Данните са от 2011г.:

Макар че ми липсва по-широк контекст, мисля, че спрямо е уместната дума в тези примери, а не според.
Поздрави,
д-р Павлина Върбанова
kaksepishe.com
Поздрави,
д-р Павлина Върбанова
kaksepishe.com.
"Спрямо", да напомним, означава "по отношение нА..." Не се връзва. Друг въпрос, ако наскоро човек е научил нова думичка и се опитва, както с ключе, да види коя ТОЧНО врата отключва. Има редица нюанси които, като се замислиш, водят към това, което аз ти казвам. Дори и да не съм доктор. Все тая. Жив и здрав бъди. А темата си е много хубава. Поздравления. Улучил си.
>-------- Оригинално писмо -------- >От: Павлина Върбанова vaprosi@kaksepishe.com >Относно: Re: Въпрос от kaksepishe.com >До: Kris_ >Изпратено на: 10.02.2023 11:57 В тези примери трябва да се употреби спрямо. Поздрави, д-р Павлина Върбанова kaksepishe.com On 2/9/2023 13:52, Kris_ wrote:
|
Среброто е наистина подценено(вероятно натиснато нарочно) или поне със сигурност е евтино. Има много варианти, по които може да се сметне и даде пример, но този, който едва ли има кой да оспори е, че пика му през 80-те е 50$ и все още е под него, а колко неща са се случили оттогава досега... Цената на всички други суровини е нагоре. Има ли нещо, което да не е над цената през 80-те? Имаме и огромна инфлация! Дори с висока премия и ДДС при нива резониращи с инфлационно коригираните 50$ среброто от актив за хеджиране се превръща в инвестиция с добра възвращаемост. |
Съотношението в земната кора спрямо златото е около 1/15-20. Златото се трупа, докато среброто се консумира и изчезва. |
Има много индустриални приложения, които се увеличават постоянно. |
Може да бъде разменяно и използвано като ежедневни пари и търговия при най-кофти сценарии. |
Както златото, така и среброто на много езици означава пари. |
Съотношенията и историческите равнища нямат значение, а колко количество е нужно и колко е трудно да се изкопае. Сребро се добива по-лесно от злато. |
Банките не зачитат среброто за пари и вече никоя банка не държи сребро като актив. |
Новото поколение не разглежда ценните метали изобщо като убежище за съхранение на стойност. Дори да има завещани кюлчета следващото поколение ще ги продаде при първа възможност. |
Повечето притежатели на сребро ще продадат, ако видят 50$ за унция. |
Заема голям обем. |
Среброто е индустриален метал, и ако цената се покачи твърде бързо, то производителите ще пренасочат средства в повече изследвания и проучвания за намиране на алтернативи. |
Коментар