IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

    Съветските другари изиграват петродолара в момента. Дълъг процес. Тещащ от години. Хардлайнерите ликуват. Наиграха играчите по електронните борси с паладия и нямаше сила, която да ги спре те контролираха целият процес. Когато старият свят се срине ще се окаже че Русия е станала хегемон междувременно.
    петро индустрията на сащ ще фалира при цени под 40 за няколко месеца. там мисля цената им беше 50 - 60 +

    фед ще купува облигации ми се струва... или.. тръгва домино ефект
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

    Коментар


    • Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

      сигурно си доста старичък щом купуваш от 20 г. и сигурно са ланчета и пръстенчета от румънци - измамници . то нямаше тогава от къде .
      аз не рева казах че имам от баба и малко си докуповах на 1150 как беше казал баце . ама сега питам без да рева другите специалисти ама всички мълчът само бертрам написа ама неговото съветче много йезуитско . мерси съм .
      за спокойствието си прав но не се казва така а като майк флорида - за хедж . научи се .
      на всички пожелавам по над 100 унции като на бацето
      няма ли да се връща тоя чиляк
      мерси
      купувал си.. хмм... ти твърдеше, че златото е реликва от древността и в тухлите е истината.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

        Ще видим ли петрол под 15 долара?!?При такива нива производството почти ще се прекрати.....
        Съветските другари изиграват петродолара в момента. Дълъг процес. Тещащ от години. Хардлайнерите ликуват. Наиграха играчите по електронните борси с паладия и нямаше сила, която да ги спре те контролираха целият процес. Когато старият свят се срине ще се окаже че Русия е станала хегемон междувременно.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Какво ще стане със златото сега при ситуацията с Короната?

          На първо място, всеки трябва да е 100% наясно, че падащ капиталов пазар не е равносилно на вдигащо се злато!!!

          Реално посоката ще се определи, от това, кое ще надделее:

          1. Страха от разрастване на заразата и асимитричните шокове, които ще настъпят!

          2. Страха от бързо настъпване на рецесии в множество страни и очаквана дефлация.

          Ако паниката се засили, много бързо, може би до края на май, може да видим цени от поне 2200. Паническото сваляне на лихвите от страна на ФЕД и сривът по доходността на 10 годишните облигации, като цяло ще съдействат за задържане на цената на златото в по-високи нива, защото нискорисковите инструменти, на практика, се ИЗЧЕРПВАТ ОТ КЪМ ДОХОДНОСТ! А когато един инструмент като ниско рисковия е без доходност, пазара винаги си припомня, че термина съдържа все пак 2 думи: ниско рисков!
          Няма особено значение дали капиталовия пазар, ще падне с едни бързи 15-20% още или ще заеме рейнджова позиция, след като започнат отговорните лица да обещават и "небесата..." Реално погледнато ако броя на карантинираните градове се увеличи, страхат от дефлация ще остане на заден план, пред паниката на пълното скъсване на веригата на доставки, както и състоятелността на банките, в рамките на това, длъжниците да са изправени пред възможността да останат месеци без нормалния си доход и следствието, те да не могат да обслужват плащанията си! Напълно реален остава и шока от срив при петролните производители, ако цената се насочи доста надолу, веднъж заради свитото потребление, втори път заради неразбирателството за орязване на продукцията. Може би в тази ситуация дори цени от 20 и под 20, не са нереални! Какво би се случило със сектора в САЩ да речем и шока от това. Не на последно място не трябва да се забравя, че ако се върнем в Европа, силнозакъсали страни като Гърция и Италия, формират голяма част от своято БВП на базата на туризъм. Пълната му парализа и очертаващия се фалит на множесто авиопревозвачи, няма да доведе просто до някаква лека или "техническа" рецесия, а до дълбоко спускане, което неминуемо ще изправи на колене банковия сектор там, където и към момента обслужването на кредити не е особено цветущо! Единствения вариант, това да не се реализира, е вируса изведнъж да утихне и опасността от него да се минимализира, идните 2 месеца. Ако това не се случи, шокът в страните зависещи от туризъм, ще бъде страхотен!
          Другия много интересен въпрос е какво би било държанието на дериватите, както и корелацията със сриващи се облигации на страни. Може само да предполагаме каква би била ситуацията при някой като ДБ, защото те хеджират позициите си, но това са такива позиции, които подлежат на хеджиране само в извъншокова ситуация. При текущата ситуация, те могат да крашнат буквално за минути! Едва ли ДБ са имали сценарий за падане от над 20% при американските 10 год облигации. Никаква очуда не би представлявало, ако някоя голяма бамка, ей така от нищото отиде на отрицателен капитал и поиска защита от фалит! И подобно заглавие, може да изкочи в медиите, в напълно неочаквана ситуация, буквално от "НИЩОТО"!

          Отворен остава и въпроса, дали при разрастване на карантината и обхващането, и на град с голяма борса, дали не може да има борсова ваканция за определен период? На какви нива би отворил пазара след това? Лично за мен това е един от най-лошите сценарии за капиталовия пазар. Защото борсовата ваканция, предполага, че при успокоение на ситуацията, в момента на отваряне, потенциално борсата няма да се срути. Само, че ако имаме подобен сценарии, всички останали борси ще се "рутят" от този шок, МЕЖДУВРЕМЕННО, така че в момента на отваряне на "карантинираната", тя неминуемо ще отвори от нивата, които са били достигнати в останалия свят!

          Фактически златото се интересува от 2 неща, както съм казвал много пъти. Финансова стабилност и инфлация.
          Има очевидни рискове за финансовата стабилност и движението на златото, ще зависи много дали по медиите се акцентира преди всичко за неминуемата рецесия и очакваната дефлация или ще се акцентира на потенциалните шокове и реализиране на негативните сценарии за финансовата система!

          В краткосрочен план, ако нещата с вируса бързо утихнат, то по всяка вероятност, ще започне да се очаква рецесия и дефлация, което може бързо да свали златото с едно 200-300 долара до към 1350, да речем.
          Трябва да сме наясно обаче, че ако се реализира този втори сценарии има съществено значение, ако имаме интерес към златото, дали ние ще очакваме корекция от текущата цена държащи евро или долари. Ако горно изборените неща се реализират, със страните от Южна Европа, еврото няма да се представя добре, при дадените шокове. Възможен е сценарий, при който златото е паднало, но за нас да е поскъпнало, ако долара е поскъпнал повече към евро, отколкото златото се е обезценило спрямо долар!

          Много е трудно да се каже, в идните 6-9 месеца, къде ще се озове златото!

          В дългосрочен план, независимо, кой от двата сценария се реализира, трябва да сме наясно, че краят на кредитния балон е вече тук!
          След срива 2000г. лихвите започнаха стремглаво да се намаляват и балона от 2008г. стана факт. След последната криза, лихвите бяха намалени още повече, а сега дори и без официална криза те скоро ще се озоват на нулата! Спасяването на длъжника през все по-ниски и по-ниски лихви, през РЕФИНАНСИРАНЕ, вече става невъзможно. Предстои гръмването на Зомби компании, технологичен сектор, жилищен такъв, стоящите зад тях бамки и тотален колапс на индустрията заради свитото потребление. Държавните дългове отново ще дойдат на дневен ред! В тази ситуация, независимо дали ще имаме фискални стимули, безумни QEта, хеликоптерни пари или нещо друго, краха на общата стопанско-финансова рамка е неминуем!
          Ускорената инфлация е вече тук! Всичко гореизброено, дори и да премине първоначално през дефлация, неминуемо за кратко време ще премине към стагфлация>галопираща инфлация.

          Няма никакво значение какво се случва на капиталовите пазари. Те са от значение, само за тези, които все още не са излезнали от тях! ПАДАЩИ ПАЗАРИ, НЕ ОЗНАЧАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СКАЧАЩО ЗЛАТО!!!
          Голямата картина при златото се определя от стабилността на глобалната финансова рамка и бъдещите перспективи за инфлация. Въпроса е дали ние сме краткосрочни инвеститори до 6-9 месеца или такива, с хоризонт поне до 3-5 години!
          Много точно ,но и много мрачно.Всичко ще затихне след месец.А иначе точно това ни чака ,но не сега.Лека кризичка е нужна на Тръмп заради изборите,хората гласуват за познати лица при криза.Или ноември с туит ще обяви ,че вирусът и победен и Америка над всичко.
          http://avtokurs.alle.bg

          Коментар


          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
            Майк защо еврото подскокна с 5% за 2 седмици спрямо долар, лира?
            Иначе златото ще се движи в рейндж 1300-1700 до есента.
            Силно волатилно - 100 напред 100 назад +/-50 (ще се чуди накъде да хване) и после ще излети до 3000 до края на 2021
            Това са дребни движения! Ако нещо е за дълги месеци или година, може да има тенденция. Сега в тези шокове, кой знае чисто моментно, защо се търгува едно или друго. Първичния отговор е, че свалянето на лихвите в САЩ, намаля доходността, от там първосигнално движение против долар! Но това са неща за дни и за седмици. В дългосрочен план не виждам как еврото, ще помпа срещу долар!

            п.п.
            Същото като при DOW. Ден 5% надолу, после толкова на горе! Какво да се каже! Просто шок! Относно долара, може да иде и до 1.18 за кратко! Защо не! Ако някой е чакал да свали на бързо, защото се води валута на сигурността се е набутал. Ако друг е купил и се ядосва, че не го е напрвил на по-изгоден курс, то няма как да купуваш на дъно и да продаваш на върха на иглата. Така е и при златото. В момента сме в ШОК! Пълномащабна криза ще започне, тогава когато се видят икономическите псоледици в Европа! Рецесия в Италия... Още по-голям краш на индустрията в Германия.... проблемни банки... Не виждам как в тази ситуация някой ще намира привлекателност в евро спрямо долар. Аз лично си държа спестяванията в долари! Може и да не съм прав! Времето ще покаже!
            Last edited by Mike Florida; 08.03.2020, 20:04.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              Майк защо еврото подскокна с 5% за 2 седмици спрямо долар, лира?
              Иначе златото ще се движи в рейндж 1300-1700 до есента.
              Силно волатилно - 100 напред 100 назад +/-50 (ще се чуди накъде да хване) и после ще излети до 3000 до края на 2021
              отговор ще ти даде гарантирано. но требе да имаш 1 гр. мозък да питаш човека който написа че долара ще расте на всички фронтове в началуто на кризъта. и да го питаш защо долара падна. ще ми е интересун отговора все пак нали .
              само баце написа преди една седмица че почва евров тренд. мдааа така е . тоя чувек се затри . некой има ли инфо
              буххаххахахахахахахах
              мерси

              Коментар


              • Майк защо еврото подскокна с 5% за 2 седмици спрямо долар, лира?
                Иначе златото ще се движи в рейндж 1300-1700 до есента.
                Силно волатилно - 100 напред 100 назад +/-50 (ще се чуди накъде да хване) и после ще излети до 3000 до края на 2021
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

                  Ще видим ли петрол под 15 долара?!?При такива нива производството почти ще се прекрати.....
                  Саудитска Арабия добива на нива под $2, ама бюджета им е разчетен на поне $60
                  Гледам днес борсата им затворила на -8.32%
                  Last edited by hazard; 08.03.2020, 17:08.

                  Коментар


                  • Какво ще стане със златото сега при ситуацията с Короната?

                    На първо място, всеки трябва да е 100% наясно, че падащ капиталов пазар не е равносилно на вдигащо се злато!!!

                    Реално посоката ще се определи, от това, кое ще надделее:

                    1. Страха от разрастване на заразата и асимитричните шокове, които ще настъпят!

                    2. Страха от бързо настъпване на рецесии в множество страни и очаквана дефлация.

                    Ако паниката се засили, много бързо, може би до края на май, може да видим цени от поне 2200. Паническото сваляне на лихвите от страна на ФЕД и сривът по доходността на 10 годишните облигации, като цяло ще съдействат за задържане на цената на златото в по-високи нива, защото нискорисковите инструменти, на практика, се ИЗЧЕРПВАТ ОТ КЪМ ДОХОДНОСТ! А когато един инструмент като ниско рисковия е без доходност, пазара винаги си припомня, че термина съдържа все пак 2 думи: ниско рисков!
                    Няма особено значение дали капиталовия пазар, ще падне с едни бързи 15-20% още или ще заеме рейнджова позиция, след като започнат отговорните лица да обещават и "небесата..." Реално погледнато ако броя на карантинираните градове се увеличи, страхат от дефлация ще остане на заден план, пред паниката на пълното скъсване на веригата на доставки, както и състоятелността на банките, в рамките на това, длъжниците да са изправени пред възможността да останат месеци без нормалния си доход и следствието, те да не могат да обслужват плащанията си! Напълно реален остава и шока от срив при петролните производители, ако цената се насочи доста надолу, веднъж заради свитото потребление, втори път заради неразбирателството за орязване на продукцията. Може би в тази ситуация дори цени от 20 и под 20, не са нереални! Какво би се случило със сектора в САЩ да речем и шока от това. Не на последно място не трябва да се забравя, че ако се върнем в Европа, силнозакъсали страни като Гърция и Италия, формират голяма част от своято БВП на базата на туризъм. Пълната му парализа и очертаващия се фалит на множесто авиопревозвачи, няма да доведе просто до някаква лека или "техническа" рецесия, а до дълбоко спускане, което неминуемо ще изправи на колене банковия сектор там, където и към момента обслужването на кредити не е особено цветущо! Единствения вариант, това да не се реализира, е вируса изведнъж да утихне и опасността от него да се минимализира, идните 2 месеца. Ако това не се случи, шокът в страните зависещи от туризъм, ще бъде страхотен!
                    Другия много интересен въпрос е какво би било държанието на дериватите, както и корелацията със сриващи се облигации на страни. Може само да предполагаме каква би била ситуацията при някой като ДБ, защото те хеджират позициите си, но това са такива позиции, които подлежат на хеджиране само в извъншокова ситуация. При текущата ситуация, те могат да крашнат буквално за минути! Едва ли ДБ са имали сценарий за падане от над 20% при американските 10 год облигации. Никаква очуда не би представлявало, ако някоя голяма бамка, ей така от нищото отиде на отрицателен капитал и поиска защита от фалит! И подобно заглавие, може да изкочи в медиите, в напълно неочаквана ситуация, буквално от "НИЩОТО"!

                    Отворен остава и въпроса, дали при разрастване на карантината и обхващането, и на град с голяма борса, дали не може да има борсова ваканция за определен период? На какви нива би отворил пазара след това? Лично за мен това е един от най-лошите сценарии за капиталовия пазар. Защото борсовата ваканция, предполага, че при успокоение на ситуацията, в момента на отваряне, потенциално борсата няма да се срути. Само, че ако имаме подобен сценарии, всички останали борси ще се "рутят" от този шок, МЕЖДУВРЕМЕННО, така че в момента на отваряне на "карантинираната", тя неминуемо ще отвори от нивата, които са били достигнати в останалия свят!

                    Фактически златото се интересува от 2 неща, както съм казвал много пъти. Финансова стабилност и инфлация.
                    Има очевидни рискове за финансовата стабилност и движението на златото, ще зависи много дали по медиите се акцентира преди всичко за неминуемата рецесия и очакваната дефлация или ще се акцентира на потенциалните шокове и реализиране на негативните сценарии за финансовата система!

                    В краткосрочен план, ако нещата с вируса бързо утихнат, то по всяка вероятност, ще започне да се очаква рецесия и дефлация, което може бързо да свали златото с едно 200-300 долара до към 1350, да речем.
                    Трябва да сме наясно обаче, че ако се реализира този втори сценарии има съществено значение, ако имаме интерес към златото, дали ние ще очакваме корекция от текущата цена държащи евро или долари. Ако горно изборените неща се реализират, със страните от Южна Европа, еврото няма да се представя добре, при дадените шокове. Възможен е сценарий, при който златото е паднало, но за нас да е поскъпнало, ако долара е поскъпнал повече към евро, отколкото златото се е обезценило спрямо долар!

                    Много е трудно да се каже, в идните 6-9 месеца, къде ще се озове златото!

                    В дългосрочен план, независимо, кой от двата сценария се реализира, трябва да сме наясно, че краят на кредитния балон е вече тук!
                    След срива 2000г. лихвите започнаха стремглаво да се намаляват и балона от 2008г. стана факт. След последната криза, лихвите бяха намалени още повече, а сега дори и без официална криза те скоро ще се озоват на нулата! Спасяването на длъжника през все по-ниски и по-ниски лихви, през РЕФИНАНСИРАНЕ, вече става невъзможно. Предстои гръмването на Зомби компании, технологичен сектор, жилищен такъв, стоящите зад тях бамки и тотален колапс на индустрията заради свитото потребление. Държавните дългове отново ще дойдат на дневен ред! В тази ситуация, независимо дали ще имаме фискални стимули, безумни QEта, хеликоптерни пари или нещо друго, краха на общата стопанско-финансова рамка е неминуем!
                    Ускорената инфлация е вече тук! Всичко гореизброено, дори и да премине първоначално през дефлация, неминуемо за кратко време ще премине към стагфлация>галопираща инфлация.

                    Няма никакво значение какво се случва на капиталовите пазари. Те са от значение, само за тези, които все още не са излезнали от тях! ПАДАЩИ ПАЗАРИ, НЕ ОЗНАЧАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СКАЧАЩО ЗЛАТО!!!
                    Голямата картина при златото се определя от стабилността на глобалната финансова рамка и бъдещите перспективи за инфлация. Въпроса е дали ние сме краткосрочни инвеститори до 6-9 месеца или такива, с хоризонт поне до 3-5 години!

                    Last edited by Mike Florida; 08.03.2020, 16:46.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                      Не бих залагал много на зелената енергия в момента- По скоро при достигане на дъно при петрола бих заложил на него- Може и да е достигнато, но може и да падне още подобно на 16 та, което е голяма разлика в сравнение с днешната цена. Зелените лобисти изгоряха според мен. Предстои да видиме.
                      Ще видим ли петрол под 15 долара?!?При такива нива производството почти ще се прекрати.....

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

                        За нямащите злато е болка,сори.За имащите е спокойствие.Реви колкото искаш, но не досаждай на имащите!
                        сигурно си доста старичък щом купуваш от 20 г. и сигурно са ланчета и пръстенчета от румънци - измамници . то нямаше тогава от къде .
                        аз не рева казах че имам от баба и малко си докуповах на 1150 как беше казал баце . ама сега питам без да рева другите специалисти ама всички мълчът само бертрам написа ама неговото съветче много йезуитско . мерси съм .
                        за спокойствието си прав но не се казва така а като майк флорида - за хедж . научи се .
                        на всички пожелавам по над 100 унции като на бацето
                        няма ли да се връща тоя чиляк
                        мерси

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                          То тва спокойствие нещо към 10 години отива.
                          Който купува от 20 не му е проблем.
                          Last edited by blackaquarius; 08.03.2020, 00:13.
                          Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение

                            За нямащите злато е болка,сори.За имащите е спокойствие.Реви колкото искаш, но не досаждай на имащите!
                            То тва спокойствие нещо към 10 години отива.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от FMZK Разгледай мнение

                              имам от баба малко а от картите играя само сантасе.
                              и нали затова питам цел ден .щото съм кибик. и питам картоиграчите .ама те ми пишат като тебе взимай сега яко за много евра ама може да иде и на 1200 . е де е киро на кирия
                              beetrame , това при картоиграчите е все едно да имаш 200 и да те вътрят .
                              а и темата и ситуацията нямат нищо общо с оркестър без име bertraме
                              бухахахахахаххах
                              мерси
                              За нямащите злато е болка,сори.За имащите е спокойствие.Реви колкото искаш, но не досаждай на имащите!
                              Last edited by blackaquarius; 07.03.2020, 23:49.
                              Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

                                слушай баце и да не ти пука, но знай, че той има физическо и го е заявил поне 2 пъти... ако излети.. няма да е капо

                                пп даже може да шортиш с левъридж 1:20 и на 1200 ще ти излезе без пари физическото..

                                успех!
                                мерси ама аз това си го правя още от други форуми . и си го знам че требва.
                                ама тука нали да чуя и други специалисти. пък то само блаблабла чаршафи разтилят само ти един даде цифри ама пък ме хвърли в голем марж ,
                                купувай сега бързо викаш ,ама може и на 1200 да иде , та малко дебело ще ми стъпи с неуриентираният ти съвет
                                така си прецакал едно момче в имотите да не купува 2017 че било идвало мяу
                                мерси

                                Коментар

                                Working...
                                X