Първоначално изпратено от Muller
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kondora
Е , що на английски ...........
Виках детето да ми превежда
Ти ги закла направо , чакащите РАЛИ -то
Имайки предвид , че цената на нефта ще ходи ПЪРВО надолу към дъната , а след това ще пробива 150$ ...........бая ще почакат
Ама това май ти го казваха , някъде ................. Мерках го ......
Май и годините , горе - долу бяха написали ............. 2021-2023
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Казвай сега кога иде ралито, че сърце не трай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
принципно песимистите (за бъдещето на финансовите пазари, мира и тн) са основните фенове на златото....та това блестене, не е от хубаво!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kondora
Пфффф , к'во прикаваш , ма жено ......................
Напи ли са ................
Разбира ти и на теб тиквурата ..............от нови ери и каменни епохи ...............
И ............''.Пено'' ...........ше викаш на мъжо си ...........кога си станете приятелки......
Роскей............... турай ма в игнора.............бръже........
Дай сега прогноза, нали ти си супер - мега - трансгалактически спец - през следващите три месеца ще го докара ли до 1400 долара унцията?
Вземайки предвид днешния особен слух, че китайците са спрели да изкупуват трежърита. Хай наздраве и тоз път никаква Нели Фуртадо. Гореща жена излезе.Last edited by Selena; 10.04.2018, 01:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеМоже би щото се среща в никеловите руди заедно с платината. За това и заради приложението върви успоредно с платината, както и да е важното е да се заяждаме на два бърбана....
Платинката обаче излиза засега леко по-скъпа от паладия. Може да е заради бижутерийното приложение. За бижута от паладий само от паладий, без да е смес към бялото злато поне досега не съм чувала. По-интересно е друго. Защо така й падна цената на платината, като по едно време беше по-скъпа от златото?
Мнозина ще ми изрецитират онова за електромобилите. Незнам само това ли е причината.Last edited by Selena; 10.04.2018, 00:34.
Коментар
-
Ъъъъ сетих се за химичката от гимназията. Как две три диванета ѝ намазаха контакта на лампата с гадно гърмяща течност. Горката жена как подскочи...Та по мои спомени тогава ги водеха два отделни елемента от менделеевата табличка, ма, знам ли какво се учи сега по химия, пък и не смея да гадая до какви висоти е стигнало съвременното образование по химия (по български е ясно, че работата отдавна се скапала, съдейки по масовото бъркане на “и”с “й”, интервали, хеле пълния член). Аз ги учих златото, платината, паладият, родият като група благородни метали, които почти не се окисляват. Това беше преди въглеродният двуокис да се трансформира в ... диоксид ... такива ми ти работи ...
Ма то, както ми рекнаха тия дни, за трейдърството нямало значение, та така и за разликата между паладий и родий...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Ами , паладия според мен колега е вид платина (поправи ме ,ако греша). Иначе, ако ми се наложи да го продам, ако го купя, надявам се да не е в Австралия. Друг е въпроса дали Австралия ще съществува като континент.
Ъъъъ сетих се за химичката от гимназията. Как две три диванета ѝ намазаха контакта на лампата с гадно гърмяща течност. Горката жена как подскочи...Та по мои спомени тогава ги водеха два отделни елемента от менделеевата табличка, ма, знам ли какво се учи сега по химия, пък и не смея да гадая до какви висоти е стигнало съвременното образование по химия (по български е ясно, че работата отдавна се скапала, съдейки по масовото бъркане на “и”с “й”, интервали, хеле пълния член). Аз ги учих златото, платината, паладият, родият като група благородни метали, които почти не се окисляват. Това беше преди въглеродният двуокис да се трансформира в ... диоксид ... такива ми ти работи ...
Ма то, както ми рекнаха тия дни, за трейдърството нямало значение, та така и за разликата между паладий и родий...Last edited by Selena; 10.04.2018, 00:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
Ти му казваш за платина, той отговаря за паладий. Абе, важното е че се разбирате.
Аз също като теб смятам че дългосрочно платината ще е най-печеливша, следвана от среброто.
За паладия мога да споделя моя опит, че в Австралия от всички монети и кюлчета, само него го таксуват с ДДС.
И да, за платината мислим сходно и за среброто тоже .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
Ти му казваш за платина, той отговаря за паладий. Абе, важното е че се разбирате.
Аз също като теб смятам че дългосрочно платината ще е най-печеливша, следвана от среброто.
За паладия мога да споделя моя опит, че в Австралия от всички монети и кюлчета, само него го таксуват с ДДС.
Коментар
-
килграмовите ме кефят яко, но трябва да си ги поръчаш от чужбина (всъщност както и другото сребро, защото при нас няма пазар и ддс е дебело)
като цена излиза даже малко по-скъпо от филхармония или кленов лист (американският орел се продава по скъпо в Европа...да ге! )
ако наистина дойде момент да продаваш най-лесно ще изчистиш орли, листа, филхармонии.. иначе за красота тези килограмовите са мноого секси (както казва импето)
не е важно какво има на монетата - важно е да си максимално близко до спота! + монетата да е добре позната и в голям тираж ще ти я приемат навсякъде.
има разни екзотични монети, кюлчета и тн по-евтини от тези на държавните монетни дворове, но ако някой трябва бързо да ти вземе кленов лист/филхармония отколкото пиратско знаме баракуда (примерно)
поздрави
Тази серия е много добра, има и в злато и в сребро, различни големини.
Коментар
-
Тогава на какви цени е бил?
- 1 like
Коментар
-
никога не бих инвестирал в уиски ще го изпия!
Коментар
Коментар