IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хоската

Въпроса за интереса към пипсовете мисля че го уточнихме , кой се интересува от писове - всичко се приравнява към евтини долари , сметка в пипсове няма нали.Това че едната двойка е направила 20п и позицията е донесла 20 долара печалба , а другата е направила само 12 но е донесла 25 загуба не е успокояващо и сметката се топи , така че защо пипсовете да са от значение.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Дон Карлос,аз много пъти изтъкнах,че във форекса се интересуваме колко пипса ще направи дадена двойка за определено време,защото тук се печели от промяна на курса,а не от моментните съотношения,примери за които даваш ти,така че тези моментни съотношения нямат никаква полза за трейдъра.

Супертрейдър,аз от твоя страна не видях никакви математически аргументи,а само битови твърдения

Коментар

• Хоската

Уважаеми колега, нещо си се заблудил. Никога не съм твърдял, че търгуването на
        даден мейджър може да се замени от комбинация на търговия на съответните два
        кроса. Нещо повече - аз съм заклет враг на този начин на търговия. Зная обаче, че
        поради липса на друга възможност, някои колеги го използват, когато разполагат
        само с американска платформа за търговия на фючърси и желаят да направят сделка,
        която да е равностойна на сделка на спот пазара.Защото тази платформа е само
        доларова базирана, т.е. инструментите са /с нищожни изключения/ само xxx/USD.
        Но на мене никога не ми ми се е налагало да търгувам по този начин, защото без да
        се задълбочавам, ми се струва, че не винаги сметките излизат.
        Но аз категорично твърдях и продължавам да твърдя, че текущият курс на ВСЕКИ
        крос се се получава от умножението или делението на два мейджъра или две доларово
        базирани двойки.
        В момента е много удобно да направиш някои аритметични действия и да се убедиш
        в това, тъй като пазарът "спи". Например:
        GBP/JPY = USD/JPY x GBP/USD = 116.57 x 1.8180 = 211.92.
        GBP/GHF = GBP/USD x USD/CHF = 1.8180 x 1.2485 = 2.26977 = 2.2670
        EUR/JPY = EUR/USD x USD/JPY = 1.2509 x 116.57 = 145.8174 = 145.82
        GBP/CAD = USD/CAD x GBP/USD = 1.1235 x 1.8180 = 2.042523
        GBP/NZD = GBP/USD : NZD/USD = 1.8180 : 0.6076 = 2.9921
        /тук особенността е, че курс купува делен на курс купува дава курс продава.
        EUR/GBP = EUR/USD : GBP/USD = 1.2509 : 1.8180 = 0.68806
        и тъй нантатък. Ако има незначителни разлики, те се дължат на моменталното изключване
        на сървъра при затваряне и са липсвали няколко секунди за изравняване на курсовете.

И пак подчертавам мнението си, че кросовете нямат собствен живот, защото и една година
        никой в целия свят да не извърши НИКАКВА СДЕЛКА в даден крос, курсът му пак ще се
        мени съобразно курсовете на доларово базираните двойки от които зависи.
        Та пита се в задачката какъв техн. анализ в общоприетия смисъл може да се направи в
        даден крос, който е зависим? Отговорът е - никакъв.
        Желая ти успешна седмица!

Коментар

• Хоската

Е това обвинение в стъкмистика пък как го измисли , не мога да стъкмя такова нещо , то ако можех да го стъкмя значи трябва да знам как се движат , просто съм спазил съотношението - чиста математика.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Супертрейдър,аз вярвам на математиката,а не на стъкмистика,както виждаш аз ти давам строго математическо доказателство,а ти ми излизаш с битови експерименти.Това,което правиш ми напомня на тези ,които търсят вечен двигател,при все че категорично е доказана неговата несъстоятелност

Коментар

• Хоската

А как ще обясниш факта че онази сметка по която отворих позиции - двата мейджъра и кроса им обратни една на друга , не помръдва освен загубата от суап която се трупа. Не ми се пише много , едно мерси за общополезното дело в тази жега си намерил време и желание да се занимаш с това. Аз не те опреквам в крайна сметка ще стане ясно , точно как стоят нещата и това е полезно и хубаво. Сега този факт трябва да го разчовъркаш и да откриеш , пазара доста се движи а по сметката само загуба от суап и спред.Онзи лесния сървър за постване на картинки не го виждам та да постна картинката. Обаче ще потърся друг да го направя.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Здравейте колеги,наскоро имаше един спор дали ако се търгува даден крос,това може да се замени с търгуване на съответните мейджъри,чрез които се изчислява моментата цена на кроса.
                Обещах да ви докажа,че това е абсурдно.Препоръчвам на Дон Карлос,Коко и Супертрейдър да изучат добре доказателството ми,за да не изпадат занапред в смешни ситуации
                Ще разгледаме за конкретност GPBJPY и съответните мейджъри,чрез които можем да получим моментната цена на кроса по формулата
                GBPJPY=GBPUSD.USDJPY
                За удобство нека въведем следните опростени означения:
                GBPJPY = a
                GBPUSD= b
                USDJPY = c
                По същество това са величини,всяка от които в даден момент има определена стойност,като ще се абстрахираме от наличието на цена “купува” и цена “продава”,а ще работим със средни стойности.
                Да означим в даден начален момент тези стойности с a1 , b1 , c1 .
                За тях е валидно уравнението a1 = b1 . c1
                Стойностите на тези величини в някакъв следващ момент означавеме a2, b2, c2.
                За тях е валидно уравнението a2= b2. c2
                Разликата a1 – a2 = b1 . c1 – b2. c2 представлява печалбата от продажбата на 1 паунд ,ако сме играли късо и цената е паднала (приемаме го за конкретност)
                Тази печалба обаче е изразена в йени и за да преминем в долари трябва да разделим последното уравнение на c2 ( толкова йени струва 1 долар в крайния момент ) :

Нека превърнем и 1 паунд в долари,това правим така: 1 GBP = b1 ( стойността на
                GBPUSD в началния момент).
                Следователно при изтъргуването на късата паундйена ние сме използвали b1
                долара ( което се равнява на 1 паунд) и сме направили печалба в долари,която е
                равна на числената стойност на следния израз:

Сега да разгледаме какво се получава ако вместо паундйена се опитаме да изтъргуваме двата мейджъра GBPUSD и USDJPY.За целта трябва да отворим къси поръчки и при двете двойки ,като при всяка от тях трябва да подберем някакво количество,но общото количество на двете поръчки трябва да е равно
                на количеството,което използвахме в първата поръчка,тоест 1 паунд,което изразено в долари е b1
                Стойностите на GBPUSD в началния и крайния момент са b1 и b2,тези стойности са в долари,така че няма нужда да се преобразуват.Количеството ,което ще използваме за тази поръчка означаваме с k (изразено е в долари)
                Стойностите на USDJPY в началния и крания момент са c1 и c2,а количеството означаваме с h .
                Резултатът от поръчката при GBPUSD се определя от израза k(b1 - b2 )
                Резултатът от поръчката при USDJPY се определя от израза h(c1 - c2 )/ c2
                Тук разделяме на c2,за да превърнем разликата (c1 - c2 ) от йени в долари.
                Общият резултат от двете къси поръчки е

Този резултат и изразът (2) трябва да са равни,затова образуваме уравнението:

Следователно ние трябва да намерим такива стойности на k и h ,които да удовлетворят това уравнение.С други думи ние търсим с какви количества трябва да отворим двете позиции при мейджърите,така че да получим същия резултат както при кроса.Това е уравнение с две нейзвестни и за да го решим еднозначно трябва да намерим още едно независимо съотношение между k и h
                и това е условието k+h = b1 ,така получаваме простата система от две уравнения:

Тази система дори завършилите УНСС могат да я решат,затова няма да я решавам подробно тук.Заместваме в първото уравнение h= b1 – k и намираме k:

Както виждате,за да да определим количеството на едната поръчка(както и на другата,разбира се), трябва предварително да знаем стойностите на GBPUSD и USDJPY в крайния момент,което е по силите само на Дядо Боже.С други думи,ние не можем да изчислим предварително с какви количества трябва да отворим поръчките при мейджърите,за да получим същия резултат,както при кроса.Следователно търговията с кроса си е независим инструмент,който не може да се замени с комбинация от други.

Коментар

• masagor

За какви сметки управление - на форекс ли?
                  D.Y.F-091066

Коментар

• zdraweite kolegi? poneje ot dosta wreme ne jiweia w bg imam nujda ot suwet.
                    triabwa mi info za bg-drujestwa za uprawlenie na smetki ..izobshto koe e nai -optimalnoto?
                    koko,brat ti mai do kolkoto se seshtam bachkash w sferata,pomagai!
                    Проста работа, но не е за прости хора

Коментар

• Здравейте само да припомня че понеделника е много важен ден защото ние вече трябва да имаме или да формираме тогава дъно на 24, ако това дъно падне тоест ако пробием 2330-50 сме се запътили към паритет.
                      За мен предпочитаният вареянт в момента е да се запътим към 1.3350 от където да тръгне голямото надолу.
                      Ще пиша след понеделник как виждам това във времето.
                      Помнете

"The two most important things in the market are price and time... And of the two, time is the most important. When time runs out a change of trend is imminent."

W.D.Gann

Успех

Коментар

• benchmark otvaryat rano.21-21.30 BG vreme.

Коментар

• Абе, имаше някой дето работеха 365 дни в годината, ама не ми се разхожда 100 страници назад. Само дето спреда през почивните дни им бе 10-15 пипа!! Смях в залата!
                          http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от huligan
                            Тогава някой да отваря по рано от нашите,бях чел/чувал за някакъв с по-висок спред.
                            Еми то си има но отварят в неделя в 20-21:00 часа.Ако разбереш за такъв ще ми е любопитно да разбера как работят.

Коментар

• Тогава някой да отваря по рано от нашите,бях чел/чувал за някакъв с по-висок спред.

Коментар

• Иначе от линка по доло можеш да следиш на движенито през почивните дни как се променя и дали се променя курса но това е на неофициалния пазар май.Аз все се чудя за Ирак,защото бях там и там почивните дни са им четвъртък и петък.Странно малко,не знам за другите азиатски страни в близост как е

http://www.tenfore.com/uk_markets.ht...ol=EURUSDLITEx

Коментар

Working...
                                X