Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
За мен успеха е и голяма доза шанс и късмет. Ще го подкрепя с един пример от мрежата./Не гарантирам за истинноста. Аз съм склонен да вярвам./. Милионер спори с приятели за това какво е нужно за да успееш да направиш милион. За да докаже тезата си той изпраза личната си сметка взима една раница с дрехи и телефон и напуска дома. Първо си намира жилище от една организация за подпомагане на бездомни - каравана. След това почва да търси обяви за неща които хората подаряват стари вещи. След това ги препродава и спечелва $300. Намира жилище и го наема, но не да живее в него а да го преотдаде на други хора за по-виско наем. И така прилагайки всичките си знания и опит успява да направи за 10 месеца $60 000, И тогава се отказва. Не беше споменато, но предполагам целта е била милион за година. Споделя че това са били най тежките 10 месеца в живота му. Да приемем тази новина не е фейк. Какво излиза човек подготвен за бизнес с доказани умения и знания поставен в друго време при вероятно други условия не успява да реализира резултат по-добър от средна заплата. Тоест може да приемем първоначалният успех се дължи не само на знания и умения, но и на добро стечение на обстоятелствата.
Друг пример. Гледам видео с Давид Бонев разказва как е започнал. Бил в САЩ но се отказал и се прибрал.в БГ без пари. Гледа един приятел живее добре и разбира доходите са от копане на крипто. Взима заем от лихвари купува копачки нещата потръгват връща си заема и почва да печели. Значи ако нещата бяха тръгнали по друг начин с криптото вероятно щеше да е зарит някъде в гората и никой нямаше да е чул за него. Никакви знания умения, само чист късмет.
И те така за успехите и успелите в бизнеса.
Коментар