IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• bnight

95% от трейдърите губят пари на фондовите пазари - това твърдение е една илюзия на която сме свикнали да и вярваме. Вярното е че сигурно 99% от мераклиите да се пробват си загубват капитала , който са си заделили за целта да приемем. А иначе от спекула се печели , индивидуалните трейдъри никак не са много и обема на сделките които правят не вярвам да е голям и от значение. АОбемите ги правят фондове и банки и къщи и... , обаче те не губят . Ако губеха щяха да изчезват ежедневно , не губят защото по презумция финансовия им резултат е положителен заради инфлацията , точно инфлацията помага на спекулативния капитал да расте , той я експлоатира , че и довнася някаква инфлация но това пък е неизбежно защото цените трябва да се определят на пазарен принцип.Но това дето се губи - да губи се когато се навреш между шамарите и не ти е ясно как да се опазиш и да си контролираш риска , при спекулативни сделки се работи с риска , целта е да го управляваш. Става по много начини и се иска и опит , а дори и интуиция и най-много се иска информация -бърза и навременна , цените се променят съобразно с потока информация който ги повлиява и провокира извършването на сделки. А това че някой иска да гледа на тази работа като на Голф 3 , с фолирани стъкла , не тонирани а фолирани , то той неминуемо ще си плати за пренебрежителното отношение.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight

а при СТС на МТ3 има и 0.01
      pri MT4 sashto.

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi
        bnight, проблема е чи всички начинаещи си откриват с минимално възможната сума - 200 долара или лева. И за първата сделка с минилот, вече му отива над 50% от салдото! Това означава че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да печели първите сделки докато поне удвои салдото. Което е вече абсурдно! Всички демо версии започват от 10000 единици нагоре. Така че нека никой не си прави илюзии. Планирай 4-5 последователни загуби, да не ти издухат повече от 20% от салдото! Всичко останало е висш пилотаж, коскадьорство и каквото щеш го наречи. А за начинаещ си е просто сепуко! Най-старите кучета играят при възможно най-малък риск, съотвенто доходоностност. Инструктора ми по кормуване постоянно ни набиваше в главите, че "....не е добър шфьор този дето се разминава на една боя разстояние, а този дето и след 30 год. зад волана няма дупка в талона".
        Georgi, има брокери който предлагат много ниски условия за марджин примерно при варчев най-малкият лот е 0.02 а при СТС на МТ3 има и 0.01 което си е марджин от 10$ вярно е че няма да се играе с малък процент но при правилно поставяне на стоповете риска може да се ограничи драстично. Както каза ти важно е да нямаш дупки по талона. За мен за начинаещ е постижение ако след 6 месеца на пазара сметката е на плюс макар и малък. Все пак спекулант не се става лесно иска се опит и много много знания. Така че ако някой си мисли че може за един месец да прави милиони от форекс нека опита. Но мисля че всички знаем как ще завърши този опит. Все пак съвета ми към всички начинаещи е ако мислите че е лесно помислете пак. Дайте си сметка колко от тук присъстващите въобще печелят и колко от тях правят това редовно. Замислете се колко път са изминали преди да стигнат до това ниво. И колко много нерви, време и пари са вложени в това начинание. И чак след като си дадете сметката за всичко това си представете че вие трябва да извървите същият този път. Е ако успеете наградата си струва но 95% от трейдърите губят пари на фондовите пазари. Пиша всичко това за да си дадът начинаещите сметка колко е трудно. Все пак на всички решили да опитат желая Успех и ще помагам с каквото мога. Успешна седмица колеги.
        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Благодаря за съветите и успешна търговия
          Силата на спекулацийте на пазара са подчинени на бързото и лесното взимане на парите ни.

Коментар

• Novakat

Графика на злато с индикатори ли не си намерил? Изтегли си един МТ4 на Алпари и има и злато и петрол и индикатори и всичко , не е проблем а иначе цената се движи като всяка пазарна и си е по правилата ако смяташ че има такива.
            D.Y.F-091066

Коментар

• И аз да искажа едно мнение за златото(немога за сега да пусна графики , за анализи пак да неговорим).
              Нагоре нагоре и оп смакнат го с 30-40 долара то пак си продалжи тренда и оп пак 30-40 долара .Сега може и 800 долара(отдавна графиките това говорят ама...) да стигне след месец - до тогава ще виждаме само такива "взимания на поералби" така че при него норманата (имам предвит ако се сравни с валутата-колкото и невъзможно да е !)търгувия няма или седиш пред ПЦ-то с пръст на мишката и замразнал(особенно американската сесия) или си аут!

Коментар

• bnight, проблема е чи всички начинаещи си откриват с минимално възможната сума - 200 долара или лева. И за първата сделка с минилот, вече му отива над 50% от салдото! Това означава че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да печели първите сделки докато поне удвои салдото. Което е вече абсурдно! Всички демо версии започват от 10000 единици нагоре. Така че нека никой не си прави илюзии. Планирай 4-5 последователни загуби, да не ти издухат повече от 20% от салдото! Всичко останало е висш пилотаж, коскадьорство и каквото щеш го наречи. А за начинаещ си е просто сепуко! Най-старите кучета играят при възможно най-малък риск, съотвенто доходоностност. Инструктора ми по кормуване постоянно ни набиваше в главите, че "....не е добър шфьор този дето се разминава на една боя разстояние, а този дето и след 30 год. зад волана няма дупка в талона".
                http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Arsen, според мен при първата сметка е важно да се играе с минимален размер от сметката. Разбирай 1-2%. Целта на една такава сметка е не да се изкарат пари от нея а да се опази максимално дълго време. Ако оспеш да я опазиш повече от 6 месеца ще си е направо постижение. Така че играе се с минимални проценти. А да и сумата по самата сметка трябва да е минималната допустима защото почти 100% ще я издухаш и ще разбереш че трейдинга не е толкова лесна игра колкото е на демото. Това което написах по-горе ще ти го каже всеки колега с повече опит. Само от теб зависи дали ще се вслушаш в този съвет макар че съм почти обеден че няма да се вслушаш все пак пробвай. Успех.
                  http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Колеги в помощ на начинаещите трейдъри какво мислете относно при откриването на реална сметка без значение сумата,с какъв процент от нея би бил най-удачен да започне да играе?Аз лично мисля 10-20%,а Вие?На мнение съм,че поне 50% от тези,които са си загубили сметките е,защото са играли с около 50% дори повече от сумата в сметката им.
                    Силата на спекулацийте на пазара са подчинени на бързото и лесното взимане на парите ни.

Коментар

• stopa za sega mi e na 610, zasega dotam moga da si pozvolia da go darja,ot tam nadolu ve4e shte stane losho. napravo ne mi se misli,butne li stopa napravo 6te me v1rne 1 mesec nazad.

Коментар

• Първоначално изпратено от boro21
                        Kolegi niakoi t1rguva li s1s zlato?I kak go vijdate da se dviji sledvashtite 2 sedmici.Na men mi se struva che shte hodi nagore i ot 635 go kupuvam iako ama neznam ???Niakoi ima li mnenie po vaprosa.Blagodaria prevaritelno.
                        Щом го купуваш ЯКО трябва и сметката да ти е яка защото там близките стопове не вървят.Иначе възходящия тренд се запазва според мен.

Коментар

• Kolegi niakoi t1rguva li s1s zlato?I kak go vijdate da se dviji sledvashtite 2 sedmici.Na men mi se struva che shte hodi nagore i ot 635 go kupuvam iako ama neznam ???Niakoi ima li mnenie po vaprosa.Blagodaria prevaritelno.

Коментар

• $tambeto

А и не е само софта на метакуотес има и друг и то безплатен .
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Re: Брей

Първоначално изпратено от FXGuru
                              Първоначално изпратено от bnight
                              Първоначално изпратено от vodoley
                              здравейте колеги,
                              интересуваме много, някой от вас ползвал ли е джобен компютър за форекс-а и дали графиките се виждат достатъчно ясно за да се търгува по този начин
                              vodoley, някой от по-новите модели на Nokia подържат Windows Mobile намираш си такава Нокия инсталваш и мобилната версия на МТ4 и нямаш проблеми с връската към интернет и търговията. Има модели който са дори под 500 лв. Така че разтърси се и примерно иди в някой от специализираните магазини за GSM апарати със сигурност ще ти помогнат. Успех.
                              Започна да ми става интересно... Имам тук заделени едни 500 лв, та кой модел на Нокиа да търся?

ПС: Взе да ми омръзва тоя симбиан, та затова ...
                              Едва ли ще намериш за тези пари това което ти трябва.Не разбирам обаче защо се нахвърляте на Нокиа,има други марки които са 100 пъти по добри и цените са по малки.Препоръчвам ви да разгледате по специализираните сайтове и като сравните ще видите че Нокиа е само едно име.Има тел. които си заслужават повече и са по удобни.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight
                                Първоначално изпратено от vodoley
                                здравейте колеги,
                                интересуваме много, някой от вас ползвал ли е джобен компютър за форекс-а и дали графиките се виждат достатъчно ясно за да се търгува по този начин
                                vodoley, някой от по-новите модели на Nokia подържат Windows Mobile намираш си такава Нокия инсталваш и мобилната версия на МТ4 и нямаш проблеми с връската към интернет и търговията. Има модели който са дори под 500 лв. Така че разтърси се и примерно иди в някой от специализираните магазини за GSM апарати със сигурност ще ти помогнат. Успех.

Благодаря ти колега

Коментар

Working...
                                X