IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измама с Westarn Union

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Добре а в крайна сметка те как теглят парите?

    Коментар


    • Здравейте!
      Да повдигна темата и надявам се да помогна и на други като мен изпадали в подобен капан.

      Форума и темата ни спасиха от поредната измама на европейския автобазар.
      Регистрирах се само за да благодаря на участниците във форума за споделените мафиотски схеми при продажбите на коли. Почти бяхме скочили в капана, дори бях и проверил как се прехвърлят пари през Уестърн Юнион и всичко изглеждаше нормално, все пак щях да изпратя пари на себе си! В последния момент реших да погледна дали все пак има някакви проблеми с УЮ и попаднах на тази тема и се изпотих 10 пъти за 2 минути!

      Днес, Август 2014г., схемата работи с пълна сила и не се е променила изобщо. Споделям моите наблюдения след като 2-3 месеца следях пазарите за коли и все пак се хванах

      1. Пускат обява на автомобил в даден сайт, мобиле.де и много други.

      2. Обявата е на ръба на съмнението. Цената е много добра и автомобила е идеален и търсен за страната в която се пуска обявата. Т.е. данъци, такси и т.н. Състояние отлично, прегледи …. Снимките също са нормални и доста като количество.

      3. Обявата се пуска без истински телефонен номер и е пусната от частно лице.

      4. Налага се да пишете майл.

      5. 5 минути след като сте написали майл обявата изчезва от сайта, но вие отговор получавате чак на другия ден около обяд.

      6. Хората продаващи колата ви пишат, че не са в страната в която и вие (в моя случай бяха от Дания, а аз в Австрия) и разказват хубава история, която завършва с приспадане на цената на колата с още малко. С размяна на любезни майли, те ви карат да се срещнем и да изтъргуваме колата в град удобен за всички, в нашия случай Мюнхен. Разменихме си и снимки за да знаем как изглеждаме! Пратиха телефонен номер, стационарен, от града в който живеят и да сме звънели вечер. Проверих го, но кода хич не беше на този град, а на град от другата страна на Дания. Снимките им не ги откривах никъде в интернет. Както и на колата, нямаше я в други обяви. (Първо съмнение)

      7. Понеже щели да изминат много километри, да запазват хотел и т.н. те искат гаранция, че ние ще дойдем на срещата, като на нас също ни трябвала такава гаранция защото те пък може да не дойдат. Мислили как да го направят и измислили схемата с УЮ. Те щели да ни дадат документ, че са си пратили пари в Мюнхен, но ние да направим същото. Следователно всички ще отидем там за да си вземем парите и следователно ще се срещнем. Парите са колкото е цената на колата. Таксата за трансфера щели да ни я върнат или да си я приспаднем от цената. (Второ съмнение)

      8. Понеже жена ми си пишеше с тях, в тяхното писмо, в което ни споделяха схемата се обърнаха към жена ми като към мъж. (Трето съмнение)т.е. писмото е копи пейст само със малки промени.

      9. Започнах аз да проверявам в УЮ как се пращат пари и дали е достатъчно надеждно. Имаше си парола, номер, имаше си скрит въпрос, документи за самоличност, дори снимка. Викам си всичко е ок, няма как друг да ти вземе парите.

      10. Все пак им поисках да изпратят още снимки на колата и снимани с телефон всички нейни документи .

      11. Пратиха ми още снимки и ми написаха списък на документите, но щели да пратят снимки утре, а ние утре трябва да си пратим пари в УЮ и да им пратим документа. (щях да скрия почти цялата информация за превода в този документ)

      12. Нищо не им написахме и се примирихме, че ще си пратим пари на себе си дори и да се случи нещо нямам как някой да ти прибере парите, които си пратил на себе си.

      13. Тук аз все пак реших да проверя изобщо дали някой някога е имал проблеми с УЮ по принцип с парични трансфери и попаднах на форума, в който намерих не само проблемите с паричните трансфери, а мафиотската схема, едно към едно с моя случай.

      Мислехме да подадем сигнал в полицията защото имахме вече преднина и в подобен момент може и да ги хванат, но се отказахме подари лични съображения, който са сложни, дълги и отегчителни.

      На следващия ден към 17:00ч. те ни пишат какво става с документа, че трябвало да тръгват за Мюнхен и че щели да ни изпратят снимки на документите само след като им изпратим документа от УЮ!

      Не исках да влизам в конфликт с тях и да ги изредя до 10то коляно, не ги знаем не ги познаваме и т.н. Написахме им, че сме си намерили същата кола за много по - добра цена. Така написахме отговора, че все едно други подобни измамници са ни хванали за канарчета, а те са ни изпуснали в последния момент. Поне да ги е яд на конкуренцията в бранша, която по този начин, им бърка в очите.

      Обявата се сваля веднага за да гугъл не успее да я кешира и да излиза после когато някой прави проверка дали тази кола се е продавала някъде другаде.
      Ако я свалят до 10 минути, остават само данните без снимките, ако е след 10 минути остават и снимките, но малки без да се отварят отделно.

      В тези времеви рамки гугъл кешира, но не можеш да откриеш колата по данните като сърчваш. Аз я открих, след като си отворих майла, който получих от сайта, че съм пратил лично запитване за автомобил, там има линк към самата обява. След като го отворих, обявата е изтрита, но горе в уеб адреса и стой едно ИД номерче. Като го копираш и пуснеш в гуъгъл намира обявата и отваряш кешираната версия и воала, виждаш самата обява.

      Обявата в която щяхме да изгорим беше пусната в Неделя 22:00ч. На следващата Неделя по същото време в същия сайт се пуска същата реклама, с почти същата кола, дори на цвят е същата, само интериора беше различен.
      Направих веднага фалшив майл и пратих запитване, след 5 минути обявата беше изтрита. След 1 ден ми написаха, че колата за сега не се продавала. Обяснявам си го че са се опитали открият дали съм реален човек, с майла ми с имената ми, не са открили и не са поели риска.

      Сигурно изпускам детайли, но общо взето това беше.

      Благодаря на хората споделили своите преживявания, опит и знания по темата , които ни помогнаха да не попаднем в капана, въпреки всичките ми съмнения, които имах още от началото.
      Last edited by venNny; 25.08.2014, 12:57.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Nikola_123456789 Разгледай мнение
        На Пешо от Горюбляне, който ще ги даде на Фридрих от Германия на ръка ще стигнат повече пари чрез тази помиарска фирма.
        каруцата като се обърне после пътища много ......................... но определено вина имате и вие
        вари я, печи я, сливата си остава слива - народна мъдрост

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Nikola_123456789 Разгледай мнение
          Защо имат реклама, която гласи: "Най-сигурният начин парите ви да достигнат едно място до друго" или нещо от сорта?
          Добре де те точно в това не са те излъгли.......със сигурност са се озовали на другото място, вероятон в грешен джоб.

          Що се отнася до WU , ползвал съм им услугите като получател много пъти.
          На мнение съм че ако е спазена процедурата за получаване на парите измама не може да стане.
          Единствения начин е да има вътрешен човек замесен, но дори и тогава пак изпращача на сумата трябва да е изплюл ориентировъчни данни които да помогнат намирането на превода като като размер на сума , име на изпращач , град и т.н.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Преди 2 дни и аз станах жертва на Western Union. И моят случай беше с кола и се опарих с 2 000 евро. И също като някой по-долу ми беше казано, че само аз (като получател) мога да изгегля парите и никой друг. След това като им казах какво се е случило ме гледат като тръба.
            И там Йосиф по-добре да не се обажда, като не разбира нищо, или работи в WU!!!!!!!!
            Знам, че няма да си възвърна парите, но ще си търся правата в съда, защото вече съм подал жалба в полицията със всички документи и доказателства и най-интересното, е че на онзи "продавач" - да, изпратих му бланката за превод, но със програма изтрих абсолютно всички данни - АБСОЛЮТНО, като оставих само адрес на изпращане и адрес на получаване.
            Правете си сметка дали нямат вътрешен човек. Не ме интересува дали, че било по-сигурно със банков превод и т.н.
            Защо имат реклама, която гласи: "Най-сигурният начин парите ви да достигнат едно място до друго" или нещо от сорта?
            Тези си отредиха място в съда и нужните доказатества за некомпетентноста им!

            На Пешо от Горюбляне, който ще ги даде на Фридрих от Германия на ръка ще стигнат повече пари чрез тази помиарска фирма.

            Коментар


            • Scam industry
              .

              Western Union advises its customers not to send money to someone that they have never met in person. Despite its efforts in increasing customers' awareness of the issue,[17] Western Union is used for internet fraud by scammers.[18]

              Western Union has been required to maintain records of pay-out locations of the individuals who may be laundering the money, though this information may only be obtained through the use of a subpoena. Hence advance-fee fraud and romance scammers continue to receive funds via Western Union confident in the knowledge that money lost to overseas scammers is almost always unrecoverable.[19] For this reason it is banned as a medium of payment through eBay.[20][21]

              това от wikipedia...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                Получателят трябва да представи лична карта
                това е задължително и по долу съм обяснил защо
                Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                на която се прави копие от двете страни и се прикрепя към документа за изплатена сума подписан от получателя и се архивира .
                това се практикува в някои банки , но не и в офиси в Обмени бюра например...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                  не ги разбирам хора като тебе ....

                  ЧОВЕК КОГАТО САМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПАЗИ И ГОСПОД ДА СЛЕЗЕ ПАК НЯМА ДА СТАНЕ.... как да ти го кажа за да разбереш какво имам в предвид
                  да ти дам за последно едно примерче ..ако ти си оператор на WU да кажем в Каспичан и дойде някакъв при тебе и ти каже има един превод на който знам номера и личните данни на получателя.. превода е 4 000 евро и за тебе 1 000 евро... ти как ще реагираш....като ти гледам капацитета , вземаш ги и не мислиш ...
                  та какъв мениджмънт каква компания и какво пазене на клиента...
                  Получателят трябва да представи лична карта на която се прави копие от двете страни и се прикрепя към документа за изплатена сума подписан от получателя и се архивира .
                  Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
                    Йосифе, какво искаш от мен? На различно мнение сме по въпроса и няма шанс да промениш моето мнение.Няма нужда груби думи. Хората са на различно мнение много често, за това има пазари...

                    Отново всичко хубаво.
                    мрази си WU колкото си искаш , не съм тръгнал да те агитирам за нищо...но ти изговори много глупости без да си наясно....
                    айде всичко хубаво

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                      не ги разбирам хора като тебе ....

                      ЧОВЕК КОГАТО САМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПАЗИ И ГОСПОД ДА СЛЕЗЕ ПАК НЯМА ДА СТАНЕ.... как да ти го кажа за да разбереш какво имам в предвид
                      да ти дам за последно едно примерче ..ако ти си оператор на WU да кажем в Каспичан и дойде някакъв при тебе и ти каже има един превод на който знам номера и личните данни на получателя.. превода е 4 000 евро и за тебе 1 000 евро... ти как ще реагираш....като ти гледам капацитета , вземаш ги и не мислиш ...
                      та какъв мениджмънт каква компания и какво пазене на клиента...
                      Йосифе, какво искаш от мен? На различно мнение сме по въпроса и няма шанс да промениш моето мнение.Няма нужда груби думи. Хората са на различно мнение много често, за това има пазари...

                      Отново всичко хубаво.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
                        Говорим за ралични неща.... Една компания трябва да пази клиентите си. Това че клиентите им са мамени като е използван WU e проблем на имиджа на WU. A, ти казваш - всеки да се оправя. Ами аз се оправям, бягам от тях.

                        Доколко това е добър management, за теб явно е. За мен не. Тук смятам да спра. Всичко добро.
                        не ги разбирам хора като тебе ....

                        ЧОВЕК КОГАТО САМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПАЗИ И ГОСПОД ДА СЛЕЗЕ ПАК НЯМА ДА СТАНЕ.... как да ти го кажа за да разбереш какво имам в предвид
                        да ти дам за последно едно примерче ..ако ти си оператор на WU да кажем в Каспичан и дойде някакъв при тебе и ти каже има един превод на който знам номера и личните данни на получателя.. превода е 4 000 евро и за тебе 1 000 евро... ти как ще реагираш....като ти гледам капацитета , вземаш ги и не мислиш ...
                        та какъв мениджмънт каква компания и какво пазене на клиента...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                          не те разбирам...как така реши че е глупава компанията.... щото ти си бил наивник някой да те измами и друг ти е виновен...

                          И не става въпрос аз колко я уважавам или не , а за това ,че за да твърдиш каквото и да е трябва да си запознат , а не само защото ти или твой авер сте постъпили неразумно...

                          Когато сам се пазиш и господ те пази пич , а не обратното....
                          Говорим за ралични неща.... Една компания трябва да пази клиентите си. Това че клиентите им са мамени като е използван WU e проблем на имиджа на WU. A, ти казваш - всеки да се оправя. Ами аз се оправям, бягам от тях.

                          Доколко това е добър management, за теб явно е. За мен не. Тук смятам да спра. Всичко добро.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение
                            Нека да не се обиждаме, особено за тази глупава компания. За едно си прав, аз никога не съм им бил клиент и вероятно няма да бъда. Пожелавам ти късмет с тях, явно доста ги уважаш.
                            не те разбирам...как така реши че е глупава компанията.... щото ти си бил наивник някой да те измами и друг ти е виновен...

                            И не става въпрос аз колко я уважавам или не , а за това ,че за да твърдиш каквото и да е трябва да си запознат , а не само защото ти или твой авер сте постъпили неразумно...

                            Когато сам се пазиш и господ те пази пич , а не обратното....

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                              балканска е работата , която ти правиш..говориш за неща , които не разбираш ( само си мислиш ) .. това е система за трансфер на пари ( както е познато у нас като пощенски запис ) , в САЩ си работят много активно и не се ползва само от нелегални емигранти ( гугъл я използват за разплащания по целия свят ) и процедурите са такива ,каквито трябва да са ...основния проблем пич не е в WU ,а в баламурниците които захапват моркова....
                              така че призивите ти стойте далеч от WU са плод на некомпетентността ти и незнанието...
                              Нека да не се обиждаме, особено за тази глупава компания. За едно си прав, аз никога не съм им бил клиент и вероятно няма да бъда. По принцип няма причина да използваш WU - има pay-pal, банки и тн. Аз съм виждал много WU - New York, Chicago, LA, обикновено е пълно с мексиканци и от там си правя заключение кой ги използва - това може също да го гугълваш ако не си го виждал.Пожелавам ти късмет с тях, явно доста ги уважаш.
                              Last edited by stkv; 15.03.2012, 12:47.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pepino87 Разгледай мнение
                                Кода не е толкова важен! И в сайта на Western Union го пише. В някой страни даже не се изисква: ''Парите са налице и могат да бъдат изтеглени от получателя веднага, след като Вие, като изпращач, получите контролния номер на трансфера (MTCN) и го уведомите. 10 цифровия номер (MTCN), който се генерира при нареждане на трансфера, не осигурява защита на превода и в много от страните той не е задължителен. Получателят може да изтегли парите без наличието на контрлния номер."
                                Тегленето става с документ за самоличност. Въпроса е как се позволява само срещу три имена да се дават пари? Не се проверява нито ЕГН, нито адрес,нито номер на документа. Не може от Western Union да ми кажат "ами какво да направим изтеглили са ги с фалшив дикумент". Неможе да не носят някаква отговорност за това. И съм сигурен че има намесен човек и от там.
                                ами не знам как е в другите страни , но в България ( мисля и на всякъде ) MTCN е първото нещо което се въвежда в програмата ... от там нататък излиза превода от кого е пратен и на кого е пратен и за да се финализира плащането се попълват ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ полета , които са име на получателя , личните му данни и в някой случай ако изпращача е задал таен въпрос , получателя трябва да знае отговора и чак тогава се пристъпва към изплащане...освен това имаше и време , когато се изискваше и копие на л.к , но после отпадна - говоря предимно за България и мисля ,че банките още го практикуват , има и други ограничения , които мисля да не обсъждам...

                                това което разправяш според мен не е така.....
                                а защо така мисля , вероятно се досещаш.....

                                та в резюме .... дал си на измамниците и номера на превода и личните си данни ... така че САМ СИ ВИНОВЕН
                                Last edited by йосиф; 15.03.2012, 10:25.

                                Коментар

                                Working...
                                X