Иаз мисля че късния следобед ще е по-интересно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Технически нива за 15 март
investor.bg/article.php?cat=2&id=34528
Днес EUR/USD продължи възходящото си движение като достигна ниво от 1,2042. Евентуален пробив на 200-дневната плъзгаща средна, която към момента се намира на 1,2048, би имал за цел върха от 6 март при 1,2092. 1,2132 се явява 61,8% корекция на спада от 1,2321 до 1,1826. RSI и MACD оформят негативна дивергенция на 1-часова графика, даваща възможност за евентуална корекция на поскъпването от последните няколко дни. В низходяща посока подкрепите са съответно при 1,1995 (пивотно ниво за деня) и 1,1939 (100-дневна плъзгаща средна).
Коментар
-
Това беше всичко от мен. Ще хвърлям по едно око на форума как се развива, желая успешна търговия на всички и дано не съм обидил или досадил на някого, ако има нещо такова приемете моите извинения, вече съм стар за тука - 4400 поста имам комай в инвестора ХеХе.
Дерзайте, развивайте се, експерементирайте, не слушайте хора които ви дават акъл как да играете.
Успехи
Коментар
-
Стига говорихте глупости, няма значение със или без стоп стига да спазвате правила на някакъв ММ, важното е човек да има система също така която да усъвършенства постоянно и няма значение колко сложна или проста е тя.
Както и да е. Нивата който имаме може да са край на нещо си и би трябвало да върнем към зоната 1940-80 откъдето ще стане ясно има ли още път нагоре или не. Както казах 2090 е здраво ниво, имаме 200 и 50 ма на дневна които говорят това ако падне има една мъртва зона от 50п до 2140 която дава доста сложни развития ако върхоса движението, ако падне целта е работата горе 22-23.
Предпочитаният от мен вариянт е да тестваме сега дъно 1828 което е вече е отключено и да видим нататък как ще се държи 1730-50.
Ако вариянта на Радо е на масата за завършващо С или игрек или който както му вика, това ще е най-сладкият вариянт защото имаме ясна цел и модел на поведение, би трябвало да повторим като дължина и устрем вълната от 36 до 27 после от дъното бай с ясна цел 2630. За другите вариянти съм говорил.
Накратко много внимателно при пресичане на 1940-80
Успехи
Коментар
-
Първоначално изпратено от OPASENПървоначално изпратено от TZVETKOVСпоред мен използването на стоп е нож с две остриета. Може би е оправдано за търгуващи с голяма част от сметката си при всяко откриване на позиция.Ако се влиза в позиция с около 1% от
сметката използването на стоп е излишно.От опит съм стигнал до заключението , че стопа определя колко да загубиш.Естествено
ако отваряш позиции по метода/ези-тура/е оправдано.За стриктно изпълнение на собствено създадени правила във времето съм съгласен.За голяма дисциплина също.Наистина трябва да минат години за да се започне да се печели,ако не си се отказал дотогава
Имам една теория, че губещата позиция те прави по-дисциплиниран!? Ти трябва да я дочакаш да излезне на нула или защо не и на плюс, стига сметката ти да е солидна, а големия депозит за мен е основното в тази търговия! ;-)
Това предпазва от грешката на преждевременното затваряне на загуба, т.нар. SL (Stop Loss). Звучи като анатема за всичко свято на колегите, писали тук, но ... това е моя начин! Пари при пари отиват!!! ;-)
Успехи!
Радвам се че има някой ,който да споделя някои от моите виждания.
Може би това е етап на развитие.Кой знае
Коментар
-
Първоначално изпратено от TZVETKOVСпоред мен използването на стоп е нож с две остриета. Може би е оправдано за търгуващи с голяма част от сметката си при всяко откриване на позиция.Ако се влиза в позиция с около 1% от
сметката използването на стоп е излишно.От опит съм стигнал до заключението , че стопа определя колко да загубиш.Естествено
ако отваряш позиции по метода/ези-тура/е оправдано.За стриктно изпълнение на собствено създадени правила във времето съм съгласен.За голяма дисциплина също.Наистина трябва да минат години за да се започне да се печели,ако не си се отказал дотогава
Имам една теория, че губещата позиция те прави по-дисциплиниран!? Ти трябва да я дочакаш да излезне на нула или защо не и на плюс, стига сметката ти да е солидна, а големия депозит за мен е основното в тази търговия! ;-)
Това предпазва от грешката на преждевременното затваряне на загуба, т.нар. SL (Stop Loss). Звучи като анатема за всичко свято на колегите, писали тук, но ... това е моя начин! Пари при пари отиват!!! ;-)
Успехи!
Коментар
-
Според мен използването на стоп е нож с две остриета.Може би е оправдано за търгуващи с голяма част от сметката си при всяко откриване на позиция.Ако се влиза в позиция с около 1% от
Коментар
-
Varna 2, здравей!
Ще е хубаво да конкретизираш съветите си, за да знае всеки кое се отнася за него!?
Дали ще приеме на сериозно или не съвета ти, за момента няма значение, но всеки ще си спомни след време казаното от теб и сам ще си прецени за какво става въпрос!
В момента съм сигурен, че всеки си мисли: "... хехех ... това не беше за мен! ...". Поне аз така си мисля... :-)
Успехи!
Коментар
Коментар