Първоначално изпратено от blqblq
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо повечето трейдъри губят?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнениеСпоред мен върху това трябва да се наблегне,за да оцелееш на този пазар.Относно лоста може и да се ползва,но пак премерено спрямо акаунта.Най важното е подбирането на сделки,не да се хвърляме на всяка сделка.И най най важното е да имаш стратегия,която е изпитана във времето,което не означава,че те предпазва от грешки,но сумарно са по малко.Всичко това може да се постигне и с ръчна търговия не само с автоматизирана.Ако се ползва автоматизирана човека стоящ зад компютъра трябва да разбира хем от програмиране хем от търговия.
Просто вече нямам нито нерви и търпение нито време за активна търговия и ръчни анализи. Затова пускам роботите и само ги наглеждам за 5 мин. 1-2 пъти дневно.
Тука интересното на тоя експеримент е че правилата на стратегиите са генерирани на случаен принцип чрез специален алгоритъм в реално време. Всичко се променя и адаптира в реално време без никаква намеса от моя страна.
На пръв поглед изглежда като една голяма каша без никаква логика. Нормално можем да очакваме тези системи да фалират много бързо. Обаче вече над половин година те си работят и още не е занулена сметката а вече са натрупали към 1400 сделки. Лошото е че сумарното ПМО което постигнаха е равно на комисионните при което и екуитито си стои на едно място. Движи се в рейндж. Платените комисионни вече са почти равни на нетния депозит. Тоест печели само брокера.
Сега въпросът е дали някъде във времето ще се получи дълга печеливша серия която да ми удвои сметката 10 пъти?
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
Обречена кауза е като цяло и ти много добре го знаеш. Който има наистина работещи системи си ги пази в тайна или просто управлява с тях чужди пари, прави си фонд, печели от комисионни и така....
Спекулативната търговия с лични пари като цяло е задънена улица защото според мен няма супер стратегии със които да може да се спечели до толкова че да си струва да поемаш голям риск.
Такива са особеностите на пазарите че ако тръгнеш с голямата кошница винаги нещата се обръщат на хазарт и тука, има тука няма.
Остават ти два варианта като и двата са консервативни и се практикуват с автоматизирани системи:
а) Да си заделиш рисков капитал като в сметките да въртиш само малки/микро суми с голям лост като се надяваш някъде във времето да ти излезе късмета и да попаднеш на дълга печеливша серия в някоя от системите и да удвоиш малкия капитал 10 пъти....после теглиш 95% и почваш пак отначало.
б) Да въртиш голяма сума супер консервативно, без лост с голяма диверсификация или чрез много подбиране/филтриране на сделките. По този начин се надяваш да постигнеш 10-20% годишно. Залагаш на качеството на сделките а не на количеството.
Почти всичко друго са някакви глупости които не работят. Това анализи, прогнози, коментари, технически анализ, чертежи.... знаеш че всичко това е загуба на време.
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Има смисъл да се споделят емоции, но истински смисъл има да се споделят МЕТОДИ ЗА ПЕЧЕЛИВША ТЪРГОВИЯ, ако някой мисли, че има такива. В това аз виждам смисъла на форумите - да си помагаме взаимно, а не да ги превръщаме в бойно поле за избиване на комплекси.
Спекулативната търговия с лични пари като цяло е задънена улица защото според мен няма супер стратегии със които да може да се спечели до толкова че да си струва да поемаш голям риск.
Такива са особеностите на пазарите че ако тръгнеш с голямата кошница винаги нещата се обръщат на хазарт и тука, има тука няма.
Остават ти два варианта като и двата са консервативни и се практикуват с автоматизирани системи:
а) Да си заделиш рисков капитал като в сметките да въртиш само малки/микро суми с голям лост като се надяваш някъде във времето да ти излезе късмета и да попаднеш на дълга печеливша серия в някоя от системите и да удвоиш малкия капитал 10 пъти....после теглиш 95% и почваш пак отначало.
б) Да въртиш голяма сума супер консервативно, без лост с голяма диверсификация или чрез много подбиране/филтриране на сделките. По този начин се надяваш да постигнеш 10-20% годишно. Залагаш на качеството на сделките а не на количеството.
Почти всичко друго са някакви глупости които не работят. Това анализи, прогнози, коментари, технически анализ, чертежи.... знаеш че всичко това е загуба на време.Last edited by alphaomega; 02.07.2020, 22:04.
Коментар
-
Съдейки по големия период от време, в който търгува и все още не е фалирал, явно има някакви успехи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение.....Понеже трйдерството е общо взето самотно занимание, то Някои трейдери, имат нужда да споделят и емоцията, а не само някакво профити. Може пък да са надмогнали тъпото бездушно профити, а емоцията че са победили гадния пазар, да им носи повече радост и смисъл Но какво е емоцията, ако не е споделена?!!?
- 1 like
Коментар
-
Ами попитайте го лично. Аз също от време на време хвърлям по едно око, и винаги съм се чудел какви бомби вижда във всяка една графика.
#define Бомба (пресечна точка на 50 и 200 пълзящи експоненциални средни, но в кратък времеви интервал, малък "тик")
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеИначе около печелившите трейдери - ами аз си мисля, че те няма всеки ден да публикуват графики на цени и да казват какво са направили, защото те се интересуват от статистическия резултат, а не от единичните сделки. Тоест те биха публикували графики на Equity-та, а не ценови графики с единични сделки.
Коментар
-
Ами попитайте го лично. Аз също от време на време хвърлям по едно око, и винаги съм се чудел какви бомби вижда във всяка една графика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мачу Пикчър Разгледай мнение
Като новак ми е неудобно. Аз лично по неговите всекидневни сводки не мога да разбера колко е успешен.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мачу Пикчър Разгледай мнениеЗа да не се говори само теоретично, някой ще даде ли оценка на успешноста на Архитекта, от темата за неговите Кросове?
Иначе около печелившите трейдери - ами аз си мисля, че те няма всеки ден да публикуват графики на цени и да казват какво са направили, защото те се интересуват от статистическия резултат, а не от единичните сделки. Тоест те биха публикували графики на Equity-та, а не ценови графики с единични сделки.Last edited by Mateev; 02.07.2020, 10:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеМатеев, издигаш математиката в култ, но това реално не подобрява драстично шансовете на трейдърите.
Примери има бол за фондове и дори индивидуални играчи, някои от които са и Нобелови лауреати, и кво?
Зануляване и загуби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mauricio84 Разгледай мнениеТака е математиката в никакъв начин неможе да ти помогне при форекс пазара.
Вярното твърдение е, че математиката може много да помогне, но малко хора знаят как се прави това. А още по-малко хора са склонни да си кажат тайните, още повече че преобладаващото мнозинство от губещите трейдери не искат да ги чуят тези тайни. По им е лесно да кажат, че не може, отколкото да се стегнат в лръста и на стари години да започнат да учат това, което са пропуснали на млади.
Виждате как цяла една тема се разви само с неверни отрицания, вместо да обсъждаме идеите и концепциите, които можех да напиша.
Коментар
Коментар