IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

InstaForex - Мошеници висша класа

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като стана въпрос за Protagonist и за форума forex-freezone.com, някой знае ли кой е неговия собственик. Може би това е GGG, но някой знае ли кой е този човек и как мога да се свържа с него.

Идеята е да положим някакви усилия (аз и съмишлениците ми) за възстановяването на този форум. Мога да съдействам с безплатен хостинг и IT поддръжка, както и с дълга серия от образователни материали, теми и статии.

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

когато говорим за печалба/загуба, познаваемост, ето един интересен пример как само с 5% успеваемост може да печелиш и балнса да расте. https://www.myfxbook.com/members/Tra...gators/3321978
      Това е стратегия с близък SL и далечен TP. Има свойствата на антимартингейл. Най-интересното е, че такъв тип стратегии имат доста висока вероятност на търговските правила, защото дължината на Equity-то вътре в сделките е малка. Има обаче проблем с достоверността на историята. Тя е много ниска, защото броя на сегментите в Equity-то е много малък и освен това стандартното отклонение е много голямо. Това ще създаде широк доверителен интервал, който пък от своя страна ще говори за това, че печалбата от тази стратегия е по-скоро плод на флуктуациите на чистата случайност, а не на някаква стабилна познаваемост. Затова и аз бягам от такива стратегии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        ..
        когато говорим за печалба/загуба, познаваемост, ето един интересен пример как само с 5% успеваемост може да печелиш и балнса да расте. https://www.myfxbook.com/members/Tra...gators/3321978
        FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Става въпрос за принципи - кое е редно и кое не.
          Сигурно си прав. Разказах за себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Виж, аз също съм завиждал. Не се гордея с това. Предпочитам, да съхранявам душевна хииена. Не си трови душата и ти. Не помага с нищо. Препоръчвам най-сърдечно.
            Става въпрос за принципи - кое е редно и кое не.

Коментар

Във форума на СТС имаше 5 мнения на кръст и нито едно от тях не беше на главния герой (Протагонист). За сметка на това двамата бяхте сред най-активните участници във фрий зоната, където имаше доста пишещи - той бълваше съдържание през деня, а ти - нощно време.

Лъжа е, че Протагонист е бил двигател на форумното общество по онова време. Ако беше така, щяхте да популяризирате собствения си форум, а не да ползвате външен такъв, където хората и без това се бяха самоорганизирали. И понеже форумът не беше свързан със СТС, администраторът ви разкри, че пишете от една машина.
              Виж, аз също съм завиждал. Не се гордея с това. Предпочитам, да съхранявам душевна хииена. Не си трови душата и ти. Не помага с нищо. Препоръчвам най-сърдечно.

Коментар

..... И понеже форумът не беше свързан със СТС, администраторът ви разкри, че пишете от една машина.
                Чуваш ли се какво говориш? Във фирма с няколко стотин компютъра двама човека да пишат от един и същи? Ха-ха ..... Особенно през нощта и през деня. Да не би Protagonist нощем да е идвал да оправя жена ми ..... Ха-ха ....

СТС Финанс беше съдаден по друга причина - търсене на печеливши търговски стратегии. Тогава привлякох 20 програмисти от цяла България и няколко години работихме по създаването на търговски софтуер. И през това време наистина съм ходил и съм писал по чужди форуми. Protagonist го познавах само като един от никовете в тези форуми и наистина беше привлякъл вниманието ми, но нищо повече. И така няколко години.

Чак на един по-късен етап закупих от MetaQuotes търговския им сървър за 40 000$. Целта беше не да създавам брокер, а да видя как стоят нещата от другата страна на бариерата. Интересуваше ме какво може да направи един брокер и как го прави. И така изтече още една година - имах лицензен сървър, но нямах форекс брокер. И в един момент от време, когато нещата със стратегиите започнаха да отиват под кривата круша, реших все пак да създам този брокер. Трябваше само да направя WEB сайт и форум, и да започна популяризацията.

Самата популяризация протече много лесно, защото СТС Финанс беше първия MetaTrader брокер в България, което доведе до едно много бързо набиране на голям брой клиенти. Те вече ползваха MetaTrader към западни брокери и появата на такъв в България им дойде като мана небесна. За нула време станахме най-големия брокер в България с най-много клиенти, и това се случи без участието на Protagonist. Чак на един доста по-късен етап го наех, за да пише анализите на СТС Финанс. Той така или иначе си ги пишеше по форумите, но никой не му даваше пари за това. Аз явно бях първия, който му даде пари да прави това, което той така или иначе беше склонен да го прави без пари.

Администраторите на чужди форуми може и да са виждали много хора да пишат от един и същи IP адрес, но това е защото цялата фирма от над 500 компютъра излиза в интернет от този адрес. Това беше така преди 20 години, това е така дори и сега. Ако човек има поне малко от малко някакви IT познания, щеше да го знае това.

Коментар

Когато се появи СТС Финанс, аз също създадох финансов форум, и за да набера посетители, поканих Protagonist да пише и във форума на СТС Финанс.
                  Във форума на СТС имаше 5 мнения на кръст и нито едно от тях не беше на главния герой (Протагонист). За сметка на това двамата бяхте сред най-активните участници във фрий зоната, където имаше доста пишещи - той бълваше съдържание през деня, а ти - нощно време.

Лъжа е, че Протагонист е бил двигател на форумното общество по онова време. Ако беше така, щяхте да популяризирате собствения си форум, а не да ползвате външен такъв, където хората и без това се бяха самоорганизирали. И понеже форумът не беше свързан със СТС, администраторът ви разкри, че пишете от една машина.

Коментар

• Първоначално изпратено от shkata Разгледай мнение
                    Дали не е възможно Pyramid да е купил инстата, и да е наредил да баннат Матеев за да си отмъсти за бана и за да може да го облъчва в други форуми за производството на елементи .После да е наел няколко тъмни балкански форумни субекта да обиждат за да изглежда по естествено темата...
                    Добра хрумка, ако ми пукаше от форекси. Ама не ми е по сърце -за стотен път, дължа здравия си разсъдък на Матеев, както и, че не съм тотал банкрут. Дразня го понякога, да, ама е читав. Не, не съм аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

Колко е това като пари?
                      Вече не помня - беше преди 15 години. Помня обаче, че той веднага се съгласи да дойде да работи при мене, без никакви пазарлъци по отношение на заплащането. Това ме навежда на мисълта, че вероятно съм му предложил добра заплата. То така беше и с другите служители на СТС Финанс. Явно заплатата е била доста мотивираща, защото фирмата не страдаше от дефицит на качествени кадри. Точно обратното - имахме висококвалифицирани хора, които ги намирахме без никакви затруднения.

В днешно време ситуацията с работната ръка коренно се е променила. Вече е много трудно човек да намери качествени квалифицирани кадри. Трудно е да намери дори и каквито и да било кадри. Явно икономиката вече ври и кипи, и безработицата се е свела само до хора, които не искат да работят поради мързел например. Иначе който не е поискал, той не си е намерил работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
                        .....Ако искаш ще ти пратя данни, стига да не ги споделяш публично, кажи какво точно като R:R и къде?
                        Сега като се замисля, ти няма как да ми ги експортнеш тези данни от МетаТрадер-а. Той не експортва MAE и MFE на сделките, а без тях данните не ми вършат никаква работа.

Коментар

Всичките акаунти са изоставени на самотек вече 7-8 месеца. Не ми се занимава с тяхната поддръжка, пък и нямам време. Проблемът с тях не е в ПМО-то на стратегиите, а в лошо подбрания Money Management. Както сам виждаш са изоставени да търгуват с фиксиран лот (доста голям) и през целия този период от време той не е променян. Тука са трите най-големи грешки:
                          1. Неправилно определен размер на лота на базата на MaxDD от историческите тестове, който в бъдещето е станал по-голям при някои от стратегиите.
                          2. Този размер на лота не е променян динамично в зависимост от това дали стратегията се представя добре или зле
                          3. Някои от стратегиите може и да са се счупили, но понеже не ги следя, няма кой да ги спре и те продължават да търгуват и до ден днешен.

Тази липсата на пълна автоматика и проблемите от тази липса ги забелязах още преди 5-6 месеца и както сам видя в другия форум, концентрирах се в създаването на нова концепция за динамичен ММ, която да се базира на вероятностните характеристики на Equity-то от миналото и на новопостъпващите сделки от бъдещето, а не само на MaxDD. Разработката на концепцията и на софтуера за нейното прилагане изискваше време, и затова се забавих с нейното внедряване. В момента сме много близо до приключване и до практическото приложение (аз и един колега), така че очаквай нов експеримент с няколко нови акаунти с по 1000$ реални пари във всеки.

Та във връзка с това ще те помоля за нещо, от което и двамата с тебе ще научим по нещо ново. Един от детектираните проблеми в развойната дейност по новата концепция е, че при анализа на резултатите на около 100 000 уж добри SQ стратегии не можахме да открием такава, която да търгува в миналото с вероятност, по-голяма от 60%. Да си призная честно, очаквах по-добри показатели (напр. 70%). Та молбата ми към тебе е да ми дадеш информация от твоята най-добра стратегия, за да направим сравнение дали наистина са възможни по-добри стратегии от 60%. Не ти искам правилата на стратегията. Можеш да скриеш дори и символите, върху които търгуваш, както и лотовете на самите сделки. Нуждая се само от екселски файл със списък на всички сделки, като за всяка една сделка се нуждая от следните полета:
                          1. Open price и time
                          2. Close price и time
                          3. MAE price и time
                          4. MFE price и time

На практика time информацията не ми е нужна, но тъй като в твоите стратегии има едновременно активни по няколко сделки, без time информацията няма как да ги насложа коректно една върху друга, за да мога да получа действителното Equity. Ползата от тази информация (ако ми я дадеш) ще е голяма и за двамата, защото ще разберем каква е действителната вероятност на една действително добра стратегия, и дали тя ще е по-голяма от тази, която имат най-добрите стратегии на SQ (дали ще е по-голяма от 60%). Ще мога да ти кажа и долната граница на доверителния интервал на Expectancy, която също е един много добър критерий от старата ми концепция, който критерий продължава да е актуален и в новата.
                          Основната автоматизирана стратегия която ползвам, дългосрочно е с малко под 50 % успеваемост.

Тази успеваемост може да се вдигне ако се променя съотношението печалба/загуба ако то е 1:1 се стига до към 60 %, но се намалява ефективността и печалбата. Говоря за осреднени дългосрочни данни от 2003 насам, краткосрочно варират.

По голяма успеваемост при печалба/загуба до 1:1 не мисля, че е реалистично да се очаква. Поне на база всичко което съм видял през годините.

Разни бангии, които са риск акумулиращи и се борят за няколко пипса рискувайки до няколкостотин има.

Ако искаш ще ти пратя данни, стига да не ги споделяш публично, кажи какво точно като R:R и къде?
                          FinancialMarkets.Zone

Коментар

Нещо повече - директно го назначих на работа и започнах да му давам една доста добра заплата.
                            Колко е това като пари?

Коментар

• Дали не е възможно Pyramid да е купил инстата, и да е наредил да баннат Матеев за да си отмъсти за бана и за да може да го облъчва в други форуми за производството на елементи .После да е наел няколко тъмни балкански форумни субекта да обиждат за да изглежда по естествено темата...

Коментар

...за постигане на морално удовлетворение, което ще получа само когато затрия форума на Инстата и вкарам на топло българските съучастници в тази измама.
                                Има разлика между отмъщение и удовлетворение. Камо ли пък морално. Моралът е следствие на вътрешно убеждение, а не от външно принуждение.

Коментар

Working...
                                X