IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Краткосрочни спекулации...

    Хората дето взимат за да държат 10г по- ги разбирам


    1285 като нищо ще пробие в следващите седмици.

    Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

    Напълно възможно, но все още нямам данни за следващата седмица дали да съм дълъг или къс и дали въобще да съм в позиции. Ако падне до към 1285 ще затворя всичко. Утре ще е важен ден

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      75% вероятност, че ще можеш да вземеш злато на под 1300 до края на седмицата


      Напълно възможно, но все още нямам данни за следващата седмица дали да съм дълъг или къс и дали въобще да съм в позиции. Ако падне до към 1285 ще затворя всичко. Утре ще е важен ден

      Коментар


      • 75% вероятност, че ще можеш да вземеш злато на под 1300 до края на седмицата

        Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

        Отварям дълги злато, сребро и мед до края на седмицата

        Коментар


        • Най-щях да се изкефя, ако швейцарците го бяха пробутали на китайците на $1850. Но и на 1360 може би не е късно.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от tonygl Разгледай мнение
            Какво милсите по въпроса за трансферирането на физическо злато от запад на изток ? Станно ми е държави като Швейцария да продават и намаляват запасите си от злато в такива големи количества, а същевременно на изток Китай и Русия да го купуват...
            това е едно от малкото съществени неща, които вкарват неяснота в пазара... защо аджеба разни гърмяни зайци продават златото си... но честно да си кажа за мен те са по-скоро единици.

            Германците си го искат там, Французите и те си го прибират мисля, Унгарците и тн и тн явно и неявно се прибират златните резерви. Канада си го продаде, но там до колкото знам имат доста в земята та явно са решили ако стане мазало да национализират мини и да си изкопаят заровеното в земята злато. Англичаните са пример за малоумно управление на златния резерв. Който се интересува може да прочете по времето на Гордън Браун на колко и колко от резерва си продадоха британците. https://en.wikipedia.org/wiki/Sale_o...9%E2%80%932002

            та това , че някой продава...за мен вече не значи еднозначно, че златото са го отписали... възможни са корупция или идиотщина или комбинация от двете.

            Иначе това дето златото мигрира от запад на изток въобще не е случайно. Истинското имане следва пътя на добавената стойност и индустрията. Китай за последните 30 години израстна много и вече е ясно, че тази индустрия макар и с чужди технологии и пари си тежи на мястото... златото естествено започва да тече натам. Западните държави с малки изключения (германия) са консуматори на стоки и услуги и се опират на силния стълб на финансовия сектор. Това обаче без сериозна индустрия води до дисбаланси и резултата се наблюдава.. китай вместо трежърита почва да акумилира злато, мини, имоти по света, земеделска земя(явно или неявно)... според мен ако не им скроят някоя сериозна депресия 21 век ще е века на Изтока... това след следващата голяма криза, която ще свали доста от развитите икономики на земята.

            Поздрави
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

            Коментар


            • Какво милсите по въпроса за трансферирането на физическо злато от запад на изток ? Станно ми е държави като Швейцария да продават и намаляват запасите си от злато в такива големи количества, а същевременно на изток Китай и Русия да го купуват...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                Нищо не се е променило от февруари, когато при 1358 писах, че е време за къси и златото се сурна надолу. Късите трябва да се държат.

                Мисля, че не е далече моментът, когато ще се потопим под 1300.
                Отварям дълги злато, сребро и мед до края на седмицата

                Коментар


                • Нищо не се е променило от февруари, когато при 1358 писах, че е време за къси и златото се сурна надолу. Късите трябва да се държат.

                  Мисля, че не е далече моментът, когато ще се потопим под 1300.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kondora
                    Браво , Селена ..... Точно така !
                    Кажи сега , какво мислиш ти , по темата '' за златото '' ...............
                    Че иначе ........ си става един Skype ......... със ехххх -а ........
                    Та ............ искаше , да се включиш .............
                    Без майтап ............ целия съм в ............ очакване
                    Мисля, че сайтът е бъгясал яко. Имам съобщения, а пише че нямам, ти си ми на игнор, а те виждам, квантови истории. По изключение ще ти отговоря.

                    От известно време наблюдавам интересен процес. Всички държави си дърпат златните запаси от САЩ. При нормална геополитическа обстановка това, не би следвало да е така. Нещо предстои да стане. Нещата са пределно опънати. За финото калибриране на цените на борсата те оставям да се произнесеш ти. Ето ти най-долу последната държава, която си дърпа запасите от САЩ.

                    Мисля, че в момента паралелно текат няколко процеса, които за в бъдеще ще повлияят на цената на златото:

                    1. Търговията на петрол в юани,
                    2. Оттеглянето от долара на някои държави,
                    3. Натрупването на значителни златни резерви в същите тези държави,
                    4. Тарифите и назряващата търговска война между САЩ и Китай,
                    5. Накрая отдръпването на физическото злато от САЩ.

                    В дългосрочен план всичко това е по-скоро благоприятно за златото. Пак в дългосрочен план може би ще се очертаят поне още два златни борсови центъра, което вече касае пряко твоята дейност.
                    Turkey announced it will repatriate all the gold it has stored at the US Federal Reserve and deliver it to the Istanbul Stock Exchange, in an attempt to eliminate the influence of the dollar.

                    Коментар


                    • Хаха, сега пък било думата, не мнжественото число. Преди няколко дни само гордо заяви че е "един труд"...

                      Информацията от цитата е точно това което заяви ти. Сега пък ще кажеш, че нивата 1400, 1450 и новото 1480-макс не си ги споменавал ли?

                      Ако смениш към новото очакване от последния пост "ПРЕДИ да тръгнем за НОВИЯ ВРЪХ ще се ходи до 1150/1180", нещата стават още по трагични. Ако искаш аз да кажа, че преди Дау 40000, ще изтестваме 20к, и да стана топ-анализатор и аз като теб.

                      И си огледай d-вълната на втората графика, да не се окаже, че си избързал
                      Че основен и алтернативен сценарий за мен са сменени, няма да коментирам. Въпреки че ти точно за това се ядеш с такъв кеф от два месеца, че твоят основен е мой алтернативен вариант - ама пък като й е кеф на душата да задоволява тея ниски страсти, нека. За тази седмица достатъчно време нищо че сте 2в1 личности, другата - дано се видим пак, ариведерчи.

                      Коментар


                      • Баци, баци, за втори път цитираш "трудовете на Елиът" и се подхилкваш, а на мен ми е смешно как се излагаш. Мислех да не ти развалям рахата, ама пък е хубаво да знаеш, че Елиът не е написал само нещото, което ти си прочел. Знам, че ти е трудно за осмиляне и че сигурно вярваш, че щом не си го прочел, не е важно - ама уви. Ето ти кратка справка, за да съм аргументиран:
                        • The Wave Principle (1938)
                        • The Financial World articles (1939)
                        • Nature's Law — The Secret of the Universe (1946)
                        Дори въпросната теория, на която толкова се кефиш, все едно ти си я измислил, са именно трудОВЕ, защото първоначално са списвани като статии в списание и едва по-късно ги систематизира в първата книга от гореизброените.

                        Хубаво е да си вярва човек наистина, но пък имай малко реална самооценка - прочел си една книга, наистина хубава, научил си 20 правила и 20 фигури, и си се взел за врачанския вълк от уолстрийт. Дишай малко.

                        До SoHo, както стана известно момчето няма представа оттук златото накъде отива. Казва ти, че няма да го натиснат, защото се води единствено по евро/долара. Вижда още един връх там, ралито към който трябва да започне скоро. Оттук чака подкрепа за златото и след това силен натиска, защото чака коригиране на движението от 1,038 до където ще се случи върха. И точно, защото се ръководи от други графики, срам за всеки техничар, няма идея дали въобще ще се стигне до 1480 - може да е 1370, може да е 1400, 1450 и в кроен случай 1480. Ще го реши на място като реши, че евродоларът наближава върха си.

                        Момчето е толкова откъсното от реалността, че отказва да приеме, че от текущите нива нищо не казва. Когато си на 1320 и казваш "ще видим 1150/1180, но преди това МОЖЕ да стигнем до 1450/1480", ти всъщност не казваш нищо и това трябва да е ясно за всеки с повече от 5 мозъчни клетки.
                        Това нещо може да има единствено някакъв смисъл, когато сме над 1460 - дотогава такъв не виждам. Така че ясно е: основната роля дотогава ще е да се търсят неща, които да оплюва и на които да се подиграва, като в старанието си да злослови често ще излизат неговите незнания, както показах с примера по-горе.
                        Last edited by exxs; 30.04.2018, 19:09.

                        Коментар


                        • Ако перукан се срещне с лудия Ким... смятам, че ще използват 'спадането на гео-политическото напрежение' като лайтмотив и ще обрулят стоповете на биковете.. може и под 1200 да го закарат, НО отдруга страна Китай дебне и бере здраво физическо... та работата ще е балансирана според мен.

                          поздрави
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

                            Царят не се дава лесно та да видим да ли ще го натиснат златото по стабилно.



                            Акциите също.......ще видим кой кого?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                              Май ти отидоха на кино нивата, поне засега.....с/у зеленикавия трудно се рита
                              Царят не се дава лесно та да видим да ли ще го натиснат златото по стабилно.



                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                                Май ти отидоха на кино нивата, поне засега.....с/у зеленикавия трудно се рита
                                Действително, отидоха.
                                Среброто ме притеснява малко повече в момента. Иначе - остават основните подкрепи. По-осезаеми промени в очакванията при техен пробив. Лично аз оставам оптимист, съдейки че последният път, когато мишко имаше изказване в стил "пътят изглежда един: надолу" беше два дни преди дъното след избирането на Макрон - дъно, което дори не сме доближили...
                                Бацинке, като си изясниш оттук към 1150 ли отиваме или към 1480, тогаво ще е хубаво да коментираш. Видно е, че няма какво да предложиш в момента освен злословене. При валутите виждам са те взели на подбив и не те бръснат много за слива, та тук само дебнеш кой какво ще каже, за да излееш малко жлъч - дано пък се нахранят тва его и тея комплекси най-накрая.

                                Коментар

                                Working...
                                X