If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
edno vreme imashe edna piramida s takova naimenovanie " populiarna kasa " , predpolagam 4e pak izvyr6vat takuv rod deinost . A tazi na broker e mnogo podhodiashta za da kradesh 4ujdi pari , 4e i s 2 pipa spred .................
http://www.ever.bg - те са на 3 пипса, а http://www.pk95.com са на 2 пипса (не, че е голяма разликата, ама все пак!) - някой знае ли нещо за тази Популярна каса 95 ???
Zdrasti na vsichki,
sledq forum-a ot okolo polovin godina i smeq da kaja,che za tazi polovin godina sym chel poveche razpravii i zaqjdaniq,otkolkoto chitavi prognozi i obsyjdaniq na pazara.Mislq,che se vidoizmenq celta na cqlata ideq ..daite da zagyrbim lichnite razpri malko i prosto da izpolzvame forum-a za da obmenqme polezna informaciq i da se uchim edin ot drug.
P.S. Ever sa dobri spored men.Az lichno sym pri tqh i nqmam oplakvaniq
Varchev твърдят, че също ползват eSignal за доставчик на котировки, но при тях проблем нямаше(не че друг път не е имало). Така или иначе някой лъже, или СТС или Варчев. Отговор на този въпрос надали ще получа някога, но аз лично до броени дни се отказвам от услугите на Варчев поради тяхната "коректност", а и надали някога ще стана клиент на СТС отново заради "коректност". Така със своите чоктарикатски номерца БГ брокерите бавно си го начукват сами. Кой лъже кой не лъже мен вече не ме интересува, само знам че от цялата тази пародия губим и ние и брокерите.
Днес в 17:20 часа котировките, излъчвани от eSignal (който е поделение на Reuters) започнаха да закъсняват във времето, като закъснението постепенно се увеличаваше. Може би сървърите им са били претоварени или са имали някакъв друг проблем. Това ще го разберем в следващите дни. Междувременно в 17:29 имаше скок на цените, но ESignal продължаваше да излъчва стари котировки с огромно закъснение. На входа на нашия сървър постъпваха размесени двата потока от котировки - действителния (около 25-30 брокера) и отместения по време и цена от eSignal (около 25-30 брокера). От тука възниква и проблема с иглите. Детектирането, диагностицирането и разрешаването на проблема ни отне 20 минути, докато на eSignal му трябваха 3 часа за да го разреши.
Вероятно по света са пострадали десетки и стотици други брокери, ползващи услугите на eSignal. Това не им се случва за първи път. Освен с eSignal проблеми с игли сме имали и с Tenfore. Вероятно и други доставчици на котировки са имали проблеми, от които са страдали брокери. Днес това се случи на нас, случвало се е на други брокери, ще се случва и в бъдеще. Никой брокер по света не може да твърди, че е имунизиран срещу проблеми. Важното е след това коректно да се отнася с клиентите си и да възстанови евентуално нанесените щети. През почивните дни ние ще възстановим всички ордери и позиции, засегнати от иглите, в състояние, в което те биха били ако ги нямаше тези игли.
Извиняваме се на всички наши реални, демо и конкурсни клиенти за причиненото неудобство. Надяваме се, че и eSignal ще се извини публично и евентуално ще възстанови нанесените от него щети.
Наричам тънък пазара, когато се джавкат дребните кученца като нас, а дебел когато на ключови нива се ръфат големите песове. Що се отнася до волатилността, според мен тя може да е голяма и при сравнително тънък пазар, особено ако някой от големите удари едно рамо. Днес работата бе дебела, тъй като най вероятно обърнахме големия тренд, а на някой от големите това не им бе по вкуса и хвърлиха доста ресурси за да го обърнат. Най вероятно без успех. Болко от нас вече гледат към 1.36 и колко десетина фигури надолу? Днес битката бе доста сериозна и един господ знае колко по 1,2 трилиона са минали през пазара. Айде стига съм писал толкова. Не ми утива на новобранския костюм
Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Не при външният ми брокер нямаше шипове, сега ще предположа какъв е бил проблема в СТС, Те имат един математически модел който уж филтрира и прочие глупости, ако предположим че са предимно на тефтер, това не мога да го твърдя, а и лошо няма щом са коректни дори и да е така, та проблема е във филтарът им евентуално.
Сега ще ти кажа една информация на ухо
Много хора работеха и работят още СТС чрез акаунти на поставени лица, в момента още има три начина това да става преди бяха повече, няма да открехвам очите за още съществуващите, но на мен ми е интересно кой е покривал загубата от тия далавери а те търпяха сериозни.
За пример нещо за което се усетиха
Масово в 2300 часа в петък се правеха отложени поръчки на +-10п, и стс отваря в неделя в 01 в 90% от случайте някой ордер е задействан на профит а това което ме учудва е че въпреки гапа ордерите бяха задействани на ниво, дори махнете другото ами колкото и да се е разхождала валутата като отворят само единият ордер се задействаше ...Кеф Подарък от СТС, кой го плаща незнам, ама се усетиха и в петък правят 50п мин за отложена и много други начини даже има някой още актуални, е на мен това ми е чудно кой плащаше това а иначе шипове случва се на всеки
"Тънак" "дебел" сигурно искаш да кажеш волатилен е тогава и обема в такива дни сигурно се вдига с 10 или 20 процента плус това тук NFP нямаха нищо опщо ТОВА СИ БЕШЕ ИНТЕРВЕНЦИЯ В ПОЛЗА НА ДОЛАРА.
Аяксчо, това, че чакаш едно движение 2-3 месеца не е много хубаво....А по отношение на интервенциите, питай някой твой познат, който им е клиент от доста време и той ще ти каже, че делтата изоставаше с 80-90 пипса от пазара и НИКОЙ не недоволстваше....между другото, ако нямаше бг брокери ти щеше ли да се занимаваш с подобно нещо? Аз може би нямаше да го правя.. Но те са тук дет се вика и парите са ти на една ръка разстояние.. и можеш да се обадиш по телефона и да попсуваш на воля ако искаш..
не се познаваме, но ми позволи един приятелски съвет: не давай повод на никой тук да пише оная поговорка за кривата ракета и космоса....
БОГАТ БЕДЕН прав си че среднодневтия обем на форекса е около 1,2 трилиона долара. Предполагам обаче, че си наясно че има моменти когато пазара е много "тънък" и моменти когато е много "дебел". Според теб пазара след NFP "тънък" ли беше или беше гигантска битка между големите батковци. Още нещо когато запобнаха да се появяват шиповете според мен е нормално да се получи и двоен ефект. Скъсилите по рано започват да прибират дечалби, едновременно с товамного желаещи да удължават на ниски нива. Освен това задействане на теък профити и стоп лосове. В резултат на изострената ситуация считам че шипове бе нормално да се получат. Друг е въпроса че се получиха доста на брой. Аз се възползвоах от ситуацията след като видях първите няколко шипа. Предполагам, че и други са постъпили така. Ето ти още един повод за шиповете. Всички споделят, че повечето брокери са блокирали. STS също прекъснаха за около 2-3 минути поне при мене и се чудеж какво да правя. С две думи шах от всякъде. Приятен уикенд на всички и се гответе за нови партии шах през новата седмица.
Приятел избиисиго от главата НЕ Е ВЪЗМОЖНО и как си се възползвал от ШИПОВЕТЕ КОЙТО ПРОДЪЛЖИХА ПОЛОВИН СЕКУНДА ВСЕКИ.Не ми говори глупости.
Коментар