IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте колеги,
    Малко встрани от темата,понеже дълго време не бях следил форума и от скоро го следя, съм любопитен какво стана с Куковицата.
    Коко,да но не те засягам но по емоционалност и пълнота на мнението много си приличате.

Дон Карлос,мнението ти за техн. анализ е малко стресиращо за мене но пък обяснява 3-год. ми неуспехи

успех на Всички( колкото и абсурдно да звучи това)

Коментар

• Re: supertrader

Първоначално изпратено от Дон Карлос
      .................................................. ..Да не говорим, че техн. анализ е създаден при други условия, преди
      десетки и стотици години и касае търговията с акции.
      Фибоначи?! Какъв Фибоначи, какъв форекс?! Фибоначи е математик
      от 13 /ТРИНАДЕСЕТИ/ век и е автор на известната поредица от
      числа. ..........
      Напълно съм съгласен! Вярно е, че 90% от литераурата е за търговия с акции . Понякога накрая се казва "...същото се отнася и за Форекс ..." (?). А причината да работят индикаторите е, че когато постоянно четат "Фибоначи, Фибоначи ...." трейдърите наистина започват да се съобразяват с него и .... той става реалност. Всичко е до популярност. Някъде четох, че най-популярната отигравана фигура била "глава и рамене" - може да е пълна глупост, ама вече съществува. Това ми напомня онзи психотест с капките мастило и асоциациите на пациента...

Коментар

• koko

И още нещо. Много от фигурките на графиките подлежат на тълкувание
        и тук става голямата боза. Но добре, че е така, ти знаеш защо.
        То случва се големите анализатори да хвърлят геле, та какво остава
        за дребния и неопитен търговец, който се изживява и като анализатор? Това направо си е опасно.
        Предполагам, че четеш анализите на Евгений Романов /руснак/. За
        мене той е страхотен! Има и интересни коментари. Но ето, случва се и
        той да се издъни с прогнозите. Когато се тълкува графиката,
        гаранция - Франция.
        А ти мислиш ли, че не могат да се създадат много по-ясни и съвършени
        критерии за анализите? Може, разбира се, ама Кукловодите не дават!
        Мислиш ли, че ако двамата с тебе седнем, няма да създем качествено
        нов техн. анализ за чудо и приказ само са 4 - 5 денонощия? При това
        без да има нужда от тълкувания, без излишни заврангулки? Ясен и
        категоричен!
        Ще можем, без съмнение. Ама кой ще ни позволи да го направим
        достояние на всички трейдъри? Кой ще позволи на дребните да
        печелят? Щото тогава едрите ще трябва да губят. А това няма да
        стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
          Виж Брус, важното е да имаш система, до карлос също има система, някой ако забележи взаимна връзка между цикъла на луната и еврото и това е система, ти може да видиш такава между цикъла на приятелката си и това е система, откриването на някаква зависимост каквато и да е тя е технически анализ, така че и хората които плюят ТА го правят - те просто правят технически анализ.

Зарежи ти тая работа на жени вяра да нямаш !

Коментар

• Дон Карлос и си прав и не, от една страна факта че всички очакват пазара да речем да завърши корекцията си на 61.8% става защото всички вярват в това и просто така играят, от друга страна си прав аз и друг път съм го казвал че до сега съм имал само 1 случай когато масово се види едно движение то да стане

Коментар

• Re: коко

Първоначално изпратено от Дон Карлос
              Така е, Коко, пазарът има само две посоки.
              Освен това съм твърдо убеден, че техн. анализ действа - вече обясних
              защо смятам така. Но в същото време трейдърите, които го ползват
              играят покер с открити карти. Можеш ли да отречеш, че е така?
              Майсторлъкът е хем да ползваш благинките на техн. анализ, хем да
              не сваляш картите на масата и да излезеш сух от водата.
              Напълно съм съгласен с теб
              http://www.save-darina.org/images/banners/dari2.jpg

Коментар

• Виж Брус, важното е да имаш система, до карлос също има система, някой ако забележи взаимна връзка между цикъла на луната и еврото и това е система, ти може да видиш такава между цикъла на приятелката си и това е система, откриването на някаква зависимост каквато и да е тя е технически анализ, така че и хората които плюят ТА го правят - те просто правят технически анализ.

Коментар

• коко

Така е, Коко, пазарът има само две посоки.
                  Освен това съм твърдо убеден, че техн. анализ действа - вече обясних
                  защо смятам така. Но в същото време трейдърите, които го ползват
                  играят покер с открити карти. Можеш ли да отречеш, че е така?
                  Майсторлъкът е хем да ползваш благинките на техн. анализ, хем да
                  не сваляш картите на масата и да излезеш сух от водата.

Коментар

• Дон Карлос, донякъде съм съгласен с теб (по-точно, че и аз не разбирам как фибоначи определя курса ) , но от друга факт е, че доста хора използват техвически анализ и печелят( я го виж Коко - милионер стана ),а е и доста шороко разпространен, така че трябва да има нещо вярно и в техническия анализ.

Коментар

• Ами Дон Карлос, в момента техническият анализ говори за ход надолу както си мислиш и ти, лошо нема

Коментар

• supertrader

Напълно съм съгласен с тебе! Ти знаеш мнението ми, не от вчера, че
                        т.н. технически анализ е бошлаф работа. Не че не действа, действа,
                        защото много хора търгуват по него и курса мърда. Но условието е
                        болшинството от трейдърите "да видят" едно и също, иначе става
                        орел, рак и щука. Но едно нещо дребните търговци виждат със
                        сигурност - в какъв диапазон да си поставят стоповете, а това за
                        акулите е достатъчно да ги оберат.
                        Освен това техн. анализ се основава на графики, които отразяват само
                        МИНАЛИ СЪБИТИЯ. Що се касае за бъдещи икономически събития, то
                        мастити анализатори, ползвайки тонове информация, не могат да
                        кажат със сигурност два дена предварително колко ще бъде напр.
                        търговският дефицит, продажбите на дребно, инфлационните %,
                        безработицата, заетостта и какво ли не! В резултат се получават и
                        конфузни ситуации и сривове. Защото колкото анализатори, толкова
                        мнения.
                        Та пита се в задачката как един дребен, често и неопитен трейдър
                        по някакви чертички в графиките, ще успее да прогнозира движението
                        на пазара. Абсурд! ДРУГОТО СЕ НАРИЧА СЪВПАДЕНИЕ И СЛУЧАЙНОСТ
                        Да не говорим, че техн. анализ е създаден при други условия, преди
                        десетки и стотици години и касае търговията с акции.
                        Фибоначи?! Какъв Фибоначи, какъв форекс?! Фибоначи е математик
                        от 13 /ТРИНАДЕСЕТИ/ век и е автор на известната поредица от
                        числа. По Фибоначи могат да се изчислят броят на листенцата на
                        маргаритката, процентното съотношение на дължината на костите в
                        човешкото тяло и още десетки неща, създадени от природата. Това е
                        математическо огледало на природната хармония.
                        Но да се отнася механически към форекса?! Парадокс е, че се измислят всякакви проценти и се приписват на Фибоначи.
                        Досега не съм чувал форексът да е създаден от дядо Господ, тоест
                        да е природно дело.
                        Но знае ли човек, при този хаос...
                        И в заключение, да е чувал някой едрите инвеститори да се съобразяват с техн. анализ? Аз не съм.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitak1969
                          Направих добавка 1,2759 на късата от 1,2820, коко ще чакаме ли 1,2700 или да си тренираме нервите за 1,2650

Ще бягам около 2710 и ако 2690 падне ще влеза отново но за 24 ниво

Коментар

• Направих добавка 1,2759 на късата от 1,2820, коко ще чакаме ли 1,2700 или да си тренираме нервите за 1,2650
                            http://www.save-darina.org/images/banners/dari2.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от Хоската
                              За съжаление се оказа ,че при кабела и еврото няма крупни стопове под бай-зоните и мафията сега леко се набълбука с къси
                              Хоска крупните стопове, както се казва "колегиалните" на мафията са под 1.2700, тогава е колегиално ако искат да го бият да го тестват да откатнат че да излезат "колегите" - аз това хиляди пъти съм го казвал - едно ниво бъде ли тествано то пада, под 2766 бяха стоповете на рибите, те не са големи но са доволни идеята е че прибирайки стопове наистина спокойно могат да качат, да не би някоя цаца случайно ха, но за мен префер вариянта е надолу и за това си мисля че ще уважат 1.2700 нивото после очаквам откат но под 1.2700 са здравите стопове по принцип и ако ги вземат от раз ще е друго

Коментар

• ако 1.27 при евро/долар падне - евро йена до 144 ще пропадне за нула време. Йената са в изчаквателна позиция БОЖ да решава за лихвите (май края на седмицата беше) така че пропадане на еврото е = пропадане в кроса с иената

успех на всички
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X