Колега Коко,когато прилагаме Елиот,трябва да имаме предвид,че правилата не са едни и същи за различните видове борси.Това правило,което ти изтъкваш, е валидно за фондовите борси.При валутните борси правилата за броене са различни.С други думи,не може да прилагаме механично върху валутната борса класическият Елиот,разработен за фондовите борси.Между другото именно това те е довело до погрешното заключение ,че при кросовете не работи Елиот и Фибоначи
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Само няколко думи набързо защо Ганн върви обаче няма да се задълбочавам защото съм много уморен.
Ако вземем паундйена тъйкато тя е крос тоест ако си я продал например все едно си продал кабел и си продал едновременно долар йена.
За да направим професионален технически анализ на един крос ние по скоро следва да направим първо анализ на другите две двойки.
От тук нататъка, съвсем лаишки ще го обясня защото реално процедурата е малко по-сложна. Значи от тук насетне даричем определяме нивата на съпротива и подкрепа на двете двойки кабел и доларйена. Разработваме един теоретичен модел в който да речем съвсем идеално кабела е стигнал нивото си на съпротива и съответно хиената нейното на подкрепа, делим кабел на доларйена и получаваме някакъв курс за паундхиена, правим същото и на обратно демек кабела е тръгнал в другата посока и е стигнал подкрепа а хиената съпротива и така изчисляваме пак колко в тоя хипотетичен сценарии трябва да е3 паундхиена. Ако и в двата случая цената е значително под пазарната значи тя има път надолу или обратно, нещо такова но ме мързи да пиша повече, иначе техническ се гледат канали и фибота единствено и само на седмична което ще рече че едни примерно 200-300п са в рамките на техническата грешка, а и някое и друго каналче там и така.
Успехи
Коментар
-
Хоска, при вълните на Елиот 4 вълна небива да минава под 1 ва, 3 вълна по принцип е по-голяма от първа и тнт, но не това ми е целта на поста- аз смятам че кросовете не се подават на технически анализ нито по Елиот нито по Фибоначи, единствено Ганн върви със теорията си цена-време но ме мързи да пиша сега
Коментар
Коментар