Последно време по мой наблюдение цената на среброто за грам се завиши доста.Дали защото слатото поскъпна още повече и вече масовката не може да си го позволи се прехвърли на сребро нз...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Среброто - суровина или нещо повече?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от stanislavivanov Разгледай мнениеСреброто никога няма да е същото, защото банките преди доста време са го махнали от резервите си и вече не се счита за ценен "актив" цената зависи от индостриалното търсене, не е като златото банките да изкупуват.
едно скромно хайпче се случва периодично на няколко години и излита
тогава е добре да се отиграе през акции на сребродобивни
отделно че би могло да се счита и за технически важен метал за хай-тек индустрията
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениемоят съвет беше да се купува 2017-2018-татогава ми се подигравахте и за злато и за сребро
преди да има свободно от ДДС (само ддс на маржа) питай го ратко, че му дадох насоки от къде да купува
най-обичам, когато някой ми слага думи в устата
по тема на твоите 'инвестиции' - типичен ... много приказки, а накрая някакви смешни(!) бройки...
спирам, че не си струват приказките
точно така си беше
купуваше се сребро на 14-17Е по онова време
от онова мястопрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от stanislavivanov Разгледай мнениеСреброто никога няма да е същото, защото банките преди доста време са го махнали от резервите си и вече не се счита за ценен "актив" цената зависи от индостриалното търсене, не е като златото банките да изкупуват.
1.Залежите НЕ СА безгранични.
2.Търсенето е устойчиво.
3.За всичките хартийки в обръщение, ПРОСТО, НЯМА ДОСТАТЪЧНО ЗЛАТО...Last edited by Pyramid; 29.04.2025, 14:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнениеПри Крум може ли да се пазарува с дебитна карта или само кеш като в Тавекса?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Слагаш тубуса в пликче с цип и силика гел и забравяш за влага и проблеми.
Има и друго, това е инвестиционно сребро, а не нумизматика и млечни петна и патина не са болка за умиране. Имам хора, които купуват унции дори и надрни или с удари 30-50 ст под цената на перфектна унция.
Не купувам от Крум и не мога да отговоря на въпроса ти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
Да, това може и да е елементарно да ги затвориш в шкафа или сейфа, и да не ги пипаш (защо ли ти трябва и да ги пипаш изощо), но аз нито съм разпечатвал тубуси, нито нищо и имах почернели, а не съм ги държал в мазета, гаражи, землянки, градини и прочее, а вкъщи, в стая с нормална влажност, която се проветрява ужким редовно, но явно са взели влага от някъде... При Крум може ли да се пазарува с дебитна карта или само кеш като в Тавекса?
Има и друго, това е инвестиционно сребро, а не нумизматика и млечни петна и патина не са болка за умиране. Имам хора, които купуват унции дори и надрни или с удари 30-50 ст под цената на перфектна унция.
Не купувам от Крум и не мога да отговоря на въпроса ти.
- 1 like
Коментар
-
Да, това може и да е елементарно да ги затвориш в шкафа или сейфа, и да не ги пипаш (защо ли ти трябва и да ги пипаш изощо), но аз нито съм разпечатвал тубуси, нито нищо и имах почернели, а не съм ги държал в мазета, гаражи, землянки, градини и прочее, а вкъщи, в стая с нормална влажност, която се проветрява ужким редовно, но явно са взели влага от някъде... При Крум може ли да се пазарува с дебитна карта или само кеш като в Тавекса?
Коментар
-
Последните две седмици имаше липса на наличности при физическото сребро в Бг. Явно се оценява като подценено и народа инвестира.
В момента в Тавекса има само филхармонни, а в айголд има и филхармонии и кленови листа по 72,74лв.
Кенгуро, кругеранди и британии няма. Като цяло британии и кругерандите изчезнаха и няма предлагане от началото на годината.
Относно съхраннието....елементарно е за човек, който знае какво прави и не ги пипа с голи ръце.
Коментар
-
Имаха някакви бройки, вече няма нито в иголд ниво в тавекс, продават в момента на 80+лв. Среброто е по-кофти за съхранение! Ако влажността и температурата нещо не му харесат целия тубус може да замине и да се окисли гадно и да не искат да го купят после, така че внимавайте къде ги държите! Наполеонките са устойчиви, може да си ги зашиете в дънките ако искате и да си ходите така с тях и да си ги перете - нищо не им става. Иначе и аз имах сребро тубуси и килограмови кюлчета ама го разпродадох преди да си купя апарта, че ми трябваше кеш, а и не виждах голям смисъл от него. За тогава си спомням цена 56-60лв някъде, така че дори и среброто е нагоре приличен процент, дали реално е над инфлацията - не мисля, и малко се обезмисля, може след години, ако го изчерпат за батерии и платки, ама сега и в близкото бъдеще, не знам.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Имаха някакви бройки, вече няма нито в иголд ниво в тавекс, продават в момента на 80+лв. Среброто е по-кофти за съхранение! Ако влажността и температурата нещо не му харесат целия тубус може да замине и да се окисли гадно и да не искат да го купят после, така че внимавайте къде ги държите! Наполеонките са устойчиви, може да си ги зашиете в дънките ако искате и да си ходите така с тях и да си ги перете - нищо не им става. Иначе и аз имах сребро тубуси и килограмови кюлчета ама го разпродадох преди да си купя апарта, че ми трябваше кеш, а и не виждах голям смисъл от него. За тогава си спомням цена 56-60лв някъде, така че дори и среброто е нагоре приличен процент, дали реално е над инфлацията - не мисля, и малко се обезмисля, може след години, ако го изчерпат за батерии и платки, ама сега и в близкото бъдеще, не знам.
В момента в Тавекса има само филхармонни, а в айголд има и филхармонии и кленови листа по 72,74лв.
Кенгуро, кругеранди и британии няма. Като цяло британии и кругерандите изчезнаха и няма предлагане от началото на годината.
Относно съхраннието....елементарно е за човек, който знае какво прави и не ги пипа с голи ръце.
- 1 like
Коментар
-
Това, че някой няма физически наличности и е надул цената на курс продава над 90 лв, не означава, че цената е такава.
Кленови листа се продават на 73 лв и се купуват на 70-71.
https://igold.bg/srebarna-moneta-1-oz-klenov-list
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Свидетел си явно, на локална флуктуация. Трендът е като цяло нагоре и то кратно.Last edited by Bailor; 27.04.2025, 19:47.
Коментар
-
Това, че някой няма физически наличности и е надул цената на курс продава над 90 лв, не означава, че цената е такава.
Кленови листа се продават на 73 лв и се купуват на 70-71.
https://igold.bg/srebarna-moneta-1-oz-klenov-list
Коментар
Коментар