IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо повечето трейдъри губят?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Когато си на печалба ти с удовлетворение затваряш позицията с дори минимална печалба, но ако си на загуба ще чакаш да се обърне тренда докато ти се занули акаунта. Прав е колегата - захващаш се нещо което не разбираш и рано или късно ще загубиш и то не 32 лв а всичко което имаш в акаунта.

    Коментар


    • Приятелски съвет от мен - откажи се докато не е станало късно!
      Нямаш никаква представа с какво си се захванал и от една страна това е за твое добро изобщо да не разбираш.

      Ако все пак имаш много голямо желание да го разнищиш този бизнес до край и да разбереш как се правят пари от него приготви се да загубиш минимум едни 4-5 години в лутане и събиране на информация в няколко различни направления (математика, статистика, психология, програмиране....). Със сигурност рано или късно ще трябва да се научиш да програмиш автоматизирани системи на високо ниво защото без тях шансовете ти за успех са многократно по малки (да не кажа нулеви).

      И още нещо, не се заблуждавай от това което четеш в интернет, книгите и по форумите. Трейдърите по начало са големи лъжци и наивници и реално почти никой не печели големи пари. В дългосрочен план 95% си губят всичките вложени пари защото това спекулативната търговия е игра с отрицателен резултат. Да побеждаваш пазара систематично е много по трудно от колкото си мислят повечето хора. Ти все пак правилно си се досетил още от сега че ако беше лесно да се правят устойчиво големите проценти, всички щяха да станат милионери за нула време защото дори и да започнеш със 100 долара достатъчно е да ги удвоиш 15 пъти и имаш милиони. И точно на това се надяват шараните. За съжаление обаче реалностите са други.
      Last edited by alphaomega; 11.01.2020, 13:45.

      Коментар


      • Защо повечето трейдъри губят?

        Здравейте, имам няколко съвсем лаишки въпроса , в тази непозната за мен сфера и ще се радвам,ако някой има желание да отговори.
        Отворих си демо сметка в Tr....r.bg и съвсем съзнателно не съм се впускал в изчитане на тонове книги към този момент.
        Избрах си да търгувам с Gold x5 . като идеята ми беше да "заложа" сума близка до 100лв и да оперирам само с нея (най-близката възможна сума беше 161лв) Избрах си ,отново, съвсем съзнателно "стратегия" , която би избрало малко дете - отварях позиция гледайки графиката ,опитвайки се без анализи,чисто визуално да предположа на къде ще тръгне цената. След това изчаквах , гледайки само графата "резултат" и винаги , когато се стигнеше до +9 или повече ( 9 печалба или повече) затварях позицията. Така след около 3-4 такива сделки се оказах на +32лв. А ето и въпросите:
        Ясно ми е че,ако беше толкова лесно всеки щеше да се занимава с това и да е успеше. Явно пропускам в горния случай нещо съвсем базово не знам какво е? Защото в горния пример , от тези 32лв,след като се приспаднат комисионни на платформата,банката и данъци остава ... предполагам около 20лв чиста печалба?
        Ако преположим,че се започне със сметка от 500лв,но винаги се търгува само с161лв (чисто като пример) и се изчаква до момента , в който резултата е на + след което позцията се затваря къде е риска? Единствено,ако резлутата стигне до - 161лв? Или ако борсата затвори и през целия ден не успея да затворя позицията на + ?
        Благодаря!
      Working...
      X