IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• za forexa

mnogo zelen, не искам да ме разбираш погрешно,но за да разбереш как се/си изгражда/м стратегията,ще трябва да се
    запишеш на курсовете ми.Причините са 2.
    1.Първата е чисто комерсиалната,финансовата страна на въпроса.Нямам никакво намерение да предавам безплатно
    опита който имам.
    2.Втората и далеч по-сериозна е че курсът е 70астрономически часа и ще ми трябват поне 50ч. да пиша във форума.
    Както можеш да предположиш нямам нито време нито желание за това.

В момента обучавам двама колеги и започвам в понеделник с трети.Ако те желаят могат да споделят това мое виждане
    и с вас.Наистина е доста материалът който трябва да се научи за да се стигне до стратегии и изграждането им.

По отношение на писанието на ??? . Човече,на теб ти липсват самодисциплина,знания и нерви/търпение,както и
    стратегия за търгуване.Ще кажа само че няма губеща позиция ако са на лице два основни фактора: 1 - ресурс и
    2 - време.

Поздрави.

Коментар

• prognozki

хайде по кутийките.........
      и умната по време на празниците...
      http://www.forexmanagement.start.bg

Коментар

• za forexa

Намесвам се за първи път в този форум.
        Търгувам от около година на forex. Все още сменам различни стратегии и опитвам различни начини.
        Естествено фалирах 2 пъти, но отново започвах, като имах благоразумието да не се хвърлям с
        големи суми. От няколко месеца мисля че работата потръгна, възвърнах си загубите донякъде и
        мисля да продължавам. Мисля че си намерих собствена стратегия, основана до голяма степен на
        интуицията, която обаче върши работа.

Коментар

• za forexa

???, твоя постинг в който казваш, че въпреки че си следвал сериозни анализи - пак си бил на загуба - потвърждава contarian теорията, това че трябва да застанеш срещу тълпата, срещу всеобщото мислене в точния момент, когато настроението в едната посока е достигнало екстремални стойности, за да можеш да си печеливш. Не знам как е при форекса, но при акциите тази стратегия е единствената, която от всичките, които съм изпробвал до момента (а това са над 5 години активен трейдинг) дава положителни резултати в над 80% от случаите в краткосрочен аспект и смея да твърдя в 99% от случаите в средносрочен и дългосрочен аспект. Както казва един легендарен трейдър (Фил Ерлангер)- "Най добрите трейдове стават тогава, когато самия ти си мислиш, че си луд, когато ги правиш..." т.е. когато трейдовете противоречат на всеобщата логика. Сега когато си спомням за времето, когато американските фондови пазари поеха по пътя си надолъ през есента на 2000 г., по CNBC се изредиха една сурия "експерти" на техническия анализ и нито един от тях не беше успешен в опитите си да прогнозира пазара. Всеки се надпреварваше да казва: "тук е дъното, там е дъното, това е силен съпорт и т.н.". Да ама не. По това време Ерлангер написа, че дъното ще бъде тогава, когато всички тези "експерти" спрат с техните оптмистични изказвания и когато нямат време да говорят по телевизията, защото ще са заети с това да се обаждат на брокерите с поръчки за продажба )) И наистина стана точно така. Оттогава в малкото случаи когато гледам CNBC я ползвам за контра индикатор. Примерно в момента всички са настроени оптмистично и никой дори не вижда и една единствена причина, която може да срине пазара. Ех, точно такива моменти най-много ги обичам, защото е един момент в най-скоро време пазарът ще тръгне надолу и биковете ще започнат да се чудят какво става... ))

Така че ??? - както казва и driverf1 - играй контра на това което мислиш, че е логично да направиш, защото нали се сещаш че точно тези индикатори, които ти гледаш ги гледат и мнозинството от други трейдъри, а мнозинството в един момент винаги греши. Просто такава е логиката на пазара. Късмет!

(Сори за дългия постинг, но исках да го напиша на ???)

Коментар

• za forexa

Колеги, много мерси за добрите думи, макар че аз правя грешни прогнози, при това сигурно не чак толкова малко...
            ???, всички сме изпадали в такива моменти, важното е след това да можеш да прецениш дали си струва да продължиш, и с каква точно стратегия... И с колко пари...
            За анализите, които се публикуват си прав, при това ще обобща мнението ти така (и Петър беше писал по темата преди време) - те са само технически, по модел, използван (или просто препоръчван) от конкретната инвестиционна компания, правени са от специалисти, които не са top-а на компаниите от една страна, а от друга - правят се в повечето случаи веднъж на 24 часа и едва ли са супер актуални...
            И най-важното - да си почиваме повече, защото пазара ще е тук и утре и дори да изпуснеш даден момент за търговия, който си уцелил - утре ще има нови и нови възможности...
            С Милен от Митев и синове си говорихме преди време по темата и той спомена, че се чуства по-добре откакто разхожда детето си и не отделя толкова време на платформата... Много е прав ако питате мен...
            ??? - почини си събери сили и съм сигурен, че пак ще си тук скоро...

Коментар

• za forexa

mnogo vi blagodarja za otzivite, kato mina noshta i kato 4etoh vashite okurajitelni dumi moje bi da
              stoja nastrana izvestno vreme i da analiziram na" suho" pazara. Ste opitam da napravja izvodi za poreden pat,
              vse pak sam imal i dobri momenti.
              Uspeh !

Коментар

• za forexa

Айде и на мен да ми обясните за пробивите..Интересно е да чуя нечие друго мнение..
                Колкото до еврото-виждам shooting star on daily..Bearsih za EURUSD..

Коментар

• za forexa

Здравейте, аз сам от четящитите форума.Driver1 е правПри условие,че се спазва правилото за акаунта(но с редки изключения)
                  вероятноста за нулиране е малка.Относно Кукувицата-той просто промени стила си на игра.Ако се върнете 3-4 месеца назад,ще прочетете колко
                  рисковано е играл преди(имало е случаи когато е бил пред фалит-и то от инат:-)))-Нека не ми се сърди за това!????? Не се отказвай!Стой настрани известно време,но не се отказвай.В крайна сметка си инвестирал време, пари и знания във Форес
                  Защо да ги губиш?Успех на Всички!Ако имате мнение относно валутите,моля излагайте го.Така чрез дискусии може да си помогнем взаимно!Приятен уйкенд!

Коментар

• za forexa

Id2, pishi i na men za probivite

Коментар

• za forexa

???: prav si, priatel, tova e jestoka igra, no tova li e prichinata da iskash da se otkajesh?
                      Gore glavata!
                      Pishi mi na e-maila, shte ti obqsnq za probivite
                      Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

• za forexa

Petre, shte spodelish li opit po otnoshenie strategiata za opredelqne na trite dvoiki? Predvaritelno blagodarq!
                        Predpolagam, che i drugi dobri igrachi q prilagat. Neka i te spodelqt mnenie!

Коментар

• za forexa

nabliudeniqta mi sa za osnovnite dvoiki - eur/usd, gbp/usd, usd/jpy

Коментар

• za forexa

mnogo dreshki ima, sorry

Коментар

• za forexa

???, tujno e da cheta tova, koeto pishesh. Tech analiza opredeleno pomaga. Az si opredelqm vurhovete s line fibonachi i mnogo rqdko se burka -
                              horizontalnite i vetriloobraznite. Postroqvam hor. line - s tqh opredelqmeventualnite niva, koito bi moglo da se stigne. Vetrioobraznite izpolzvam, za da opredelq dali dali veche e dostignat dadeniq vruh ( za poslednite sistemata si e moq).
                              Postroqvam si kanala, posle puskam vert line fibo. Spored moite nabliudeniq, vruh e dostignat, ako purvata line e usporedna na lines kanala. Chrez vtorata line opredelqm vremevo duljinata na vurha, a tretata mi sluji za orientir, che veche navliza dadenata dvoika v obraten trend.
                              Ako purvata line vliza v kanala, znachi ima produljavane na posokata na dvijenie. Pogledni i razgovora meju Driverf1 i kuki 9razgovora za indikatorite i sistemata na driverf1). Smqtam, che e vajna i strategiqta na Petur za trite dvoiki, makar che az vse oshte ne q razbiram i prolagam dobre.
                              Izchisleno e, che ako zalojish na 3 dvoiki, veroqtnostta da spechelish e golqma.t.e. krainiq rezultat pochti zaduljityelno e polojitelen. Ako Petur spodeli kak opredelq kombinatziqta ot dvoiki, shte bude chudesno. Na men lichno shte mo bude bezkraino iteresno.

Коментар

• za forexa

Приятел,???,щом сам си се предал,никой неможе да ти помогне.
                                Ако имаш още някакви средства за трошене,отвори си една сметка в Делтата
                                и играй с 1% от парите с които разполагаш.
                                Гаранция ти давам,че неможеш да фалираш,разбира се ако си изградиш дисциплина да не се увличаш,
                                и да залагаш без смисъл.Ти сам казваш,че прогнозите са ти огледални.
                                Ако спазваш това условие,трябва да играеш срещу себе си,в края на краищата ти сам си си намерил начин за загуба,
                                респективно печалба.
                                Пускай по едно око на КУКУВИЦАТА и толкоз,той малко греши.
                                УСПЕХ!!!!!
                                „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
                                Джеси Ливърмор

Коментар

Working...
                                X