Ударът не може да е по главата,най-много да ти затвори цялата поръчка по нулев стоп.Тази система я отработвам сега при евройена,първите ми позиции са още от фигура 140,като средната ми цена в момента е около 143.50 и няма как да отида на минус,в най-лошия случай ще изляза на 0 от тази позиция
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Дон Карлос е разбира се много прав, удара е по главата.
Една лична статистика ще ви кажа, доларкад аз в последната година-две имам над 90% познаваемост и без майтап 100% успеваемост, това сериозно го казвам. И знаете ли какъв е резултата 0-0 точно на 1.1280, преди две години аз много интусиазирано си купувах доларкад по системата на Дона, появи се в един момент ПетърКараиванов и каза айде на 100д бас че ще падне още 100п и аз му викам айде ама не му викам само айде ама тъй като съм убеден яко и със стоп на всичко, като резултат минус 17 големи зелени плюс 100 грешни на пешката. От там като ми тръгна на када нямам лоша зделка но не смея с много, даже бат пешо вика искаш ли реванш и аз му казвам ок, разбира се печеля, е като резултат от над година немога да си взема тия 100д от великият Петър -няколко пъти му звънях той все ама да очаквам превод. Та какъв е извода. Аз до момента наистина имах перфектни резулти в када, съдбата ми върна загубеното е доста по-късно но май не трябва да си играя с нея а да преклоня глава и да спра търговията с тая двойка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон КарлосПървоначално изпратено от ХоскатаНека да споделя с вас още една идея.Целта на форекс-трейдъра е да направи само един грандиозен удар.Това ще рече да хване от самото начало един тред от 10 фигури и да вкара цялата си сметка,като по този начин буквално "издои" тренда максимално.Това означава,че примерно от няколко хиляди начален капитал,ще направи около един милион.Но да се хване такъв тренд са нужни години дебнене изучавене на пазара,трябва да се избере една двойка и да се изучи до съвършенство,като се чака удобния момент и се направи удара.
След това вече е въпрос на личен избор дали остава или напуска завинаги
Е, да, при такъв подход и при такава грандиозна цел, удар непременно ще има! И в 99.99% от случаите той ще бъде по главата
на въпросния трейдър.
И то какъв удар ще бъде! Такъв, че ще отпаднат всякакви въпросителни дали трйдърът да остане или да напусне.Trade the News
Коментар
-
Първоначално изпратено от ХоскатаНека да споделя с вас още една идея.Целта на форекс-трейдъра е да направи само един грандиозен удар.Това ще рече да хване от самото начало един тред от 10 фигури и да вкара цялата си сметка,като по този начин буквално "издои" тренда максимално.Това означава,че примерно от няколко хиляди начален капитал,ще направи около един милион.Но да се хване такъв тренд са нужни години дебнене изучавене на пазара,трябва да се избере една двойка и да се изучи до съвършенство,като се чака удобния момент и се направи удара.
Е, да, при такъв подход и при такава грандиозна цел, удар непременно ще има! И в 99.99% от случаите той ще бъде по главата
на въпросния трейдър.
И то какъв удар ще бъде! Такъв, че ще отпаднат всякакви въпросителни дали трйдърът да остане или да напусне.
Коментар
-
Хоската
Първоначално изпратено от Хоската.......Ти изхождаш от вълнови модели,но наскоро направихме спор тук по въпроса може ли да прилагаме механично Еллиотт във форекса и аз защитавах тезата,че това е погрешно.Истината е,че при всяка валутна двойка имаме вълни със специфични особености,различаващи се от шаблона 5 нагоре-3 надолу.
Хоската, напълно съм съгласен с тебе. Особеното на форекса е, че дадена валута участва в няколко двойки. Те взаимно си влияят и наслагват. Във физиката това явление се нарича ИНТЕРФЕРЕНЦИЯ (на светлинни, звукови и т.н. вълни), което води до увеличаване или намаляване на амплитудата им. Механичното пренасяне на Елиът във форекс ми се вижда съмнително. И с просто око се вижда, че всяка двойка си има своя динамика. Затова е хубаво човек да има няколко екрана и да наблюдава едновременно и в един мащаб динамиката на процесите.
Коментар
-
Нека да споделя с вас още една идея.Целта на форекс-трейдъра е да направи само един грандиозен удар.Това ще рече да хване от самото начало един тред от 10 фигури и да вкара цялата си сметка,като по този начин буквално "издои" тренда максимално.Това означава,че примерно от няколко хиляди начален капитал,ще направи около един милион.Но да се хване такъв тренд са нужни години дебнене изучавене на пазара,трябва да се избере една двойка и да се изучи до съвършенство,като се чака удобния момент и се направи удара.
Коментар
-
Аз точно това се чудех..това,което виждам на седмична ако не е А-B-C то това значи,че според моите скромни изчисления трите не корективни вълни са приключили отдавна и сега се намираме в началото на 3-та вълна от 5-ца нагоре ..в този случай наистина ни очаква доста ход надолу.
Ще чакам аз да видя какво ще стане.
Идеята ми е да изградя дългосрочни при всички кросове срещу йената за да прибирам и лихвен суап.Разглеждах нивата ..поизостанал съм доста,но все пак мога да се закача още :-)
Коментар
-
Крителин,аз изграждам дългосрочна дълга позиция при доларйена,като съм се амбицирал да изкопча 10 фигури от нея.На тези нива сега не влизам с големи суми,защото е възможен още значителен ход надолу.Ти изхождаш от вълнови модели,но наскоро направихме спор тук по въпроса може ли да прилагаме механично Еллиотт във форекса и аз защитавах тезата,че това е погрешно.Истината е,че при всяка валутна двойка имаме вълни със специфични особености,различаващи се от шаблона 5 нагоре-3 надолу.За съжаление не съм изучил вълните на доларйената,затова не мога да я коментирам от този аспект.Последната ми дълга добавка тук е от миналата седмица,на ниво 113.80.Вчера обаче коментирах формирането на H&S,с цел 111.30.След пробива обаче се върнахме нагоре,но опасността от реализирането му все още не е преминала.Затова ще изчакам за формирането на ново локално дъно,което ако е по-високо от 113.40,това ще е знак за начало на нов възход.Ако в крайна сметка продължим надолу,ще добавя на 112.80
Хубавото на дългите позиции при доларйена,евройена и паундйена е,че имат чудесен суап,който наистина си заслужва да се събира.Затова при тези двойки е най-добре да се изгражда дългосрочна дълга позиция-тръгваш с минимална от някое относителни ниско ниво и ако продължи надолу добавяш през 50-100п,докато хванеш дъното ,откъдето ще започне як тренд нагоре.
Точно това ще се опитам да направя и аз при доларйена.Вярно,малко късно се включих,трябваше да се включа няколко фигури преди падането под 109,но все пак ако от сегашните нива ще ходим над 120,пак ще съм доволен
Коментар
-
Първоначално изпратено от ХоскатаЗдравейте,ето ме и мен,не съм на морето,просто легнах да поспя следобед.Както ви казах по-рано през деня,за мен отиваме към нови висини при евройената и ще добавям в движение .Искам да уточня,че резистънса тук беше на ниво 145.70 ,а 145.91 е просто една стойност,която ще преминем без никакъв откат-просто гледайте и ще се убедите.Аз добавих дълга на 145.80.Очаквам да има извества съпротива на ниво 146.40 ,където ще затворя добавката,извличайки 50п профит и ще направя нова добавка при връщане към 146.00
Коментар
-
Здравейте,ето ме и мен,не съм на морето,просто легнах да поспя следобед.Както ви казах по-рано през деня,за мен отиваме към нови висини при евройената и ще добавям в движение .Искам да уточня,че резистънса тук беше на ниво 145.70 ,а 145.91 е просто една стойност,която ще преминем без никакъв откат-просто гледайте и ще се убедите.Аз добавих дълга на 145.80.Очаквам да има извества съпротива на ниво 146.40 ,където ще затворя добавката,извличайки 50п профит и ще направя нова добавка при връщане към 146.00
Коментар
Коментар