IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Отдавна не бях поглеждал този форум. Виждам, че се е запазил духа на гадаене и гледане на боб. За да спестя на новите участници част от боя, който съм ял по време на самотното ми пътуване ще драсна няколко неща.
    1. Този пазар не е цирк, не е за гадатели и не подлежи на прогнозиране.
    2. Ние не сме по-силни от пазара и единственият начин да печелим е да му се подчиним.
    3. Самите новини не определят посоката, посоката я определя това как големите играчи тълкуват новините.
    4. Най-простите методи за търговия са най-ефективни. Не е нужно да боравим с 2-3-5 или 10 индикатора, които така или иначе в повечето случаи лъжат или си противоречат.
    5. Най-сериочният проблем за един трейдър не е да намери добра и печеливша система, а да спазва правилата й. Оттук следва, че 90% от успешната търговия се корени в психологията и дисциплината.
    6. Много е трудно да се научи човек да печели, нужни са години!!!
    7. На последно място, но на първо по значение - никога не търгувайте с/у тренда и винаги ползвайте стопове!!!

Ако всеки осъзнае тези няколко неща вероятността да започне да печели ще стане доста по-голяма. За съжаление форексът не е за всеки, в зависимост от характера и темперамента на различните хора има случаи, в които е препоръчително даденият човек да се откаже преди да е затънал до шия.

Успех на всички!!!
    Работа и заплата?

Коментар

• Цветков

Смятам че поне един ден ще се влачи нагоре надолу за да отбележи точка на обръщане , особенно в момента за да обръщаме посоката. Успех иначе с късата !
      D.Y.F-091066

Коментар

• Коко

Ако хамериканците се изтеглят от там , не икономиката им а тревата им ще забрави да расте като тръгнат да работят за вътрешния си пазар.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Аз затворих дългото евро и продадох малкo GBP/USD.Много ме кефи когато успея да затворя едната двойка и да си отворя позиция по
          другата.Така винаги имам един резервен вариант.

Коментар

• Доклада на Томсън след последните ревизирани данни, ще ги потърся утре и ако ги намеря ще ти ги пратя

Коментар

• Първоначално изпратено от Templar
              GBP/NZD: Има възможност за още един тест на днешния връх около 2,7420, след което вероятността за корекция става значителна. Като се има предвид колко е "разтеглен" пазара може дори да не стигне до 2,74. Удачно е short от 2,7350, add на 2,7400 и стоп над 2,7550. Цели - 2,6700 и 2,6200.
              Колега не мислиш ли че е възможен връх до 2,80 и след това яко на Юг, дори под дъното от 2,4150.
              Това разбира се е само прогноза.
              Благодаря предварително за мнения по въпросната двойка.
              Успех на всички.

Коментар

• Re: Коко

Първоначално изпратено от koko
                Първоначално изпратено от supertrader
                Знам , че така работиш и това бе по скоро до опасния и Иво е много на прав път , но все пак си е движение и сме длъжни да измъкнем нещо от него.От кабела измъкнах достатъчно от 7360 , и си го чакам да се наситят пък това че рано го махам не е проблем , въпроса е при точката на обръщане да вляза от нея за да не гледам губещи позиции и така всичко се прави за настроение , то и 2060 точно не бих чакал също. А че това движение е капан , ами то всяко е такъв.Даже долара дето ще поскъпва също е капан , щото един ден чрез него ще си ремонтират дефицита , но и те влачат за да измъкнат максимум от позицията си и китайците да им работят колкото може по-дълго за нищо.

Извинявай за лирическото отклонение, но тия Китайци ме застреляха брат, прочетох ревизираната им статистика от предният месец, и като си направих груба сметка те са вече втора икономическа сила в света. А да не говорим че ако искат могат в момента да докарат хамериканците до такава криза че да си ближат раните поне10г. Шапка им свалям ако че донорстват САЩ все още
                КОКО,

Какво си прочел?

Коментар

• Re: Коко

Първоначално изпратено от supertrader
                  Знам , че така работиш и това бе по скоро до опасния и Иво е много на прав път , но все пак си е движение и сме длъжни да измъкнем нещо от него.От кабела измъкнах достатъчно от 7360 , и си го чакам да се наситят пък това че рано го махам не е проблем , въпроса е при точката на обръщане да вляза от нея за да не гледам губещи позиции и така всичко се прави за настроение , то и 2060 точно не бих чакал също. А че това движение е капан , ами то всяко е такъв.Даже долара дето ще поскъпва също е капан , щото един ден чрез него ще си ремонтират дефицита , но и те влачат за да измъкнат максимум от позицията си и китайците да им работят колкото може по-дълго за нищо.

Извинявай за лирическото отклонение, но тия Китайци ме застреляха брат, прочетох ревизираната им статистика от предният месец, и като си направих груба сметка те са вече втора икономическа сила в света. А да не говорим че ако искат могат в момента да докарат хамериканците до такава криза че да си ближат раните поне10г. Шапка им свалям ако че донорстват САЩ все още

Коментар

• Коко

D.Y.F-091066

Коментар

• ще пада , ама яко е/д това движение е за рибите , верваите ми , моят фундамент няма грешка ...

Коментар

• EURUSD

Коко, разбира се, че всеки трябва сам да определя целите си - не съм искал да се заяждам, а просто споделям моето мнение! ;-)

Честно казано в един момент ще трябва да се скъсява и то яко (1.1500 ! ), но може би моментът все още не е настъпил?! Знам ли...

Успехи!

PS: Тази вечер все още има какво да се случи! ;-)

Коментар

• СТ и аз така работя, винаги следвам плана си за седмицата, деня, гледам да влизам само от предварително набелязани нива, успех

Коментар

• Коко

Не е добре да се опитва да се продава отсега , то ако тръгне да пада ще е за доста , а на четри часа дава едни такива 21 и нагоре уж има и разни 22 , добре ще е да се спре на 2060 и като тръгне да пада ще трябва и да се е позадържало малко около нивата първо че чак тогава да е сигурно че пада - т.е . по тоя демаркер да ми е изкочила някоя нова линия на съпротива и след пробив на съпротивата да се продава или пък при тест последен от самата съпротива. Малко смешно се получава , но вече съм си внушил позиция да вкарвам само от предварително набелязана цена и обстоятелства.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Re: otnosno simulaciata

Първоначално изпратено от kiril123
                              Zdravei Koko , kakyv software polzvash za tezi simulacii ako ne e tajna .
                              i osven tova da mi prepory4ash kakvo da pro4eta za Gan , 4e mi e do6lo nastroenie za u4ene )

pozdravi i uspeh na vsi4ki
                              Kiril
                              Ползвам Ensign Windows, със допълнителни бази данни за симулация и екстраполация прикрепени там

Коментар

• Re: EURUSD

Първоначално изпратено от OPASEN
                                Коко, много рано се отказа - тъкмо еврото започна да рипа или по-скоро - доларът започна да пада... хехех :-)
                                Опасен несъм се отказал нарочно а защото не съм лаком - това което ми трябваше си го взех, освен това очаквам утре след обяд да започне едно слизане с цел макс 1750 и мин 1880, заредил съм капанчета със селове нагоре, както виждаш аз обаче се движа по вариянт цел 2060 който ако се реализира ще е идеален за мен защото ще могада поставя къс стоп малко над 2090
                                Успехи

Коментар

Working...
                                X