Първоначално изпратено от Kildirim_Bei
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо повечето трейдъри губят?
Collapse
X
-
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
Нютон незнам, но Гаус е бил доста успешен в инвестирането. Едва ли и Нютон е бил някакъв лайк, след като е бил и управител на монетния двор около 8 г....
Нютон
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
И сега на въпроса: Винаги бих избрала вариант 2. Сега ще поясня защо.
Класическата руска рулетка не е тази, която гледаме по филмите от Холивуд. При класическата, барабанът на револвера трябва да се завърти преди произвеждането на всеки един изстрел. И тъй като имаме патрон в само едно от гнездата на револвера, то теглото на това гнездо, което се дефинира от физиката като сила на тежестта ( гравитационната сила), упражнявана върху тяло с маса m, намиращо се в дадено гравитационно поле, е по-голямо, т.е. силата на тежестта е по-голяма, то вероятно гнездото, където има патрон ще се бъде най-близко до земната повърхност ( G=m.g). Най-вероятно е произведения изстрел да бъде от гнездо, в което няма патрон.
Това обаче не важи, ако барабана се завърта когато револвера е вертикално насочен нагоре или надолу. Не знам има ли правила как да се държи револвера при завъртането на барабана.Last edited by Kildirim_Bei; 30.01.2020, 22:52.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
Нютон незнам, но Гаус е бил доста успешен в инвестирането. Едва ли и Нютон е бил някакъв лайк, след като е бил и управител на монетния двор около 8 г....
под разбирачи визирам хора интелигентни, със значителни успехи в бизнеса и други сфери, включително финанси и инвестиции.
P.S. Списъците с вложителите бяха публични.Last edited by Kildirim_Bei; 30.01.2020, 22:50.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
То хубаво революционери за времето си ама безпорния гения по това време, Нютон не му пречи да се ушие в най - голямата пирамидална схема точно тогава 1720 г.
http://www.openculture.com/2018/01/h...e-markets.html
https://en.wikipedia.org/wiki/South_Sea_Company
- 2 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=Kildirim_Bei;n3535741]
Обикновено в игрите на щастието може доста добре да се приложи статистиката и организаторите имат много, да кажем добри актюери, които са направили доста сметки, преди да се пусне въобще някаква игра.. Вероятно оттам въобще е започнало развитието на този клон на математиката (статистика).
А самата система за залагане на коне в Хонг Конг в твоята статия е на принципа да задържа 17% от залозите, разпределя печалбите и всичко останало отива в държавата и за благотворителност. Ето ти ПМО 17% гарантирано 100% в правилата на самата игра.
Хората по принцип надценяват късмета си и играят срещу микроскопични шансове стига да могат да си позволят залога, който обикновено е малък и примамва да се пробваш срещу награда, надвишаваща мнгократно залога.
Прост пример: награда 10 000 000 долара примерно.
1 вариант: теглят се 6 числа от 49, залог 0.50 долара. Трябва да познаеш шестте числа. Вероятност за печалба 1/14 000 000.
2 вариант: купуваш си патрон за 0.50 долара, руска рулетка, барабанен револвер с шест патрона. Вероятност за печалба 5/6.
Колко ще изберат вариант 1 и колко - вариант 2? Вероятността да спечелиш във втория вариант е 10 милиона пъти по-голяма от първия.[/QUO
Бях се зарекла да не пиша повече в този форум, но тази дискусия ми стана интересна и с удоволствие чета различните мнения.
И сега на въпроса: Винаги бих избрала вариант 2. Сега ще поясня защо.
Класическата руска рулетка не е тази, която гледаме по филмите от Холивуд. При класическата, барабанът на револвера трябва да се завърти преди произвеждането на всеки един изстрел. И тъй като имаме патрон в само едно от гнездата на револвера, то теглото на това гнездо, което се дефинира от физиката като сила на тежестта ( гравитационната сила), упражнявана върху тяло с маса m, намиращо се в дадено гравитационно поле, е по-голямо, т.е. силата на тежестта е по-голяма, то вероятно гнездото, където има патрон ще се бъде най-близко до земната повърхност ( G=m.g). Най-вероятно е произведения изстрел да бъде от гнездо, в което няма патрон.Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
- 1 like
Коментар
-
Сигурен съм, че неговите интуитивни приятели и познати са го предупреждавали, че интуитивно South Sea Company няма как да е читава, ама той не е слушал...
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
То хубаво революционери за времето си ама безпорния гения по това време, Нютон не му пречи да се ушие в най - голямата пирамидална схема точно тогава 1720 г.
https://en.wikipedia.org/wiki/South_Sea_Company
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСъщото щях да кажа и аз. Затова ни дават тъпи примери с хвърляне на монетки. А и защото на Матеев и КВВ тероията на вероятностите и статистиката е като от 18-век. Ако бяха ги написали тези неща през 1720г. щяха наистина да са революционни за времето си
https://en.wikipedia.org/wiki/South_Sea_CompanyLast edited by Todor Sabev; 30.01.2020, 20:33.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
Божков го удариха, да се готви домycчиeв
Коментар
-
Същото щях да кажа и аз. Затова ни дават тъпи примери с хвърляне на монетки. А и защото на Матеев и КВВ теорията на вероятностите и статистиката е като от 18-век. Ако бяха ги написали тези неща през 1720г. щяха наистина да са революционни за времето си
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Обикновено в игрите на щастието може доста добре да се приложи статистиката и организаторите имат много, да кажем добри актюери, които са направили доста сметки, преди да се пусне въобще някаква игра.. Вероятно оттам въобще е започнало развитието на този клон на математиката (статистика).
А самата система за залагане на коне в Хонг Конг в твоята статия е на принципа да задържа 17% от залозите, разпределя печалбите и всичко останало отива в държавата и за благотворителност. Ето ти ПМО 17% гарантирано 100% в правилата на самата игра.
Хората по принцип надценяват късмета си и играят срещу микроскопични шансове стига да могат да си позволят залога, който обикновено е малък и примамва да се пробваш срещу награда, надвишаваща мнгократно залога.
1 вариант: теглят се 6 числа от 49, залог 0.50 долара. Трябва да познаеш шестте числа. Вероятност за печалба 1/14 000 000.
2 вариант: купуваш си патрон за 0.50 долара, руска рулетка, барабанен револвер с шест патрона. Вероятност за печалба 5/6.
Колко ще изберат вариант 1 и колко - вариант 2? Вероятността да спечелиш във втория вариант е 10 милиона пъти по-голяма от първия.Last edited by Money; 30.01.2020, 20:17.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Най-лесно е ако си форекс милионер да почнеш да се рекламираш лично и да извадиш наяве данъчните декларации, да говориш с журналисти, да те дават по телевизията. Като Сорос и Друкънмилър. Така ще привлечеш и стотици милиони долари свеж капитал и много бързо ще станеш приказно богат.
И няма да се занимаваш да пишеш във форума да доказваш каквото и да било
Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
Не е ли прекалено сложно да се вкарват чак в такива детайли? Да издават справки за данъчни декларации, парите са преведени по банка и те са доказуеми от мобилното банкиране. На троловете от националната лотария не им превеждат печалбите по сметка, да не духнат с парите, само ги черпят.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
То и като засадиш домати. картофи имаш ПМО.
Ти УПРАВЛЯВАШ процеса, ОПРЕДЕЛЯШ ПРАВИЛАТА.
ти си мухата дето ми опрашва доматите за да спечеля.
Като не ми хареса как жужиш вземам палката, луп и на боклука.
И Божков го удариха с други инструменти че по нагъл
Коментар
-
Първоначално изпратено от STARKUS Разгледай мнение
Защо да е абсурдно? Логиката е същата, само че организатора е от другия край на тоягата. И не съм го позочил аз Ако погледнеш поста ми- там има една статия от Блумберг, където в детайли се описва как един статистик е направил повече от милярд долара залагайки на коне. Също така може да потърсиш този човек в гугъл и да прочетеш цялата теория. Има и още такива примери, за жалост не всички са публично достояние.
Колко ще изберат вариант 1 и колко - вариант 2? Вероятността да спечелиш във втория вариант е 10 милиона пъти по-голяма от първия.Last edited by Kildirim_Bei; 30.01.2020, 19:56.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от STARKUS Разгледай мнение
Какво се мъчиш да докажеш с тези празни приказки? Ако имаш нещо обосновано по темата да кажеш-кажи. Иначе само бръщолевиш безсмислици. С най-голямо удоволствие ще прочета аргументиран отговор, защо смяташ, че ПМО не съществува. Прочети статиите, извади фактите от примерите и дай логично обяснение, какво ние пропускаме. До тогава спри да спамиш с безумни и не на място твърдения.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
То и като засадиш домати. картофи имаш ПМО.
Ти УПРАВЛЯВАШ процеса, ОПРЕДЕЛЯШ ПРАВИЛАТА.
ти си мухата дето ми опрашва доматите за да спечеля.
Като не ми хареса как жужиш вземам палката, луп и на боклука.
И Божков го удариха с други инструменти че по нагъл
Какво се мъчиш да докажеш с тези празни приказки? Ако имаш нещо обосновано по темата да кажеш-кажи. Иначе само бръщолевиш безсмислици. С най-голямо удоволствие ще прочета аргументиран отговор, защо смяташ, че ПМО не съществува. Прочети статиите, извади фактите от примерите и дай логично обяснение, какво ние пропускаме. До тогава спри да спамиш с безумни и не на място твърдения.
- 1 like
Коментар
Коментар