Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
1. Това е корелацията между системите ти и тяхното взаимодействие. В портфолиото което аз съм сглобил на това е отделено голямо внимание. Една стратегия рискува 2% на сделка, друга 3%, трета 7%. Риска е съобразен с взаимодействието им и с характеристиките и поведението на всяка една.
2. Според мен при изчисленията на ММ,ДД, риск и т.н. трябва да се базираме единствено на неуспорими факти, а именно бектестовете.
Разбира се бъдещите резултати може и ще се различават, но ако ползваме голяма извадка, от исторически данни ще имаме доста точна представа затова какво да очакваме.
3. Не знам дали взимал предвид фактора пазарни цикли. Системите работят различно при различни пазарни цикли. От това се определя кога , каква успеваемост ще има една система. От там се определя кога една система ще е в тренд(печеливша серия) и кога в стагнация. Не мисля, че има как да предвидиш тези периоди на база сметки от екуити на система или каквито и да е бъдещи проекции, защото те се дължат на макроикономически фактори. Най вероятно ще стане така че формулата ти ще товари системи в дроудаун с още престоящ дроудаун и ще изключва тези на които им предстои възстановяване.
Мисля че ще избираш обеми на база грешни предположения.
Коментар