Здраве желая edlund !
Тъй като намерих в друга тема цитата се смятам за длъжен да го пренеса и отговоря тук.
Смятам, че е редно да се квалифицирам като автор и приемам поста насочен към мен.
Не смесвай автора със идеята за статистика на колегите които дадоха пример за статистически методи защото, цитирам :
Ето това е важното на което трябваше да обърнеш внимание колега ( или бъдещ такъв ).
Наскоро бях писал в една друга тема, че теоритично не е редно да се смесват статистика и вероятности. И това е така !!!!!
На практика обаче за да се осмисли и изчисли едно събитие на база теория на вероятностите трябва да се прави върху статистически данни за да можеш да се вместиш във извадката на измерването.
Защото : С ВЕРОЯТНОСТИ СЕ ОПЕРИРА НА БАЗА БЕЗКРАЙНА ИЗВАДКА ОТ ВРЕМЕ !!
СТАТИСТИКАТА ОПЕРИРА ВИНАГИ СЪС КРАЙНА ИЗВАДКА ОТ ДАННИ !!!!!!
Ти осъзнаваш ли защо се прибягва до намесата на теорията на вероятностите върху статистически данни ?
Ще ти отговоря........... защото :
- всички видове анализ се градят върху статистически данни.
- всички индикатори ползват статистически данни.
- почти всички мозъчни процеси лежат върху минали ( преживени и обработени ) статистически данни за околния свят
- всяка логическа мисъл се гради върху статистическа информация ( при едни повече, при други по-малко
)
- И още, и още примери...........
- От много време наблюдавам явлението "вероятности" във форума и се чудя дали и 5 % разбират какво стои зад вероятноста на едно събитие и как се изчислява.
За това и student2 поясни, цитирам го без позволение
:
Радва ме, че си се заел със Талеб, това е хубаво. Поздравления !!
Не е хубаво обаче, че използваш абсолютно повърхностно онагледяване с определен пример от Талеб който само илюстрира част от вероятностна характеристика.
Освен това драги ми edlund пак казвам, чистата вероятност не ти върши абсолютно никаква работа.
Ако обаче, смесиш статистически модел от данни от твоята търговска система за минал период, обследвал си я за ПМО, детектирал си такова, съвсем спокойно можеш да намесиш вероятностите и доверителния им интервал в твоя полза !!!!!
Адекватно изчисление на сложно съставно вероятностно събитие можеш да ползваш само и единствено на база статистически данни.
Защото няма да ти го побере главата иначе
Радвам се наистина, че си добър в извъртането на темата.
Ако го правиш осъзнато обаче.
Ако извърташ темата от незнание..............лошо за теб.
И тъй като ме обвиняваш, че не съм съгласен с Талеб, да ти отговоря.
Напротив съгласен съм наппълно.
Конфликта идва от това, че ти не можеш да разбереш какво казва примера който си цитирал.
Та така, а относно цитата ти : " Но сега същите хора трябва да пишат същото и за Талеб, а той е "авторитет"...
Насим Талеб, не е авторитет edlund, гений е.
И понеже продължаваш да се пънеш над абстрактна математика и пространствено мислене, да те попитам.
Ти колко пъти си имал честа да контактуваш със Талеб ?
Дано този ми пост се разбере от теб в крайна сметка.
Поздрави !
Тъй като намерих в друга тема цитата се смятам за длъжен да го пренеса и отговоря тук.
Първоначално изпратено от edlund
Не смесвай автора със идеята за статистика на колегите които дадоха пример за статистически методи защото, цитирам :
Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
Наскоро бях писал в една друга тема, че теоритично не е редно да се смесват статистика и вероятности. И това е така !!!!!
На практика обаче за да се осмисли и изчисли едно събитие на база теория на вероятностите трябва да се прави върху статистически данни за да можеш да се вместиш във извадката на измерването.
Защото : С ВЕРОЯТНОСТИ СЕ ОПЕРИРА НА БАЗА БЕЗКРАЙНА ИЗВАДКА ОТ ВРЕМЕ !!
СТАТИСТИКАТА ОПЕРИРА ВИНАГИ СЪС КРАЙНА ИЗВАДКА ОТ ДАННИ !!!!!!
Ти осъзнаваш ли защо се прибягва до намесата на теорията на вероятностите върху статистически данни ?
Ще ти отговоря........... защото :
- всички видове анализ се градят върху статистически данни.
- всички индикатори ползват статистически данни.
- почти всички мозъчни процеси лежат върху минали ( преживени и обработени ) статистически данни за околния свят
- всяка логическа мисъл се гради върху статистическа информация ( при едни повече, при други по-малко

- И още, и още примери...........
- От много време наблюдавам явлението "вероятности" във форума и се чудя дали и 5 % разбират какво стои зад вероятноста на едно събитие и как се изчислява.
За това и student2 поясни, цитирам го без позволение

Първоначално изпратено от student2
Не е хубаво обаче, че използваш абсолютно повърхностно онагледяване с определен пример от Талеб който само илюстрира част от вероятностна характеристика.
Освен това драги ми edlund пак казвам, чистата вероятност не ти върши абсолютно никаква работа.
Ако обаче, смесиш статистически модел от данни от твоята търговска система за минал период, обследвал си я за ПМО, детектирал си такова, съвсем спокойно можеш да намесиш вероятностите и доверителния им интервал в твоя полза !!!!!
Адекватно изчисление на сложно съставно вероятностно събитие можеш да ползваш само и единствено на база статистически данни.
Защото няма да ти го побере главата иначе

Радвам се наистина, че си добър в извъртането на темата.
Ако го правиш осъзнато обаче.
Ако извърташ темата от незнание..............лошо за теб.
И тъй като ме обвиняваш, че не съм съгласен с Талеб, да ти отговоря.
Напротив съгласен съм наппълно.
Конфликта идва от това, че ти не можеш да разбереш какво казва примера който си цитирал.
Та така, а относно цитата ти : " Но сега същите хора трябва да пишат същото и за Талеб, а той е "авторитет"...
Насим Талеб, не е авторитет edlund, гений е.
И понеже продължаваш да се пънеш над абстрактна математика и пространствено мислене, да те попитам.
Ти колко пъти си имал честа да контактуваш със Талеб ?
Дано този ми пост се разбере от теб в крайна сметка.
Поздрави !
Коментар