IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

InstaForex - Мошеници висша класа

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

В този ред на мисли не разбирам цялата патардия с Инста. Или пак се надува балон с комерсиална цел, или кармата си казва тежката дума.
    Не мисля. Матеев, изглежда, е решил (тайно но, след като заТрие „Инста-та”), да направи ...друг, нов и почтен форум, в който да покаже как трябва да се правят нещата.

Коментар

В този ред на мисли не разбирам цялата патардия с Инста. Или пак се надува балон с комерсиална цел, или кармата си казва тежката дума.
      Всичко е много просто - ако ти се почувстваш измамен от някого с 5-10 хиляди лева, ще си мълчиш ли, или ще направиш подобна патардия по всички форуми? При мене специлано не е до сумата като такава, а до самия факт на измамата, както и на унижението, което бях принуден да изтърпя. Това унижение се явява една много силна мотивация, която ме кара да не жаля пари и време за постигане на морално удовлетворение, което ще получа само когато затрия форума на Инстата и вкарам на топло българските съучастници в тази измама.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        И така аз скъсах всякакви връзки с него и дори не знам към днешна дата каква е съдбата на този човек.
        Все още пише (или поне до скоро пишеше) при Желев с "нова самоличност".

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

За соларските подозирах и аз а, след като ме банна, косвено, ме убеди. Техен проблем, прочее.

Коментар

Още навремето в СТС Финанс Матеев използваше доста умело интернет пространството, създавайки нагласи, за да зарибява нови жертви. Един от най-активните "трейдъри" и гръмогласни форумни участници се оказа, че работи в СТС и беше съвсем случайно разкрит по ИП-то от администратор във форум. Кой знае още колко подставени лица са надували балона, а предполагам, че в пчеларските и соларските форуми е било същото.
            По него време по финансовите форуми имаше един младеж с ник Protagonist. Той беше експерт по вълновата теория на Елиът и ежедневно пълнеше всички форуми с негови си анализи. Хората му се възхищаваха и го боготворяха. Той всъщност беше двигателя на всички български финансови форуми, които по него време бяха няколко на брой. Където отидеше да пише Protagonist, в него форум отиваше и цялата трейдерска общност.

Когато се появи СТС Финанс, аз също създадох финансов форум, и за да набера посетители, поканих Protagonist да пише и във форума на СТС Финанс. Нещо повече - директно го назначих на работа и започнах да му давам една доста добра заплата. Та това е историята с популяризирането на СТС Финанс - просто назначих на работа вече съществуващ лидер сред финансовите среди.

Колкото до познаваемоста на неговите разкошни анализи - ами тя беше под всякаква критика. Самият Protagonist търгуваше съгласно собствените си анализи, и с тази търговия беше занулил една камара акаунти. Стигна се дотам, че започна да ми иска пари назаем, защото нямаше какво да яде. Един два пъти му давах заеми, и той ги проиграваше на форекс. След това спрях да му давам пари, а след продажбата на СТС Финанс новия собственик го уволни. И така аз скъсах всякакви връзки с него и дори не знам към днешна дата каква е съдбата на този човек.

Иначе да - наистина ефективно използвам интернет пространството за маркетингови цели. Но това е нормално - все пак живеем в 21-ви век. Всеки един нов бизнес моментално го окомплектовам с форум, и след това използвам форума и сайта към него за скрита самореклама. Така беше със СТС Финанс и със СТС Солар. При пчеларството стана още по-лесно - просто купих най-популярния пчеларски форум за такава сума пари, на която стария му собственик не можа да устои.

Към днешна дата отново проявявам интерес към търговията на финансовите пазари, и ако реша отново да направя инвестиционен посредник, със сигурност ще има нов форум, но този път на фирмата СТС Инвест. И можете да бъдете сигурни, че ще предприема необходимите мерки този форум да стане най-добрия финансов форум в България. Това съм го постигал с всички мои стари форуми, ще го постигна и с новите такива, ако реша да ги направя.
            Last edited by Mateev; 30.10.2019, 16:11.

Коментар

Още навремето в СТС Финанс Матеев използваше доста умело интернет пространството, създавайки нагласи, за да зарибява нови жертви. Един от най-активните "трейдъри" и гръмогласни форумни участници се оказа, че работи в СТС и беше съвсем случайно разкрит по ИП-то от администратор във форум. Кой знае още колко подставени лица са надували балона, а предполагам, че в пчеларските и соларските форуми е било същото.
              За соларските подозирах и аз а, след като ме банна, косвено, ме убеди. Техен проблем, прочее.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Що така 10 години бре, да не секнаха държавните пари и за пчеларите вече То какво не беше при теб, ненаяде се - вече няма, така ли стана?

Коментар

• Оказва се, за много проблеми има готови и работещи решения. Зад ъгъла. Буквално.
                  Оказва се също, в бита, хората с много неща се примиряват като с „нормални” и забравят да им търсят решенията. Зад ъгъла. На една ръка разстояние.
                  Last edited by Pyramid; 30.10.2019, 15:51.

Коментар

В момента адвокати ми пишат оплакването до ДАНС и НСБОП. Моя език е доста пиперлив и емоционален, и затова друг ще ми подготви сезирането, за да не объркам нещо в юридически план. Така че спокойно - следващите 10 години ще се занимавам само с това и с нищо друго, или по точно - с водене на дела и с писане на статии за различните медии по света и у нас. За целия свят не знам, но българското интернет и медийно пространство със сигурност ще го удавя с антиреклама на тема "Инстафорекс са мошеници".

Има вече и планове за действие по въпроса със затриването на форума и окошарването на администраторите му, но адвокатите ме посъветваха да мълча по този въпрос.
                    Що така 10 години бре, да не секнаха държавните пари и за пчеларите вече То какво не беше при теб, ненаяде се - вече няма, така ли стана?

Коментар

Важно е как, а не какво или колко. Целта рядко оправдава средствата.
                      Понеже сам не съм съвършен, се въздържам да ровя из миналото. ТО не може да бъде променено, затова. Матеев има рядката възможност поне бъдещето да промени в по-добра насока и да влее допълнителен ресурс (чрез външно, до усвояване) познание към собствения си холдинг а така, и към благополучието на габровци. Просто е: Разбирам скепсиса му но,
                      1.Казва на своите : „ - Пък изслушайте го тоя, няма,да ви се изтъркат ушите. Винаги, в последствие, можем да пренебрегнем - ако не ни харесва или, да използваме, ако ни допадне - това, което ще ни разкаже, покаже и т.н. Ами, ако 5% са верни само, и ни донесе продажби не за 100,-ами само за 5 милиона? ВИЕ ТУК (това, неговите експерти) за ден, произвеждате ли за поне толкова пари продукт? Ако да - отсвирвамв го. Ако ли не...
                      2.ТЕ печелят от продажби и, защо не? - и от лицензи и т.н. АЗ печеля, че не съм сам срещу света и някой ТУК произвежда нещо, което -иначе, трябва да обясня, съгласувам и да си произведа другаде, в т.ч. Китай. (Ако го сторя там, навън сам, ще понабера ядове, ама STS ще окапят. Няма да са първи на пазара, а последни...ако ги пуснат изобщо. Може и друг тук да се наеме или в краен случай, и аз самият но, за тях е вече рутина, за мен-ненавременно размотаване и за губа на време и сили. На кого е нужно?

Та, това е нормалната, разумна версия.
                      Last edited by Pyramid; 30.10.2019, 15:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Виж, той някак е направил ТЕЗИ пари. Не изключвам нито една хипотеза но, не го и съдя.
                        Важно е как, а не какво или колко. Целта рядко оправдава средствата.

Коментар

• Специално Piramid искам да го попитам:
                          Някой учен от научните среди признавал ли е колко си гениален, или това е твое лично самоопределение, защото учените са "глупаци"?
                          Имаш ли научни статии в реномирани западни издания?
                          В коя област от науката си "експерт", защото между шистовия газ, микроелектрониката и бизнес мениджмънта има светлинни години разлика. Кое от тези трите го разбираш? В кое имаш теоретичен научен опит и/или практически бизнес опит?
                          Колко висши образования имаш и какви са научните ти титли?
                          Отзад напред: Магистър, пром.електроника, отпреди 27 години.
                          Прекъсната магистратура информатика във ВТ, края на 3-ти курс. Експертиза в шистовия добив и проучване и подземното строителство, създател на концепцията за мултиплексирано сондиране. Успешен опит в разработките на home-based renewables (домашно базирани ВЕИ).
                          Наработки в областта на въоръженията с морско базиране и авиационните STEALTH - технологии. Класифицирани, нямам публикации. (Дано се сещаш, защо не се публикуват такива неща).
                          Учен - хабилитиран, в СУ „К имент Охридски”, доц. Никола Стойчев Тодоров, в лични разговори, съм запознавал с много от нещата си. Беше въодушевен. За жалост, преди година, ни напусна. Същото не мога да кажа за „експертите” от минно-геоложкия университет, нито от ТУ София или Габрово, където... Цялата 2015-та година и началото на 2016-та похабих за организиране конференция по темата. Свикахме я на 11.03.2016, в ТУ Русе. Дойдоха само 3-ма души, и проведохме видеомост с технологимния университет в Юрга, РФ. От въпросните, никой не си дотътри задника да чуе, да види и да пипне. Обаче, Връх на малоумието, беше ...изцепката на някой си доц. Щерю Льомов от МГУ, който -незапознат, още, и „даваше оценки”. Сигурно, е „взел решение при остър недостиг на информация”. Как мислиш, Матеев?
                          А нещата са много по-прости: 2 часа. За 2 часа - поне за габровци -може да се научи нещо от вида:

Датчик за:...
                          Спецификации:...
                          Приложение в:... ... ...
                          Приложими стандарти:...
                          Таргет-групи, още:...

Стабилизатор за:...
                          Спецификации:..
                          Приложение:...
                          Приложими стандарти:...
                          Таргет-групи, още:...

Система за:...
                          и т.н.

(Има ли наистина потенциал в това и какъв, ще осъзнаеш после. Насила не става.)

Пък после, може да понаправят няой и друг милион.

Както и, Матеев, може да си зададеш въпроси от вида:

-Какво, по дяволите, още съм пропуснал и

Защо, за Бога, СЕ ПРАВЯ на умен тук, в
                          ВМЕСТО НАИСТИНА ДА БЪДА УМЕН, и да изслушам един друг, не толкова умен, може би но, наистина прозорлив човек?
                          Last edited by Pyramid; 30.10.2019, 12:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

Матеев, виждам че няколко от акаунтите които си качил, са занулени. С какви стратегии са и иизвадил ли си изводи каква е причината?

На мен ми се струва, че риска с който търгуваш е доста висок? Това ли е причината или стратегиите са променили поведението спрямо очакванията на от бектестовете?

Ако искаш да обсъдим,може и на мейл или ЛС (в този форум не ми работят незнайно защо)
                            Всичките акаунти са изоставени на самотек вече 7-8 месеца. Не ми се занимава с тяхната поддръжка, пък и нямам време. Проблемът с тях не е в ПМО-то на стратегиите, а в лошо подбрания Money Management. Както сам виждаш са изоставени да търгуват с фиксиран лот (доста голям) и през целия този период от време той не е променян. Тука са трите най-големи грешки:
                            1. Неправилно определен размер на лота на базата на MaxDD от историческите тестове, който в бъдещето е станал по-голям при някои от стратегиите.
                            2. Този размер на лота не е променян динамично в зависимост от това дали стратегията се представя добре или зле
                            3. Някои от стратегиите може и да са се счупили, но понеже не ги следя, няма кой да ги спре и те продължават да търгуват и до ден днешен.

Тази липсата на пълна автоматика и проблемите от тази липса ги забелязах още преди 5-6 месеца и както сам видя в другия форум, концентрирах се в създаването на нова концепция за динамичен ММ, която да се базира на вероятностните характеристики на Equity-то от миналото и на новопостъпващите сделки от бъдещето, а не само на MaxDD. Разработката на концепцията и на софтуера за нейното прилагане изискваше време, и затова се забавих с нейното внедряване. В момента сме много близо до приключване и до практическото приложение (аз и един колега), така че очаквай нов експеримент с няколко нови акаунти с по 1000$ реални пари във всеки.

Та във връзка с това ще те помоля за нещо, от което и двамата с тебе ще научим по нещо ново. Един от детектираните проблеми в развойната дейност по новата концепция е, че при анализа на резултатите на около 100 000 уж добри SQ стратегии не можахме да открием такава, която да търгува в миналото с вероятност, по-голяма от 60%. Да си призная честно, очаквах по-добри показатели (напр. 70%). Та молбата ми към тебе е да ми дадеш информация от твоята най-добра стратегия, за да направим сравнение дали наистина са възможни по-добри стратегии от 60%. Не ти искам правилата на стратегията. Можеш да скриеш дори и символите, върху които търгуваш, както и лотовете на самите сделки. Нуждая се само от екселски файл със списък на всички сделки, като за всяка една сделка се нуждая от следните полета:
                            1. Open price и time
                            2. Close price и time
                            3. MAE price и time
                            4. MFE price и time

На практика time информацията не ми е нужна, но тъй като в твоите стратегии има едновременно активни по няколко сделки, без time информацията няма как да ги насложа коректно една върху друга, за да мога да получа действителното Equity. Ползата от тази информация (ако ми я дадеш) ще е голяма и за двамата, защото ще разберем каква е действителната вероятност на една действително добра стратегия, и дали тя ще е по-голяма от тази, която имат най-добрите стратегии на SQ (дали ще е по-голяма от 60%). Ще мога да ти кажа и долната граница на доверителния интервал на Expectancy, която също е един много добър критерий от старата ми концепция, който критерий продължава да е актуален и в новата.
                            Last edited by Mateev; 30.10.2019, 12:11.

Коментар

Не мисля, че съм се объркал. Въпреки 3-те висши образования, с които не искам да парадирам, мога да ти кажа, че съм станал специалист в нещо много важно, което не се учи в нито едно училище. Това е СПОСОБНОСТТА ЗА БЪРЗО ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ В УСЛОВИЯТА НА НЕДОСТИГ НА ИНФОРМАЦИЯ. Целия си живот правя само това и нищо друго - вземане на решения по 100-200 броя на ден. Няма кой да ми помогне или да ме посъветва. За всяко едно решение викам неволята и искам или не, налага се сам да го взема, и после да си нося последствята от получените резултати - добри или лоши.

И сега по въпроса за качеството на моите решения:
                              Ами мога да се похваля, че тези решения ми позволиха да се издигна на едно доста високо ниво както в обществената йерархия, така и като финансови резултати. Ти можеш ли да се похвалиш със същото? Ако не - как тогава имаш самочувствието да критикуваш моите решения, след като твоите са те завели до под кривата круша?.

Определено Equity-то на моя живот е много по-добро от средното за страната (може би 50 пъти), и това е неоспорим факт. Твоето Equity как го оценяваш? Докъде те доведоха твоите лични решения?
                              Матеев, виждам че няколко от акаунтите които си качил, са занулени. С какви стратегии са и иизвадил ли си изводи каква е причината?

На мен ми се струва, че риска с който търгуваш е доста висок? Това ли е причината или стратегиите са променили поведението спрямо очакванията на от бектестовете?

Ако искаш да обсъдим,може и на мейл или ЛС (в този форум не ми работят незнайно защо)
                              FinancialMarkets.Zone

Коментар

Матеев, предвид образованието и способностите ти, как си обясняваш логическите алхимии и откровени лъжи, които се опитваш да пробутваш?

Има друга думичка за "екуити", базирано на разграбване на държавно имущество и партийни куфарчета.
                                Виж, той някак е направил ТЕЗИ пари. Не изключвам нито една хипотеза но, не го и съдя. Номерът е, че нито едно правилно решение до момента, нито обосновава, нито гарантира правилността на едно следващо решение. Предложих им ( на него и холдинга им) да им разкажа концепциите, пък те сами да преценят, как са позиционирани спрямо тях и да се активират. Разбира се, при желание, моривирано от разбирането на нещата. И тук ме напушва смях от лекцията за правилните решения Матееви. Работата е там, че преиграва с „недостига на информация”, забравяйки естеството на наличната и липсващата. Човекът играе с дпстатъчно стратегическа и някакъв временен недостиг на тактическа но, поне досега, добре ориентиран позициониран в многомерното пространство, в което живее. Само че, светът се мени...
                                Нищо няма да му коства, да научи нещо извън зоната на комфорт но, се бои от ереси. Станал е ...Остарял е Матеев. Не е предишният. Да не би някой да му се смее? Мъдър човек, би казал: Представи си нещата, после АЗ ще реша. Вместо това, говори за „екуити”. Което е нонсенс. Да си ги има, да си ги държи. Аз, като едно бебе, взех едни кубчета. Едни цели блокчета концентрирана информация, какво има по света, какво се произвежда, как работи, какви хора и какви специалности са въвлечени, какво са доказали, че умеят да правят, и известно количество информация и инженерен опит. Подредих кубчетата (разбира се, по детски ) и се откри чуден свят ма възможности, покрай които минаваме всеки ден. Аз ги видях, Матеев стиска очи и вика - Ама аз имам три висши! -и продължава да стиска. Ама аз имам „екуитита” около и над 50 пъти над средния българин! -и продължава да стиска. Ама аз ... и пак, стиска.

Нима ще те подведе един луд мним изобретател, Матеев? Не? Щото стискаш?

Ами не. В случая, Матеев се подвежда сам.

...Докато Земята е кълбо и продължава да,се върти. За разлика от други случаи, тук, му се представя не информационен шум, а есенция. Шумът отвлича, както и конвейерното му „вземане на решения”. Автоматизирал го е, ще рече, и е изключил живия разум, в някаква степен. Изкуствен интелект? Боя се, изолация на естествения. Пък и, ако се опрем на едни общи закони, напр.тези на запазването, в затворена,система, като Вселената, ако на едно място трупаш, значи, вземаш от друго. Ако се заражда AI, NI се изчерпва и двуногите оглупяват. Светът оглупява.
                                Last edited by Pyramid; 30.10.2019, 09:53.

Коментар

Working...
                                X