IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    По всяка вероятност пазарите ще продължат да падат, особено април, когато ще се види трагичната картина за Q1.
    Много добър анализ. Поздравления. Ти не споделяш инвестиционната теза на масовите инвеститори включително и тези във форума, които се опитват да уловят падащия нож, очаквайки стремглаво V образно изкачване и биене на върховете едва ли не още този месец. За съжаление мисля, че златото ще продължи тренда си нагоре тази година. Евентуален срив на нива под 1400 е прекрасна възможност за покупка
    Last edited by Muller; 02.03.2020, 11:55.

    Коментар


    • По всяка вероятност пазарите ще продължат да падат, особено април, когато ще се види трагичната картина за Q1. Преди април като цяло ще има доста неясноти. Април месец обаче, независимо как се развива ситуацията с Короната, ще лъсне грозната картина за Q1. Колко е грозна тази картина? Еми много, защото тя ще съчетае стремглаво забавящата се икономика(повсеместно без САЩ) и краха в Китай породен както от вируса, така и от неизменното признаване на факта, че общото забавяне реално ги удря и без вируса като с парен чук! Лично за мен шанса за голям краш именно април и официален старт на криза, е доста голям! Фактически кризата и без вируса, си е почнала, поне от година, въпросът е в нейното измерение и усещането и сред обществото!

      От тук на сетне никой не може да каже, златото 200-300 нагоре или 200-300 надолу в тази ситуация.

      Каква е дългосрочната картина?
      Ако погледнем България, инфлацията лети в небесата. Трябва да сме наясно, че всичко това, което ние усещаме по магазините и по стоките, е продукт на обща инфлация, която припълзява в международен мащаб, а не е местен феномен! Фактически инфлацията в България е еврова инфлация, защото ние не само сме с фиксиран курс, но сме и част от общ пазар, където няма вакум!
      На второ място, всички знаем, че данните за инфлация, които се вадят от официалните източници, винаги са манипулирани, с оглед на това информацията да изглежда по-лицеприятна за политици и финансов елит. Въпрос на време е обаче нещата, да катализират и в официалните стойнсоти. Просто нещата така напъпват, че няма да може да бъде отхвърляна истината, че инфлацията е вече тук и тя не може да бъде спряна по никакъв начин!

      Добре обаче, въпросът е ако крашът се официализира, април или по-късно през годината, дали няма да навлезем в дългосрочна дефлационна спирала, която от своя страна да репресира цената на златото за дълъг период!
      НЕ смятам, че е възможно, защото личното ми мнение е, че СТАГФЛАЦИЯТА е неизбежна! Защо обаче си мисля така???
      Преди няколко седмици се замислих, как точно като феномен може да се формира стагфлацията и какви биха били причините за нея! Лично за мен основната причина за нейната поява е в изкривяването на пазарните ценови механизми от гледна точка на тези, които имат монопол над парите! Това са правителствата и централните банки!
      От една страна така наречените стимули на ЦБ изкривяват цените в спекулативния им сегмент. От друга страна правителствата изкривяват цените в частта фискални харчове и стимули плюс ТЕКУЩАТА РАЗШИРЕНА СОЦИАЛНА БАЗА, която те всячески ще се опитат да задържат, при сриваща се реална икономика. Това от своя страна ще изриви както част от пазара на труда, така и цените на основни стоки и услуги. В този момент докато голямата маса от хора губи покупателната си способност, множество стоки и услуги ще повишават стойността си поради горепосочените причини. Ето ти СТАГФЛАЦИЯ!
      Основния въпрос е дали правителствата и ЦБ имат някаква различна опция от това да НЕ продължават да изкривяват ценовите фундаменти през печатане на пари за спекулативни операции и дефицитно харчене през фиска! НЕ виждам никакъв вариант това да може да бъде променено!
      Ако приемем подобна теза за достоверна, то трябва да сме наясно, че ИНФЛАЦИЯТА от тук на сетне няма нито спиране, нито увладяване в рамките на първите етапи на бъдещата финансово-икономическа криза. И всичко това е само до момента, до който настъпи последващ етап от финансовата разруха, което ще превърне галопиращата инфлация в ХИПЕР такава. По всяка вероятност това е процес за 3-4 години, когато ще видим тоталното рухване на еврото и изчезването му като валута!

      Златото като актив подлежи на паническо изкупуване и балонизиране, кто всеки друг. Преди това да се случи обаче, трябва да сме наясно, че освен премия в цената, то трябва да отразява, най-малкото стойността на неговия добив, а тази цена се формира през тази на стоките и цената на трудовия пазар, в една бъдеща силно инфлацирана среда. Така че...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

        Добре, дай твойто аргументирано мнение
        Ами ...... аз съм го дал !!!!!
        Това , което си цитирал е МОЕТО АРГУМЕНТИРАНО МНЕНИЕ !!!

        АЗ нямам неаргументиран пост

        Виж , ако искаш да изложа и напиша самите аргументи , е друго .......
        Но не смятам да го правя 10 500 пъти за всеки по отделно .........
        Който иска ..... чете назад ............
        Който не иска да чете назад - приема мнението за аргументирано ..........
        Който не иска да го приема за такова , а и не му се следи нишката от ..... назад - като види тигърчето на синия фон - да върти бързо скролера и ..... жив и здрав ! ............

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

          Има, има........
          Защото нищо от това което ти се набива в главата от СМИ , за да съставиш от него прилична обща картина , като нормален и мислещ хомосапиенс.................не е такова........(или част от него, но достатъчно )........

          ЕUR....- започва растящ тренд.......................
          Добре, дай твойто аргументирано мнение

          Коментар


          • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
            ФЕД трябваше днес на намали извънредно лихвите със 0.25%.
            Той го обеща това, ДАУ за това си пое въздух, но ако пазарите ще чакат още две седмици до срещатата на ФЕД, пързалката на акциите може пак яко да си продължи.
            Тредполагам ще се активират купувачи на хартиено и физическо злато на тези или по-ниски нива, току виж слезнало дотогава на 1400.
            Няма логика избушеното евро да е нагоре, а долара и златото да не са.
            Има, има........
            Защото нищо от това което ти се набива в главата от СМИ , за да съставиш от него прилична обща картина , като нормален и мислещ хомосапиенс.................не е такова........(или част от него, но достатъчно )........

            Нещата от които си създаваш ''мнение'' са ...........със закъснение............

            ЕUR....- започва растящ тренд.......................

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              Въпросът е, какво АКО всичко това, което пазарите оценят с 0% шанс, всъщност е с друг шанс...
              Е, да, шанса не е нулев изобщо, даже вируса ще помогне за това забивайки иглата в балона.
              Ама, всичко е отдавна вече е балонясало, на изкуствено дишане.
              Повечето централни банки (включително Китай) са почти готови със техните собствени дигитални крипто валути, т.е.новото нормално.
              За какво другояче купуваха усилено злато последните поне десет години.
              Казват, че на Ноемврийската среща Г-20 в Риад, BIS ще обяви новата система.
              А, дотогава с помоща на вируса, защо да не се разправим с конкуренти отвън или отвътре, да изтрием/зачистим малко дългове, да наложим още повече интернет цензура, да забраним протестите, и др.
              Нямам и идея как ще се държи златото до и след приключване на старата система.


              Коментар


              • ФЕД трябваше днес на намали извънредно лихвите със 0.25%.
                Той го обеща това, ДАУ за това си пое въздух, но ако пазарите ще чакат още две седмици до срещатата на ФЕД, пързалката на акциите може пак яко да си продължи.
                Тредполагам ще се активират купувачи на хартиено и физическо злато на тези или по-ниски нива, току виж слезнало дотогава на 1400.
                Няма логика избушеното евро да е нагоре, а долара и златото да не са.

                Коментар


                • Поздрави и от мен за Mike Florida и vhk с надежда за повече смислени мнения в темата.

                  Коментар


                  • Поздрави за Mike Florida високо оценям написаното от теб, споделяй ако обичаш по често мнението си във форума ще е от полза за всички.Успех ти желая !

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

                      Мен ако ме питаш, всичко е въпрос на диверсификация и управление на риска. АЗ що не трябва да продавам и съм 66% ликвиден? Щото съм си направил домашното, нямам дългове и мога да чакам. Аз лично ще се зарадвам на една хубава корекция на всичко: злато, НИ, акции, квото искаш. Малко да се поизпразнят ресторантите и търговците на коли , ако станат и те по отзивчиви също ще ми хареса. Много ще е добро, ако мога отново да вляза в някои стари позиции, на 50% минус. Били продавали злато за да погасяват маргджин колс, много важно. CFD-та, репа и тъй нататък, са най лесния начин да фалираш. А ако златото дръпне към 1300$н- Прекрасно! Аз нямам проблеми с това. Cash is king!

                      “Gold is the money of kings, silver is the money of gentlemen, barter is the money of peasants – but debt is the money of slaves.” – Norm Franz
                      Напълно съгласен









                      ________________________
                      любопитно

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        Т,е. връщаме се на това, което казах по-рано - когато пазарите падат, златото пада, щото им трябва кеш на хорицата и продават златото. Когато пазарите растат, златото се разпродава, щото носи по-малък доход от акциите. Остава да го пазим за апокалипсис - ма ей го апокалипсиса, нали живите мъртви, а, у, сопили и т.н., Мишето реве ежедневно в темата, а златото пак е надолу. Е, защо ни е тогава злато, като ползата от него е нулева?
                        Мен ако ме питаш, всичко е въпрос на диверсификация и управление на риска. АЗ що не трябва да продавам и съм 66% ликвиден? Щото съм си направил домашното, нямам дългове и мога да чакам. Аз лично ще се зарадвам на една хубава корекция на всичко: злато, НИ, акции, квото искаш. Малко да се поизпразнят ресторантите и търговците на коли , ако станат и те по отзивчиви също ще ми хареса. Много ще е добро, ако мога отново да вляза в някои стари позиции, на 50% минус. Били продавали злато за да погасяват маргджин колс, много важно. CFD-та, репа и тъй нататък, са най лесния начин да фалираш. А ако златото дръпне към 1300$н- Прекрасно! Аз нямам проблеми с това. Cash is king!

                        “Gold is the money of kings, silver is the money of gentlemen, barter is the money of peasants – but debt is the money of slaves.” – Norm Franz
                        Last edited by Minka; 29.02.2020, 05:53.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

                          Понеже , той отговаря на мен - а ти репликраш неговия пост-предполагам , визираш мен

                          Повече от 47 градуса не приемам...............

                          Но какво значение има това , за .................твоята цена от 3000$ за унция
                          Ей опасен си. Доста си захлебил тия дни усещам. Така и не ми отговори за вируса интересно ми е кога за първи път чу за него и по какъв източник. Нет информация лице или?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                            Няма да те чуе, нали е на 60 градуса дизефектант. Опасно е вирус върлува навън.
                            Понеже , той отговаря на мен - а ти репликраш неговия пост-предполагам , визираш мен

                            Повече от 47 градуса не приемам...............

                            Но какво значение има това , за .................твоята цена от 3000$ за унция

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                              бай дъ дипс
                              Епа ти.....''бай дъ дипс'' и 60$ нагоре.......... Ама тия '' дипс''.....вече не са ''дипс''..........

                              Ако купиш и сегашните ''дипс'' .....и последващите...............отиде на баща ти фирмичката...........

                              Нема да има ''алангле стек '' - 100 $ ........... .Ще ядеш пръжоле от Кауфландя

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                                бай дъ дипс
                                Няма да те чуе, нали е на 60 градуса дизефектант. Опасно е вирус върлува навън.

                                Коментар

                                Working...
                                X