IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Волатилност

първото нещо което правя е да си начертая хоризонтални линии на макс мин и среда за деня от 0 часа до момента - и да ги коригирам при всеки пробив

Коментар

• Волатилност

Здравей Иво. Как определяш долната и горната граница на дневната волатилност ? Като разстояние между най - ниска и най-висока close до момента или най-ниска low и най - висок high. Успех.

Коментар

• жоро

Е, разбира се че всеки си знае за себе си. За мене всяка система ще е добра стига да носи пари на този който я използва. Аз лично обаче като започна да играя ще предпочета система с по-малки печалби но и по-малък риск. Всеки си решава сам за себе си. Успехи и на теб.

Коментар

• жоро

затворих цялата къса +9(0.5) +5(0.2) +4(0.3)

Коментар

• жоро

затворен 0.2 от касата -6 пипса - обяснение - метода ми е да отворя тогава когато правотата ми ще се разбере веднага - ако не стане това което очаквам си прибирам печалбата на части - за жоро -играя с 20% -имам +2% от сутринта - при тази волативност не лош резултат - успех

Коментар

• жоро

това което казваш не е стратегия , а само една малка част от нея -задълбочи се повече - всеки си има хватка , наи малкото ако ти нямаш такава не се опитваи да критикуваш тези които имат - успех

Коментар

• е/s

затворен 1/2 от касата 9 пипса

Коментар

• forex

добре де успокой топката
                  и аз съм ползвал тази стратегия и на кешовия пазар и в тотото икъде ли не и то 10 г назад
                  ако искаш да говорим на тази тема пиши ми на мейла
                  тук въпроса беше как този който сега почва да се ориентира в индикатори вълни прогнози стратегии и всичко му е каша

Коментар

• forex

Аз се занимавам от 1месец. Много ми хареса тази статия за контрол на риска: http://www.fxstreet.com/nou/content/...menu=education

Основното е в всяка сделка да рискуваш максимално 1-2-3% от акаунта. Т.е ако ти се задейства стопа да загубиш 1% от акаунта. По този начин ако ти се заредят само несполучливи сделки- няма да ти повлияе чувствително.

И другото е очакваната печалба да е поне 2 пъти повече от възможната загуба- стопа. Така дори да направиш 2 губещи сделки и една печеливша, пак няма да си на загуба.

За тази игра без стопове мисля че може да е печеливша понякога, но е рискована и непрофесионална. От август месец насам тренда е само нагоре и не е слизал чувствително надолу. Ако в този момент се обърне и следващите 6 месеца върви само надолу- ясно е до какво ще доведе с сметките- демо или реални.

Мисля че професионалните дилъри в банките ги спазват тези принци.

Коментар

• е/s

къса 1 лот 1.3450 стоп рев 1.3466

Коментар

• ррр

Говорех за миналата седмица, когато се гласеше да пишеш нещо но те отказаха. Иначе съм чел някои от старите ти постинги.
                        In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• CHF

Ахилеса на еврото, сетят ли се първо да свалят USD/CHF,след това ще дигнат EUR/USD
                          (мое мнение)

Коментар

• ррр

Здравей! С интерес прочетох писаното от тебе през нощта в събота срещу неделя. Начинът ти на
                            игра действително напомня на моята система, най-вече по големите сметки, пълната забрана за
                            поставяне на стопове, необходимостта от железни нерви и безполезността на книги и графики.
                            Но не си прав, че съм отказал да споделя за моята система. Вероятно посещаваш форума
                            сравнително отскоро или просто си пропуснал немалкото случаи и преди доста време, когато
                            съм споделял едно или друго. Причината да не съм споделил повече неща, да не кажа всичко,
                            е яростната съпротива, която срещам от трети лица, когато някой ме попита нещо и започна
                            да обяснявам. На мене ми е пределно ясно всичко - някой или някои субекти просто нямат
                            интерес да има повече добри трейдъри. Под "добри" разбирам печелещи. Не веднаж съм
                            подчертавал, че според мене между добър търговец и добър анализатор няма много общо.
                            Всъщност приликата е само една. И двамата се занимават с валутна търговия.
                            По-късно ще те питам нещо във връзка с твоята тактика, но сега трябва да прекъсна за малко.
                            Желая ти успех!
                            Честит празник на всички колеги, а на тези, които имат имен ден, да са живи и здрави!

Коментар

• forex

Sorry, ама ""Това го казвам по повод стратегиите на някои от тук пишещите как откривали в двете посоки и от печелившата взимали 100 а удвоявали губещата" го прие че е за мен, понеже това е което аз казах вчера.
                              Ами, аз не съм и казвал, че стратегията е за начинаещи, макар че не мисля че трябва да имаш някакви особени способности за да я прилагаш - много повече е въпрос на нерви, отколкото на умения.
                              Както споменах, изисква се по-солидна сметка.
                              Нулевата ти сметка не ме засяга и не ме кефи, напротив, много съжалявам че не ти е провървяло.
                              Късмет
                              In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• forex

1 не е отправено към теб а към тези които се лутат в форекса
                                2 тази стратегия не е за начинаещ а и целта беше от всички тук написани стратегии да изберат такава която съответсва на опита а и на сметката им
                                3 много сте заядливи - какво толкова те кефи нулевата ми сметка-за нея аз трябва да мисля
                                4 за твоята браво явно си добър и вместо да се дръгнеш с мен напиши нещо което да върши работа на някой

Коментар

Working...
                                X