IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Форекс

Първоначално изпратено от Хоската
    Дон Карлос,наивността ти е наистина трогателна, именно затова реших да ти демонстрирам собствения живот на паундйената.Във форекса се интересуваме не от това как се изчислява текущата цена,а от това колко пипса ще направи за даден период време.Показвам ти три картинки.Нека да насочим вниманието си към последния бар на всяка една от графиките.Да си представим, че отваряме дълги позиции и при трите двойки на цена Open за съответния бар и да затворим тези въображаеми позиции на цена Close съответния бар.Сигурно виждаш какви са резултатите,няма смисъл от коментар.Този пример е показателен и за това колко несъстоятелен е примерът на Коко за еквивалентност между паундйена и кабел + доларйена
    Какви са изводите: дори да приемем,че моментната цена на кроса е произведение от цените на двата мейджъра,това не означава,че динамиката на цената е "произведение" от динамиките на мейджърите.Не означава че вълните на кроса са "произведение" от вълните на двата мейджъра и т.н.
    Неправилно "умножаваш". Умножават се не абсолютните изменения, а относителните.

В твоя пример:

USDJPY: 115.12/114.76 = 1.00314

GBPUSD: 1.8494/1.8495 = 0.99992

USDJPY * GBPUSD = 1.003059, т.е. синтетичното умножение предполага ръст от 0.3059%

От друга страна: GBPJPY: 212.88/212.22 = 1.0031099, т.е. ръст от
    0.31099%

Директното пресмятане е с 0.005% по-високо от синтетичното, което се дължи на непрецизност на котировките (филтри) и е нормално статистическо отклонение.

Забележи, че при затваряне само с един пипс по-ниско от това на твоята графика, т.е. close при 212.87 при GBPJPY (съгласи се, че 1 пипс разлика между различни брокери e в рамките на нормалното), сметките придобиват следния вид:

212.87/212.22 = 1.00306, т.е. ръст от 0.306%, срещу 0.3059%, което при минимално закръгляне се извежда до равенство.

Отново, разлика разбира се има, и тя е нормално очаквана, тъй като котировките на брокерите се филтрират. Въпреки това, сметките важат, направи ги, за която искаш двойка.

Коментар

• http://www.imagefreehost.com/files/1...1410065408.gif

Коментар

• Първоначално изпратено от Хоската
        Коко,по-добре повтори първи клас,където се учи събиране и изваждане,пък тогава се пробвай във форекса

Благодаря за съвета

Коментар

• Коко,по-добре повтори първи клас,където се учи събиране и изваждане,пък тогава се пробвай във форекса

Коментар

• Умножи цена на отваряне на двете и ще получиш отваряне при паундйена същото направи и със затваряне.
            Сигурно те заблуждават тези 66п пък ония направили общо 33, това е едно и също защо?

Съвсем груп пример защото ме мързи да смятам точно
            Имаш 2000д
            С тях можеш да си купиш някъде 80к паундйена и да спечелиш 66п.

На пазара какво става обаче
            за 1000 долара купуваш кабел което е грубо 60к на тях губиш 1п
            за 1000 долара купуваш доларйена което е грубо 100к на тях печелиш 33п
            Реално ако направиш точната математическа операция валута по пип по печалба на пип ще видиш че твоите 2000д и в двата случая ти носят една и съща печалба

ПП тия 1000 даже не са коректни като отвори пазара на едно демо ще направя кросова зделка. Примерно ще целя да купя 1000 британски паунда
            В първият случай ще ги купя плащайки с японски йени а във вторият пак ще ги купя но ще платя в американски долари а от друга страна ще купя същите тия долари с които съм платил за паунда плащайки в японски йени. И ще видиш резултата при една и съща бюджетна сума

Коментар

• Колега Коко,не знам откъде се образоваш,но имаш твърде погрешна представа за същността на форекса.Първо,форекса не е точно това,което пишат в речниците и второ-в речниците не се пише всичко (умишлено,разбира се) .А относно твоя абсурден пример просто ти не може да го аргументираш с нищо,докато аз ти давам елементарен и нагледен пример ,който дори аматьор може да разбере

Коментар

• Колега, не искам да споря с теб, но това което казваш е несъстоятелно, Дона е прав кросът няма самостоятелен живот, той не съществува. Разбери когато ти купиш паундйена реално на пазара излизат две поръчки едновременно - покупка на кабел и покупка на доларйена. Отвори който и да е речник и ще видиш че не си прав

Коментар

• Re: Форекс

Първоначално изпратено от Дон Карлос
                  Любопитен съм да ми каже някой какъв собствен живот може да има напр. GBP/JPY.
                  Та кросът дори няма собствена цена, дотолкова доколкото неговата текуща цена се
                  получава като се УМНОЖИ текущата цена на GBP/USD по текущата цена на
                  USD/JPY
                  Дон Карлос,наивността ти е наистина трогателна, именно затова реших да ти демонстрирам собствения живот на паундйената.Във форекса се интересуваме не от това как се изчислява текущата цена,а от това колко пипса ще направи за даден период време.Показвам ти три картинки.Нека да насочим вниманието си към последния бар на всяка една от графиките.Да си представим, че отваряме дълги позиции и при трите двойки на цена Open за съответния бар и да затворим тези въображаеми позиции на цена Close съответния бар.Сигурно виждаш какви са резултатите,няма смисъл от коментар.Този пример е показателен и за това колко несъстоятелен е примерът на Коко за еквивалентност между паундйена и кабел + доларйена
                  Какви са изводите: дори да приемем,че моментната цена на кроса е произведение от цените на двата мейджъра,това не означава,че динамиката на цената е "произведение" от динамиките на мейджърите.Не означава че вълните на кроса са "произведение" от вълните на двата мейджъра и т.н.

Коментар

• Форекс

Мислех да не пиша повече в този форум, просто няма смисъл. Но когато в него се
                    ръсят всевъзможни бисери и това създава реална опастност за по-неопитните колеги,
                    струва ми се, че съм длъжен да се намеся и да си кажа мнението.
                    Не зная дали поради невежество или с цел да бъде заблуден някой или някои,с цел
                    по-лесно да му бъдат прибрани парите, тук се говорят небивалици. Като например, че
                    всяка валутна двойка си имала собствен живот. Няма такова нещо. Собствен живот
                    имат само мейджърите, а кросовете са напълно зависими от тях. В това отношение Коко
                    е абсолютно прав - кросовете не се поддават на техн. анализ, доколкото този анализ
                    въобще върши някаква работа, но това е друга тема.
                    Любопитен съм да ми каже някой какъв собствен живот може да има напр. GBP/JPY.
                    Та кросът дори няма собствена цена, дотолкова доколкото неговата текуща цена се
                    получава като се УМНОЖИ текущата цена на GBP/USD по текущата цена на
                    USD/JPY. Ако съвсем случайно някой има съмнения в това, да отвори напр. Делтата,
                    да види "застиналите" цени, да умножи 1.8493 по 115.11 и ще получи 212.87292.
                    Текущата цена на паунд/йена е точно 212.87. Та питам аз, какъв собствен живот може
                    да има една двойка, чиято цена се получава от две други цени?! И в която дори цяла
                    година да не бъде извършена никаква сделка, пак ще си има меняща се цена /зависима!/,
                    пак ще бъде също толкова волатилна и пр. Ще си има графика, разбира се, но тя ще отразява
                    това, което се е случило. Но по никакъв начин това което ще се случи. Каква съпротива,
                    каква подкрепа, какви свещи, барове и облаци, щом тя е 100% зависима и цената и ще се
                    движи принудително дори и без сделка?! Нямам думи! Ами тогава какво да кажем за двойките,
                    чиято цена се получава чрез ДЕЛЕНИЕ и нещата са още по-сложни. Напр. паунд/екзотики?
                    Говори се също, че всеки сам трябвало да адаптира теориите към двойките, които играе. Що за
                    гениална мисъл? Че тогава теориите ще загубят и последното значение, което имат през 21-и
                    век. Психологическото. Не вярвам някой сериозно да мисли, че сами по себе си някакви си
                    чертички, свещи и фитили, байряци и триъгълници, ромбове и правоъгълници да могат да
                    създадат цена, за да мръдне пазарът дори и с един пипс. Не, разбира се! Къде отива тогава
                    основният пазарен принцип - цена според търсенето и предлагането?
                    Работата е в това, че когато много търговци видят една и съща фигура и когато някой се е
                    погрижил да им каже, че тази фигура вещае движение на Север, търговците купуват и цената
                    наистина се придвижва на Север. Но ако ВСЕКИ /а не всички/ адаптира теорията към нещо си,
                    как тогава всички ще видят едно и също, за да извършат едно и също и да придвижат цената
                    в желаната посока???
                    Съвсем отделен въпрос и друга тема е, че това "виждане" на определена фигура
                    е съвсем целенасочено внушено и добре режисирано. И то цели дребните търговци
                    да бъдат добре употребени по предназначение. Т.е. парите им да отидат където
                    трябва, в джоба на режисьорите. Защото дребния търговец без бой си казва какво
                    ще прави, съвсем ясно и наивно, макар и от разстояние: Кога ще влезне, в каква
                    посока, къде ще си постави стоповете, къде добавките, къде лимитите. Защото
                    някаква си измислена фигура в някаква си графика така му диктувала и защото някави
                    си услужливо предоставени му индикатори, сигнали и всевъзможни дивотии така му
                    диктували. Никаква секретност, никаква тайна на капиталите и финансовите операции,
                    всичко на ачика, ашколсун! Ела вълчо изяж ме, ето тук са ми паричките, няма ли кой
                    да ги вземе? Още в древността хората са измисляли Троянски коне и какви ли не
                    хитрости за да печелят. А през 21-и век ние сме овчедушни и наивни до безобразие.
                    То и затова дребните търговци си остават винаги дребни. Докато въобще са между
                    търговците. Изключения - 1 на 10 000. Този един е успял да се събуди.
                    Но...всеки е свободен да се дави както намери за добре.
                    Много съм говорил и писал по този въпрос. Който чул, чул. Който прочел - прочел.
                    Двама - трима колеги са ми благодарни. Останалите, те си знаят.
                    Желая им късмет.
                    А на мене повече не ми се говори.

Коментар

Тамбето,няма и да ги намериш,защото никой няма да ти подари своето скритото оръжие.Това което се публикува е тривиалната теория,която всеки може да прочете и да търгува по нея.Но ако това бе начина,то всички щяхме да печелим и така борсите ще изчезнат.Ролята на всяка борса е да пренасочва капиталите,а посоката е винаги една - от по-слабите играчи към по-добрите играчи.Следователно на борсата печелят тези,които прилагат творчески тривиалните теории.Специално за валутната борса мога да кажа,че всяка една валутна двойка си има свой живот и свои закони,затова и тривиалните теории трябва да се приспособят конкретно за дадената двойка,тоест вълните при паундйена не са аналогични на вълните при евройена,всяка двойка си има специфични вълнови особености.Примерът ,който Коко дава за еквивалентност на късата паундйена спрямо къс кабел и къса доларйена е несъстоятелен и всеки лесно може да го провери като отвори трите поръчки и следи показанията в графа Печалба.Това е все едно да имаш касетофон,джиесем и часовник и да решиш,че ако продадеш касетофона е все едно да си продадеш джиесема и часовника.
                      Така че всеки сам трябва да адаптира тривиалните теории към двойките,които играе
                      Така Елиът си е Елиът, той не е открил топлата вода а нещо което го има в природата, ако ти си открил нещо различно то това няма нищо общо с Елиът а е теория твоя или на някой друг която разбира се може да е по-вярна. Аз не съм фен на Елиот неговата теория перфектно може да ти обясни нещо което е станало защото винаги има вариянт, обаче ефекта е по-скоро психологически и работи.

Да не оспорвам че може да си модифицирал теорията на Елиот перфектно, вълните да са примерно 7 или няма значение, ако това е така то твоето име ще се знае и след 100г.

За паундйена ти казах че доста повърхностно обяснявам защото ми се спи та две не виждам но ще опитам да обясня с жив пример в реално време.

За вълните също ще опитам да обясня психологията, защото това е психология, които ги движи.
                      Освен това тия модели работят перфектно защото хората вярват в тях и ги познават. Тоест аз твърдя че ако ти кажеш утре има 7 вълни нагоре 1ва най-голяма другата еди колко си и ако всички започнат да те четат то тази теория ще работи.
                      Сега Фибоначи си е съвсем теория от природата и работи за всякакви вълни. листенца и прочие

Успехи

Коментар

• Мерси Хоската.Радвам се че ти си намерил своето скрито оръжие,и го пожелавам на всеки.

Коментар

• Тамбето,няма и да ги намериш,защото никой няма да ти подари своето скритото оръжие.Това което се публикува е тривиалната теория,която всеки може да прочете и да търгува по нея.Но ако това бе начина,то всички щяхме да печелим и така борсите ще изчезнат.Ролята на всяка борса е да пренасочва капиталите,а посоката е винаги една - от по-слабите играчи към по-добрите играчи.Следователно на борсата печелят тези,които прилагат творчески тривиалните теории.Специално за валутната борса мога да кажа,че всяка една валутна двойка си има свой живот и свои закони,затова и тривиалните теории трябва да се приспособят конкретно за дадената двойка,тоест вълните при паундйена не са аналогични на вълните при евройена,всяка двойка си има специфични вълнови особености.Примерът ,който Коко дава за еквивалентност на късата паундйена спрямо къс кабел и къса доларйена е несъстоятелен и всеки лесно може да го провери като отвори трите поръчки и следи показанията в графа Печалба.Това е все едно да имаш касетофон,джиесем и часовник и да решиш,че ако продадеш касетофона е все едно да си продадеш джиесема и часовника.
                          Така че всеки сам трябва да адаптира тривиалните теории към двойките,които играе

Коментар

• Това е така според мен защото при валутите имаме по скоро консолидационно движение и пазара се характеризира със странично изместване , докато при индексите например можем да видим ясно кога имаме тренд

Коментар

• Може би колегата визира факта че при валутните пазари броенето на вълните е по удачно да е като а,б,ц , междинно Х а,б.ц от колкото да търсим петици и тройки . Също много характерно при валутите са застъпването на вълните и още доста такива

Коментар

Колега Коко,когато прилагаме Елиот,трябва да имаме предвид,че правилата не са едни и същи за различните видове борси.Това правило,което ти изтъкваш, е валидно за фондовите борси.При валутните борси правилата за броене са различни.С други думи,не може да прилагаме механично върху валутната борса класическият Елиот,разработен за фондовите борси.Между другото именно това те е довело до погрешното заключение ,че при кросовете не работи Елиот и Фибоначи
                                Сподели ги тогава тези правила които са за валутните борси.Не съм срещал до сега литература която да е например:това е Елиот за акции,а това за валута.Каде да ги намерим тези различни правила?
                                Успех

Коментар

Working...
                                X