IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо повечето трейдъри губят?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

    Всичко е игра с нулева стойност, но ти отново извърташ и отново се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал.
    Смехурко, ДДС плащал ли си някога? Ако да, значи бизнесът не е игра с нулева стойност. Аман от празнодумци с претенции! Лучец си хапвам чат-пат, а ти не е лошо да потърсиш помощ, докато все още има надежда.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      Е, осъзнал си явно, че бизнесът не е игра с нулева стойност, макар че пак се опитваш да извърташ.
      Всичко е игра с нулева стойност, но ти отново извърташ и отново се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал. Ето това твоето поведение е още едно от доказателствата защо хората си губят парите - ами защото не разбират истинските процеси в икономиката и в движението на парите, и от там не могат да съобразят как да си създадат собствено ПМО, за да постигнат по-голям успех в живота от комшията си.

      Коментар


      • Е, осъзнал си явно, че бизнесът не е игра с нулева стойност, макар че пак се опитваш да извърташ. А парите не са всичко и никой не те кара да си купуваш, каквото и да било. Яж пари, стой си у вас, не пътувай и не се виждай с никого. Ще си на голяма печалба! В крайна сметка цялата система се крепи на това някой да плати повече за нещо, което струва по-малко. В противен случай още щяхме да живеем в пещери и землянки.

        Коментар


        • Печалбата не е измислена с магическа пръчица. Тя представлява реални пари, които за да влязат в джоба на някой бизнесмен, преди това трябва да излязат от джоба на неговите клиенти. Тоест правилото си остава валидно.

          Печалбата не е заплата на бизмесмена, защото той вече получава такава, и тя вече е включена в СЕБЕСТОЙНОСТА на изделието или услугата. Всичко над тази себестойност са ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПАРИ, които клиента доброволно плаща, и които си ги поделят бизнесмена и държавата под формата на печалба и данъци.

          Тоест сделката е неравностойна, защото клиента плаща повече от това, което реално струва изделието или услугата. Следователно клиента ГУБИ ПАРИ в тази игра на покупко-продажби. Ако клиента на секундата продаде това, което е закупил, веднага ще осъзнае каква е сумата на тази негова лична загуба, която от негова гледна точка се е изпарила в небитието (в нечий чужд джоб).

          Коментар


          • Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

            Можеш ли да обориш написаното?
            Размяната е неравностойна.

            Няма как да оборя случаен набор от символи, в които смисълът е не просто дефицитна стока, а тотално липсва... Нито пък имам желание.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

              Написал си някакви тотални глупости, които нямат нищо общо с дискусията и са леко неуместни във финансов форум. Върни се назад и чети внимателно.
              Можеш ли да обориш написаното?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
                И двамата разполагаме с някакъв капитал. Все някога ще стигнем до размяна на стоки и/или услуги. Ние и двамата сме добавяли, добавяли надобавяли сме се на стойност. Правим размяна и има само две възможности:
                1. Правим равностойна размяна. В този случай който е невъзможен ние всъщност не правим никаква размяна.
                2. Правим неравностойна размяна. В този случай единия губи и рано или късно ще изгуби всичко ако я кара така.
                Написал си някакви тотални глупости, които нямат нищо общо с дискусията и са леко неуместни във финансов форум. Върни се назад и чети внимателно.

                Коментар


                • И двамата разполагаме с някакъв капитал. Все някога ще стигнем до размяна на стоки и/или услуги. Ние и двамата сме добавяли, добавяли надобавяли сме се на стойност. Правим размяна и има само две възможности:
                  1. Правим равностойна размяна. В този случай който е невъзможен ние всъщност не правим никаква размяна.
                  2. Правим неравностойна размяна. В този случай единия губи и рано или късно ще изгуби всичко ако я кара така.
                  Last edited by alex1001111; 21.07.2020, 00:21.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

                    Понеже винаги имаш неравностойна размяна на стоки или услуги.
                    Нали за това се нарича добавена стойност? Говорим за бизнес, а не за благотворителност. Точно обратното на твърденията на драгия Матейко. Примерът му е верен в хазартен контекст - двамата с теб се обзалагаме за нещо на 50 кинта. Единият от нас ще си върне залога, печелейки и този на настещната страна, която инкасира загуба от 50 лева (първоначалния залог). Това е игра с нулева стойност, а бизнесът е съвсем друга бира. Но пък Матейко много ги разбира и ще фалирга пазаря.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                      Защо, според теб, печалбата, която Х генерира от бизнеса си, да е за сметка на нечия загуба?
                      Понеже винаги имаш неравностойна размяна на стоки или услуги.
                      Last edited by alex1001111; 20.07.2020, 23:31.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                        Голяма грешка е, че въобще споря с тебе. Пиши си каквото си искаш, а аз просто ще те игнорирам.

                        А сега за трейдерите - повечето трейдери си губят парите просто защото започват да търгуват неподготвени за това, което им предстои. То същото важи и за бизнеса и въобще за живота като цяло. Това са все игри с нулев резултат - тоест за да спечели човек 1 лев, някъде някой трябва да го загуби.

                        При това положение не е чудно защо повечето си губят парите - ами защото тези пари се печеллят от хора, които са много по-подготвени за трейдинга, бизнеса и живота като цяло. Не може да победиш противник в неговата собствена игра, ако си по-слабо подготвен от него. Това е основата - всичко друго са подробности, някои от които са описани по-долу в темата.
                        Никой не е подготвен, нито има нужната квалификация, за да предсказва бъдещето. Обясни ми, аджеба, защо според теб бизнесът е игра с нулева стойнос? Два поста по-долу стана дума, че бизнесът създава добавена стойност, но ти вероятно си измислил и нова икономика? Защо, според теб, печалбата, която Х генерира от бизнеса си, да е за сметка на нечия загуба?

                        Това е абсурдна тъпотия, която може да измисли само човек с претенции, че е ноо омен. За пореден път: когато правиш сделка, не губиш - продаваш пари, а купуваш стоки, услуги и т.н. Това е разликата между сделка и залог и, съответно, между бизнес и хазарт.

                        Ако наистина вярваш в поредната порция безумия, които си написал, то това е показателно за начина, по който бивши партийни кадри като теб правят “бизнес” - за сметка на някой друг. Има си цял раздел по НПК за подобни тарикатлъци.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                          От фалирал бизнес може да ти остане нещо (примерно материални активи) само ако бизнесът е бил наистина твоя собственост.
                          Фактите обаче показват че голямата част от фалиралите бизнесите са направени с кредит. Това означа че бизнеса и всичките материални активи са собственост на банката а ти само ги ползваш временно. А това че бизнеса те храни не е вярно. Храни те взетият кредит или вложеният личен капитал докато бизнеса ти не излезе на нетна печалба. Или иначе казано докато не изплатиш целият вложен капитал ти реално работиш на минус само с надеждата че някъде в бъдещето ще работиш на плюс. Статистиката обаче показва че по голямата част от бизнесите никога не стигат до нетна печалба а фалират много преди това. Тоест за периода на своето съществуване нетната печалба от продажби е по малка от вложения капитал.
                          От частен случай вадиш обобщение, от което не следва това, което се опитваш да докажеш. Ако Матейко е намерил облъчена божакравичка със съответните мутации, значи ли, че всички божикравички споделят същите мутации?

                          Отделно твърденията ти не са подкрепени по никакъв начин. Някаква статистика от белите държави, с която да ги обосновеш? Би имало смисъл в думите ти, ако приемем, че всички бизнеси са на кредит, фалират преди да излязат на печалба, а банките са достатъчно недалновидни, за да кредитират обречени начинания.

                          Достатъчно е да се поогледаме, за да си дадем сметка, че милиони хората по света се издържат от бизнес са, докато форекс милионерите ги търсим под дърво и камък вече колко години.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                            Не е коректно да слагаш знак за равенство между фалирала сметка и фалирал бизнес. В първият случай човек вкарва пари, които с колосална вероятност ще станат собственост на казиното. А един бизнес, дори и да фалира, преди това поне няколко години създава добавена стойност, храни теб и работниците ти и накрая остават я машини, я стока. Ако собственикът на бизнеса не е пълен глупак, пак ще е на печалба за изминалия период, когато удари кепенците поради текущата нерентабилност на начинанието. При форекс това определено не е така. Не само, че човек ще загуби пари, но ще потроши и маса време, нерви и енергия за глупости. Време и енергия, които може да вложи в нещо градивно.

                            Драги ми Матейко, можеш са ми вменяваш каквото решиш. От това едва ли ще се почувстваш по-щастлив или пълноценен, но не пречи да опиташ. Иска се поне малко самоуважение и достойнство, за да признаеш, когато не си прав.
                            От фалирал бизнес може да ти остане нещо (примерно материални активи) само ако бизнесът е бил наистина твоя собственост.
                            Фактите обаче показват че голямата част от фалиралите бизнесите са направени с кредит. Това означа че бизнеса и всичките материални активи са собственост на банката а ти само ги ползваш временно. А това че бизнеса те храни не е вярно. Храни те взетият кредит или вложеният личен капитал докато бизнеса ти не излезе на нетна печалба. Или иначе казано докато не изплатиш целият вложен капитал ти реално работиш на минус само с надеждата че някъде в бъдещето ще работиш на плюс. Статистиката обаче показва че по голямата част от бизнесите никога не стигат до нетна печалба а фалират много преди това. Тоест за периода на своето съществуване нетната печалба от продажби е по малка от вложения капитал.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                              ,,,
                              Драги ми Матейко, можеш са ми вменяваш каквото решиш. От това едва ли ще се почувстваш по-щастлив или пълноценен, но не пречи да опиташ. Иска се поне малко самоуважение и достойнство, за да признаеш, когато не си прав.
                              Голяма грешка е, че въобще споря с тебе. Пиши си каквото си искаш, а аз просто ще те игнорирам.

                              А сега за трейдерите - повечето трейдери си губят парите просто защото започват да търгуват неподготвени за това, което им предстои. То същото важи и за бизнеса и въобще за живота като цяло. Това са все игри с нулев резултат - тоест за да спечели човек 1 лев, някъде някой трябва да го загуби.

                              При това положение не е чудно защо повечето си губят парите - ами защото тези пари се печеллят от хора, които са много по-подготвени за трейдинга, бизнеса и живота като цяло. Не може да победиш противник в неговата собствена игра, ако си по-слабо подготвен от него. Това е основата - всичко друго са подробности, някои от които са описани по-долу в темата.
                              Last edited by Mateev; 20.07.2020, 21:14.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

                                Процента на фалитите във всички бизнеси е висок. Разликата е само във времевата рамка и динамиката на сделките.
                                От всички новостартирали бизнеси около 20% фалират още през първата година а над 80% фалират в рамките на 10 години.
                                То и при форекса е същото но понеже тук динамиката е голяма, бързо оборотна дейност е и вместо с години събитията се развиват за месеци или седмици в зависимост от използваният лост.
                                Не е коректно да слагаш знак за равенство между фалирала сметка и фалирал бизнес. В първият случай човек вкарва пари, които с колосална вероятност ще станат собственост на казиното. А един бизнес, дори и да фалира, преди това поне няколко години създава добавена стойност, храни теб и работниците ти и накрая остават я машини, я стока. Ако собственикът на бизнеса не е пълен глупак, пак ще е на печалба за изминалия период, когато удари кепенците поради текущата нерентабилност на начинанието. При форекс това определено не е така. Не само, че човек ще загуби пари, но ще потроши и маса време, нерви и енергия за глупости. Време и енергия, които може да вложи в нещо градивно.

                                Драги ми Матейко, можеш са ми вменяваш каквото решиш. От това едва ли ще се почувстваш по-щастлив или пълноценен, но не пречи да опиташ. Иска се поне малко самоуважение и достойнство, за да признаеш, когато не си прав.

                                Коментар

                                Working...
                                X