IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо повечето трейдъри губят?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Galenti85 Разгледай мнение
    Здравейте, имам няколко съвсем лаишки въпроса , в тази непозната за мен сфера и ще се радвам,ако някой има желание да отговори.
    Отворих си демо сметка в Tr....r.bg и съвсем съзнателно не съм се впускал в изчитане на тонове книги към този момент.
    Избрах си да търгувам с Gold x5 . като идеята ми беше да "заложа" сума близка до 100лв и да оперирам само с нея (най-близката възможна сума беше 161лв) Избрах си ,отново, съвсем съзнателно "стратегия" , която би избрало малко дете - отварях позиция гледайки графиката ,опитвайки се без анализи,чисто визуално да предположа на къде ще тръгне цената. След това изчаквах , гледайки само графата "резултат" и винаги , когато се стигнеше до +9 или повече ( 9 печалба или повече) затварях позицията. Така след около 3-4 такива сделки се оказах на +32лв. А ето и въпросите:
    Ясно ми е че,ако беше толкова лесно всеки щеше да се занимава с това и да е успеше. Явно пропускам в горния случай нещо съвсем базово не знам какво е? Защото в горния пример , от тези 32лв,след като се приспаднат комисионни на платформата,банката и данъци остава ... предполагам около 20лв чиста печалба?
    Ако преположим,че се започне със сметка от 500лв,но винаги се търгува само с161лв (чисто като пример) и се изчаква до момента , в който резултата е на + след което позцията се затваря къде е риска? Единствено,ако резлутата стигне до - 161лв? Или ако борсата затвори и през целия ден не успея да затворя позицията на + ?
    Благодаря!
    Ти пък откога стана трейдър, че и губещ при това, за да си компетентен?

    Припомням ти първото мнение - с възрастта явно забравяш и след като обсеби темата, я смяташ за бащинийка. Кой знае, не бих се учудил, ако имаш пръст в отварянето и?!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
      А темата е, че си много убав, умен и богат, нали? Хем се хвалите, хем помагате, уин-уин ситуация?!...
      Отново личностно заяждане не по темата, присъщо на незнаещите.

      Темата е защо повечето трейдери губят?

      Отговорът е защото нямат стратегии с ПМО и търгуват чисто интуитивно, което води до отрицателно математическо очакване заради разходите за брокера.
      Last edited by Mateev; 26.01.2020, 12:11.

      Коментар


      • А темата е, че си много убав, умен и богат, нали? Хем се хвалите, хем помагате, уин-уин ситуация?!...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
          Д333 с два реда текст е вкарал в обяснителен режим роботягите и всички са се изредили да го опровергават с предълги и съдържателни мнения “по темата”... Гузен, негонен бяга!
          Отново личностно заяждане не по темата, присъщо на незнаещите.

          Коментар


          • Д333 с два реда текст е вкарал в обяснителен режим роботягите и всички са се изредили да го опровергават с предълги и съдържателни мнения “по темата”... Гузен, негонен бяга!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
              На вас май не ви остава време за писане на трейдърски код...

              Набляга се на общите приказки
              Точно незнаещите много често изпадат в личностни заяждания. Независимо каква е темата, те не пишат по нейната тематика, а започват да се занимават с личностни обсъждания и заяждания.

              Вече обаче ви казах какво стои в основата на всичко - хвалбата, хвалбата и пак хвалбата, а в конкретния случай "вижте ме аз колко съм по-добър от дадената конкретна личност, с която се заяждам".

              Коментар


              • На вас май не ви остава време за писане на трейдърски код...

                Набляга се на общите приказки

                Коментар


                • В тази тема има два вида хора - такива, които искат да се похвалят с постиженията си, и такива, които няма с какво да се похвалят. Първите създават дискусията, защото покрай хвалбите си споделят и информация, която е полезна за останалите хвалещи се. Това е и основата на взаимния обмен на знания и опит, който е полезен за всички участници в дискусията.

                  Вторите драскачи са тези, които няма с какво да се похвалят. За да се почувстват значими, не им остава нищо друго, освен да започнат да омаловажават постиженията на хвалещите се. За тази цел те използват лъжи, дезинформация, личностни нападки, обиди и прочее други подли и долнопробни номера. Тяхната основна цел е да провалят дискусията и да дискредитират знаещите и можещите.

                  Няма да цитирам имена, защото всеки вижда кой от пишещите в коя група се намира.

                  Този психилогически проблем на незнаещите и неможещите е превзел цялото публично пространство. Те са хората, които провалят всяка една полезна дискусия. Те са хората, които си доставят удовлствие не със споделяне на знания, защото те нямат такива, а с умишлено осиране на всяка една тема и с умишлено създаване на конфликти, в които те се изживяват като победители.

                  А сега ще ви кажа защо според мене ХВАЛБАТА е в основата на всички публични дискусии и изяви. Ами защото това е генетично заложено във всеки един от нас. Важи както за мъжете, така и за жените, само където различните полове се хвалят с различни неща. Жените с красота, цици и сексапилност, а мъжете с мускули, мечове, коне, коли, а напоследък и със знания и пари.

                  Имам и доказателства за това мое твърдение. Ако наистина знаещите искаха просто да си обменят опит един с друг, щяха да се отделят на някое тихо и спокойно място, и да го правят това без да им пречат разните тролове и комплексари. И понеже аз дълбоко вярвах в тази моя самозаблуда, създадох такова тихо и спокойно местенце, където знаещите да си обменяме опит. И след това поканих всички знаещи. И сами видяхте какво се получи - знаещите не дойдоха там, а продължиха да се изявяват по всички останали форуми, и този в това число. Както виждате същото го правя и аз.

                  Следователно колкото и да ми е тъжно, ще трябва да направя един неприятен извод, с който всъщност си правя и самокритика:
                  Знаещите обикалят по форумите с една единственна цел - ДА СЕ ХВАЛЯТ било то със знания, или пък с някакви финансови или други успехи. Хвалбата е под формата на даване на някакви полезни съвети, които наистина са полезни, но зад тях винаги стои и витае неизказаното, което е от типа "видяхте ли ме колко много знам и колко много съм постигнал". Тъпо е, но това стои в основата на успеха на всички социални медии - ХВАЛБАТА за личните успехи и постижения. Това стои и в основата на бума на целия интернет - ХВАЛБАТА, ХВАЛБАТА и пак ХВАЛБАТА.

                  Не казвам че това е лошо, защото все пак покрай хвалбата научаваме и нови знания, но трябва да знаем как да ги открием тези знания, защото те обикновено са затрупани под тонове лъжи, измами и дезинформация. Това пък е така защото незнаещите понеже няма с какво да се похвалят, започват да лъжат, мамят, обиждат, оплюват и въобще принизяват знанията и успехите на знаещите и можещите. И понеже незнаещите са мнозинство, то и тоновете боклук и плява са много повече от зрънцето чиста и полезна информация.

                  Начинът да се разпознаят знаещи от незнаещи е именно по начина, по който се хвалят за постиженията си. Ако тези хвалби са съпроводени с конкретика и с даване на доказателства, явно говорим за знание. Ако са само празни приказки, не по темата и извън контекста на дискусията, явно говорим за незнание. Колкото до троловете и комплексарите без знания, но с опит да си припишат такива - тях всеки лесно ги разпознава без никакви проблеми.
                  Last edited by Mateev; 26.01.2020, 11:17.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                    Ами КВВ да ти кажа.... има разни брокерчета търсят тролове да зарибяват за форекс.
                    Или мислиш, че няма такива... не си чувал сигурно такива неща, нали?....
                    Има да, но те си личат. Троловете не се задълбочават, повърхностни са им темите, много бързо се изчерпват, а от тях се иска да има обем и да са постоянни. Един трол, няма да седне да учи статистика, програмиране или да разработва експерти. Него го интересува да си вземе 50-те стотинки за поста и да изчезва. Тролове има не само за форекс. Тези които бектестват и пишат експерти са истинските ентусиасти.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                      Ами КВВ да ти кажа.... има разни брокерчета търсят тролове да зарибяват за форекс.
                      Или мислиш, че няма такива... не си чувал сигурно такива неща, нали?....
                      Да, има такива брокери, но това са брокерите-мошеници като Инстафорекс например. Те лесно се разпознават от един километър разстояние. Моето мнение обаче за тези брокери го знаете - бягайте от тях през девет планини в десета. Дори и да не те ограбят с живи пари, защото няма да им ги дадеш, ще ти ограбят личното време да киснеш във форума им и да пишеш простотиии по цял ден за да получиш някоя друга стотинка бонус.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                        Ами КВВ да ти кажа.... има разни брокерчета търсят тролове да зарибяват за форекс.
                        Или мислиш, че няма такива... не си чувал сигурно такива неща, нали?....
                        Ако има някой такъв той ще пише за конкретен брокер и ще даде линк за да му се отчете дейността, не е ли така?
                        Ние тук си обсъждаме концепции за печеливша търговия и изобщо подход в живота. Какъв точно е този глобален заговор?

                        Троловете се включват с разни опити за контраизказвания които или са чисто заяждане или се разбиват на пух и прах с един линк и гоогъл сърч. После пък се бият в гърдите как добре са се справили. Жалко, че нивото на форума е толкова ниско. Можеше да се получи и нещо смислено от което да се възползват хората, но уви.

                        Ясно е от къде идва тази злоба, по успелите и можещи се мразят. Същевременно провалилите се в трейдинга, че и в живота имат специфичен начин на мислене. Те всячески се опитват да те принизят до нивото си, защото са здраво закотвени там, и само там уверено могат да те замерят с кал, лъжи и клевети и да извъртат фактите, мислейки си че хората около тях не ги виждат. Но това явно не е само БГ черта
                        Цитатът от Джак Ма за мисленето на бедните е точно място.
                        ​​​​​
                        Last edited by k_v_v_; 26.01.2020, 10:03.
                        FinancialMarkets.Zone

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                          Нямам идея дали повечето форекс-трейдъри печелят,или губят...Не ме и интересува...
                          Хвърляйки един поглед на темата установих следното:
                          Два-трима участници в темата твърдят,че са намерили печеливши системи в форекс търговията и печелят добре...Дотук добре...
                          По някакви причини са решили да споделят своите печеливши знания с останалите участници във форума...Останалите участници пък нещо не им вярват....
                          Въпросите ми към успешните трейдъри са :
                          Защо не си правите пачките и не оставите непросветените да си тънат в заблуди?
                          Защо с някакви неистови усилия се опитвате да им отваряте очите - за десет дни - 350 мнения?
                          С филантропска цел ли го правите,или имате някакъв финасов интерес?

                          Питам ,щото , ако аз съм открил някаква печеливша "схема" или стратегия,ще си правя кинтите и ще си ги харча наволя,без да си давам много зор да убеждавам,когото и да било в каквото и да било...Мога да споделя с някой приятел или познат,но при първата проява на скептицизъм и недоверие ,няма да настоявам,ще махна с ръка и ще продължа да си действам....
                          Малко подозрителна ми изглежда вашата упоритост...!?
                          За да печелят "системните" играчи трябва да има несистемни, случайни рибки.
                          Да дойдат да си дадат парите, да ги загубят няколко пъти и след 10 години може и да намериш светия грааал.
                          А той е че печелиш в 50% от случаите за разлика от балъците които зануляват 100% т.е печелят от тях.
                          В която и да е област да отделиш 10 години ти гарантирам че ще успееш достатъчно и най-важното 100% сигурно
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • За Матеев.... той изписа 50 страници по темата с Инстата как го изиграли... Как на стария краставичар му пробутали краставици.
                            И то не бил правил депозит по сметка, а играел с бонусите и орева света за едни 8000, и то без депозит.
                            Някак си не ми се връзва с теориите му за светия граал, който е открил.
                            Превърнал е печеленето на пари в самоцел. Явно и габровския ген си казва думата.
                            И това, че има IQ над средното му изиграва много лоша шега. Изглежда се е вкарал до уши във филма "Колкото повече пари имам, толкова значи съм по-умен". Само го чакам да изтърве и фразата "Който е по-умен от мен, да ми покаже повече от моите пари."... За да е окончателна диагнозата.

                            Коментар


                            • Хедж фондовете много яко underperform-ват. Всяка година излиза брутална статистика за тях. Това ако не си разбрал... По-добре с нищо не се занимавай, защото явно има някакъв сериозен когнитивен проблем при тебе

                              Има няколко изкючения и те потвърждават правилото. И линковете, които пуснах го показват.

                              Ако ти си от изкюченията, стой си кротко и си търгувай

                              Виж сега, аз пазара на акции не съм го бил, а съм го пребил. Обаче никой това не го интересува и аз си седя кротко, поглеждам си порфейла и се усмихвам под мустак . Прерови NYSE и виж какво съм писал, че имам и взимам. Виж и какво е станало с тези акции. Документирано е. Но няма да тръгна да убеждавам хората, пък и се съмнявам те да могат да го направят. Защо при тебе не се получава? Какво те яде отвътре? Сподели. Може така да ти олекне.



                              Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

                              Раздела виждал ли си как се казва, "валутна търговия", знаеш ли какво е?

                              Хубаво нека са акции.

                              Аз не видях от теб нищо освен заяждане и разни линкове които нямат нищо общо с трейдинга. Последните ти постове неуспешно без да си проучил нещата се опита да ни убедиш как и фондовете които търгуват с ценни книжа не печелят.

                              Каква теза реално защитаваш?

                              Какъв точно е този бизнес да "зарибяваме хора за форекс"?
                              Как точно се печели от него?
                              Нещо линкове за ИБ да е давал някой, да продаваме някое курсче, книга, роботче, кажи как да спечелим?
                              Last edited by Money; 26.01.2020, 10:05.

                              Коментар


                              • Ами КВВ да ти кажа.... има разни брокерчета търсят тролове да зарибяват за форекс.
                                Или мислиш, че няма такива... не си чувал сигурно такива неща, нали?....

                                Коментар

                                Working...
                                X