IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Среброто - суровина или нещо повече?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    пробив на 37$ .. няма да се изненадам ако тества 40$ до края на другата седмица...и за кратко да е ще бъде вълнуващо
    40$ е много далеч от върха от почти 50$. Имаме пуканки и гледаме филма от първи ред:-)
    13-15$ за унция от прибалтииските републики, когато не се облагаше с ДДС, и обратният вариант: мастербоксове на 50$ за OZ
    Интересно е физическото сребро:-)

Коментар

пробив на 37$ .. няма да се изненадам ако тества 40$ до края на другата седмица...и за кратко да е ще бъде вълнуващо
      Ами над 100[%], не е лошо

Коментар

• пробив на 37$ .. няма да се изненадам ако тества 40$ до края на другата седмица...и за кратко да е ще бъде вълнуващо
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

темата е за изтупване от прахта
          миньорите направиха десетки % за няма и 2 месеца, а среброто стабилно катери.
          от години се говори,че борсовата цена на комекс е манипулирана през 'хартиените' сделки, но рано или късно ще се откажат и ще му отпуснат края.

не мога да преценя дойде ли този момент, но сме на нива невиждани от десетилетие+ (13-14г)
          Изкуственият интелект има нужда от все повече физическа база, тоест редкоземни метали. Затова Тръмп е зяпнал да ги глътне в целия свят.
          Но се забравя, че там, където се ползват редкоземни метали, се ползва и сребро. Повече редкоземни метали, повече сребро.

Коментар

• темата е за изтупване от прахта
            миньорите направиха десетки % за няма и 2 месеца, а среброто стабилно катери.
            от години се говори,че борсовата цена на комекс е манипулирана през 'хартиените' сделки, но рано или късно ще се откажат и ще му отпуснат края.

не мога да преценя дойде ли този момент, но сме на нива невиждани от десетилетие+ (13-14г)

Коментар

• Последно време по мой наблюдение цената на среброто за грам се завиши доста.Дали защото слатото поскъпна още повече и вече масовката не може да си го позволи се прехвърли на сребро нз...
              Повече от красива

Коментар

• Първоначално изпратено от stanislavivanov Разгледай мнение
                Среброто никога няма да е същото, защото банките преди доста време са го махнали от резервите си и вече не се счита за ценен "актив" цената зависи от индостриалното търсене, не е като златото банките да изкупуват.
                факт, но пък е относително доста по-евтино от златото 1:100 , което го прави интересно за хора с ограничени средства.
                едно скромно хайпче се случва периодично на няколко години и излита
                тогава е добре да се отиграе през акции на сребродобивни

отделно че би могло да се счита и за технически важен метал за хай-тек индустрията

Коментар

моят съвет беше да се купува 2017-2018-та тогава ми се подигравахте и за злато и за сребро

преди да има свободно от ДДС (само ддс на маржа) питай го ратко, че му дадох насоки от къде да купува

най-обичам, когато някой ми слага думи в устата

по тема на твоите 'инвестиции' - типичен ... много приказки, а накрая някакви смешни(!) бройки...
                  спирам, че не си струват приказките
                  лайк от мен
                  точно така си беше
                  купуваше се сребро на 14-17Е по онова време
                  от онова място
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от stanislavivanov Разгледай мнение
                    Среброто никога няма да е същото, защото банките преди доста време са го махнали от резервите си и вече не се счита за ценен "актив" цената зависи от индостриалното търсене, не е като златото банките да изкупуват.
                    Дори и така да е, има сериозни причини за ръст в цените му:
                    1.Залежите НЕ СА безгранични.
                    2.Търсенето е устойчиво.
                    3.За всичките хартийки в обръщение, ПРОСТО, НЯМА ДОСТАТЪЧНО ЗЛАТО...
                    Last edited by Pyramid; 29.04.2025, 14:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
                      При Крум може ли да се пазарува с дебитна карта или само кеш като в Тавекса?
                      Вече може.

Коментар

• Среброто никога няма да е същото, защото банките преди доста време са го махнали от резервите си и вече не се счита за ценен "актив" цената зависи от индостриалното търсене, не е като златото банките да изкупуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Слагаш тубуса в пликче с цип и силика гел и забравяш за влага и проблеми.
                          Има и друго, това е инвестиционно сребро, а не нумизматика и млечни петна и патина не са болка за умиране. Имам хора, които купуват унции дори и надрни или с удари 30-50 ст под цената на перфектна унция.

Не купувам от Крум и не мога да отговоря на въпроса ти.
                          НЕ, среброто, почернява НЕ от влагата, амимот сероводород във въздуха. Трябва да се съхранява в чист въздух и няма.потъмняване.

Коментар

Да, това може и да е елементарно да ги затвориш в шкафа или сейфа, и да не ги пипаш (защо ли ти трябва и да ги пипаш изощо), но аз нито съм разпечатвал тубуси, нито нищо и имах почернели, а не съм ги държал в мазета, гаражи, землянки, градини и прочее, а вкъщи, в стая с нормална влажност, която се проветрява ужким редовно, но явно са взели влага от някъде... При Крум може ли да се пазарува с дебитна карта или само кеш като в Тавекса?
                            Слагаш тубуса в пликче с цип и силика гел и забравяш за влага и проблеми.
                            Има и друго, това е инвестиционно сребро, а не нумизматика и млечни петна и патина не са болка за умиране. Имам хора, които купуват унции дори и надрни или с удари 30-50 ст под цената на перфектна унция.

Не купувам от Крум и не мога да отговоря на въпроса ти.

Коментар

Да, това може и да е елементарно да ги затвориш в шкафа или сейфа, и да не ги пипаш (защо ли ти трябва и да ги пипаш изощо), но аз нито съм разпечатвал тубуси, нито нищо и имах почернели, а не съм ги държал в мазета, гаражи, землянки, градини и прочее, а вкъщи, в стая с нормална влажност, която се проветрява ужким редовно, но явно са взели влага от някъде... При Крум може ли да се пазарува с дебитна карта или само кеш като в Тавекса?
                              В тавекс може и по банка

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Последните две седмици имаше липса на наличности при физическото сребро в Бг. Явно се оценява като подценено и народа инвестира.
                                В момента в Тавекса има само филхармонни, а в айголд има и филхармонии и кленови листа по 72,74лв.
                                Кенгуро, кругеранди и британии няма. Като цяло британии и кругерандите изчезнаха и няма предлагане от началото на годината.

Относно съхраннието....елементарно е за човек, който знае какво прави и не ги пипа с голи ръце.

Коментар

Working...
                                X