IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колега Коко,когато прилагаме Елиот,трябва да имаме предвид,че правилата не са едни и същи за различните видове борси.Това правило,което ти изтъкваш, е валидно за фондовите борси.При валутните борси правилата за броене са различни.С други думи,не може да прилагаме механично върху валутната борса класическият Елиот,разработен за фондовите борси.Между другото именно това те е довело до погрешното заключение ,че при кросовете не работи Елиот и Фибоначи

Коментар

• Благодаря колега

Коментар

• Първоначално изпратено от JEFF
        Някой играе ли NZD/USD . Нямам поглед върху двойката. Имам идея за дълга стоп на 0.613
        Еми то като гледам се е запътило да тества точно това ниво и стопа ти трябва да е по дълбок ако не искаш да изчакаш потвърждение за възнодяща.

Коментар

• Някой играе ли NZD/USD . Нямам поглед върху двойката. Имам идея за дълга стоп на 0.613

Коментар

• ОК. -))

Коментар

• Първоначално изпратено от JEFF
              $tambeto не е задължително да е най дълга , може да бъде и втора по големина, но никога най - къса
              Да така е!Не се впуснах в подробно обяснение а само исках да кажа че броенето не му е правилно зада не очаква 100% в анализа си след като го подведе.

Коментар

• Коко здравей,не видях че си отговорил.Някой следи ли паун/киви,мисля че скоро ще е удобна за продажба?

Коментар

• $tambeto не е задължително да е най дълга , може да бъде и втора по големина, но никога най - къса

Коментар

• Само няколко думи набързо защо Ганн върви обаче няма да се задълбочавам защото съм много уморен.

Ако вземем паундйена тъйкато тя е крос тоест ако си я продал например все едно си продал кабел и си продал едновременно долар йена.

За да направим професионален технически анализ на един крос ние по скоро следва да направим първо анализ на другите две двойки.
                    От тук нататъка, съвсем лаишки ще го обясня защото реално процедурата е малко по-сложна. Значи от тук насетне даричем определяме нивата на съпротива и подкрепа на двете двойки кабел и доларйена. Разработваме един теоретичен модел в който да речем съвсем идеално кабела е стигнал нивото си на съпротива и съответно хиената нейното на подкрепа, делим кабел на доларйена и получаваме някакъв курс за паундхиена, правим същото и на обратно демек кабела е тръгнал в другата посока и е стигнал подкрепа а хиената съпротива и така изчисляваме пак колко в тоя хипотетичен сценарии трябва да е3 паундхиена. Ако и в двата случая цената е значително под пазарната значи тя има път надолу или обратно, нещо такова но ме мързи да пиша повече, иначе техническ се гледат канали и фибота единствено и само на седмична което ще рече че едни примерно 200-300п са в рамките на техническата грешка, а и някое и друго каналче там и така.
                    Успехи

Коментар

• Хоската.Между другото третата вълна е най дългата по принцип но както и да е,въпросът ми е как се оправяш с технически анализ на тези двойки и какъв успех имаш при прилагането му особенно при паунд/йена?

Коментар

• Много дълга тази ВТОРА вълна на графиката,а и ЧЕТВЪРТА влиза територията на ВТОРА и не казвам че го разбирам много вълновия анализ ама все пак.

Коментар

• Хоска, при вълните на Елиот 4 вълна небива да минава под 1 ва, 3 вълна по принцип е по-голяма от първа и тнт, но не това ми е целта на поста- аз смятам че кросовете не се подават на технически анализ нито по Елиот нито по Фибоначи, единствено Ганн върви със теорията си цена-време но ме мързи да пиша сега

Коментар

• ТУК НЯКЪДЕ ЩЕ СЕ БОРИ

Коментар

• Е ми а дано да е така макар че аз лично се съмнявам

Коментар

• пак скъсявам от 1.1243 средна цена 1.1233 стопа го местя на 1.1284
                                Успех на всички.

АЗ СМЯТАМ ЧЕ ТОВА Е ВЪРХЪ ЗА ДЕНЯ.

Коментар

Working...
                                X