If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хеджирането със същата валутна двойка е най добрия вариант !!!
Първо не е необходимо да търсиш връзка между 2 валутни двойки
Второ случвало ми се е (рядко ,но се е случвало) да започна да губя и в двете валутни двойки и вместо да се хеджирам ...............
Трето можеш да спечелиш и в двете посоки !!!!( това обаче е трудно , ако не си използвал тази техника)
Четвърто няма да ти ударен стопа за 1 пипс )) и след това да поеме в твоята посока
It's OK to make mistakes, it isn't OK to repeat them !!!
Не е лишено от логика, ако беше лишено, в платформите нямаше да има опция
"хеджиране". А и какво ти пречи да ги отвориш на еднаква цена, за да няма
- $ 30?. Зависи също за какво и как ползваш хеджирането, умееш ли да извлечеш
максимална полза от възможностите, които дава. Начинът по който аз го
използвам ми носи успех и съм доволен.
Например купил си на 1.2640 1к във първия възможен момент слагагаш лимитирана порачка 1к примерно на 1.2655 или повече( но вече трябва да е над тази граница цената) - тогава +10pipsa и чакаш пазара да се избистри както каза Дон Карлос. А ако си влезнал в пазара в неподходящо време и цената не е прескочила горната граница - правиш каквото решиш - съвет за това нямам
По-добрия способ за хеджиране e преобразувне на позицията, преди няколко дни го обясняваха, мисля че му казаха "вълчи капан". Примерно в момента имаме дълги EUR/USD и не желаем да излизаме от позиция по чисто психологически фактори (други според мен не може да има). Търсим алтернативен крос с потенциал за разтеж в момента и по възможност слабо волатилен, подходящ в момента е EUR/CHF, купуваме USD/CHF с което фактически имаме вече позиция EUR/CHF. Трябва да се има в предвид че ако искаме преобразуване на цялта позиция за тези две двойки е някъде 3 лота EUR/USD с 4 лота USD/CHF.
mnogo dobre razbiram, done, za kakvo ide rech ..... samo che, tova e lisheno ot logika! (btw sry che pisha na latinitza, no trjabva da si restartiram mashinata, a me murzi)....... ta misalta mi beshe, che tova dopalnenie v platformite e izlishno... eur 10000 buy 1.2640 sell 1.2610 = -30$ na mojata platforma ...a na tvojata rezultata po razlichen li shte bade ??
Коментар