ПаундХиена наближи нивата който чаках скоро ще я скъся със цел 1000п
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от kritelinЗначи в крайна сметка ако играя през български посредник печалбите облагат ли се или не ? И ако се облагат как ще стане номера ..в смисъл ако отида и на ръка си издърпам печалбата без да ми я превеждат по банков път трябва самият посредник да изпрати инфо или как ?
Коментар
-
Освен това и данъчното бреме 15% като юридическо лице иди дойди като ФЛ 25% мисля бяха, и хубаво ако пък след година си на загуба хайде ходи си търси парите от държавата да ти ги върне а да не ти говоря че самите данъчни хабер си нямат какво животно е това, и мисля че е редно както на БФБ форекс също да се освободи
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramПървоначално изпратено от kokoПодлежат на облагане разбира се, ако си с външен брокер ти се разминава, има няколко схеми за неплащане на данък обаче има смисъл ако става дума за големи суми, а кой играе с големи суми в бг брокери е познавам няколко луди но още са единици
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoПодлежат на облагане разбира се, ако си с външен брокер ти се разминава, има няколко схеми за неплащане на данък обаче има смисъл ако става дума за големи суми, а кой играе с големи суми в бг брокери е познавам няколко луди но още са единицитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от $tambetoПървоначално изпратено от kritelinНякой може ли да ми каже дали печалбите от Forex се облагат с данъци ?Не се облагат с данаци,само ако тегленето е по банков път ти отдържат разходите за превода който за всяка банка е различен
Съгласно разпоредбите на Закона за корпоративно подоходно облагане и закона за облагане доходите на физическите лица (ЗОДФЛ), не се облагат получените от местни и чуждестранни юридически и физически лица доходи от сделки с акции на инвестиционни дружества, извършени на регулиран български пазар на ценни книжа - както доходите при продажба на акциите, така и доходите при обратното им изкупуване от инвестиционното дружество.
обърнете внимание на текста "регулиран български пазар на ценни книжа ". Става въпрос единствено за доходи от сделки с акции на Българска Фондова Борса АД. Това изключва всички останали сделки с ценни книжа, включително Форекс и Договори за разлика.
От гледна точка на плащане на данък за сделки Форекс и Договори за разлика в България спорният момент в случая е къде точно е мястото на дохода.
Коментар
Коментар