше да можеш да правиш печеливши сделки
                              Точно при 50 50 вероятност, означава, че половината ти сделки са печеливши. В моя случай 50 50 съотношението показва, че модела на който търгувам не е статистически значим. Това означава, че аз не съм си свършил работата добре. Но това си е за моя сметка, други хора са си напривили статистически значими модели, печелят си от тях и е трудно да седна да им обяснявам, че вероятността е 50 50 и играят на монети, при условие че просто не е вярно.
                              Всъщност Edlund, за какво е спора? Че понеже моделите с които си работил, ти дават резултатност 50 50 и приемаш, че всички модели са такива? И оттук си стигнал до идеята, че за да компенсираш модела, трябва да наблегнеш на ММ, за може да изкараш повече пари от печелившите сделки?

Коментар

• ако е възможно да го качиш на http://tranz.it/ би било чудесно. това че ползваш sql ме изненада.

Коментар

Working...
                                X